Parets del Vallès

Totes les notícies

Rebutjada per 9 vots a 8 la moció conjunta d'Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP de rebuig a l'article 155

En la Junta de Portaveus, celebrada aquest dijous al vespre, l'oposició del PSC-PSOE va resultar en la votació del text consensuat entre les tres forces d'esquerres de l'oposició. Ara, l'alcalde accidental, Francesc Juzgado, haurà de comunicar la data de celebració del ple extraordinari urgent sol·licitat per Sumem Parets, Ara Parets ERC i Nova Opció per Parets i on es donarà compte del text de la moció rebutjada. Reconeixement als resultats de l'1 d'octubre i al mandat popular La moció presentada va rebre els vots a favor d'Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDCAT (8) i en contra del PSC-PSOE i Ciutadans (9). Tot i els intents per consensuar un únic text, no va ser possible perquè els socialistes volien eliminar dels acords el terme 'Referèndum de l'1 d'octubre' i tampoc compartien el primer punt on es feia referència a l'oposició del PSC-PSOE al Referèndum Unilateral. Els acords de la moció rebutjada eren: Primer. El passat 1 d'octubre la població catalana va exercir el seu dret democràtic en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i ho va fer de manera unilateral perquè el Govern Espanyol, PP, PSOE i C's s'hi han oposat frontament. Manifestem el nostre suport a tots els càrrecs electes i treballadors públics que han rebut una querella per haver recolzat el referèndum. Segon. Expressem la nostra satisfacció perquè a Parets prop de 6.000 ciutadans, tot i les dificultats i les amenaces de les forces policials, van exercir el seu dret a vot. El mandat popular és clar i cal trobar solucions polítiques per solucionar el conflicte. La Generalitat s'ha mostrat oberta al diàleg i per això es va suspendre la declaració unilateral d'independència. Tercer. Condemnem la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. Quart. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Ara Parets ERC s’oposa a que l’Ajuntament cedeixi a Inkemia un espai en l’edifici públic del sector IVECO

Ara Parets ERC ha votat en contra, en el ple d’aquest dijous, a la conversió d’un bé de caràcter patrimonial, situat al sector Iveco, a un bé de domini públic. Es tracta d’un edifici de 1.300 m2 de superfície que l’Ajuntament té en propietat al sector IVECO. Segons la voluntat del Govern Municipal, es vol traslladar en un futur pròxim la comissaria de la Policia Local de Parets i cedir a l’Escola Sant Gervasi i Inkemia un espai públic per acollir un centre educatiu i de promoció de la indústria. El portaveu Jordi Seguer s’ha mostrat sorprès pel canvi d’actitud de l’equip de govern, que en el passat havia previst el trasllat d’altres serveis municipals a IVECO com ara l’Arxiu, Serveis Socials, el Jutjat de Pau i els mitjans de comunicació. De fet, l’abril passat la Diputació de BCN va lliurar a l’Ajuntament un estudi del pla d’usos d’aquest edifici i ja s’avançava que el seu condicionament costaria 1,4 milions d’euros. Des d’Ara Parets ERC ens oposem a que un equipament públic, pagat amb els diners dels paretans i les paretanes, hagi de ser utilitzat per un centre privat i que s’hagi sotmès a aprovació en el ple d’aquest dijous sense disposar de cap tipus de memòria o explicació de les condicions d’aquest acord amb Inkemia. Seguer va preguntar al Govern: Si tenim molts serveis municipals que necessiten un nou emplaçament, ens poden dir perquè volen concedir part d’aquest espai públic a Inkemia? “Fa més d’un any que vam demanar el conveni signat en el seu moment entre l’ajuntament de Parets i l’escola sant Gervasi per a la construcció de l’IUCT. Recordem que en plena precampanya electoral van tornar a col·locar novament la primera pedra, aquesta documentació no l’han facilitat. No trobem de rebut que prenguin aquesta decisió sense abans hagin explicat a tot el plenari la lletra petita d’aquest acord amb Inkemia, estem parlant d’un equipament públic i la seva concessió pot tenir afectacions als pròxims mandats municipals, on potser l’actual Sociovergència que mana en aquest consistori ja no hi serà.

Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP demanen un ple extraordinari urgent per rebutjar l'aplicació del 155

Els tres grups polítics de l'oposició, que sumen 7 regidors al plenari, han demanat formalment la convocatòria d'un Ple Extraordinari per aquesta mateixa setmana i que tingui com a únic punt de l'ordre del dia una moció consensuada on es demana aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya, a través de l'article 155 de la Constitució Espanyola. El text assenyala que el passat 1 d'octubre la població catalana va exercir el seu dret democràtic en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i ho va fer de manera unilateral perquè el Govern Espanyol, PP, PSC-PSOE i C's s'hi van oposar frontament. Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP manifesten el seu suport a tots els càrrecs electes i treballadors públics que han rebut una querella per haver recolzat el referèndum així com als presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonats des de la passada setmana i en reclamen la seva llibertat. Alhora expressen la seva satisfacció perquè a Parets prop de 6.000 ciutadans, tot i les dificultats i les amenaces de les forces policials, van exercir el seu dret a vot. La moció assenyala que després de l'1 d'octubre "el mandat popular és clar i cal trobar solucions polítiques per solucionar el conflicte. La Generalitat s'ha mostrat oberta al diàleg i per això es va suspendre la declaració unilateral d'independència". Tots tres grups condemnen "la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes" i insten al Govern Espanyol i als partits que li donen suport (PSOE i Ciutadans) "a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola".

L’oposició de Parets titlla l’alcalde Mingote de ‘mentider i d’irresponsable’

Tots els grups polítics de l’oposició (Sumem Parets, Ara Parets ERC, Nova Opció per Parets i Ciutadans) han qualificat de ‘mentider’ a l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, per haver dit en el ple del passat dijous que “els regidors de l’oposició sabien des del 23 de febrer de 2017 la data de celebració del ple d’aprovació del pressupost i les ordenances fiscals”. Mingote va arribar a acusar als grups de l’oposició -que van abandonar el plenari per manca de diàleg real- de tenir poques ganes de treballar. Una actitud que contraposava a la del Govern del PSC i PDCAT que treballa els 365 dies de l’any. L’oposició ha lamentat les desafortunades declaracions de Mingote i l’ha titllat de ‘mentider i d’irresponsable’. Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i C’s, demostren amb proves escrites que el 20 de febrer de 2017 van rebre, per e-mail, el calendari de plens ordinaris i comissions informatives del 2017 però que en cap cas estaven fixats els plens extraordinaris ni cap altra referència. L’alcalde marxa de vacances fins al 3 de novembre inclòs Els quatre grups de l’oposició que sumen 8 regidors, acusen Mingote de ser un ‘irresponsable’ per marxar de vacances del 23 d’octubre al 3 de novembre inclòs, quan la situació política catalana viu moments d’incertesa a les portes de la possible aplicació de l’article 155 de la Constitució. No és la primera vegada que l’oposició denuncia les absències de l’alcalde i les seves escapades contínues durant tota aquesta legislatura, un fet que suposa en molts casos “una deixadesa en les seves funcions” o absències en actes públics. L’oposició ha sol·licitat al secretari de la corporació que quan l'alcalde marxi per les raons que sigui, es notifiqui a tots els portaveus. Alhora també s’han demanat totes les absències de l’alcalde durant aquest any “per conèixer en detall les dades i raons de les seves prolongades absències que al nostre entendre, resulten massa habituals”.

Gabriel Rufián: “Volem recuperar la República que ens van robar fa 80 anys els avis i els pares dels mateixos que ara ens governen”

Ple a vessar en l’acte d’homenatge als alcaldes i regidors paretans republicans represaliats pel franquisme. La Sala Basart de la Cooperativa es va omplir de gom a gom aquest passat divendres en l’homenatge als 3 alcaldes i 5 regidors paretans que van ser afusellats pel franquisme al Camp de la Bota de Barcelona o van morir a l’exili. El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián va tancar un acte molt emotiu que va comptar amb la presència de la historiadora M.Àngels Massaguer, del president de l’Associació ProImmolats per les Llibertats de Catalunya, Pere Fortuny, o el fundador del banc de l’ADN, Roger Heredia. Durant la seva intervenció Rufián va dir que “si l’Estat espanyol hagués posat tantes ganes en la recerca de les urnes com en les 120.000 cunetes potser haurien localitzat les restes de Federico Garcia Lorca. Espanya és el segon país del món, després de Cambodja, amb més fosses comunes sense obrir”. Gabriel Rufián va anar més enllà: “No acceptarem mai lliçons d’un estat neofeixista. Estic molt orgullós que el Parlament del nostre país es comprometi a anul·lar totes les sentències del franquisme en la futura República Catalana fundacional. És un honor plantar cara a gent com Pablo Casado i a tot el que representa: si ens volen com Companys, aquí estem”. Proclamació de la DUI i aplicació 155 El diputat d’ERC va lamentar “el paper indigne del PSC-PSOE” en la política actual: “el seu silenci i complicitat fa que la maquinària repressora de l’Estat –amb PP i Ciutadans- encara sigui més forta”. Per Rufián “el que estem fent a Catalunya no va de banderes sinó de recuperar el país, la República que ens van robar fa 80 anys els avis i els pares dels mateixos que governen a Espanya”. “Estar a favor del procés d’autodeterminació del poble català et fa més demòcrata, més valent i antifeixista. És un honor estar a favor d’aquest procés i en contra del PP, PSC-PSOE i Ciutadans que representen la indignitat”.

Ara Parets ERC demana un diàleg sincer entre Govern i Oposició per elaborar les ordenances fiscals del 2019

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha proposat la creació de cara al 2018 d’una Taula de treball amb presència de tots els grups municipals per tal que, amb el temps suficient, plantegi la revisió de les ordenances fiscals del 2019. “Seria la millor manera de demostrar públicament que per part del Govern Municipal hi ha una veritable mà estesa i voluntat de diàleg. Si analitzem com s’han elaborat aquestes ordenances fiscals i el pressupost municipal, tots hauríem de fer més autocrítica. Afirmar que s’està obert al diàleg i a la mà estesa voldria dir que tal com es va fer l’any passat s’haguessin celebrat reunions amb tots els grups d’aquest plenari, fins i tot les que fossin necessàries, i això no ha estat així”, ha dit Seguer. Propostes presentades per Ara Parets ERC Tot i que des d’Ara Parets ERC s’han presentat algunes propostes, el nostre grup “ha trobat a faltar més temps per analitzar la documentació que se’ns ha facilitat i que s’han debatut a menys de 48 hores de la celebració del ple d’aprovació”. Durant el ple d'aquest dijous a la tarda, la resta de grups de l’oposició van denunciar la manca de diàleg i de temps suficient per analitzar les ordenances fiscals i el pressupost. Després de tots els torns d’intervenció, Ara Parets ERC es va afegir a la resta de grups polítics de l’oposició (Sumem Parets, NOPP i Ciutadans) i va decidir abandonar el plenari sense donar a conèixer el seu posicionament de vot. Una decisió que des d’ERC creiem que hauria de servir al Govern per reflexionar i així canviar el sistema utilitzat enguany i millorar l’elaboració de les ordenances i pressupost del 2019. La rebaixa de l’IBI del 5% haurà d’esperar La situació actual dels comptes de l’Ajuntament de Parets permet afrontar sense massa dificultats una rebaixa del 5% en el rebut de l’Impost de Béns Immobles dels exercicis 2018 i 2019. I per això des d’Ara Parets ERC ho vam proposar al Govern Municipal.

El diputat Gabriel Rufián assistirà aquest divendres a l’Homenatge als alcaldes i regidors represaliats pel franquisme que organitza ERC Parets

La Sala Basart de la Cooperativa acollirà el pròxim divendres 20 d’octubre, a les 19.00 hores, la tercera edició de l’homenatge que la secció local d’ERC Parets ve celebrant des del 2015 en record dels tres alcaldes i cinc regidors paretans, que van ser assassinats pel franquisme o bé van morir a l’exili després de la repressió: Antoni Arimon, Joan Brunat, Projecte Forns, Jaume Massaguer, Amadeu Pagès, Amadeu Ramon, Esteve Seguer i Pere Xicota. L’acte d’enguany comptarà amb l’assistència de Gabriel Rufián, diputat d’ERC al Congrés ; Roger Heredia, fundador del Banc de l’ADN dels desapareguts de la Guerra Civil ; Pere Fortuny, president de l’Associació ProImmolats per la Llibertat de Catalunya i M.Àngels Massaguer, historiadora i autora del llibre «Segona República, Guerra Civil i primer franquisme a Parets del Vallès». Prop de 50 encausats per la dictadura Franquista La intervenció de Massaguer girarà a l’entorn dels prop de 50 paretans/es que formen part de la llista de veïns del municipi que se’ls hi va obrir una causa durant el franquisme, i que recentment ha publicat l’Arxiu Nacional de Catalunya. A la llista hi apareixen els 3 alcaldes i 2 regidors afusellats, entre 1939 i 1941 al camp de la Bota de Barcelona, però també altres destacats dirigents de la secció local d’ERC d’aquell període. Número 7 del ‘Cavall Republicà’ Aprofitant l’acte d’aquest divendres, Ara Parets ERC distribuirà una edició especial del diari informatiu, Cavall Republicà, que dedica un monogràfic al Referèndum de l’1 d’octubre i a com es van viure les mobilitzacions a Parets.  

L’Ajuntament de Parets pagarà fins al 2023 l’adquisició dels dos nous vehicles del bus urbà

L’adquisició dels dos nous vehicles del bus urbà, en funcionament des del maig passat, es pagarà durant els 6 pròxims anys, a raó de 23.000 euros anuals. Així ho detalla el nou conveni entre la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità, l’Ajuntament de Parets i l’empresa Sagalés, ratificat en el ple celebrat la passada setmana. Ara Parets ERC va abstenir-se en la votació juntament amb Nova Opció per Parets i Sumem Parets, mentre que PSC-PSOE, PDCAT i Ciutadans van votar a favor. El conveni per a la millora del servei del bus urbà té una durada màxima de 4 anys, prorrogable per més temps. Segons el document, el cost anual serà de 194.313 euros, import al qual s’hauran d’afegir els 6.500 títols de transport P-10 per a jubilats que el consistori adquireix cada any i que representen uns 60.000 euros addicionals. Per tant, el contracte superarà els 250.000 euros anuals. Durant el Ple, Ara Parets es va mostrar d’acord amb el servei de bus urbà que l’Ajuntament de Parets té al municipi però vam lamentar que es portés el conveni –redactat amb data 2 de maig- en el ple d’octubre. El portaveu Jordi Seguer destacava que el document s’ha inclòs el cost dels dos nous autobusos, adaptats per a mobilitat reduïda, que el consistori pagarà en 6 anys, és a dir fins al 2023, a raó de 23.000 euros cada any. Per ERC “amb la situació econòmica actual de l’Ajuntament no caldria allargar tant la seva amortització” Ara Parets ERC demana incrementar els horaris de funcionament del servei de bus urbà Seguer va dir durant el ple que en el conveni “han trobat a faltar altres millores significatives que des d’Ara Parets ERC venim reclamant com ara l’ampliació dels horaris del servei en la franja nocturna o els caps de setmana. Moltes vegades ens omplim la boca quan parlem que cal apostar més pel transport públic i no tant pel vehicle privat, i no ens adonem que la ciutadania es troba amb moltes limitacions tant de freqüències de pas com també d’horaris que no ho fan possible.

Ara Parets ERC proposarà una rebaixa del 5% en el rebut de l’IBI fins al 2019

La situació actual dels comptes municipals de l’Ajuntament de Parets permet afrontar sense massa dificultats una rebaixa del 5% en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels exercicis 2018 i 2019. Així ho defensarem des d’Ara Parets ERC durant la negociació de les ordenances fiscals dels dos darrers anys de mandat. Després d’aprovar amb un vot favorable els impostos de 2017, des d’ERC creiem que és moment de fer un pas endavant i proposar una rebaixa del 2,5% en el rebut de l’IBI del 2018 i un altre 2,5% en el rebut de l’IBI del 2019, any d’eleccions municipals. Durant el 2016 l’Ajuntament de Parets va ingressar 7,78 milions d’euros, en concepte d’IBI, 135.226 euros més del que havia previst el Govern. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, considera que la rebaixa del 5% faria que l’Ajuntament deixés d’ingressar uns 380.000 euros, 190.000 en l’exercici 2018 i altres 190.000 el 2019. “Una quantitat que l’Ajuntament podria compensar amb els ingressos procedents per altres vies, com ara els excessos en la previsió de l’impost de construccions, plusvàlues, multes, subvencions. També amb la reducció de les partides destinades a estudis i assessoria o amb el romanent actual”, diu Seguer. De fet, des d’ERC “no entenem com amb la bona salut dels comptes municipals no es rebaixin els impostos i sobretot l’IBI que és el que més grava a les famílies”. Seguer ha destacat que durant el 2016 l’Ajuntament va ingressar 70.000 euros addicionals en multes, 70.000 més en llicències urbanístiques i 228.000 en plusvàlues. Tarifació social i més ajudes a famílies monoparentals Pel que fa a la resta d’ordenances fiscals, Ara Parets ERC partidari de la ‘tarifació social’, proposarà una congelació de la resta de rebuts i una nova modificació de les bases que regulen les subvencions per a persones aturades i famílies monoparentals que opten als ajuts en el pagament de l’IBI. L’any 2016 només 18 aturats/es i 6 famílies monoparentals van rebre l’ajut de 100 euros per pagar el rebut de l’IBI.