Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC insta al PSC a reclamar els 7.000 milions d'euros que l'Estat deu a la Generalitat

Ara Parets ERC ha instat al Grup Municipal Socialista que faci un front comú amb els partits sobiranistes catalans i reclami al Govern de Pedro Sánchez (PSOE) el deute de 7.000 milions d'euros que l'Estat no ha pagat a la Generalitat de Catalunya. Així s'ha expressat el portaveu republicà, Jordi Seguer, durant la Junta de Portaveus del passat dijous on finalment es va aprovar amb 9 vots a favor (PSC i Ciutadans) i 8 abstencions (Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT) la moció socialista que reclamava a la Generalitat el pagament de tots els llibres de text amb un sistema sostenible. Des d'Ara Parets ERC veiem amb bons ulls que la Generalitat incrementi la despesa en els departaments d'Educació o Sanitat però considerem que en l'àmbit local abans que assumir el pagament la totalitat dels llibres de text cal prioritzar altres projectes. Seguer va dir que la prioritat número 1 és la construcció del nou edifici de l'Institut la Sínia, en barracons des de fa 8 anys, i que si cal l'Ajuntament de Parets hauria de signar un conveni -tal com han fet altres Ajuntaments- i avançar els diners. Per altra banda també es necessari reforçar el servei de vetlladors/es durant les franges de migdia a l'escola Lluís Piquer tenint en compte les necessitats que han sorgit amb l'aula de SIEI. "Han pensat les actuacions que la Generalitat podria tirar endavant amb els 7.000 milions d'euros que deu l'Estat? A més de nous equipaments educatius, es podrien invertit en la nostra sanitat pública, en polítiques d'habitatge digne o en les nostres infraestructures", va dir Seguer. A Ara Parets ERC li grinyola que el model de socialització de llibres no tingui en compte la situació econòmica de les famílies i que penalitzi als nens i nenes paretans que cursen els seus estudis foren del municipi. "El més important és rebaixar la factura escolar però ajudant a aquells que realment ho necessiten i no atorgant ajuts universals que no es conceben des d'una política veritable d'esquerres", diem des d'ERC.

Tota l’oposició força al Govern Socialista a redactar un nou Pla local d’habitatge abans de les municipals de 2019

Totes les forces polítiques de l’oposició van donar suport a la moció de suport a l’habitatge públic i de lloguer assequible -presentada per Ara Parets ERC- que es va debatre en la Junta de Portaveus del passat dijous. La proposta republicana va tirar endavant gràcies als 9 vots d’Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP, PDECAT i Ciutadans. El PSC va decidir abstenir-se després de mostrar moltes reticències a les propostes sotmeses a votació. Amb aquest acord el plenari insta l’Ajuntament a redactar un nou Pla Local d’Habitatge abans no s’acabi el mandat, per tal que el pròxim govern -que sorgeixi de les eleccions municipals de 2019- disposi d’una eina bàsica per donar resposta a les necessitats que té Parets del Vallès en matèria d’habitatge. D’altres dels acords adoptats van ser:   - Buscar la participació i col·laboració de tots els grups municipals del consistori, d’entitats socials vinculades en l’acció a l’entorn de l’habitatge i amb els departaments de Benestar Social i de Joventut.   -Incloure tant en les ordenances fiscals com en el pressupost 2019 mesures per tal de fomentar la rebaixa del cost dels lloguers al nostre municipi.   -Apostar de manera decidida per la promoció d’habitatges públic per tal d’incrementar l’oferta actual i estudiar la modalitat de cooperació.   -Instar als governs de la Generalitat i al Govern Central a tramitar la reforma de la Llei d’arrendaments urbans per tal d’ampliar el termini actual dels contractes de lloguer.   El Pla d’habitatge actual, caducat des de fa 3 anys i mig   El gener de 2010, el ple de l’Ajuntament aprovava per àmplia majoria el Pla Local d’Habitatge de Parets 2010-15.   El document preveia una construcció de 455 noves llars, 207 de les quals havien de ser de protecció oficial i 43 havien dotacionals o d’inserció.   El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha valorat positivament l’acord ja que la redacció del nou Pla Local d’habitatge “serà una eina útil per al pròxim govern independentment de qui guanyi les eleccions, cal cercar amplis consensos en aquests temes”.

Aquest divendres Ara Parets ERC visita al barri Mirador de Gallecs dins la campaya 'A Peu de Carrer'

Aquest divendres 21 de setembre, a les 18.00 h, reprenem la campanya de proximitat a tots els barris de Parets amb una visita al Mirador de Gallecs. Els regidors, militants, simpatitzants i qualsevol veí o veïna podrà participar en la caminada que iniciarem al parc de Cal Jardiner i acabarem al Sot d'en Barriques. Durant el recorregut recollirem les vostres propostes, queixes i/o suggeriments per millorar el vostre barri. La d'aquest divendres és la desena visita als barris que Ara Parets ERC porta a terme des de l'inici de la campanya, el febrer de 2017. Fins ara s'ha visitat el Barri Antic, el Barri Cerdanet, el Camp de les Peces, Can Butjosa i l'avinguda Espanya, Can Berenguer, Can Roure i l'Estació, les Monges, La Linera o l'Escorxador-Can Cabasses i l'antiga Bendix. La campanya que finalitzarà aquest setembre visitarà pròximament el barri de Can Riera. De totes les propostes i queixes recollides s'elaborarà el programa electoral que Ara Parets ERC presentarà a les municipals del 26 de maig de 2019.

Ara Parets ERC insta l’Ajuntament a posar al dia el Pla local d’habitatge, caducat el 2015

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció de suport a l’habitatge públic i de lloguer assequible que es debatrà en la Junta de Portaveus prevista per aquest dijous 20 de setembre.   El text demana que el consistori iniciï la redacció d’un nou Pla Local d’Habitatge abans no s’acabi el mandat, per tal que el pròxim govern -que sorgeixi de les eleccions municipals de 2019- disposi d’una eina bàsica per donar resposta a les necessitats que té Parets del Vallès en matèria d’habitatge.   El Pla actual, caducat des de fa 3 anys   El gener de 2010, el ple de l’Ajuntament aprovava per àmplia majoria el Pla Local d’Habitatge de Parets 2010-15.   El document redactat per ERV Arquitectes associats preveia una construcció de 455 noves llars, 207 de les quals havien de ser de les diverses modalitats de protecció oficial i 43 havien de catalogar-se com a dotacionals o d’inserció.   Però bona part dels objectius no s’han complert. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha dit que “en els dos darrers mandats, s’han aprovat mocions per donar resposta a l’emergència habitacional, on el Pla Local d’Habitatge de Parets vigent no ha estat capaç de donar resposta i per això cal redactar-lo de nou i adaptar-lo a la realitat actual”.   Mesures per reduir el preu dels lloguers a Parets   Alhora, des d’ERC s’insta l’Ajuntament a cercar la participació i col·laboració de tots els grups municipals del consistori, d’entitats socials vinculades en l’acció al voltant de l’habitatge i amb els departaments de Benestar Social i de Joventut per redactar el nou Pla Local d’habitatge.   La proposta demana al Govern Socialista que inclogui tant en les ordenances fiscals com en el pressupost 2019 mesures per tal de fomentar la rebaixa del cost dels lloguers al nostre municipi.   També s’insta als Governs de la Generalitat i al Govern Central a tramitar la reforma de la Llei d’arrendaments urbans per tal d’ampliar fins com a mínim els 5 anys els contractes de lloguer.

Ara Parets ERC enceta una campanya de recollida de signatures per demanar una piscina descoberta pública

Coincidint amb la carpa informativa 'Millorem Parets', celebrada el passat dissabte a la cantonada del carrer Monistrol amb l'avinguda Catalunya, Ara Parets Esquerra Republicana ha iniciat una campanya de recollida de signatures per reclamar la construcció d'una piscina descoberta d'estiu de caràcter públic al nostre municipi. La campanya que tindrà continuïtat en els pròxims mesos sol·licita al Govern Socialista que inclogui en els pressupostos de 2019 una partida econòmica suficient per encarregar el projecte de construcció d'una piscina descoberta municipal i alhora una partida econòmica en el capítol 6 d'inversions per iniciar la seva construcció el 2019. Una trentena de persones van donar suport a la iniciativa durant la carpa informativa que sota el nom 'Millorem Parets' va recollir força propostes, queixes i suggeriments dels veïns/es de Parets sobre el nostre municipi. En aquest cas la majoria de propostes i queixes van estar relacionades amb problemàtiques que es produeixen a l'Eixample com ara els actes d'incivisme, les obres del nou parc del Sot d'en Barriques i els dubtes que generen, la neteja dels escocells dels arbres o la manca de la poda de l'arbrat de molts habitatges particulars. La Piscina Municipal Descoberta, una necessitat "La construcció d'una piscina descoberta pública és una necessitat compartida per gran part de la ciutadania de Parets", així ho ha dit el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, qui ha lamentat que a l'hora de gastar-se el Govern Socialista més de 5 milions d'euros en obra pública en aquest darrer tram del mandat "no hagi convocat cap procés participatiu on es debatessin precisament quines havien de ser les prioritats". Per ERC un dels emplaçaments possibles de la nova piscina seria l'espai actual entre els dos pavellons -on hi ha un camp de futbol provisional- i la resta d'espai pròxim al parc Fluvial i a l'aparcament. Segons el portaveu Jordi Seguer "ara que s'apropa la campanya electoral el Partit Socialista prometrà tot allò que ha estat incapaç de fer en quasi 40 anys de Govern.

Ara Parets ERC serà aquest dissabte a la zona comercial de l'Eixample amb la carpa informativa 'Millorem Parets'

Coincidint amb l'inici del nou curs polític els regidors, militants i simpatitzants d'Ara Parets Esquerra Republicana estaran aquest dissabte 15 de setembre, de 10 a 13 hores, a la carpa informativa que s'instal·larà en el carrer Monistrol, cantonada amb l'avinguda Catalunya. En aquesta ocasió Ara Parets ERC recollirà propostes, queixes i suggeriments per millorar Parets. Les propostes seran avaluades per l'equip encarregat d'elaborar el programa electoral de les Municipals 2019 i s'estudiarà la seva inclusió. ERC augmenta encara més la seva presència al carrer Amb la carpa prevista per aquest dissabte, Ara Parets incrementa la seva presència al carrer. Els regidors, militants i simpatitzants finalitzaran aquest setembre la campanya de proximitat amb tots els barris 'A Peu de Carrer' que es complementarà amb les carpes per a recollir propostes i per explicar el treball del grup municipal.  

L’Ajuntament de Parets es compromet a liquidar de nou les quotes del polígon UP-5 Circuit quan més aviat millor

En la Comissió Informativa de final de juny, el Govern Socialista va explicar a la resta de grups quina és la situació actual de la liquidació de les quotes urbanístiques del futur polígon UP-5 Circuit. La Junta de Govern del passat 3 de maig declarava la caducitat de les quotes que es pretenien liquidar i que s’havien aprovat el juliol de 2016 i ratificat novament el març de 2017. El PSC va reconèixer que ara el procés per poder cobrar les quotes urbanístiques als propietaris dels terrenys haurà de començar de zero. La xifra total (1,436 milions d’euros) pagada a la UTE Deumal-Barnasfalt per la gestió urbanística d’aquest sector la va avançar el consistori amb recursos propis. Els contenciosos judicials presentats per diversos propietaris van fer desistir al Govern Socialista a liquidar, per ara, les quotes. Per evitar allargar el termini del cobrament de les quantitats pendents, ara el consistori ha optat per iniciar de nou tot el procés que es va veure afectat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el maig de 2013. Tot i que l’Ajuntament de Parets donarà facilitats de pagament als propietaris, existeix la voluntat de liquidar les quotes en els pròxims mesos i així poder recuperar la inversió. El polígon no serà una realitat a mig termini Preguntat per Ara Parets ERC sobre la previsió d’urbanització del sector UP-5 i la possibilitat que nous operadors es puguin instal·lar a la zona, el nou alcalde i regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado, va anunciar que “a curt-mig termini el polígon industrial UP-5 no serà una realitat". Des d'ERC lamentem com s'ha tramitat la gestió urbanística d'aquest polígon i les pèrdues econòmiques que ha suposat fins ara per l'Ajuntament, sobretot el cost dels avals i la defensa jurídica d'aquest procés, més de 100.000 euros. El portaveu Jordi Seguer ha dit que Ara Parets ERC està a favor que es desenvolupi econòmicament aquest sector (UP-5, situat a tocar de l’antiga Nutrexpa) i ha recordat que el projecte inicial s’ha hagut de redimensionar amb canvis en la vialitat prevista i amb l’increment de les parcel·les per intentar atreure els inversors privats que fins ara no han arribat.

Ara Parets ERC recull 300 euros en la Festa Republicana en favor dels Presos i Exiliats Polítics Catalans

Ara Parets ERC va recollir 300 euros durant la Festa Republicana en favor dels Presos i Exiliats Polítics Catalans que va tenir lloc el passat dilluns al vespre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, a la plaça de la Vila de Parets del Vallès. La festa que va reunir cap a 500 persones va desbordar totes les previsions de l'organització. Tant és així que es van esgotar totes les existències (menjar i beguda) de la Botifarrada Popular, es van vendre els 300 tiquets i moltes persones es van quedar sense poder sopar. L'acte va incloure les actuacions de la cantautora de Montmeló Marta Shanti que en un concert més intimista va reclamar la Llibertat de totes les persones empresonades per motius polítics. La Festa organitzada conjuntament amb el Jovent Republicà va acabar amb l'actuació del grup barceloní SIRAP que va interpretar cançons de pop rock català reivindicatiu. A la mitja part dels concerts el portaveu del grup municipal, Jordi Seguer, i la regidora i portaveu regional del Jovent Republicà, Kènia Domènech, van fer una crida a la mobilització al carrer de cara a les pròximes setmanes no només per la Diada Nacional sinó també per la commemoració dels fets d'octubre de l'any passat per reclamar la llibertat dels presos i exiliats polítics i la construcció de la República Catalana. En els propers dies la Secció Local d'ERC entregarà els 300 euros a l'Associació Catalana pels Drets Civils, resultat de la recaptació obtinguda amb la venda dels tiquets i d'altres aportacions realitzades per la venda de material. Fa uns mesos la nostra Secció Local ja va fer una aportació de 150 euros per a la mateixa finalitat.  

Ara Parets ERC demana l’ampliació als caps de setmana del servei que ofereix el Centre de Dia de la Residència Pedra Serrada

Ara Parets Esquerra Republicana ha proposat que l’Ajuntament ampliï a partir de 2019 el servei que ofereix el centre de dia de la Residència Municipal Pedra Serrada també durant els caps de setmana. Actualment el centre només ofereix aquest servei els dies laborables, de dilluns a divendres, i part dels usuaris d’aquest equipament estarien interessats en l’ampliació del servei que ofereix la Fundació Sanitària Mollet. De la mateixa manera des d’ERC considerem que una de les prioritats del Govern Socialista a curt termini hauria de ser l’ampliació del nombre de places de residència i centre de dia que s’ofereixen. De fet, l'exalcalde socialista Sergi Mingote va prometre el maig de 2015 l'ampliació del nombre de places però tres anys i mig després no s'ha fet efectiva malgrat l'elevada llista d'espera.   Revisió del conveni amb la Generalitat “Sis anys després de la seva inauguració caldria revisar el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i ampliar el nombre de places actuals de residència i centre de dia”, ha dit el portaveu Jordi Seguer. Una de les principals problemàtiques de la Residència Pedra Serrada és l’elevada xifra de persones que es troben apuntades a la llista d’espera: 144 persones segons dades fetes públiques l’octubre de 2017 i 41 en el centre de dia. Actualment a la residència paretana hi ha 60 places de residents ocupades (48 concertades i 12 privades) i 40 per al centre de dia (21 concertades i 19 privades). El preu del servei de residència es manté estable en 1.800 euros/mes per plaça (tant privada com concertada). La gent gran de Parets no té prioritat d'accés en les places concertades de residència i centre de dia (48 + 21) però sí per accedir a les 12 places de residència privada i a les 19 de centre de dia, segons van explicar els gestors en una de les comissions celebrades.