Parets del Vallès

Totes les notícies

El PSC posa la rojigualda a canvi d'aprovar el pressupost amb l'abstenció de Ciutadans

Amb el vot de qualitat de l'alcalde Juzgado, el Govern Socialista va aprovar aquest dijous a la tarda el projecte de pressupost municipal per al 2019. L'abstenció de l'únic regidor de Ciutadans, Manuel Losada, va permetre al PSC desfet l'empat a 8 vots. I és que Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT van votar en contra del pressupost que supera els 26 milions d'euros per l'any que ve. "El resultat de la votació del pressupost 2019 estava cantat des que avui a primera hora del matí i quan encara era fosc el Govern Socialista ha decidit penjar la bandera espanyola en un dels màstils de la plaça de la Vila després de no fer-ho durant 39 anys", va dir el portaveu d'ERC, Jordi Seguer, a l'encetar la seva intervenció. Dirigint-se a l'alcalde Juzgado, el portaveu republicà li va dir que "no tenia cap necessitat de trencar amb el llegat dels exalcaldes Martí, Seguer i Mingote, ja que els pressupostos s'haurien pogut prorrogar o aprovar amb l'abstenció d'ERC si els 8 regidors socialistes haguessin tingut la valentia i el coratge de tenir un gest d'humanitat amb la família de Jordi Turull, pres polític tancat a Lledoners i que ha estat 20 dies en vaga de fam". Entre Ciutadans i Esquerra Republicana, el PSC ha triat Ciutadans El portaveu d'Ara Parets ERC explicava que si el PSC hagués incorporat tot allò que es va comprometre en el pressupost i a tenir un gest amb la família Turull, haurien pogut tirar endavant el pressupost sense haver de posar la bandera espanyola. "Els vam dir que si prorrogaven el presupost, ERC hauria donat suport al PSC en les modificacions de crèdit necessàries per a tirar endavant l'augment de sou dels treballadors públics, l'adquisició dels llibres de text i altres projectes. Ho hauríem fet per responsabilitat amb el nostre poble. Però han preferit tenir el vot de Ciutadans". Per Esquerra, aquesta decisió ens indica que aquest és el panorama que ens espera a Parets després del 26 de maig: "Ja sabem que si vostès sumen amb Ciutadans tindrem novament un pacte antinatura a l’Ajuntament, com van fer amb la dreta rància del PP del 2011 al 2015, el partit més corrupte europeu, i després amb el PDECAT.

L'Ajuntament de Parets es gastarà més de 140.000€ en externalitzar la redacció de projectes de via pública

A cinc mesos de les eleccions municipals, previstes pel 26 de maig de 2019, l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha decidit licitar el servei d'assistència tècnica per a la redacció de projectes de via pública de l'Ajuntament de Parets del Vallès. El més curiós de la convocatòria és que el contracte tindrà una durada de dos anys, és a dir fins ben entrat el 2021 amb un cost anual de 48.300 euros IVA exclòs per un servei de tan sols 18 hores a la setmana, de dilluns a divendres (total 140.263 euros amb IVA). Amb l'externalització d'aquest servei, el Govern Socialista amplia encara més l'àmplia plantilla (treballadors laborals, funcionaris i contractes externs que es paguen de capítol 2) que disposa l'Àrea de Territori i Via Pública. De fet, en els darrers temps el consistori paretà ja havia externalitzat gran part els projectes d'obra pública que s'han anat executant amb alguns arquitectes amb què habitualment havia encarregat treballs, cas per exemple de Salvador Matas en la reforma de Ca n'Oms, la plaça Font de la Salut o el parc de l'avinguda Espanya. Segons el plec de clàusules de la licitació el servei d'assistència tècnica s'haurà d'encarregar de la redacció dels instruments necessaris per al desenvolupament de la via pública, la planificació de les inversions i la contractació de les mateixes. Des d'Ara Parets ERC lamentem que el Govern Socialista continuï amb la política d'externalitzar més serveis i comprometi encara més al nou Govern que dirigirà l'Ajuntament de Parets a partir del maig de 2019 amb aquesta nova figura. Des del 2012, amb l'entrada de l'alcalde Mingote, ja es va externalitzar el contracte de manteniment de la via pública i es va adjudicar a un exregidor socialista de l'Ajuntament de Canovelles, qüestió que ha portat molta controvèrsia al llarg de tot aquest mandat.  

Ara Parets ERC vol que l’Ajuntament reguli l’ús de patinets i ginys elèctrics a la via pública

Ara Parets Esquerra Republicana ha proposat al Govern Municipal la regulació de l’ús a la via pública de patinets, patinets elèctrics, rodes elèctriques, plataformes i bicicletes. L’objectiu és protegir el vianant i evitar situacions que generin riscos per la integritat física de les persones que passegen pels carrers. En els darrers temps han començat a aparèixer els primers problemes de convivència i de relació entre els vianants i els vehicles de mobilitat personal (MVP) i és l’hora que els Ajuntaments regulin quant més aviat millor la mobilitat d’aquest tipus de vehicles. El portaveu republicà, Jordi Seguer, assenyala que “el més òptim seria que durant el primer trimestre de 2019 i després d’un debat entre tots els grups polítics es portés una proposta consensuada al Ple Municipal per regular l’ús d’aquests vehicles, les seves velocitats, i determinar les possibles sancions a imposar, en cas que es produeixen incompliments”. Al marge de la futura regulació en què treballa la Direcció General de Trànsit, des d’Esquerra Republicana es proposa treballar amb una proposta concreta que prioritzi la seguretat del vianant, usuari majoritari i més vulnerable de la via. Alhora considerem necessària la posada en marxa d’una campanya informativa que doni a conèixer quina és la normativa actual referent als vehicles de mobilitat personal i també la relació de sancions. Aquesta és una de les solucions proposades per Ara Parets ERC per acabar amb l’ús generalitzat dels patinets elèctrics per damunt de les voreres o de les bicicletes en zones on no hi ha delimitat un carril bici. Segons Seguer “és moment d’avançar-nos a possibles esdeveniments i per això cal treballar en una ordenança de circulació de vianants i vehicles adaptada als nostres temps”.      

Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT demanen que es replantegi el projecte de l'antiga Bendix i Can Cabassa

Els quatre grups polítics, amb 8 dels 17 regidors en el plenari, han presentat tot un conjunt d'al·legacions al projecte de reparcel·lació de l'antiga Bendix i que inclou la zona de Can Cabassa i la Verneda de Ca l'Isidre Coix. L'objectiu de les al·legacions no és aturar el planejament "sinó la defensa del medi ambient en benefici del col·lectiu" i replantejar el projecte de reparcel·lació "en benefici d'un millor urbanisme i un millor paisatge sense menystenir en cap cas als propietaris ni perjudicar-los". Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT volen que els propietaris aconsegueixin els seus marges de beneficis però també que aprofitant la iniciativa de part dels propietaris i membres de la Junta de Compensació "es replantegi el PAM i la reparcel·lació d'aquest àmbit". Quant a les al·legacions plantejades s'assenyala: 1- "Qualsevol figura de planejament s'ha de desenvolupar una vegada els terrenys ofereixin suficients garanties per poder-se destinar als usos que correspongui". Per tot plegat el més prudent seria aturar la reparcel·lació fins que cessin els treballs de descontaminació que encara s'executen. 2- Hem sabut que a causa dels treballs de descontaminació una de les famílies que vivia a Can Cabassa ha hagut d'abandonar el seu habitatge. La decisió demostra "una gran manca de sensibilitat davant els perjudicis causats a una família en concret i poca sensibilitat per una alteració del medi ambient preocupant per l'entorn i el veïnat". 3- Som coneixedors que hi ha iniciatives d'alguns propietaris de plantejar una reforma dels aprofitaments del Pla de Millora. Per què l'Ajuntament no escolta als propietaris que plantegen millores?  

Ara Parets ERC demana la convocatòria d’una Junta de Portaveus per parlar sobre el nou edifici de l’institut La Sínia

Ara Parets Esquerra Republicana vol que els grups municipals comencin a debatre i, si pot ser, arribin a acords per desencallar la ubicació definitiva del nou edifici de l’Institut La Sínia, situat actualment en barracons a Can Fradera. Per això ERC ha demanat aquesta setmana la convocatòria immediata d’una Junta de Portaveus -abans de les festes de Nadal- per trobar punts d’acord entre les forces polítiques i presentar quan més aviat millor una proposta consensuada davant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. La sol·licitud de la Junta de Portaveus arriba després que el secretari municipal rebutgés incorporar en l’ordre del dia del Ple de novembre una proposta de resolució de tots els partits de l’oposició on demanaven consensuar la ubicació del nou institut la Sínia i on lamentaven assabentar-se “a través de la premsa de les intencions del govern socialista sobre la nova localització que tindrà el centre d’ensenyament secundari”. Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP, PDECAT i Ciutadans recordaven que fa més de set anys que “el centre està a la zona de Can Fradera en un solar darrere del camp de futbol de manera precària i en una zona inundable” i reclamaven que la ubicació del nou institut “per la importància que té, s’estudiï i es parli amb tots els grups abans de prendre cap decisió”.  

Ara Parets ERC vol conèixer la relació comercial entre l’Ajuntament i l’empresa Bonet & Grau

L’Ajuntament de Parets va liquidar 2.420 euros a l’empresa Bonet & Grau, editora del portal digital Clicama, durant l’any 2017. Així es desprèn de la liquidació del pressupost de l’any passat a la que ha tingut accés Ara Parets ERC. Les dues factures “per patrocinar continguts i publicar banners’ van ser pagades des de les partides de Desenvolupament Econòmic i Ocupació. De fet, Bonet & Grau és el mitjà de comunicació que més diners va rebre de l’Ajuntament de Parets en concepte de publicitat, molt per davant de Contrapunt (1.720€), Línia Vallès (181,50€) o El 9 NOU. Aquest últim mitjà no va rebre cap tipus d’aportació municipal. Davant d’aquests fets, des d’Ara Parets ERC volem saber quina és la relació comercial entre l’Ajuntament de Parets i l’empresa Bonet & Grau. Fa mesos que hem detectat com la majoria d’informacions que publica Clicama són clarament ‘propaganda del Govern Socialista’ i es dediquen a silenciar o a censurar tot allò que no afavoreix l’equip de govern o iniciatives pròpies d’alguns dels partits de l’oposició. Per tot plegat, des d’ERC hem demanat còpia dels continguts que es van patrocinar durant el 2017 a Clicama i la relació de factures que s’han pagat durant el 2018 a Bonet & Grau. D’un temps d’ençà, gran part de les informacions que Ara Parets ERC envia a Clicama o les informacions conjuntes amb la resta de grups de l’oposició no tenen cap tipus de ressò.  

S'endarrereix un cop més la posada en marxa de l'Institut Universitari al sector IVECO de Parets

Ara Parets ERC ha demanat al Govern Municipal que rescindeixi el conveni de col·laboració signat fa un any entre l'Ajuntament i el grup INKEMIA pel qual se cedia l´ús de la segona planta de l'edifici municipal situat al sector comercial IVECO (700 m2) durant 10 anys: els dos primers amb un lloguer gratuït i els 8 restants amb una quota mensual de tan sols 820 euros. El portaveu Jordi Seguer ha demanat explicacions al Partit dels Socialistes després de comprovar que el passat octubre no van començar els màsters universitaris i els postgraus que l'anterior alcalde Sergi Mingote va prometre tot just fa un any amb la col·laboració de la Universitat Ramon Llull. L'exbatlle socialista va prometre que a l'octubre de 2018 ja s'impartirien a les instal·lacions d'IVECO màsters universitaris amb uns 250 alumnes: "se'ns va dir que es generarien 600 llocs de treball en 10 anys i que es podrien crear 75 empreses en l'acceleradora que es volia posar en marxa", ha recordat Seguer. Però la realitat és que un cop més "el projecte de l'IUCT (Institut Universitari de Ciència i Tecnologia) torna a ser propaganda, una manera de vendre més fum del Partit dels Socialistes. Ha passat un any i dos mesos, i no tenim universitat, ni màsters i no hi ha cap mena de moviment a la segona planta de l'edifici municipal". El Secretari Municipal respon a ERC El secretari municipal, Josep Maria Amorós, va comunicar per escrit el passat dijous -en resposta a una pregunta formulada en el Ple de setembre- que "actualment el funcionament de l'Institut Universitari de Ciència i Tecnologia es troba supeditat a la redacció del projecte executiu que encara s'està confeccionant". Des d'Ara Parets ERC vam demanar en el ple de la setmana passada que cal rescindir el conveni i destinar la segona planta de l'edifici municipal d'IVECO a tots aquells serveis municipals que necessiten un nou espai. Ja en el seu moment el nostre grup es va mostrar sorprès pel canvi d'actitud del Govern Socialista que en el passat va preveure traslladar a IVECO serveis municipals com l'Arxiu, Serveis Socials o la Ràdio Municipal.

Ara Parets ERC reivindica Jordi Turull en el Ple de nomenament de les Medalles de la Vila 2018

Ara Parets Esquerra Republicana ha expressat el seu malestar en el Ple ordinari d'aquest dijous sobre com s'ha dut a terme enguany l'elecció de les persones que rebran les Medalles de la Vila 2018. Malgrat que el grup pot estar d'acord que tant les dues persones (Pere Comas i Josep Maria Mauri) com l'entitat esportiva (Handbol Parets) han fet suficients mèrits per rebre la medalla, no compartim la manera com s'ha fet la tria. El PSC imposa els seus candidats "Podem expressar de totes totes que el PSC ha imposat els seus candidats, sense tenir en compte els noms proposats per la resta de forces polítiques i sense ni tan sols entrar en un possible debat de si eren o no oportuns. Han votat els seus candidats i han utilitzat la seva majoria de 8 regidors. Mai s'havia produït aquesta circumstància i des d'ERC pensem que no anem pel bon camí", ha dit el portaveu republicà Jordi Seguer. Reivindicació de Jordi Turull "Podem estar d'acord o no que Jordi Turull, conseller i pres polític paretà, mereixi la Medalla de la Vila -ja diem des d'ERC que en les circumstàncies actuals està més que justificat- però menystenir totes les propostes presentades i triar noms sense ni tan sols tenir en compte la perspectiva de gènere ens fa encara més crítics", vam afirmar des d'Ara Parets ERC. Per Seguer "és una llàstima que rebutgessin la proposta d'entregar la Medalla de la Vila al polític paretà Jordi Turull, independentment de si el consideren o no un pres polític. Cap dels regidors que s'asseu avui en aquest plenari pot negar la col·laboració que Turull sempre ha tingut amb aquest consistori però està clar que pel PSC ara no toca fer-ho quan falten menys de sis mesos per les eleccions municipals i té Ciutadans pressionant per aconseguir part del seu electorat". El portaveu d'ERC anava més enllà: "Vostès han perdut l'oportunitat de fer un acte de justícia, de fer un gest polític ferm davant de la seva família i de part del poble que ho reclama. Però tal com vam veure en la darrera Junta de Portaveus -quan es va negar a demanar l'alliberament i absolució dels presos polítics catalans- no estan per la labor".

L’Ajuntament de Parets va pagar 4.430€ per la querella de Mingote contra CiU Parets

4.430 euros, aquesta és la quantitat de diners públics que l’Ajuntament de Parets hauria pagat en concepte de defensa jurídica per la querella que l’exalcalde socialista Sergi Mingote va interposar a final de 2011 contra el president i portaveu de CiU Parets pel cas del ‘cotxe oficial’ i la publicació al butlletí Parlem-ne. La xifra ha estat facilitada pel secretari municipal després que Ara Parets ERC denunciés davant del Síndic de Greuges la ‘manca de transparència’ del Govern Socialista que des de l’inici d’aquest mandat s’havia negat a facilitar els costos d’un cas que públicament ‘encara no s’ha tancat’. Segons els arxius municipals, l’Ajuntament de Parets va pagar 300 euros per la provisió de fons del procurador i 4.130 euros més en concepte de ‘minuta provisió honoraris per la prestació de serveis professionals’. El que no ha comunicat el Govern Socialista és a quin buffet d’advocats va pagar els honoraris. Per tot plegat, des d’Ara Parets ERC hem traslladat a l’alcalde Juzgado tot un seguit de qüestions: Quin és el buffet d’advocats que va defensar l’alcalde Mingote i a qui va pagar els honoraris l’Ajuntament? Quina és la situació actual? Des d’ERC demanem a l’alcalde Juzgado que no pagui cap quantitat econòmica més amb fons públics relacionada amb aquest cas, ja que no trobem correcte que s’hagin destinat 4.430 euros en la defensa jurídica del ara exalcalde. Aquesta querella és els clars exemples del que no s’ha de fer mai des de la política municipal. Una defensa jurídica de Mingote avalada en el seu moment també per l’actual alcalde Juzgado.