Parets del Vallès

Totes les notícies

L’Ajuntament de Parets haurà de pagar 1,4 milions d’euros a la UTE Deumal-Barnasfalt per liquidar la gestió urbanística del polígon sector UP5 Circuit

El PSC-PSOE s’ha quedat sol en el ple d’aquest dijous per aprovar la liquidació de la concessió administrativa de la gestió urbanística del sector UP5 Circuit, on des del 2006 hi ha projectada la construcció d’un nou polígon d’activitat econòmica. La resta de grups: Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CDC i Ciutadans s’han abstingut. Amb l’acord de ple, l’Ajuntament de Parets haurà de pagar a la UTE Deumal-Barnasfalt 1,4 milions d’euros (IVA inclòs) per liquidar la gestió urbanística d’aquest sector. El consistori assumirà els costos dels avals (82.900) i podrà repercutir, a través de quotes urbanístiques, la resta de despeses. El Govern Socialista tindrà sis mesos, un cop signat l’acord, per pagar la liquidació del contracte a la UTE Deumal-Barnasfalt. Si durant aquest període alguns dels propietaris dels terrenys recorren la proposta d’acord de liquidació o no fan efectiva la seva quota urbanística, l’Ajuntament haurà d’avançar els diners. La resolució de la concessió administrativa es produeix arran d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de maig de 2013. Costos de més de 100.000 euros a fons perdut per l’Ajuntament El grup d’Ara Parets ERC va denunciar durant el ple que “al final tot aquest procés només haurà portat despeses a fons perdut per l’Ajuntament. Haurem llençat més de 100.000 euros  i encara no haurem començat la construcció del polígon. 82.900 euros, dels avals que pagarem a Deumal-Barnasfalt i 19.360 euros, que han servit per a la contractació de l’empresa Nucli Advocats, SLP, que ha assessorat a l’Ajuntament en el tràmit de gestió per cooperació d’aquest sector UP5”. Manca d’autocrítica dels socialistes El portaveu d’Ara Parets ERC va dir durant el ple que “va trobar a faltar més autocrítica per part de l’alcalde i el seu equip de govern durant la comissió informativa. Podem compartir l’opinió que el projecte d’un nou polígon industrial a la zona més pròxima a l’antiga Nutrexpa era una molt bona idea per generar activitat econòmica en un moment on no hi havia crisi econòmica”.

El Barri de la Linera des de l'aire

Ara Parets ERC presenta 24 propostes per incloure en el pressupost municipal del 2016

Els tres regidors del grup municipal d’Ara Parets ERC s’han reunit aquest dilluns al vespre amb el Govern Socialista per presentar-los fins a 24 propostes programàtiques que es podrien incloure en el pressupost municipal per al 2016. La reunió, que ha durat una mitja hora, forma part de la ronda de contactes que els socialistes mantenen amb tots els grups polítics de l’oposició per elaborar el document econòmic per a l’any vinent. Des d’Ara Parets ERC valorem positivament el fet que el PSC-PSOE hagi decidit convidar-nos a la reunió on hem explicat quines són les nostres prioritats pressupostàries. Considerem que malgrat les diferències que puguin existir en altres àmbits de la política ‘cal millorar la comunicació i incrementar el diàleg amb el Govern Socialista’ que va guanyar les eleccions municipals del passat 24 de maig. Durant la trobada, Ara Parets ERC no ha tancat la porta a un possible acord per facilitar l’aprovació dels pressupostos de l’any que ve. De fet, el grup socialista en tindria prou amb una abstenció d’un dels regidors de l’oposició per tirar endavant els comptes públics per al 2016. Les 24 propostes presentades donen prioritat a la justícia social, les millores a l’espai públic, les millores en equipaments, la participació i la transparència. Totes les propostes, incloses en el nostre programa electoral, han de servir per millorar la qualitat de vida dels paretans i les paretanes. Les propostes presentades han estat: 1-Reducció del 50% de la partida de protocol d’alcaldia (dietes) 2-Sortida de l’Ajuntament de Parets de Vallès Visió 3-Retolació del cotxe oficial i establir criteris objectius d’utilització (normativa) 4-Creació del Portal de la Transparència i Bon Govern 5-Partida per a la Taula d’Emergències Socials 6-Eliminació barreres arquitectòniques del parc la Linera. Augment de la vigilància i tancament a les nits. 7-Arranjament del camí de Can Turull 8-Millora del gimnàs del pavelló d’esports 9-Col·laboració de l’Ajuntament amb Càritas per adquirir un muntacàrregues per al Banc d’aliments o alternativa 10-Creació del Banc d’aliments frescos 11-Millora de les condicions del Menjador Social de Ca N’Oms 12-Solucionar la problemàtica de soroll de la coberta de la pista de Can Butjosa 13-Millora de la il·luminació dels camps de futbol annexos a l’estadi Josep Seguer 14-Instal·lació d’aire condicional al Casal de Can Butjosa 15-Augmentar la plantilla de la Policia Local de Parets amb més agents 16-Pla de millora de voreres tant al barri antic com a l’Eixample 17-Cara neta al Mercat Municipal de Dr.

Ara Parets ERC demana que la Generalitat acceleri la discussió i aprovació del Pla Especial de Gallecs

El grup municipal d'Ara Parets ERC ha presentat una moció, per tractar en el ple ordinari d'aquest dijous 26 de novembre, on insta al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i també a l’INCASOL, perquè accelerin els tràmits de discussió, valoració i aprovació del Pla Especial del Parc Territorial de l’Espai Rural de Gallecs, amb la participació de tots els actors implicats. Segons ERC aquest document és cabdal per aclarir molts aspectes claus que avui queden sense resoldre d'aquest espai natural i sense saber qui se n’ocupa; com els usos compatibles, els usos incompatibles, o el règim de cessió d’espais. En el text també es demana a la Generalitat que es reforci la informació a través de panells informatius sobre les normes de convivència en aquest espai, també que s'estudiï la possibilitat que hi hagi una font d’aigua potable i uns lavabos públics a la zona del pla de l’Església de Gallecs. També la viabilitat que els veïns de Gallecs puguin disposar d’aigua potable provinent de la xarxa pública a les seves llars. Una altra proposta és la d'habilitar punts de recollida d’excrements de gossos en els llocs més concorreguts, així com vetllar perquè els animals vagin lligats en tot moments per aquest espai. La moció ha estat consensuada entre totes les seccions locals d'ERC amb territoris dins de l'Espai Natural de Gallecs. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.

Al·legacions a les ordenances fiscals 2016 presentades per Ara Parets ERC

El grup municipal d’Ara Parets ERC ha presentat sis al·legacions a les ordenances fiscals, preus públics i taxes aprovades inicialment i per majoria, en el ple extraordinari celebrat el passat 5 de novembre. Així, pel que fa a l’Impost de Béns Immobles proposem modificar el tipus de gravamen aprovat per a béns urbans del 0,629 i establir un sol gravamen però igualar-lo a la banda baixa per tal que les propietats amb valors cadastrals més baixos no pateixin la pujada que van aprovar el Govern Socialista i CDC. La nostra proposta és un únic gravamen a 0,596 pel que fa als béns urbans. Bonificació per instal·lació, trasllat o ampliació d’activitats econòmiques Es proposa ampliar la bonificació del 100% de la taxa d’obertura de nous comerços a més dels Carrers Major i Sant Antoni, també al carrer Raval i Barcelona al barri antic i a la zona de l’Eixample l’entorn de la plaça Dr. Trueta, és a dir, Monistrol (galeries comercials), Prat de la Riba i La Mina ; i al barri de Can Roura. Cens i prova ADN animals domèstics Es proposa que en l’apartat Beneficis Fiscals hi hagi de manera permanent una bonificació del 50% a favor dels propietaris dels animals de companyia que realitzin voluntàriament la inscripció en el cens (inclòs la prova sanguínia) i per la tinença d’animals perillosos. Bonificació del 100% durant les campanyes de l’Ajuntament i durant la resta de l’any del 50%. Rebaixa de taxes i preus públics Es proposa la rebaixa del 50% de la taxa d’utilització dels horts socials a les persones que estigui apuntades a les llistes de l’atur. Es proposa la reducció a 8 euros al dia del servei de menjador a les escoles bressol municipals. Es proposa la reducció de l’import del lloguer dels bucs d’assaig del Casal de Joves de Cal Jardiner als grups (independentment del nombre de components) exclusivament de Parets del Vallès. El preu proposat per als grups de Parets és de 3 euros l’hora i no tenir en compte el  nombre de persones.

Ara Parets ERC presenta una moció en defensa de la nova Llei catalana de pobresa energètica

El grup municipal d'Ara Parets ERC ha presentat una moció, per tractar en el ple ordinari de novembre, en defensa de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica a Catalunya, vigent des del 6 d’agost. La llei, recorreguda al Tribunal Constitucional pel Govern Espanyol, obliga a totes les administracions públiques a garantir el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua, gas i electricitat. En la moció d’Ara Parets ERC es proposa que tots els grups de l’Ajuntament “rebutgin enèrgicament l’actitud del Govern de l’Estat Espanyol en allò que fa referència a recórrer al TC qualsevol resolució que la Generalitat porta endavant per pal·liar la pobresa energètica”. El text insta a la Generalitat a continuar impulsant polítiques de suport a les persones que es troben en situació d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. També demana a l’Ajuntament de Parets que es comprometi a complir a l’article 6.3 de la Llei 24/2015, en allò que fa referència a l’establiment d’acords amb les companyies de subministrament per garantir que es concedeixin ajuts a fons perdut o s’apliquin descomptes molt notables en el cost dels consums mínims a càrrec del benefici que aquestes empreses obtenen amb la prestació d’aquests serveis. Ara Parets ERC ha presentat aquesta moció “davant la gravetat que suposa aquest nou intent del Govern de l’Estat de derogar la legislació que garanteix els serveis bàsics a les persones en situació de pobresa energètica”. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.

Ara Parets ERC reclamarà més informació al Govern Socialista sobre el possible tancament d’una línia a l’escola Lluís Piquer

El grup municipal d'Ara Parets ERC vol saber si és veritat que durant el pròxim curs 2016-17 es tancarà una línia educativa a l’escola Lluís Piquer, situada al barri antic de la població. En un comunicat, el Consell Escolar d’aquest centre assenyala que l’Ajuntament els ha notificat que, amb tota probabilitat, el Lluís Piquer passarà de ser una escola de dues a només una línia. El motiu d’aquesta desaparició seria la disminució de la natalitat a Parets del Vallès. Per debatre aquesta qüestió, l’AMPA del centre ha convocat una assemblea per aquest dimecres 18 de novembre, a les 20 h. Un dels punts que es tractarà serà la constitució d’una comissió de pares i mestres amb representants del Consell Escolar per “gestionar i organitzar les propostes que vagin sortint de totes les persones que vulguin col·laborar”. La voluntat del Lluís Piquer és que no es tanqui cap línia educativa el pròxim curs a Parets i que a l’hora es redueixin les ràtios a totes les aules de P-3 del nostre municipi. El Consell Escolar del Lluís Piquer ha demanat la col·laboració de les direccions de la resta d’escoles de Parets: “Si es tanca una línia al nostre centre, les aules de P-3 del proper curs al nostre municipi estaran plenes i s’haurà de fer un augment de ràtios, fet que repercutirà en la qualitat de l’educació”. Les famílies més afectades serien les de les escoles bressol En cas que es produeixi la desaparició d’una línia a l’escola Lluís Piquer les famílies més perjudicades serien les que porten els seus fills a les escoles bressol i sobretot a la Cuna. Així, el Consell Escolar del Lluís Piquer assenyala que “si aquestes famílies tenen la intenció d’optar per una plaça d’escola pública a Parets poble, es poden trobar que hagin de portar els seus fills a l’altra punta del municipi, on han deixat les 4 línies restants de places públiques”. Des del grup municipal d’Ara Parets ERC reclamem la convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal i que s’expliquin detalladament els motius d’aquesta decisió.

‘Cavall Republicà’, el nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana a Parets

Apropar a tota la ciutadania l’activitat del grup municipal d’Ara Parets ERC és el principal objectiu de ‘Cavall Republicà’, el nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, que es va presentar aquest dijous al vespre a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler. La publicació que consta de 4 pàgines, a tot color, té tiratge de 8.000 exemplars que es repartiran per totes les llars del municipi. En aquest primer número Cavall Republicà destaca en portada la tornada amb força d’ERC a l’Ajuntament de Parets després d’un parèntesi de 8 anys. A les pàgines interiors els temes més destacats són la victòria de Junts pel Sí a Parets en les eleccions catalanes del 27 de setembre, el veto de l’alcalde Sergi Mingote a l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’increment en un 130% del cost de Vallès Visió, la contractació d’un nou assessor de comunicació per l’alcalde Mingote, l’acord PSC-CiU per aprovar les ordenances fiscals 2016 o la situació del sistema de recollida d’escombraries al municipi. La darrera pàgina del diari informatiu, dedicada a la memòria històrica, fa un resum de l’homenatge als alcaldes i regidors republicans paretans que van ser represaliats pel franquisme. Audiència pública i torn obert de preguntes La presentació del nou diari va comptar amb l’assistència d’unes 50 persones que van participar de manera molt activa en la primera audiència pública dels tres regidors d’Ara Parets ERC a l’Ajuntament: Jordi Seguer, Ramon Parés i Kènia Domènech. Tots tres van detallar l’activitat del grup municipal durant els 5 primers mesos de legislatura i van destacar que durant aquest període han presentat més de 50 preguntes a través de plens i d’instàncies per registre i 5 mocions. D’aquestes van destacar l’aprovació, per unanimitat, de la creació de la Taula d’emergències socials. El públic assistent va preguntar sobre la problemàtica de la pista de soroll a Can Butjosa, sobre el sistema de neteja, el suport de l’Ajuntament a la independència, la manca de transparència del Govern Municipal, la contaminació i les males olors que es produeix en alguns polígons, la possible eliminació d’una línia educativa a l’escola Lluís Piquer, les obres a l’avinguda Espanya, les necessitats de caràcter social, el cens de pisos buits, els llibres de text gratuïts promesos pel Govern Socialista, la manca de diàleg entre el PSC-PSOE i alguns grups de l’oposició o els horaris intempestius dels plens municipals, entre d’altres.

Ara Parets ERC convoca la primera audiència pública per presentar el primer número del nou diari de la secció local

El pròxim dijous 12 de novembre tindrà lloc, a les 19.30 h, a la sala d’exposicions de Can Rajoler de Parets del Vallès, la primera audiència pública dels tres regidors del grup municipal d’Ara Parets ERC: Jordi Seguer, Ramon Parés i Kènia Domènech. L’acte, obert a tota la ciutadania, servirà per explicar tot el treball que ha dut a terme Ara Parets ERC des de la seva incorporació a l’Ajuntament el juny passat. Alhora els tres regidors respondran a les consultes, preguntes, dubtes de tots els assistents, recolliran suggeriments i queixes per millorar el poble de Parets. Nou diari informatiu d'ERC Parets Durant l’audiència pública es presentarà el primer número del nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya. La publicació tindrà un tiratge de 8.000 exemplars a tot color i es començarà a repartir per totes les llars de Parets del Vallès, a partir del divendres 13 de novembre. L’audiència pública convocada per Ara Parets ERC és una de les mesures incloses pel nostre grup polític en el programa electoral de les passades eleccions municipals. En els comicis del mes de maig, el nostre partit va passar de 0 a 3 regidors (de 210 a 1.153 vots). Es tracta de la representació més àmplia d’ençà del retorn de la democràcia. ERC va vèncer a Parets en les eleccions europees del maig de 2014 i va repetir triomf el setembre passat amb la candidatura conjunta de Junts pel Sí. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.

L’Ajuntament de Parets incrementa en un 130% la partida destinada al manteniment de Vallès Visió

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Parets va aprovar el passat dijous amb els vots favorables dels 8 regidors del PSC-PSOE, les abstencions de Sumem Parets i CiU (4) i els vots contraris d’Ara Parets ERC, NOPP i Ciutadans (5), una modificació de crèdit de 173.000 euros finançada a través de baixes de crèdit. Dels 173.000 euros, prop de 83.000 es destinaran al manteniment del canal públic de televisió Vallès Visió (63.352 euros corresponen al període juliol-desembre 2015 i 19.207 euros addicionals a una factura pendent de l’exercici 2014). Si sumem totes les aportacions del 2015 a Vallès Visió veurem com la partida inicial de 63.000 euros s’ha incrementat un 130% s’hauran destinat a aquest canal públic de televisió més de 146.000 euros. I repassant xifres veurem com en els darrers 4 anys el Govern Socialista ha destinat més de 600.000 euros a mitjà de comunicació, una xifra desmesurada pel servei que presta que des d’Ara Parets ERC hem qualificat de ‘partidista’ i poc ‘plural’. El juliol passat, el nostre grup polític va demanar, a través d’una moció, la sortida del Consorci Teledigital Mollet per diferents raons. Per una banda perquè no compartim el model de televisió públic actual gestionat per una productora privada que vol obtenir benefici econòmic de la seva gestió. Des de fa mesos hem denunciat la línia informativa d’aquest canal públic que censura tot allò que no agrada al govern de Parets i en concret als partits de l’oposició. Protagonisme desmesurat de l'alcalde Per exemple, no trobem lògic que en els darrers 4 mesos a l’alcalde Sergi Mingote se l’hagi entrevistat a plató en 4 ocasions el programes d’entrevistes i debats i que la resta de grups de l’oposició no han pogut participar. Què dir del tractament informatiu de la passada campanya electoral, de les cròniques dels plens municipals o d’actes que convoquem partits polítics com el nostre. El passat 16 d’octubre Vallès Visió va ser l’únic mitjà que no va assistir a l’homenatge als alcaldes i regidors republicans de Parets represaliats pel franquisme.