Parets del Vallès

Totes les notícies

PSC i Ciutadans rebutgen demanar l'absolució dels presos polítics catalans i l'arxivament de la causa contra el procés

Amb els vots contraris del Partit dels Socialistes de Catalunya i de Ciutadans (9), la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets del Vallès ha rebutjat aquest dijous al vespre una moció conjunta presentada per Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT que demanava "l'absolució dels presos polítics catalans i l'arxivament de la causa contra el procés", entre els quals el paretà Jordi Turull. El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha lamentat "la manca de coratge del Partit dels Socialistes que està més pendent de l'efecte electoral que la moció podia ocasionar que no pas per expressar el suport públic a la família d'un polític paretà que ho està passant malament". Tot i els intents per consensuar un text entre els quatre partits que van presentar la moció, el PSC es va negar en rotund a fer-ho i va rebutjar tots els acords proposats, fins i tot es va negar a què "en cada ple municipal es fes constar a l'inici de la sessió el suport institucional al nostre conciutadà Jordi Turull i reclamar el seu alliberament". El text rebutjat per PSC i Ciutadans demanava entre altres coses: -rebutjar rotundament les peticions de presó que demanava la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat als presos polítics catalans i als líders socials que van permetre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017. -exigir l'absolució de totes les persones encausades, captius d'uns fets inexistents i d'un relat inventat que té com a únic objectiu el càstig i l'escarment i demanar l'arxivament de tota la causa contra el procés polític que es viu a Catalunya. -denunciar la manca de separació de poders a l'Estat espanyol i la manipulació de la realitat, per crear un relat que es basarà en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques dels catalans. -exigir la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques, entre els quals el nostre conciutadà Jordi Turull, i el retorn de totes les persones exiliades.

Ara Parets ERC demana una comissió informativa per analitzar la situació del comerç local

El Grup Municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana ha demanat al Govern Socialista la convocatòria com més aviat millor d’una comissió informativa que serveixi per analitzar la situació del comerç local. La petició arriba pocs dies després que s’hagi inaugurat la remodelació dels carrers del Barri Antic (Major, Barcelona i Travessera), una iniciativa que segons l’alcalde Francesc Juzgado “ha de fomentar el comerç de proximitat”. La realitat però és que una bona part dels locals comercials dels carrers Major, Travessera i Barcelona estan buits actualment i no tenen la mateixa activitat de fa dècades. Ara Parets va més enllà i vol disposar d’una còpia del Pla de dinamització del comerç urbà que l’Ajuntament va encarregar el gener de 2017 a l’empresa Focalizza, Assistència Comercial i Marquèting per un import superior als 6.000 euros. Segons el portaveu Jordi Seguer la comissió sol·licitada hauria de servir per donar a conèixer les conclusions d’aquest estudi, fer balanç de totes les actuacions dutes a terme per aquesta regidoria al llarg del mandat i informar de les accions que s’han previst des del govern des d’ara i fins a la convocatòria de les eleccions municipals. Per altra banda, ERC vol saber si abans de les properes eleccions el Govern Municipal traslladarà els mercats ambulants dels dilluns i dimecres cap a la plaça de la Vila i la plaça Doctor Trueta, un dels compromisos anunciats al llarg d’aquesta legislatura.  

Ara Parets ERC organitza aquest dissabte una xerrada sobre el model cultural del poble

El pròxim dissabte 24 de novembre, a les 10 del matí, tindrà lloc a la Sala d'Exposicions de Can Rajoler una xerrada-debat sobre el model cultural a Parets que anirà a càrrec dels diputats de Cultura a la Diputació de Barcelona, Martí Pujol -també alcalde de Llinars- i Oriol Lladó. L'acte forma part de la campanya de participació ciutadana 'Tots SOM Parets' que Ara Parets ERC va iniciar el passat octubre amb una taula sectorial sobre educació, amb el diputat Rafael Homet, i una carpa informativa a la zona comercial de l'Eixample per recollir propostes, queixes i idees de la ciutadania. La xerrada-debat de dissabte es completarà amb un taller on tots els assistents podran parlar sobre el teixit cultural de Parets, el model de la nostra festa major i el paper que hi juga actualment l'Ajuntament. De fet des de fa setmanes la Secció Local treballa a fons en l'elaboració del programa electoral que es presentarà en les eleccions municipals de 2019. Militants, simpatitzants, amics i altres veïns/es de Parets que volen millorar el poble participen en trobades quinzenals que es porten a terme a la seu del carrer Major, 13. Paral·lelament el candidat a l'alcaldia Jordi Seguer es reuneix tots els dimarts de 18 a 20 h amb tota la ciutadania que així ho desitja. Una bona manera d'intercanviar impressions sobre la situació política actual a Parets i per parlar sobre les possibilitats de millora en un futur immediat.  

Kènia Domènech, escollida secretària d'organització de les Joventuts d'Esquerra Republicana

La regidora d'Ara Parets ERC Kènia Domènech, ha estat escollida aquest cap de setmana secretària d'organització dins de la nova Permanent Nacional del Jovent Republicà que ha celebrat el seu 28è Congrés Nacional a Vic (Osona). Domènech farà tàndem amb Pau Morales, de Vilassar de Dalt, que repetirà dos anys més com a portaveu nacional de la branca juvenil d'Esquerra Republicana. El Congrés va començar dissabte al matí amb una connexió a través de vídeo conferència amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que està a l'exili. Aquest diumenge s'ha escollit la nova permanent que té com a objectiu el de "renovar el compromís amb el jovent, les classes populars i la República". Kènia Domènech va ser escollida portaveu regional del Jovent Republicà del Vallès Oriental el novembre de 2015, sis mesos després que s'incorporés com a regidora del grup municipal d'Ara Parets ERC a l'Ajuntament. Nascuda a Parets fa 24 anys, actualment cursa estudis d'Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya. També compta amb estudis professionals de teatre titulats a Estudis de teatre Internacional Berty Tovías. Tot un orgull per la nostra Secció Local. Moltes felicitats!! Fotografia: Miquel Portell  

Ara Parets ERC, PDECAT, Sumem Parets i NOPP exigeixen l’absolució de tots els presos i exiliats polítics catalans

Ara Parets ERC, PDECAT, Sumem Parets i NOPP -que sumen 8 dels 17 regidors en el plenari- han presentat una moció conjunta per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest novembre on es mostren “a favor de l’absolució dels presos polítics catalans i l’arxivament de tota la causa contra el procés”. El text rebutja rotundament les peticions de presó que demana la Fiscalia i Advocacia de l’Estat als representants polítics i socials que van permetre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Alhora exigeixen l’absolució de totes les persones acusades “captives d’uns fets inexistents i d’un relat inventat que té com a objectiu el càstig i l’escarment”, i també l’arxivament de tota la causa contra el procés polític que es viu a Catalunya. La moció denuncia la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat “per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques”. Ara Parets ERC, PDECAT, Sumem Parets i NOPP exigeixen la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques -entre els quals el veí del municipi Jordi Turull- i el retorn de totes les persones exiliades. Els quatre grups polítics volen que l’Ajuntament doni suport i solidaritat a tots aquells i aquelles que avui pateixen la repressió de l’Estat i a totes les famílies, amics i amigues dels presos/es polítics i persones exiliades. En referència a Turull, la moció demana que l’Ajuntament doni un suport explícit al polític paretà i que col·loqui al balcó de la Casa de la Vila una pancarta i el llaç groc que digui: Absolució Ja. Estem amb tu Jordi. Llibertat Presos i Exiliats Polítics. També volen que en cada ple municipal es faci constar -a l’inici de cada sessió- el suport institucional a Turull i es reclami el seu alliberament.  

Ara Parets ERC demana més autocrítica al PSC per la mala gestió del futur polígon UP-5 Circuit

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha emplaçat a l’alcalde i regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado, que faci un gir en la política urbanística i desencalli el projecte industrial del sector UP-5 Circuit “ja que pot atreure molta activitat econòmica al nostre poble i pot generar ocupació”. L’últim ple extraordinari aprovava amb els vots favorables de PSC, PDECAT i Ciutadans, l’abstenció de Sumem Parets i els vots en contra d’Ara Parets ERC i NOPP el text refós de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana relativa als sectors UP-5, UP-6 i la Unitat d’Actuació 26, per tal d’adaptar-los al nou traçat de la C-17 i al Pla director urbanístic del Circuit de BCN-Catalunya. Seguer va demanar més autocrítica al PSC per la mala gestió del futur polígon UP-5 Circuit, paralitzat des del 2013 per tot un seguit de contenciosos judicials. Avui dia l’Ajuntament encara no ha cobrat gran part de les quotes urbanístiques dels propietaris dels terrenys en aquest àmbit i es desconeix quan es podran recuperar els 1,5 milions d’euros que es van pagar a la UTE Deumal – Barnasfalt, encarregada de la gestió urbanística fins al 2013. Des d’Ara Parets ERC es va lamentar que fa quasi 2 anys l’anterior alcalde -lluny de fer autocrítica- va treure pit anunciant que hi havia moltes empreses interessades a implantar-se a la UP-5 i el temps els ha deixat en evidència: “Era el novembre de 2016, i ara som a octubre de 2018, dos anys després estem on érem o potser encara pitjor, en dos anys no hem estat capaços de resoldre tots els recursos judicials presentats”.   A favor del desenvolupament econòmic El vot contrari d’Ara Parets ERC vol posar de manifest el desacord en la manera com el Partit Socialista ha gestionat tot aquest projecte urbanístic que no veu la llum i que fins ara només ha generat despeses a fons perdut al nostre consistori (avals i defensa jurídica). Seguer va afegir: “El que si volem deixar clar és que estem d’acord en el desenvolupament urbanístic dels tres àmbits de manera equilibrada, però amb una gestió més acurada.

Ara Parets ERC vol que l’Ajuntament es posicioni sobre l’abolició de la monarquia a Espanya

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest novembre on demana que tots els grups polítics refermin el seu compromís amb els valors republicans i apostin per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica a Espanya com és la monarquia borbònica. El text rebutja i condemna “el posicionament del rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials l’1 d’octubre”. La moció d’ERC arriba després de tots els esdeveniments que han succeït a Catalunya en els darrers temps, així com atesa també la implicació de la monarquia borbònica en tot l’afer català. Ara Parets ERC defensa que el plenari pugui pronunciar-se a favor o en contra de la monarquia espanyola tal com han fet prèviament el Parlament de Catalunya –a través d’una proposta de resolució- o els Ajuntaments de Barcelona i Mollet del Vallès en les darreres setmanes. El primer punt de la moció insta a totes les institucions de l’Estat espanyol a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. Alhora proposa la reprovació de tots els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces amb l’aplicació de l’article 155, de la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals. Per últim el text d’Ara Parets ERC insta les institucions i tots els partits catalans al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diferents opcions de tots els catalans i catalanes. La moció arriba a la Junta de Portaveus després que el Consell d’Estat s’hagi pronunciat a favor que qualsevol cambra parlamentària o ajuntament en l’exercici de la seva pluralitat “pot acordar resolucions sobre la monarquia espanyola”. Una mesura que ha estat recorreguda al Tribunal Constitucional per part del president Pedro Sánchez (PSOE) malgrat que el Consell d’Estat va emetre un informe contrari.

Comunicat conjunt de tota l'oposició sobre la ubicació del nou institut La Sínia

Ara Parets ERC, Sumem Parets, Nova Opció per Parets, PDECAT i Ciutadans s’han posat d’acord per presentar una proposta de resolució perquè es tracti en el pròxim ple municipal. Totes les forces de l’oposició lamenten d’entrada que s’hagin assabentat a través de la premsa de les intencions del Govern Socialista per a la ubicació del nou Institut d’Ensenyament Secundari. Alhora recorden que de manera reiterada en els Consells Escolars han plantejat la necessitat de trobar un lloc adient per a l’INS La Sínia, ja que fa més de 7 anys que està ubicat a la zona de Can Fradera en un solar darrere del camp de futbol “de manera precària, en zona inundable i tocat la zona d’influència industrial”. El text demana que la ubicació del nou institut “per la importància que té, s’estudiï i es parli amb tots els grups abans de prendre cap decisió”. En aquest sentit Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, PDECAT i Ciutadans consideren que “sense menystenir cap altra proposta, el millor indret per ubicar el nou equipament educatiu és la zona de Can Fradera, prop dels actuals barracons i que l’equip de govern del PSC ha defensat des de fa anys”. La proposta de resolució vol que s’avaluïn les diferents ubicacions i propostes -amb tots els pros i contres- i considera “la ubicació actual o propera al lloc actual d’importància estratègica i territorial’, ja que l’altre institut es troba a l’Eixample.    

Homet diu a Parets que la tarifació social és el sistema de finançament més just a les escoles bressol municipals

El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, va defensar el projecte Aliança Educació 360 durant la xerrada sobre el futur de l'educació a Parets, que va tenir lloc aquest dissabte a la Sala d'Exposicions de Can Rajoler, dins de la campanya Tots Som Parets. Per Homet, aquest projecte és una gran oportunitat educativa ja que pretén connectar l'educació i els aprenentatges que s'ofereixen des de diversos àmbits implicant encara més els ens locals. Durant la seva intervenció, el també regidor d'ERC a Castellar del Vallès, va parlar de l'escola inclusiva, de les activitats extraescolars i la seva influència en el rendiment escolar, sobre el finançament o l'obligatorietat de les escoles bressol municipals. Rafael Homet va defensar l'aplicació de la tarifació social en serveis com les escoles bressol municipals o les escoles municipals de música: 'Ens hem de preguntar qui tenim i qui no tenim a les nostres escoles bressols o escoles de música. Hi ha moltes famílies de classes treballadora que no poden accedir". Tarifació Social a Parets a partir del 2019-20 a les escoles bressol municipals De fet, en el darrer ple de l'Ajuntament de Parets es va acordar que les quotes mensuals de les tres escoles bressol municipals (La Cuna, el Cirerer i el Gargot) aplicaran criteris de progressivitat fiscal, a partir del curs 2019-20. Aquest és un dels compromisos signats entre Ara Parets ERC i el PSC per facilitar l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2019. D'aquesta manera es fa realitat una de les promeses que des d'ERC havíem demanat des del 2017, quan aleshores van votar a favor de les ordenances fiscals a canvi d'encarregar "un estudi sobre la tarifació social en els serveis municipals", que el PSC mai va arribar a encarregar. La tarifació social (que s'aprovarà a través de preu públic abans de març de 2019) representarà un descens de les quotes mensuals a les escoles bressol o bé un increment en funció dels ingressos de les famílies del municipi.