Parets del Vallès

Totes les notícies

L’alcalde Juzgado renova per decret el càrrec d’assessor de comunicació que tenia Mingote

A través d’un decret d’alcaldia, en data 4 de juny, el nou alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, ha nomenat el mateix assessor de comunicació institucional que va tenir durant tres anys l’anterior alcalde socialista, Sergi Mingote. A diferència de l’inici de la legislatura, en aquesta ocasió el PSC no ha sotmès la contractació d’aquesta figura a l’aprovació del plenari quan sí que ho va fer el 24 de setembre de 2015. Aleshores el vot de qualitat de l’alcalde va permetre la contractació d’aquest càrrec assessor que costa quasi 60.000 euros anuals als pressupostos municipals (inclou la SS). En aquell ple Ciutadans es va abstenir mentre que Ara Parets ERC, Sumem Parets, CiU i NOPP van votar en contra. El cessament de l’assessor de Juzgado és lliure i es produirà -segons assenyala el decret- quan cessi l’autoritat a la qual presta l’assessorament. Reclamem mitjans públics lliures i plurals Des d’Ara Parets ERC sempre hem defensat que aquestes tasques podrien haver estat assumides per personal del departament de Comunicació de l’Ajuntament tal com s’havia fet en el passat i per això ens vam oposar a la seva contractació. Al llarg d’aquests tres anys hem demanat una comissió informativa perquè el Govern Socialista expliqués les funcions reals de l’assessor i perquè es digui públicament qui és el màxim responsable tècnic de la línia editorial dels mitjans de comunicació públics locals. També hem demanat que es doni a conèixer el Pla de Comunicació que el mateix càrrec de confiança havia d’elaborar fa tres anys. ERC aposta per uns mitjans de comunicació públics plurals on els seus professionals decideixin lliurement els seus continguts i no estiguin condicionats per ingerències polítiques. La decisió de Juzgado demostra que malgrat el ‘recanvi’ en l’alcaldia -escenificat en el ple del 2 de juny- el Govern Municipal és continuista amb el model de l’anterior alcalde, Sergi Mingote, que va renunciar per motius personals, en el ple del 26 de maig.

Ara Parets ERC proposa fer un seguiment i control de les mocions aprovades en les Juntes de Portaveus

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d'aquest dijous on proposa que el consistori faci un major seguiment i control de totes les mocions aprovades pels òrgans col·legiats. El Ple, com a espai on es diposita el poder delegat pel conjunt de la ciutadania, té legitimitat per determinar les línies polítiques de l'Ajuntament. Els seus acords "són el reflex de la voluntat de la ciutat i les mocions són l'instrument polític fonamental pels grups municipals per sotmetre a consideració propostes o peticions per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i donar resposta a necessitats de la població". En la moció s'assenyala que a la pràctica "moltes de les propostes treballades i aprovades cauen en l'oblit, deixant sense efecte la feina i els acords aconseguits". Per tot plegat la moció contempla quatre acords: 1.- Aprofitar el Portal de transparència de la pàgina web de l’Ajuntament de Parets del Vallès per incloure els textos de les mocions i el sentit de vot dels grups polítics. Aquest lloc web contindrà també el calendari i grau d’execució dels acords adoptats per l’Ajuntament de Parets del Vallès i altres dades de rellevància. 2.- Que les mocions publicades tinguin un enllaç visible en la pàgina principal del portal. 3.- Que les mocions aprovades des de l’inici d’aquest mandat siguin publicades en un període màxim de tres mesos en el Portal de transparència de l’Ajuntament. 4.- Que a l’ordre del dia de les Comissions Informatives inclogui trimestralment, en els temes que els hi correspongui, un punt destinat a informar els grups municipals sobre el grau d’execució, de les actuacions iniciades, les incidències, i en el seu cas, els motius del no compliment de les mocions. Incompliments dels acords Al llarg d'aquest mandat Ara Parets ERC ha pogut constatar com alguns dels acords adoptats en les Juntes de Portaveus han quedat en l'oblit. El més recent va ser l'adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI que es va produir el gener de 2017 però el juny passat el consistori desconeixia si ja havia comunicat la seva incorporació a aquest organisme.

Ara Parets ERC lamenta que el Govern iniciï les obres del Complex del Tenes sense explicar el projecte a l’oposició

Ara Parets ERC troba més que necessària l’actuació que el Govern Municipal tirarà endavant en el Complex esportiu del Tenes però lamenta que com ha passat en altres projectes d’aquesta legislatura s’hagin iniciat les obres d’esquenes als grups de l’oposició. Les excessives presses que té el Partit dels Socialistes, en plena cursa electoral, ha fet que no s'hagi informat sobre tres de les actuacions més destacades dels pròxims mesos: nou parc del Sot d'en Barriques, complex riu Tenes i reforma plaça Font de la Salut. La passada setmana començaven els treballs que executarà l’empresa ABOLAFIO CONSTRUCCIONS, concessionària del manteniment de la via pública de Parets des del 2012. Els treballs licitats per 702.101 euros + IVA s’han adjudicat per un import de 631.891 euros + IVA, un 10% menys que el preu de sortida. A més, Clarqt Serveis Tècnics portaran la direcció executiva de les obres per 11.065 euros + IVA. L’actuació preveu el tancament de les pistes d’atletisme, una de les reivindicacions d’Ara Parets ERC des de les negociacions del pressupost 2016, però també la construcció de les noves seus del Centre Excursionista o un gimnàs per al Club Atletisme Parets. Segons l’acord de la Junta de Govern, ABOLAFIO haurà de completar les obres en quasi 3 mesos i executar les cinc millores previstes que són: el condicionament del camí de connexió entre les pistes i l’avinguda Catalunya ; el condicionament del terreny ubicat entre les pistes i l’avinguda Catalunya ; la reparació del paviment (tartan) malmès a les pistes d’atletisme ; la millora de l’espai públic entre els dos edificis (bar i seu atletisme) amb realització de paviment, equipament i jocs infantils ; i condicionament de la sala de fitness del club d’atletisme. Entitats oblidades Tot i que des d’Ara Parets ERC celebrem la inversió que s’anuncia des de fa 3 anys, lamentem que no totes les entitats esportives locals s’han tingut en compte en aquest projecte.

Ara Parets ERC proposa que l’Ajuntament s’adhereixi a la iniciativa ‘Amiant Zero a Europa’

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest juliol on demana que el consistori s’adhereixi a la iniciativa ‘Amiant Zero a Europa’ promoguda per la Federació d’Associacions de Víctimes de l’Amiant a Espanya i la Federació d’Ecologistes en Acció amb el suport dels sindicats majoritaris. La campanya té com a objectiu reclamar la posada en marxa de les mesures suggerides pel Parlament Europeu en la seva resolució del 4 de març de 2013, i en especial, la petició en la qual s’insta a totes les institucions i agents socials a compartir plans d’acció de gestió i eliminació de l’amiant, així com la petició on es detallen les mesures de suport a les víctimes. Prèviament, el 2001, l’Estat Espanyol va prohibir l’ús, la comercialització i la distribució de l’amiant o fibrociment després de demostrar-se que es tractava d’un material amb efectes cancerígens. Mapa del fibrociment a Parets del Vallès El text presentat per Ara Parets ERC demana que en els pressupostos de 2019 s’encarregui un mapatge per identificar la presència de fibrociment a Parets i s’elabori un cens d’instal·lacions amb amiant i s’estableixi un pla d’acció progressiu per retirar l’amiant que es detecti en edificis i terrenys públics municipals, siguin de propietat o de lloguer. La moció insta l’Ajuntament de Parets a promoure una campanya d’informació i sensibilització dels riscos de l’amiant ; demanar el suport del Consell Comarcal, Diputació de Barcelona, Generalitat i Govern de l’Estat per poder finançar el mapatge de la presència de l’amiant ; donar suport a les demandes dels col·lectius de treballadors i familiars de Parets que hagin patit l’exposició activa a l’amiant i a altres substàncies perilloses per la salut en el seu lloc de treball. L’abril de 2018, un jutjat de Barcelona va assenyalar l’amiant com a causa de la mort d’un extreballador de l’empresa Bendix de Parets el 1989.

Parets del Vallès mantindrà totes les línies de P-3 el pròxim curs escolar 2018-19

La direcció de l’Institut La Sínia vol saber quan s’iniciaran les obres del nou edifici que ha de construir la Generalitat Parets del Vallès iniciarà el pròxim curs escolar 2018-19 amb els mateixos grups de P-3 a totes les escoles públiques i concertades. Així es va donar a conèixer durant el Consell Escolar Municipal celebrat aquest dijous a la tarda a l’Escola Municipal Pau Vila. D’un total de 225 places que s’oferien, finalment s’han produït 171 sol·licituds. D’aquesta manera les escoles públiques Lluís Piquer i Pau Vila mantindran sense problemes les dobles línies amb 25 alumnes per classe en el cas del Lluís Piquer i amb 15 en el cas del Pau Vila. Al Vila Parietes s’han registrat 25 sol·licituds, 18 al Pompeu Fabra, 38 al Nostra Senyora de Montserrat i 10 a l’Acesco. Proposta per reduir la ràtio en les preinscripcions de 2019 Ara Parets ERC valora satisfactòriament que es puguin mantenir totes les línies i veu amb bons ulls la proposta plantejada durant el Consell Escolar per la directora del Lluís Piquer: reduir la ràtio d’alumnes que s’ofereix a 22 alumnes (en comptes de 25) per garantir el manteniment de totes les línies. La proposta es plantejaria de cara al 2019 -en les preinscripcions- tal com han fet altres municipis com Granollers. Interès general pel nou edifici de l’Institut La Sínia El director de l’Institut la Sínia va preguntar a l’alcalde i al regidor d’Educació per la data d’inici de les obres del nou edifici del centre de secundària. Pitu Camps va recordar que ja fa 7 cursos que l’institut funciona en barracons a l’àmbit de Can Fradera i que caldria posar fi a la situació actual. Cal avançar els diners si és necessari El regidor d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va preguntar a l’alcalde si l’Ajuntament havia ofert a la Generalitat el terreny o s’ha de construir el nou edifici de La Sínia. Juzgado va respondre que hi ha dues possibilitats on ubicar l’institut: en uns terrenys pròxims al centre actual o bé dins de l’àmbit de l’espai central.

Oriol Junqueras des d’Estremera: ‘Cal ser a tot arreu, a tots els barris de Parets’

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha respost pocs dies abans d’abandonar la presó d’Estremera la segona carta que la Secció local d’ERC Parets li vam enviar i on li vam donar molts ànims i molta força en la lluita contra la repressió de l’Estat espanyol. En la seva resposta, Junqueras destaca la importància d’haver incrementat en més d’un 30% la militància a la Secció Local i assenyala que cal continuar treballant en aquesta línia. Sobre la precampanya de les eleccions municipals que Ara Parets ERC ja ha iniciat, afirma que “cal ser a tot arreu, sempre al carrer i a tots els barris de Parets. Cal explicar a tort i a dret tot el treball dut a terme en els darrers tres anys”, fent referència a les 122 propostes i 34 mocions presentades pel grup municipal. Junqueras creu que la renúncia al càrrec de l’alcalde Sergi Mingote obre una gran possibilitat per aconseguir el relleu en les eleccions de 2019 i considera que “cal fer tot el possible per liderar el canvi”. El president d’ERC, empresonat des del 2 de novembre de 2017, celebra l’acord assolit entre el PSC i ERC Parets per inaugurar un monument dedicat als 5 alcaldes i regidors republicans de Parets, afusellats al Camp de la Bota de Barcelona. Per últim Junqueras valora molt positivament el gest de 30 exregidors i exalcaldes paretans del PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA i independents (NOPP) que van signar un manifest de suport als presos i exiliats polítics i va més enllà: “cuideu aquest espai socialista sobiranista”, que ha quedat orfe després de la deriva espanyolista del PSC.  

L’Ajuntament de Parets incrementa en un 27% el cost del contracte de la recollida d’escombraries fins al 2021

220.000 euros + iva anuals, aquest és l’increment que patirà el contracte de la recollida d’escombraries que l’Ajuntament de Parets té signat amb l’empresa URBASER fins al 2021. Així ho va acordar el Ple extraordinari la passada setmana amb els vots favorables de l’antiga Sociovergència i de C's. Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP es va abstenir. El nostre grup municipal troba bé l’ampliació del servei de recollida els set dies de la setmana, inclosos festius, que suposarà un cost anual de 40.600 euros + iva. Però pel que fa al nou sistema de tres plataformes mòbils que s’instal·laran en els carrers del Barri Antic des d’ERC vam trobar el cost massa elevat: 180.000 euros + iva anuals per la recollida de les escombraries en tres punts: Barcelona amb Travessera, Major amb Ferrer i Guàrdia, i Ferrer i Guàrdia amb BCN. “No dubtem que sigui un bon sistema, eficaç, i que la maquinària ofereixi un  servei silenciós i ràpid però trobem considerable l’increment del cost del contracte que s’amplia fins al 2021”, va dir el portaveu Jordi Seguer. Renegociar el contracte abans del 2021 El 2021, és a dir durant el pròxim mandat, finalitzarà la concessió a Urbaser del contracte de recollida d’escombraries i la neteja dels carrers. Des d’Ara Parets ERC pensem que “cal renegociar el contracte i trobar les solucions que siguin necessàries per assolir un servei més òptim. Cal evitar duplicitats de servei i mentre tinguem concedit el servei a Urbaser no hauríem de contractar tants operaris de neteja a través de Plans d’Ocupació”. Més vigilància de parcs i espais públics El portaveu Jordi Seguer va plantejar una alternativa a l’actual model de contractació: “Convoquin plans d’ocupació per vigilar, mantenir i netejar tots els nostres parcs públics i les zones de jocs infantils. Ja seria hora que el Govern Socialista acabés amb la deixadesa generalitzada que tenim al nostre espai públic i que rep tantes queixes per part de la ciutadania”.

Ara Parets ERC demana que els grups de l’oposició formin part de tots els òrgans col·legiats municipals

Jordi Seguer: "No hi ha cap explicació coherent per tal que no podem formar part del Consell de l'Esport o Industrial". Comptar amb un representant dels grups de l’oposició en el Consell de l’Esport Municipal, en el Consell d’Infants Municipal, en la Taula pel Dret a l’habitatge, el Consell Industrial de Parets i la Junta Local de Seguretat, aquesta és la proposta que Ara Parets ERC va presentar en el ple del passat dijous on es van sotmetre a aprovació els canvis que s’han produït en els òrgans col·legiats arran de la marxa de l’anterior alcalde Sergi Mingote. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va afirmar que “la presència d’un membre de cada força de l’oposició permetria estar al dia sobre moltes informacions que el Govern Socialista no facilita i que en molts casos ens assabentem quan vostès les filtren als mitjans de comunicació i sense tenir la deferència de convocar una comissió informativa”. Seguer va dir que tenir un representant de l’oposició en els òrgans col·legiats és una decisió exclusivament de l’alcalde i de si “realment té voluntat d’estendre una major participació, bàsicament en els consells sectorials, als grups de l’oposició”. Per ERC no hi ha una explicació coherent per la qual el PSC no permet la presència de l’oposició en els Consells de l’Esport o Industrial, ja que permetria conèixer de primera mà l’opinió de les entitats esportives locals, les seves necessitats i propostes. Ara Parets ERC va votar en contra després de demanar a l’alcalde Juzgado que fes algun gest i modifiqués la proposta presentada en el ple extraordinari.  

Unanimitat per renovar la gespa artificial del camp municipal de futbol Josep Seguer

Tots els grups polítics de l'Ajuntament han donat suport en el ple d'aquest dijous a la proposta de renovar la gespa artificial del camp de futbol municipal Josep Seguer. La gespa, inaugurada l'11 de setembre de 2003, es canviarà aquest estiu i ja estarà a punt per l'inici de la pròxima temporada 2018-19. Finalment l'opció que s'utilitzarà per finançar el canvi serà "un arrendament financer" que tindrà una durada de 7 anys, és a dir fins al 2025, amb un cost aproximat de 45.000 euros cada exercici. En el ple de febrer, Ara Parets ERC va preguntar les raons per les quals l'Ajuntament preferia recórrer a un "arrendament financer" per canviar la gespa artificial i no s'optava pels recursos propis si tenim en compte la bona situació econòmica del consistori i així s'evitava el pagament d'interessos. Malgrat optar per aquesta via, des d'ERC considerem que la gespa artificial està més que amortitzada (15 anys) i que cal canviar-la. El portaveu Jordi Seguer ha destacat la gran quantitat de nens i nenes que utilitzen les instal·lacions i la trajectòria esportiva del Club de Futbol Parets. A més el canvi de la gespa -que es farà a través de la mercantil BBVA Renting S.A- s'incorporaran algunes millores com són: -subministrament i instal·lació de reg automàtic al camp de futbol 7 -il·luminació del camp de futbol 7 El cost total del rènting -a pagar en 7 anys- serà de 259.494 euros + IVA, a raó d'uns 45.000 euros l'any. La gespa actual es va inaugurar el 2003 amb el Trofeu Josep Seguer que van disputar el CF Parets (1a Territorial) i la Gramanet de 2a B.