Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC s’oposa al trasllat de la comissaria de la Policia Local i del Jutjat de Pau a IVECO per “la seva manca de centralitat”

Ara Parets ERC demanarà que el Govern Socialista mantingui una oficina de denúncies al Barri Antic si finalment trasllada la comissaria de la Policia Local i el Jutjat de Pau a la zona IVECO. Així ho ha dit el portaveu Jordi Seguer durant el ple ordinari, celebrat el passat dijous: “sempre hem mostrat reticències a ubicar la Policia Local en aquest sector perquè no té la centralitat necessària, que sí que tindria per exemple l’entorn de la zona del CAP”. Des d’ERC es va recordar que ara mateix hi ha molts serveis municipals que s’han de traslladar i no tenen ubicació i que s’ha descartat portar a IVECO tant Serveis Socials com la ràdio municipal Rap 107. “Pensem que les presses no són bones i que s’hauria de planificar a mitjà termini la ubicació de tots aquests serveis en un projecte molt més ampli”. El condicionament d'un dels locals municipals a IVECO costarà aproximadament 800.000 euros. Almenys és la xifra que el Govern Socialista ha inclòs en la modificació de crèdit aprovada en el ple de la setmana passada. Oposició al lloguer simbòlic per l’IUCT Seguer va recordar que mesos enrere ja va expressar “l’oposició del grup municipal al lloguer de la meitat dels locals d’IVECO a l’Escola Sant Gervasi, els dos primers anys gratuïtament, i posteriorment a 820 euros/mes per un local de 700 m2”. Des d’Ara Parets ERC considerem que abans que llogar l’espai per ubicar-hi el futur IUCT era prioritari traslladar altres serveis municipals o bé crear l’hotel d’entitats que tant temps fa que anuncien.  

Ara Parets ERC vota en contra de la modificació de crèdit de gairebé 2 milions d’euros “perquè no prioritza les polítiques socials i perquè es fa en clau electoral”

Amb els vots favorables de l’antiga Sociovergència, el ple ordinari de l’Ajuntament de Parets va aprovar aquets dijous al vespre una modificació de crèdit d’1,96 milions d’euros per donar resposta a diversos compromisos del Govern Socialista abans de les eleccions de 2019. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, justificava el vot en contra: “la modificació que avui proposen és massa precipitada, no prioritza les polítiques socials i només serveix per afrontar les urgències preelectorals del Partit Socialista”. Seguer recordava que la proposta era la mateixa que la presentada en el ple del 26 d’abril “retirada per manca de suport del seu soci de govern”. Cap euro a habitatge assequible Des d’Ara Parets ERC vam lamentar que entre els gairebé 2 milions d’euros de la modificació, no es destinés cap euro a l’adquisició d’habitatge o a cap projecte de lloguer assequible. “Amb la situació econòmica del nostre Ajuntament no entenem com no prioritzen precisament l’habitatge públic, per tal d’evitar que molts dels nostres joves i no tan joves marxin del nostre poble”, va dir Seguer. El portaveu republicà afegia: “Si Ara Parets ERC fos al govern aquesta seria una de les seves prioritats i no tant les obres faraòniques que sempre tiren endavant quan s’apropa el període electoral, i que enguany ens trobarem amb casos tan clars com el parc del Sot d’en Barriques que ens costarà 1,4 milions d’euros”. Sense projecte de futur ni planificació Seguer va anar més enllà: “Aquestes modificacions que avui porten al ple demostren com el Partit Socialista no té un projecte a mig termini per Parets. S’han acostumat a gestionar el dia a dia del nostre Ajuntament i no s’han aturat a planificar, que és quan es fan les millors polítiques, pensar bé totes les actuacions a tirar endavant i no estar tan condicionats per les dates d’eleccions municipals. Si ho fessin la ciutadania sortiria guanyant i evitarien molts dels nyaps urbanístics que s’han produït en aquests darrers 4 anys i que ja ens recordarem des del nostre grup.

Ara Parets ERC proposa que l’Ajuntament impulsi una campanya per fomentar el consum responsable d’alcohol i altres drogues durant la Festa Major

En els darrers anys la Festa Major de Parets, una de les més multitudinàries de l’entorn, ha estat marcada per les queixes cada cop més nombroses dels veïns i veïnes que resideixen prop del parc de la Linera i dels carrers més pròxims. Durant els dies de la celebració es produeixen molts episodis d’incivisme, amb consum massiu i irresponsable d’alcohol i drogues. Alhora la celebració de botellón massiu a l’exterior del parc dificulta encara més la convivència entre els residents de la zona i el públic que vol gaudir de la festa fins a altes hores de la matinada. Per tal de trobar solucions a la problemàtica actual, Ara Parets ERC proposa la posada en marxa d’una campanya informativa pel consum responsable d’alcohol i altres drogues durant la Festa Major. Entre les accions que proposa ERC hi ha l’edició de cartells (pòsters) amb dos missatges: el d’un consum moderat d’alcohol i amb seny, i la prohibició de vendre begudes alcohòliques a menors de 18 anys, cartells que s’haurien de reproduir en el programa de mà de la festa Major i la pàgina web. Més vigilància de la Policia Local Alhora demana que la Policia Local desplegui aquells dies una vigilància especial per garantir el compliment estricte de la normativa pel que fa a la veda de begudes alcohòliques en els comerços locals. Ara Parets ERC considera que cal fer extensiva a tota la població la campanya de prevenció per alertar dels perills del consum no responsable d’alcohol i altres drogues. Per això proposa la distribució de targetons alertant del risc per la salut del consum de determinades drogues. Per últim, posa damunt la taula la possibilitat de redactar un protocol d’actuació en casos de consum abusiu d’alcohol o drogues. Precisament per trobar solucions als problemes d’incivisme fa mesos els grups d’Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans van proposar la convocatòria d’una comissió informativa específica i si cal una reunió amb els veïns/es implicats.

L’Ajuntament revisarà el protocol municipal per a la prevenció i abordatge de situacions d’assetjament sexual en espais d’oci i lleure

A proposta d’Ara Parets ERC, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets es va comprometre a revisar, si cal, el protocol municipal per a la prevenció i abordatge de situacions d’assetjament sexual en espais d’oci i lleure. Aquest era un dels acords inclosos en la moció presentada per ERC que pretenia defensar els drets de les dones que són víctimes d’agressions sexuals. El text -aprovat per totes les forces polítiques- compromet a l’Ajuntament en la formació en perspectiva de gènere i violència masclista a tots/es els professionals de l’Ajuntament, en especial aquells que ofereixen serveis directes a les dones. La moció exigia la revisió del Codi Penal perquè s’hi incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista. La proposta d’Ara Parets ERC es va presentar poques setmanes després que es conegués la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra en relació al cas ‘La Manada’.  

L'Ajuntament de Parets es compromet a constituir el Consell Municipal de la Gent Gran abans de sis mesos

Per unanimitat de totes les forces polítiques, la darrera Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets va acordar la creació del Consell Municipal de la Gent Gran, abans de sis mesos. La moció, presentada per Ara Parets Esquerra Republicana, demanava la creació del nou "òrgan de participació de tipus deliberatiu i propositiu" que ha de tenir capacitat d'arribar a acords en qüestions referents a la gent gran de la localitat i també per aquelles competències i funcions que "suposin una millora del benestar i la qualitat de vida d'aquest sector de la població". Entre els acords adoptats hi ha: -Aprovar la redacció del reglament de funcionament del Consell Municipal de la Gent Gran que estaria compost pels següents òrgans: plenari, presidència, vicepresidència i grups de treball. -Assumir el compromís que el Consell de la Gent Gran entraria en funcionament durant els sis mesos immediatament posteriors a l'aprovació d'aquesta moció. El Consell Municipal de la Gent Gran hauria de contribuir a la promoció de les condicions per a la llibertat i igualtat de les persones grans, la revalorització del respecte a la gent gran i el reconeixement de la seva aportació històrica i actual al benestar de la nostra societat. Proposta inclosa en el programa electoral d'Ara Parets ERC La creació del Consell Municipal de la Gent Gran va ser inclosa dins del programa electoral d'ERC en les eleccions municipals de 2015 juntament amb el Consell del Poble o la Taula d'Emergències Socials. El portaveu, Jordi Seguer, ha restat importància a les crítiques del grup socialista i ha dit que amb l'aprovació de la moció "ara l'Ajuntament té l'obligació de constituir el consell abans de final d'any". "Que el PSC tingués aquesta proposta en el seu programa no vol dir que l'hagués tirat endavant abans de tancar el mandat. Han tingut tres anys per portar la proposta al plenari i no ho han fet", ha dit Seguer. Des d'Ara Parets ERC es recorda que els socialistes van copiar del NOPP la proposta de crear la figura del regidor de barri o bé van anunciar la creació del Consell de Poble -proposta presentada per ERC- i que el PSC no tenia al seu programa electoral ni tampoc al Pla d'Actuació Municipal.

Ara Parets ERC proposa que el Ple de l’Ajuntament exigeixi la revisió del Codi Penal després de la sentència del cas de ‘La Manada’

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per a la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals on entre els acords que es proposen hi ha “exigir la revisió del Codi Penal perquè s’hi incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista”. El text manifesta el suport de l’Ajuntament de Parets a les dones que són víctimes d’agressions sexuals i anima a totes les persones a continuar mostrant el seu rebuig a la sentència i el seu suport als moviments feministes que lluiten contra les violències masclistes. Alhora demana que es garanteixi la formació obligatòria i continuada de la judicatura per a la garantia dels drets de les dones. Formació en perspectiva de gènere a l’Ajuntament de Parets Des d’Ara Parets ERC es va més enllà en la moció i se sol·licita la revisió, si és necessària, del protocol municipal per a la prevenció i abordatge de les situacions d’assetjament sexual en els espais d’oci i lleure, aprovat abans de la Festa Major d’estiu de 2017. ERC considera de vital importància també “la formació en perspectiva de gènere i violència masclista a tots/es els professionals de l’Ajuntament i en especial a aquells/es que ofereixin serveis directes a les dones”.  

Front comú d’Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans per aturar la subhasta de l’edifici de l’antiga escola bressol el Petit Cirerer

Els quatre partits, que sumen 8 dels 17 regidors del plenari, han presentat al·legacions conjuntes per paralitzar la licitació de la subhasta pública del solar de 406 m2, ubicat al carrer Batista i Roca número 7, on antigament estava ubicada l’escola bressol municipal el Petit Cirerer. El solar compta amb una edificació en mal estat de 118 m2 però que segons la qualificació del Pla d’Ordenació Urbana es podria arribar a una superfície construïda màxima de 324 m2. Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans han demanat que es revisi el peritatge en l’expedient de la subhasta “perquè el valor de 66.705 euros del solar no coincideix amb el valor del cadastre que és de 154.557 euros ni amb els valors de mercat existents a Parets”. Els quatre grups pensen que l’Ajuntament no té cap necessitat de vendre patrimoni, ja que no té una situació econòmica preocupant i lamenten que el valor de sortida de la subhasta “sigui inferior al del valor cadastral”. Alternatives a la venda del solar En les al·legacions els grups de l’oposició conclouen que es podria destinar aquest solar a altres usos com ‘habitatges de protecció oficial, dones que pateixen violència de gènere o persones sense sostre que puntualment necessitin un lloc on viure’. Alhora Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans qüestionen els valors cadastrals que s’estan aplicant actualment a Parets, “ja que podríem tenir el padró d’urbana inflat dues vegades i mitja”. El termini per a presentar al·legacions ha finalitzat aquest dijous a la mitjanit. Des d’Ara Parets ERC pensem que “cal aturar el procediment i que es busquin altres usos al solar, des de socials fins a destinar-lo a seu d’algunes entitats o nous equipaments municipals”. El portaveu Jordi Seguer considera que l’Ajuntament no hauria de tenir tanta pressa en  licitar la subhasta del solar, quan falta un any per les eleccions municipals: “pensem que un procés participatiu, obert a tota la ciutadania, permetria la recollida de propostes viables econòmicament sobre el futur de l’antiga escola bressol el Petit Cirerer.

Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT consensuen un text de suport als Comitès de Defensa de la República

Els quatre partits volen que l’Ajuntament de Parets denunciï la criminalització per part de l’Estat espanyol dels CDRS, els Comitès de Defensa de la República. El text, que es tractarà en la Junta de Portaveus de maig, assenyala que el consistori de Parets “considera una forma d'acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, pròpia d'una democràcia madura”. Alhora un dels acords indica que l’Ajuntament “denuncia i es posiciona clarament en contra de les operacions de l'Estat espanyol que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra els Comitès de Defensa de la República vulnerant una vegada darrere l'altra tots els drets civils i polítics dels ciutadans”. Per últim la moció d’Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT denuncia la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional i es posiciona a favor de la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació i la voluntat popular a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya per aconseguir una societat millor per a tots i totes, construïda des de baix.    

El Govern Socialista retira, per manca de suport, l’aprovació d’una modificació de crèdit de 2 milions d’euros

L’antiga Sociovergència ha acordat en el ple extraordinari d’aquest dijous retirar de l’ordre del dia l’aprovació d’una modificació de crèdit per utilitzar 2 dels 3 milions d’euros del romanent de tresoreria i així tirar endavant nombroses actuacions abans de les eleccions municipals de 2019. El regidor del PDECAT –soci preferent del PSC- va demanar més temps per estudiar la proposta. Com que els socialistes no tenien clar que poguessin aprovar la modificació van acceptar retirar el punt malgrat el vot contrari dels 8 regidors restants d’Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans. Solitud de l’alcalde Mingote El portaveu d’ERC, Jordi Seguer, va dir que la retirada del punt “demostra la precipitació d’aquest govern que veu com s’apropen les eleccions municipals i ha de presentar ben aviat els resultats de la seva gestió”. Per Seguer “la retirada d’aquest punt demostra la solitud de l’alcalde i del Partit Socialista que durant aquest mandat s’ha negat a mantenir una negociació real amb la resta de grups de l’oposició i ha concentrat els seus esforços en acontentar al seu soci de govern, Convergència abans i després el PDECAT, i ara es troba que quan el seu soci de preferent no ha vist clara aquesta modificació s’ha vist obligat a retirar el punt de l’ordre del dia”. Incapaç d’arribar acords amb les esquerres El portaveu republicà va anar més enllà i va recordar a Mingote que ha estat incapaç de teixir aliances amb les forces d’esquerres del plenari “perquè mai s’ha cregut aquell discurs que repetia un i altre cop a l’inici quan deia que tenia la mà estesa per a tothom. Nosaltres ens hem assegut molts cops amb vostès i no han complert cap dels compromisos en els pressupostos i ordenances fiscals de 2017. Acord, diàleg i mà estesa vol dir acceptar propostes de la resta de grups i aquest ha estat un dels seus punts febles: no complir els acords”. Seguer va afegir que “Ara Parets ERC mantindrà oberta la porta al diàleg i a la negociació, com sempre ha fet.