Parets del Vallès

Totes les notícies

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets rebutja la resolució de la JEC sobre Torra i Junqueras

Amb els vots a favor d'Ara Parets Esquerra Republicana, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-Junts per Catalunya la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets va aprovat aquest dijous al vespre una moció que rebutja la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) respecte el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'eurodiputat, Oriol Junqueras. PSC i Ciutadans van votar en contra. En la resolució, la JEC ordenava la retirada de la credencial de diputat a Torra i negava la immunitat parlamentària de Junqueras, dictada per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Segons la part dispositiva de la moció "les dues resolucions d'un òrgan administratiu depenent de l'Estat espanyol s'afegeixen a la llarga llista d'electes i institucions del país que pateixen persecució per part d'instàncies administratives i judicials de l'Estat pel sol fet de defensar el dret d'autodeterminació de Catalunya". El text aprovat insta a l'Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu Catalunya per posar fi a la repressió, la judicialització i la persecució d'electes, representants de la societat civil i institucions. La moció reclama la posada en llibertat dels presos i preses polítiques, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l'exercici i defensa dels drets civils i polítics de la ciutadania de Catalunya. Per últim, la moció manté el compromís "com a electes locals a seguir defensant el dret a l'autodeterminació de Catalunya, el dret a què siguem els catalans el que decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics". La Junta de Portaveus també ha aprovat la moció d'Ara Parets ERC sobre feminisme i la del Jovent Republicà on es demanava que Parets fos un municipi lliure de racisme.  

El Jovent Republicà vol que Parets del Vallès sigui un municipi lliure de racisme

El Jovent Republicà de Parets del Vallès ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus prevista pel pròxim dijous 23 de gener on demana que Parets sigui un municipi lliure de racisme. El text proposa entre altres els següents acords: 1-Col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència per garantir una acollida digna i integradora d’aquelles persones joves migrades que esdevinguin nous ciutadans del municipi. 2-Elaborar un Pa d’Acollida Municipal, amb termini màxim a la fi del mandat present, que es focalitzi en l’adequada integració de les persones migrades en el teixit social del municipi. 3-Coordinar-se amb les diferents forces de seguretat, policia local i mossos d’esquadra, per combatre els rumors falsos sobre seguretat que criminalitzen i estigmatitzen a les persones migrades. 4-Coordinar-se amb el teixit associatiu del municipi per garantir una millor i major integració de les persones migrades a través de les eines que aquests proporcionen. I per últim demana un compromís dels diversos grups municipals representats en el plenari per tal que es comprometin a no assumir els discursos i la narrativa de l’extrema dreta i a no pactar i aïllar institucionalment a aquells partits polítics que representin a l’extrema dreta. Des del Jovent Republicà i Esquerra Republicana a Parets defensem que els Països Catalans han estat, són i seran punt de trobada de diferents cultures i terra d’acollida, i per això elaborarem un document que garanteixi que a nivell municipal això sigui una realitat.

Mor Ramon Parés, exregidor d'Ara Parets Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Parets del Vallès

Aquesta matinada ens ha deixat el nostre company, militant i exregidor del Grup Municipal d'Ara Parets Esquerra Republicana, Ramon Parés López, als 54 anys. Republicà convençut i lluitador incansable per la justícia i la igualtat, en Ramon sempre va estar al peu del canó, malgrat la seva llarga malaltia. Va participar de manera activa de la tasca del grup municipal a l'oposició, assistint a tots els actes de la vida cultural i associativa local i liderant moltes de les iniciatives socials que Esquerra Republicana va abanderar com la Taula d'Emergències Socials o la promoció de l'habitatge públic protegit. De fet, ell es va incorporar a la candidatura d'Ara Parets ERC en les eleccions del 24 de maig de 2015 ocupant el número 2 de la llista, com a independent, fent tàndem amb l'actual alcalde de Parets, Jordi Seguer, que va ser el candidat. En les eleccions de 2019 va ocupar el 16è lloc de la llista i tot i les seves dificultats va continuar donant suport a l'equip que va aconseguir l'esperat canvi polític a Parets. Resident al barri de Mirador de Gallecs de Parets, en Ramon Parés havia estat portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Parets i un dels seus fundadors. Fidel als seus principis, va deixar la PAH per dedicar-se a l'activitat política local el 2015. La seva tasca, totalment altruista, li va donar més repercussió fora de Parets convertint-se en el representant de les PAH de tota Catalunya amb l’entitat bancària BBVA. Des de la Secció Local d'Esquerra Republicana a Parets traslladem tot el nostre condol a la família i amics. Que la terra et sigui lleu Ramon. Els teus amics i companys mai t'oblidarem. Descansa en Pau.  

Parets del Vallès tanca el 2019 amb una taxa d'atur del 9%, quasi estructural

La taxa d'aturats a Parets del Vallès s'ha mantingut estable durant el 2019 amb un percentatge del 9% segons les dades que ha fet públiques l'Observatori de l'activitat econòmica del Vallès Oriental. Durant el desembre la diferència entre les altes i les baixes a les llistes de l'atur va ser de 18 nous ocupats, aquesta xifra ha permès mantenir una taxa que continua sent considerada com d'atur estructural. A 31 de desembre de 2019, hi havia 869 persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, 3 més que el desembre de 2018. La mitjana de l'atur a Parets del Vallès es troba per sota de la mitjana comarcal que és de l'11% i del Baix Vallès que és de l'11,6%. Aquestes dades reflecteixen el bon treball del Servei Local d'Ocupació que malgrat els indicis de possible recessió econòmica ha mantingut les polítiques actives d'ocupació. Un fet que és valorat de forma molt positiva pel Grup Municipal d'Ara Parets Esquerra Republicana. Estudi del Mercat de Treball de Parets   Un 39% dels aturats de Parets del Vallès són de llarga durada i un 28% de molt llarga durada. Així ho indica l'estudi del Mercat de Treball de 2019 que va fer públic a final d'any la Diputació de Barcelona. Un dels trets característics de l'economia paretana és que aquesta no genera suficients llocs de treball en el seu terme municipal per ocupar la totalitat de la seva força de treball potencial. De fet, la quantitat de llocs de treball localitzats a Parets arribaria a ocupar menys de tres quartes parts de la població en edat de treballar del terme, això ens converteix en un municipi amb un cert grau de dependència respecte els llocs de treball localitzats en altres municipis de l'entorn, tot i que per sota de la mitjana comarcal.   El perfil majoritari de les persones aturades a Parets és de dona de 45 anys i més, amb estudis bàsics, del sector serveis que acumula un mínim de 12 mesos a l'atur i que té com a cobertura d'ingressos una prestació o subsidi en un 62%.

Ara Parets Esquerra Republicana proposarà declarar Parets, municipi feminista

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest gener on es proposa declarar ‘Parets del Vallès, municipi feminista’.   El text també proposa sumar-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes i implementar progressivament les mesures que s’hi proposen, dedicant-hi els recursos necessaris per fer efectives les polítiques feministes i d’equitat.   El decàleg va ser aprovat pel conjunt de les alcaldesses del Baix Llobregat, el Centre d’estudis comarcals i el Consell de les dones del Baix Llobregat.   Alhora s’insta a l’Ajuntament de Parets a adherir-se a la Carta Europea per a la igualtat de dones i homes a la vida local i a fer visible el compromís de suport municipal amb les demandes del moviment feminista.   La Carta Europea, aprovada el 2005 pel Consell de Municipis i Regions d’Europa, es defineix com “una carta perquè els governs locals i regionals es comprometin a utilitzar les seves facultats i les dels seus associats a favor d’una igualtat més gran”.   La proposta d’Ara Parets ERC va més enllà i es compromet a introduir clàusules per evitar l’escletxa salarial entre homes i dones en els contractes i licitacions que efectuï l’Ajuntament i a establir un protocol d’actuació per evitar la discriminació laboral de les persones LGTBI i dones migrades i racialitzades i apostar públicament per la seva contractació pública i privada, així com per la seva visibilitat.   La portaveu d'Ara Parets ERC i regidora de Feminismes, Transversalitats i LGTBI, Kènia Domènech, ha dit que la moció “vol ser un compromís públic encara més ferm amb les polítiques feministes que l’Ajuntament haurà d’implementar durant tot aquest mandat”.   Segons Domènech “cal exercir la igualtat de manera efectiva en tots els àmbits de la nostra vida”.   Els feminismes es conceben com un factor de justícia social totalment necessari per a la democratització real de la societat i per al benestar de tota la població.

L'Ajuntament de Parets aprova un Pla de viabilitat econòmica per complir amb la regla de la despesa

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de Parets, celebrat el passat divendres al matí, aprovava amb l'única abstenció de Ciutadans el Pla de Viabilitat Econòmica, que l’Ajuntament de Parets va encarregar a la Diputació de Barcelona en el marc del programa d’assistència a la gestió local. Tal com va explicar el regidor d'Hisenda, Enrique Villegas, aquest document "condicionarà en gran part els pressupostos municipals per al 2020". El primer objectiu del pla és assolir els nivells de solvència suficient que permetin un funcionament adequat per donar compliment a les exigències legals sobre terminis de pagament. El segon objectiu és garantir el més aviat possible el superàvit estructural, per tal de disposar de capacitat suficient pel manteniment dels serveis de l’Ajuntament, un cop ateses les obligacions derivades de l’endeutament. I per últim, cal assegurar la viabilitat pressupostària de la previsió dins de la normativa legal, establint un control de l’estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i el nivell d’endeutament i deute públic local. El Pla de Viabilitat fa una previsió en base a dos tipus de criteris: Uns de tipus tècnic i objectiu i per altra banda mesures de gestió que suposen possibles decisions de l’equip de govern i que aporten els recursos necessaris per obtenir els equilibris desitjables. En conclusió, amb l’aprovació d’aquest pla, l'Ajuntament de Parets "s'haurà d’estrènyer el cinturó durant els dos propers exercicis, és a dir, haurem de gestionar millor però amb menys recursos propis. I potser no podrem tirar endavant alguns dels projectes amb la rapidesa que voldríem". Tot plegat, resultat de la gestió del Govern Socialista que el 2018 va incomplir la regla de la despesa i va gastar molt més del que podia fer-ho. L'estudi de la liquidació de 2018 ens assenyala que es produeix un considerable dèficit entre els ingressos i les despeses en la prestació de serveis a la ciutadania, un dèficit de prop de 700.

El pressupost possible d'un Govern Responsable

El pressupost municipal per al 2020 és el "pressupost possible d'un govern responsable que assumeix l'herència d'anteriors Governs Socialistes i comença a dibuixar molts dels seus compromisos. Un pressupost que posa les persones en el centre de les polítiques que es tiraran endavant". Aprofundint en les àrees de gestió d’Ara Parets Esquerra Republicana volem destacar que en el pressupost 2020 complim un dels compromisos, l’ampliació de la plantilla de la Policia Local que tindrà 31 agents el 2022, una plantilla que es reforçarà amb el suport dels nous agents de mobilitat i civisme. També, si es compleixen les previsions, després de l’estiu es traslladarà la comissaria de la Policia al sector IVECO així com altres serveis municipals com l’SLOP o el Jutjat de Pau. En l’àmbit esportiu el pressupost preveu la construcció del parc de cal·listènia, una demanda del jovent de Parets. També es faran millores al camp municipal de futbol Josep Seguer, atenent la petició de la directiva del Club de Futbol Parets. Així mateix, canviarem el terra del pavelló rectangular que té 20 anys d’antiguitat. Aquest 2020 encarregarem l’estudi inicial del projecte de nova piscina descoberta i posarem al dia la piscina municipal Miguel Luque. En l’àmbit de la Gent Gran, el Govern Plural treballarà durant l’any que ve per acordar amb la Fundació Sanitària Mollet l’ampliació de places privades del centre de dia de la residència Pedra Serrada que podria ser una realitat el gener de 2021. També condicionarem alguns dels patis de la residència per tal que la gent gran en pugui fer ús. En aquest apartat no podem oblidar l’amplia programació d’activitats d’envelliment actiu. Pel que fa a la cultura, el canvi de govern es deixarà veure en el disseny de la pròxima festa major d’estiu que vindrà precedida d’un procés participatiu. Un altre dels projectes importants serà l’aposta per l’habitatge. A part de mantenir una mínima dotació econòmica per adquirir vivenda, també s’encarregarà un projecte per convertir gran part de les plantes de l’edifici municipal de Lluís Companys en lloguer assequible durant aquest mandat.

El Govern Plural demana la nul·litat de la sentència del procés i la llibertat immediata de tots els presos i exiliats polítics

Ara Parets Esquerra Republicana, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-Junts per Catalunya han consensuat una manifest que s’ha llegit abans de l’inici del Ple extraordinari d’aquest divendres al matí.   En el text es demana al Tribunal Suprem que apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, en conseqüència, exigeix la nul•litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i reclama la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, i la resta de preses i presos polítics.   Alhora es reclama que la resta de polítics catalans independentistes, que fins ara han vist denegada la seva condició d’eurodiputats: Carles Puigdemont i Toni Comín, puguin adquirir-la de forma immediata.   La moció de les tres forces polítiques que integren el Govern Plural reconeix els drets de les ciutadanes i ciutadans que van exercir el seu vot a les passades eleccions europees del 26 de maig i reclama que no vegin més temps vulnerats els seus drets per haver votat a partits independentistes catalans.   El manifest recorda que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va dictar aquest dijous una sentència que reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras: “Aquesta decisió, demostra que els criteris utilitzats per la justícia espanyola no son compartits per la justicia europea, la qual cosa avala la sospita compartida per una gran majoria de la ciutadania, sobre la politització de la justícia a l’Estat Espanyol, constatant així, que la justícia de la Unió Europea ha donat una lliçó a Espanya".   Per altra banda, el manifest expressa el suport del Govern Plural al president de la Generalitat, Quim Torra, recolzant la defensa de la seva llibertat d’expressió després de la sentència del TSJC que el condemna a una inhabilitació d’un any i mig, i multa de 30.000€ per no retirar la pancarta en suport als presos polítics del balcó de la Generalitat.  

Surt publicat el número 13 de ‘Cavall Republicà’, el diari informatiu d’Ara Parets ERC

Durant la legislatura compresa entre 2015 i 2019, el 'Cavall Republicà' es va convertir en el diari informatiu de referència per a molts paretans i paretanes. En quatre anys, Ara Parets ERC va treure a la llum un total de 12 números, els dos darrers de vuit pàgines cadascun, abans de l'inici de la campanya electoral del maig de 2019. Ja en el nou mandat i amb el nostre grup polític liderant, juntament amb Sumem Esquerres i Parets per la República, el nou Govern Plural, aquest mitjà de comunicació mantindrà la seva presència al carrer i ho farà amb una periodicitat bianual amb un format de 8 pàgines a tot color. Aquest dimecres 27 de novembre hem començat a distribuir el número 13 que sota el títol 'Jordi Seguer, l'alcalde republicà de Parets', dedica la portada a fer un resum de l'acord de govern -signat el 15 de juny passat- que posava punt final a 36 anys de Govern Socialista. «Venim a treballar per Parets, venim a millorar el poble, venim a servir-vos», aquesta és una de les frases destacades de l'article que ocupa la portada. En la pàgina dos s'informa de la composició del Grup Municipal, integrat per 5 regidors/es, i el repartiment del cartipas municipal així com de les primeres mesures adoptades pel nou Govern: llaç groc al balcó de la Casa de la Vila, visita del vicepresident Pere Aragonès o visita a la presó de Lledoners per veure el pres polític Jordi Turull. Resum de la gestió de les àrees d'Esquerra Republicana El contingut de les pàgines 3, 4, 5 i 6 del 'Cavall Republicà' fa un repàs de totes les iniciatives endegades per algunes de les regidories que es troben en mans d'Ara Parets ERC: Via Pública, Serveis Urbans, Ocupació i Empresa, Gent Gran, Comerç, Joventut, Habitatge, Mobilitat, Esports, Feminismes-LGTBI, Cultura o Seguretat Ciutadana, entre altres. La pàgina 7 del diari informatiu destaca el triomf històric d'Esquerra Republicana en les Eleccions Generals, el 10 de novembre a Parets i tots els actes que s'han celebrat al municipi per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem contra el procés.