Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC demanarà el traspàs sencer del servei de Rodalies i Regional de RENFE a la Generalitat de Catalunya

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC demanarà en el pròxim ple ordinari que el Govern Central faci efectiu el traspàs del servei de Rodalies i Regional de RENFE al Govern de Catalunya, incloent-hi les vies, estacions, infraestructures, material mòbil, unitat empresarial de gestió i el finançament suficient per poder prestar un servei de qualitat, i l’aportació econòmica per a realitzar totes les inversions necessàries que a data d’avui no s’han realitzat per part d’ADIF. En la moció es recorda que en les incidències que es produeixen en aquest servei, RENFE només és responsable del 30% de les incidències de Rodalies, i la resta són culpa de la infraestructura, és a dir, d’ADIF, però tal com es va fer el traspàs de la gestió, el Govern de Catalunya només té potestat per sancionar RENFE, però no ADIF. El text també sol·licita a la Generalitat que assumeixi plenament aquest servei i, un cop obtingut, realitzi un pla de contingència que solucioni les mancances de la infraestructura de Rodalies i un pla de gestió que elevi l’estàndard de prestació del servei de Rodalies als que actualment ofereixen el Metro o els FGC. Un Pla d’inversions incomplert pels governs del PP i PSOE L’any 2010 el Govern Socialista va aprovar un Pla de Rodalies que preveia una inversió en millores de 4.000 milions d’euros, però no se n’ha invertit encara ni un 10%. El 2013, any, després de quatre accidents importants de trens en menys de tres anys, el Govern del Partit Popular es va comprometre a invertir 306 milions abans del 2016 per fer microcirurgia a la xarxa de Rodalies, sobretot en els aspectes de seguretat. Un any després el ministeri només s'han executat el 2% dels 306 milions que es van acordar el 2013 per a actuacions prioritàries i que s'haurien d'haver materialitzat el 2015, el compromís s’ha dilatat fins al 2018, i els 152 milions previstos per invertir el 2015 es van convertir en 30 en el redactat dels pressupostos de l’Estat.

Ara Parets ERC portarà al ple ordinari de maig una moció per acabar amb les negligències mèdiques

El Grup Municipal d'Ara Parets ERC dóna suport a la declaració institucional del grup de treball 'Que no pase más', un col·lectiu de persones que pretén donar visibilitat a la situació que viuen els afectats pels accidents sanitaris (negligències mèdiques) amb l'objectiu que es creï un marc legal específic per aquesta matèria. El text pretén acabar amb la “invisibilitat” de les víctimes així com amb el greuge comparatiu que pateixen respecte d'altres víctimes que sí s'han beneficiat de lleis especials que les protegeixen. El Projecte de Llei que promou el grup preveu una sèrie de canvis necessaris per evitar que la víctima d'un accident mèdic es converteixi, a més a més en una víctima de la injustícia del sistema legal i judicial actual, castigant-los amb judicis de llarga durada (6-15 anys). Inseguretat jurídica de les víctimes El Projecte de Llei acabaria amb l'actual inseguretat jurídica que pateixen les víctimes dels accidents sanitaris. Unes víctimes que no compten ni tant sols amb jutjats especialitzats, ni disposen d'un barem específic per la valoració dels seus danys. I que, a més, han de litigar durant anys contra l'Administració Pública o contra companyies d'assegurances que s'aprofiten dels buits legals que els ofereix una posició privilegiada i de poder respecte la víctima que reclama. La moció vol manifestar el reconeixement de les víctimes dels accidents i errors mèdics, amb la seva condició de víctima. També es vol reconèixer el dret que tenen aquestes víctimes perquè tinguin una normativa específica. L'Ajuntament de Parets es compromet a promoure els canvis necessaris per tal que aquestes víctimes obtinguin el reconeixement social i institucional que mereixen, entre d'altres acords.

L’Ajuntament de Parets autoritza la construcció d’una nova benzinera al costat de la Masia de Can Volart, element del patrimoni arquitectònic

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Parets ha aprovat el Pla de Millora Urbana del solar que hi ha al carrer de Can Gurri, número 6, dins del polígon industrial Can Volart. Fins a final de mes resta en exposició pública el pla promogut per la companyia NOVO BANCO, propietari dels terrenys on fins al 2007 hi havia construccions industrials. El Pla de Millora Urbana fa referència a una superfície de gairebé 7.000 m2 i permet la construcció d’una nova benzinera, al costat de la Masia de Can Volart, un aparcament per a camions, un restaurant i un espai per al rentat de vehicles. A la zona mès pròxima a la Masia de Can Volart, element inclòs dins del patrimoni arquitectònic, hi haurà una zona ajardinada i un espai d’aparcament de vehicles, que compensarà la pèrdua de llocs d’estacionament que hi havia fins ara davant del carrer Can Gurri, número 6. La cadena Bon Àrea del Grup Alimentari Guissona és qui promou la instal·lació de la nova benzinera. Segons el document aprovat es preveu per a l’edificació de les noves activitats econòmiques una única etapa de 3 anys de durada com a màxim. Amb la nova benzinera, hi haurà al nostre poble 4 establiments d’aquest tipus. Els grups de l’oposició estem estudiant la possibilitat de presentar al·legacions al document per tal de garantir la màxima protecció de la Masia Can Volart que amb el PMU quedaria pràcticament aïllada. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.

Ara Parets ERC qualifica de ‘pacte contradictori’ l’acord Sociovergent a l’Ajuntament de Parets

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC ha lamentat que el regidor de CDC, Raül Urtusol, hagi trencat la unitat d’acció amb els grups de l’oposició per acabar pactant amb el Govern Socialista que el 2019 complirà 40 anys en el Govern. El portaveu, Jordi Seguer, ha manifestat que “Raül Urtusol ha passat de ser l’alcalde del canvi a convertir-se en la crossa del Govern Socialista menys catalanista de la història”. Ara Parets ERC considera que amb la decisió dels convergents s’esclareix el panorama polític local i acaba l’ambigüitat demostrada per Urtusol des de l’inici de la legislatura. De fet, els quatre partits de l’oposició s’han mostrat sorpresos per l’acord, a menys de 24 hores del ple d’aquest dijous, quan CDC havia signat en les darreres setmanes tot un seguit de propostes conjuntes: la demanda d’una auditoria dels comptes i contractes públics, la sol·licitud per poder tenir una carpa per la Diada de Sant Jordi o la nota informativa criticant la manera com s’ha elaborat i presentat, per part del Partit Socialista, el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019. Des d’Ara Parets ERC trobem ‘indecent’ que el PSC i CDC s’hagin apropiat, durant la presentació del pacte de govern, de la proposta conjunta de l’oposició d’encarregar una auditoria dels comptes públics. “Que no enganyin a  ningú, el que es sotmetrà a aprovació en el ple d’aquest dijous no és cap auditoria sinó un informe econòmic-financer. Amb el seu pacte, CDC renuncia a fiscalitzar l’acció del Govern menys transparent de tota la democràcia a Parets”, ha remarcat Seguer. El portaveu d’Ara Parets ERC ha anat més enllà i ha fet una crida a tot l’electorat de CDC que el passat 24 de maig va votar pel canvi al nostre municipi i que està decebut amb el pacte sociovergent entre Mingote i Urtusol. “Que sàpiguen tots aquells que van confiar amb Urtusol i no volien que continués el Govern Socialista que tenen les portes obertes d’Ara Parets ERC.

L'ampliació del servei de primeres visites a Serveis Socials s'endarrereix almenys fins al mes de maig

El Govern Socialista atribueix a problemes jurídics el retard en l'ampliació del servei de primeres visites en el Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Parets. Així ho va expressar la regidora responsable, Susanna Villa, durant la seva compareixença dimecres passat a la Comissió Informativa de l'Àrea. La trobada, amb assistència de tots els grups polítics municipals, va servir per presentar la memòria d'activitats del 2015. En l'aprovació dels pressupostos per al 2016, el Govern Socialista va destacar com a millora l'ampliació de les hores d'aquest servei (de mitja a jornada completa) després de constatar que s'havia produït un temps d'espera per als usuaris de fins a dos mesos. A dia d'avui l'Ajuntament ha publicat la licitació d'aquest contracte per un import anual de 40.000 euros + IVA per unes 38 hores setmanals. La regidora Susanna Villa va explicar que no s'ampliarà el servei, tal com van prometre el desembre passat, fins que no es resolgui el concurs de caràcter públic. Ara Parets ERC va manifestar el seu desacord amb la manera com l'Ajuntament ha gestionat l'ampliació d'aquest contracte amb una empresa privada i va demanar que en un futur s'opti per una contractació directa, amb personal propi, per prestar aquest servei. El portaveu Jordi Seguer va recordar que la Diputació de Barcelona, governada per ERC i CiU, ha atorgat una subvenció de 189.000 euros a l'Ajuntament de Parets per destinar-la a polítiques de caràcter social. Memòria Serveis Socials de 2015 Unes 3.000 persones van ser ateses durant l'any passat pel Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament. En total es van destinar 115.595 euros en ajuts econòmics directes i 115.482 euros en població menor en situació de risc. El SIAD (Servei d'Informació i Atenció a la Dona) va atendre durant el 2015 un total de 144 dones (57 psicòloga i 87 el servei jurídic). La memòria també assenyala que a Parets hi ha 2.721 persones majors de 65 anys i que hi viuen ciutadans de 62 nacionalitats diferents, malgrat això la població immigrant s'ha reduït respecte al 2006 (1.

Ara Parets ERC demanarà que l’Ajuntament es posicioni en contra de la construcció del Quart Cinturó

L’autovia B-40 o Quart Cinturó es va dissenyar el 1966 com una gran ronda viària concèntrica que havia de connectar les ciutats de la segona corona de la Regió Metropolitana de Barcelona, des de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) fins a Mataró (Maresme). Originalment la via va ser concebuda com una infraestructura viària de pas, que havia d'absorbir el trànsit de vehicles entre França i la resta de corredors cap a l’interior de la península, convertint-se en alternativa a l’actual autopista AP-7. Aquesta concepció de la infraestructura ha quedat obsoleta, ja que respon a un model esgotat de desenvolupament territorial, i no resol les necessitats de mobilitat comarcal. Així doncs avui dia, la Ronda del Vallès es configura com un corredor metropolità per donar servei als municipis del Vallès. Per tot plegat, Ara Parets ERC proposarà en el pròxim ple ordinari que l’Ajuntament de Parets manifesti la seva oposició a la construcció del tram de l’autovia orbital B-40 o Quart Cinturó entre Sabadell i Granollers  tal i com està prevista a dia d’avui. Alhora demanarem al Ministeri de Foment que desestimi aquest projecte, cedeixi la titularitat de les reserves a la Generalitat de Catalunya i concentri les seves inversions en altres projectes de major rendibilitat social. Traspàs de la titularitat Actualment del traçat originalment de la B-40 hi ha en servei el tram Granollers – Mataró, inaugurat el 1995 (que va assumir i executar la Generalitat de Catalunya i que actualment s’anomena C-60), i els trams  d’Abrera – Olesa de Montserrat i Viladecavalls – Terrassa (inaugurats el 2010). Les obres del tram Olesa – Viladecavalls es van reprendre el 2015, després de restar aturades durant anys, però el tram no es podrà posar en servei com a mínim fins al 2020, atenent a les inversions pressupostàries previstes pel Ministeri de Foment pels propers anys. Atès que la Generalitat de Catalunya té la competència exclusiva en matèria d'ordenació del territori, tal i com recull el Pla Territorial Metropolità on es consolida el canvi d’orientació del projecte de via orbital B-40 atorgant a aquesta infraestructura una funció regional (Metropolitana) i fins i tot comarcal.

ERC del Vallès Oriental defensa la millora de la capacitat de la C-17, a través d'un tercer carril entre Lliçà d'Amunt i Parets

Esquerra Republicana de Catalunya s'ha posicionat a favor de la millora de la capacitat viària de la carretera C-17, mitjançant un tercer carril addicional, sempre que sigui viable tècnicament, entre els termes municipals de Lliçà d'Amunt i de Parets del Vallès. Així ho ha expressat aquest migdia, en roda de premsa, el diputat de Junts pel Sí al Parlament i regidor d'ERC Acció Granollers, Chakir el Homrani. “És una mesura que garanteix una millora de la mobilitat en un temps relativament curt. El Departament de Territori i Sostenibilitat s'ha compromès a redactar durant el 2016 el projecte del nou traçat. Un cop enllestit es podrà passar a redactar el projecte constructiu i a efectuar una programació efectiva de les obres que d'acord amb la previsió actual tindrien un cost de 10 milions d'euros”, ha dit el diputat granollerí. El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, ha assegurat que “per ERC aquesta actuació és totalment prioritària i per això s’ha aconseguit que el Govern Català l'inclogui dins del Pla Econòmic Financer (PEF) d'Infraestructures per tal que les obres s'iniciïn, si es compleixen els terminis previstos dels projectes, durant el 2018”.   Proposta de resolució socialista   Chakir el Homrani ha qualificat “d'inviable econòmicament” la proposta de resolució presentada recentment pel PSC al Parlament que demanava la construcció de la variant de la C-17, ja que suposaria un cost aproximat d'uns 300 milions d'euros. El diputat republicà lamenta l'actitud del grup socialista que no va acceptar cap de les esmenes presentades per Junts pel Sí. A més del cost que representaria una inversió d'aquest tipus, el Homrani ha destacat “l'impacte mediambiental” que suposaria la construcció de la variant de la C-17, ja que “trinxaria encara més el territori vallesà”.   Esquerra Republicana de Catalunya emplaça a totes les parts implicades a dialogar per aconseguir un projecte que millori realment la mobilitat d'aquesta via i quant més aviat millor.

PAM 2015-2019: el programa electoral socialista, ple d'obvietats i promeses per al 2019

El Grup Municipal d'Ara Parets ERC ha demanat al Govern Socialista saber quin ha estat el cost d'impressió del llibret 'Compromesos amb tu', que recull les accions previstes dins del Pla d'Actuació Municipal 2015-2019 (PAM) així com el seu repartiment entre tots els habitatges de la població. Alhora també hem sol·licitat conèixer els costos d'impressió i de distribució del desplegable, editat en les darreres setmanes, on s'informa de les noves regidories de barri. I és que per primer cop en tota la democràcia, el Govern Socialista ha utilitzat els diners de tots els paretans i paretanes per editar el llibre del PAM 2015-2019, un document que ha estat elaborat sense cap procés participatiu i d'esquenes als grups polítics de l'oposició que sumem 9 dels 17 regidors del plenari. Tal com vam denunciar la passada setmana, el Govern Municipal ha presentat el PAM sense haver tingut la deferència de mantenir una reunió informativa prèvia amb els grups de l'oposició. Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CDC i Ciutadans hem lamentat que s'hagi presentat el Pla d'Actuació d'aquest nou mandat sense que el Govern Socialista hagi fet públic el grau de compliment del PAM anterior. Analitzant al detall aquest document observem com el PAM 2015-19 és senzillament el programa electoral del PSC Parets de les darreres municipals. Això sí incorporant alguna proposta de partits com Ara Parets ERC, algunes d'elles tractades en plens ordinaris com el banc d'aliments frescos, el museu d'història local virtual o l'estudi de canvi d'ubicació dels mercats ambulants. Per altra banda, promeses com l'Hotel d'entitats o el pla d'ampliació de la Residència Pedra Serrada hauran d'esperar al 2019, novament any d'eleccions municipals. També s'inclou en el PAM el projecte de construcció de l'Institut Universitari de Ciència i Tecnologia que ha estat ajornat des de fa dècades per manca de finançament. En canvi, novament no està prevista l'adquisició d'habitatge social per la gent del nostre poble, una qüestió que no és prioritària pels socialistes.

L'oposició en bloc critica la manera com s'ha elaborat el Pla d'Actuació Municipal de Parets 2016-2019

Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Parets, Sumem Parets, Ara Parets ERC, Nova Opció per Parets, Convergència Democràtica de Catalunya i Ciutadans, lamentem que el Govern Socialista hagi decidit presentar el Pla d'Actuació Municipal (PAM 2016-2019) “sense que s'hagi donat a conèixer ni debatut entre tots els grups municipals”. És per això que les cinc forces polítiques que sumen la majoria absoluta al consistori, amb 9 dels 17 regidors, considerem “inadequat des del punt de vista procedimental” la manera com s'ha fet pública la presentació del document. En una moció conjunta que hem presentat, Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CDC i Ciutadans hem demanat poder conèixer quant més aviat millor “el contingut de la proposta del PAM 2016-2019 per poder-lo analitzar i fer-hi, si és possible, aportacions”. Alhora demanem que el Govern Socialista ens faciliti el balanç i la valoració, amb el nivell de compliment, del PAM 2011-2015. El Pla d'Actuació Municipal és un instrument que permet la planificació i programació de les accions que es preveuen dur a terme en els municipis en un període determinat. El PAM és un document estratègic que fomenta la democràcia i la participació. A diferència de plans anteriors en aquesta ocasió el PSC no ha fet cap procés participatiu per confeccionar el Pla d'Actuació 2016-2019. Per tot plegat els cinc grups polítics de l’oposició lamentem que el PAM es presenti en una convocatòria oberta al públic abans que la resta dels regidors de l’Ajuntament en tinguin coneixement. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.