Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC proposarà que l’Ajuntament adopti el salari mínim de 1.000 euros

La iniciativa ha sorgit de la plataforma ciutadana ‘Anem a mil’, que vol aconseguir un sou digne per a totes les persones. El Grup Municipal d’Ara Parets ERC ha presentat una moció, per tractar en el ple de juliol, que té com a objectiu assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no sigui inferior als 1.000 euros bruts mensuals durant aquest mandat. La proposta sorgeix de la iniciativa ciutadana, Anem a Mil, que vol garantir un sou digne per a totes les persones que treballen al nostre país. El text denuncia que l’actual Salari Mínim Interprofessional (SMI), fixat pel Govern Espanyol en 655 euros, “és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure a les ciutats catalanes”. La plataforma assenyala que a Catalunya una de cada cinc persones amb feina es troba en situació de risc de pobresa (637.000 catalans i catalanes). A més, els sous de les ocupacions més ben remunerades són gairebé un 400% més elevades que el de les ocupacions no qualificades. Per això, la moció demana que el Salari Mínim Real a Catalunya sigui de MIL EUROS BRUTS mensuals per 14 pagues (14.000 euros anuals bruts). Entre els acords que Ara Parets ERC proposa hi ha que l’Ajuntament demani a les empreses que es presentin a les licitacions públiques que millorin les condicions salarials dels treballadors/es amb sous més baixos per tendir al mínim de 1.000 euros.  

El diputat Chakir el Homrani visitarà Parets aquest dilluns en un acte de campanya

El diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya i regidor d'ERC a Granollers, Chakir el Homrani, participarà el pròxim dilluns 20 de juny, a partir de les 11 del matí, en un acte de campanya electoral a Parets del Vallès. El Homrani farà una passejada pel mercat ambulant de l'Eixample que es fa tots els dilluns a l'aparcament del carrer Prat de la Riba, a Can Berenguer. El diputat de Junts pel Sí estarà acompanyat per la paretana Montserrat Lara, candidata número 25 a les llistes d'ERC al Congrés, pel portaveu d'Ara Parets ERC a l'Ajuntament, Jordi Seguer, i pel regidor paretà a l'Ajuntament, Ramon Parés. Última setmana de campanya La Secció Local d'ERC Parets afronta amb molta intensitat la darrera setmana de campanya. Així aquest dissabte una representació de militants i regidors del Grup Municipal va assistir a l'acte central de campanya que es va celebrar a Sabadell. Dimecres que ve, ERC Parets assistirà a l'acte de campanya que es farà al Parc de les Pruneres de Mollet amb Gabriel Rufián i Oriol Junqueras. A més, dimarts es farà campanya a l'estació de Rodalies de l'Eixample i dimecres 22, de 10 a 13 hores, nova carpa informativa al mercat ambulant del Camp de les Peces, al Barri Antic.

Ara Parets ERC publica el número 3 del diari d'informació 'Cavall Republicà'

S'han editat 8.000 exemplars a tot color que es començaran a distribuir a partir d'aquest dissabte i en les carpes informatives durant la campanya electoral. El pacte SOCIOVERGENT, que governarà Parets del Vallès fins al 2019, és el tema de portada del número 3 del diari informatiu d'Ara Parets ERC, 'Cavall Republicà', que surt aquest divendres 10 de juny, data d'inici de la campanya electoral. En la notícia d'obertura es recorda que el regidor de CDC, Raül Urtusol, ha passat de ser "l'alcalde del canvi, a convertir-se en la crossa del Govern Socialista menys catalanista de la història. Aquest acord contradictori, entre dues forces enfrontades als jutjats en el passat per l'ús del cotxe oficial, governarà els propers 3 anys". La pàgina 2 del diari destaca que "El PSC-PSOE va bloquejar la possibilitat de fer al nostre poble una consulta d'adhesió a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència), també que l'auditoria dels comptes i contractes públics de l'Ajuntament haurà d'esperar, que Parets del Vallès no serà municipi republicà i que Vallès Visió ha estat condemnada per vulnerar la llibertat d'expressió. La part inferior de la pàgina 2 publica dues imatges relacionades amb la mobilitat (bandes reductores) i el civisme (increment del nombre de grafits en llocs no permessos al municipi). El tema central de la pàgina 3 tracta sobre les obres de l'avinguda Espanya i dels nous carrils bici, inclosos en l'Anella Esportiva. També s'informa que Ara Parets ERC ha estat l'únic partit que ha votat en contra de l'obligatorietat de fer la prova de l'ADN sanguini per a gossos de Parets. Completa la pàgina la secció "Sabies que.." amb notícies breus sobre el Viatge Cultural a Chilluévar i Santo Tomé, el deute bancari de l'Ajuntament, les adjudicacions a ABOLAFIO, el conveni amb l'Escola Nostra Senyora de Montserrat, la millora de la climatització a l'escola bressol el Gargot o el registre de béns dels càrrecs públics. La darrera pàgina del 'Cavall Republicà' fa una crònica de l'acte que Ara Parets ERC va organitzar coincidint amb el Dia de la Dona i que va comptar amb la presència, entre d'altres, de la Directora General d'Igualtat, Mireia Mata.

Ara Parets ERC demana a l'Ajuntament que actuï a l'escola bressol el Gargot per millorar la seva climatització

Mares i Pares dels alumnes s'han queixat de les elevades temperatures que han de suportar els nens i nenes a les aules, i de la manca d'ombra al pati del centre educatiu. El Grup Municipal d'Ara Parets ERC ha instat al regidor d'Educació de l'Ajuntament de Parets del Vallès, Miquel Pérez, que actuï abans de finalitzar el curs escolar i millori la climatització de les aules de l'Escola Bressol Municipal el Gargot, situada al carrer Prat de la Riba de l'Eixample. Segons ha pogut saber el nostre grup, els menuts han de suportar temperatures que poden superar els 35º a l'interior de les aules, ja que la climatització no és l'adequada. De fet, un altre dels problemes que pateixen els nens i nenes és que no poden utilitzar el pati exterior, quan arriba el bon temps, perquè no hi ha arbres suficients que facin ombra. Des d'Ara Parets ERC demanem al Govern SOCIOVERGENT que a l'espera d'una inversió de més envergadura, es faci una actuació immediata mitjançant l'adquisició de ventiladors que millorin almenys la climatització o bé tendals a l'exterior. L'Escola Municipal el Gargot va ser inaugurada el curs 2011-2012 i des d'aleshores l'Ajuntament no ha previst en els seus pressupostos el condicionament del pati per tal que els nens i nenes puguin sortir a jugar en èpoques de bon temps i tampoc ha fet cap actuació per evitar les altes temperatures que pateixen els alumnes i també les treballadores de l'escola municipal. Ara Parets ERC considera prioritària aquesta actuació a El Gargot com també l'inici de les obres de la nova sala polivalent de l'escola municipal Pau Vila. Pel portaveu del grup, Jordi Seguer, presumir de tenir tant 'romanent de tresoreria' i detectar aquestes mancances posa de manifest novament com l'equip de govern no té clares quines són les prioritats de la ciutadania. Per ERC, abans d'implementar la socialització dels llibres de text era més urgent construir la nova sala del Pau Vila i condicionar altres edificis educatius, com ara el Gargot on hi ha matriculats aquest curs uns 70 nens i nenes.

El romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Parets baixa un 88% en només cinc mesos

De 7,7 milions d’euros que hi havia a 31 de desembre de 2015 s’ha passat a només 900.000 euros aquest mes de maig. L’últim ple de l’Ajuntament de Parets, celebrat el 19 de maig, va aprovar amb els vots favorables del Govern SOCIOVERGENT una modificació de crèdit que permetrà la utilització d’1,5 milions d’euros del romanent de tresoreria, que hi havia disponible, per finançar les inversions previstes aquest 2016 i per pagar factures pendents (indemnitzacions de personal, telefonia, aigua, activitats de festa major..). D’aquesta manera el romanent de tresoreria baixarà en tan sols cinc mesos en un 88%. Així, dels 7,7 milions d’euros amb els que es va tancar l’exercici 2015 es passarà a només 900.000 euros. Maquillatge dels comptes públics i informació esbiaixada Des d’Ara Parets ERC lamentem com des del Govern SOCIOVERGENT es va trametre als mitjans de comunicació la informació de la liquidació del pressupost 2015 ‘maquillada’ i ‘completament esbiaixada’. Es dóna la circumstància que l’Ajuntament va tancar el pressupost 2015, a 31 de desembre, amb un romanent de 7,7 milions i un superàvit de 3,5 milions d’euros. Almenys aquesta és la informació que van facilitar als mitjans, però el que no van dir és que dels 7,7 milions d’euros, 5,3 milions estaven afectats, és a dir, aquesta era la quantitat en factures pendents que l’Ajuntament va deixar de pagar a 31 de desembre. Per tant, el romanent real era de 2,4 milions d’euros, però d’aquesta quantitat ara se n’utilitzarà 1,5 milions per pagar més factures pendents i per finançar les inversions del pressupost 2016. El que també va amagar l’equip de govern és el deute viu amb les entitats bancàries, que a 31 de desembre, era de 8,5 milions d’euros. Per altra banda, la liquidació de pressupost de l’any passat va posar de manifest com l’Ajuntament va deixar de gastar moltes de les partides en àrees com les de Foment d’Ocupació amb un romanent de 386.

Ara Parets ERC s'oposa a l'obligatorietat de la prova de l'ADN sanguini per a gossos

Demanem més mà dura amb la pintada de grafits en llocs no autoritzats del poble. Ara Parets ERC no comparteix de cap manera la modificació de l’ordenança de convivència ciutadana per incloure l’obligació de l’anàlisi de l’ADN sanguini per tots els gossos de Parets. Al marge del cost que representa, fora de la campanya promocional, 45 euros (alta al cens + anàlisi ADN), creiem que aquesta mesura no acabarà amb la proliferació d’excrements de gossos a la via pública. El portaveu Jordi Seguer va dir que "de moment només ha estat un impacte mediàtic del nostre alcalde que ha generat molt malestar entre els veïns i les veïnes de Parets". I es va preguntar: "De veritat que la principal preocupació dels paretans i les paretanes són les caques de gos? No ho entenem". El nostre partit va ser l'únic que va votar en contra de la modificació de l'ordenança en el ple ordinari del passat dijous. En canvi, PSC-PSOE, CDC i Ciutadans hi van votar a favor i Sumem Parets i NOPP van abstenir-se. Ara Parets ERC va demanar al Govern SOCIOVERGENT que expliqui a la ciutadania quins seran els costos de la implantació d'aquest nou sistema de recollida d'excrements i amb quin personal es farà. "Vostès que governen des de fa més de 30 anys tenen una ordenança cívica que ja permet sancionar a totes aquelles persones que no recullen les caques de gos al carrer i per tant seria molt senzill abans d’aplicar noves formules de l’ADN sanguini, fer complir la normativa, posar més vigilància en els parcs, correcans o al carrer i sancionar a qui no compleix les normes", va dir Seguer. Durant la seva intervenció va proposar al Govern que faci "noves campanyes cíviques amb agents que informin a la ciutadania i paral·lelament dotar de dispensadors amb bosses de plàstic, és a dir donar facilitats, a totes les persones per tal de complir amb aquesta ordenança. El que no volem és que arran d’aquesta mesura de l’ADN sanguini augmentin de forma considerable el nombre de casos d’abandonaments de gossos a la via pública".

Raül Urtusol (CDC) i la regidora Susanna Villa (PSC) en el ple de dijous

Ara Parets ERC demana al nou Govern Sociovergent que publiqui tots els acords del pacte de legislatura

El Ple de dijous va donar compte del nomenament de Raül Urtusol com a tercer tinent d'alcaldia i membre de la Junta de Govern. El Grup Municipal d'Ara Parets ERC va demanar en el ple ordinari del passat dijous al regidor de CDC, Raül Urtusol, que mantingui la mateixa opinió, coherència i posicionaments que quan ha estat a l’oposició. El portaveu Jordi Seguer li deia: "Ara té una oportunitat per demostrar-ho i nosaltres li donarem un temps prudencial per a fer-ho. Però sàpiga que si no és així vostè rebrà la mateixa fiscalització que ha rebut el Partit Socialista al llarg d’aquest primer any de mandat". Prèviament el secretari de l'Ajuntament donava lectura dels decrets d'alcaldia resultat del pacte de Govern SOCIOVERGENT a Parets del Vallès. Un acord que a més de la Regidoria de Comerç inclou la tercera tinença d'alcaldia i tenir veu i vot a la Junta de Govern. Des d'Ara Parets ERC vam demanar que, com a mesura de transparència, es publiqués la lletra petita d’aquest pacte de govern.: "Així coneixeríem les mesures de l’acord i quines són les renúncies que han hagut de fer per aquest pacte, si n’hi ha. I és que molt sovint, massa potser... el que un polític deia a l’oposició és molt diferent del que diu quan està en el govern", deia Seguer. Incoherències del PSC Ara Parets ERC considera que aquest acord de govern així com els oferiments de pactes previs tant a NOPP com a Convergència per part del Grup Socialista són poc coherents. El portaveu Jordi Seguer deia que "la gent del carrer no entén com el Partit Socialista ha rebutjat la possibilitat d’un gran acord d’esquerres i acabat negociant amb els partits a qui va portar als jutjats en el passat recent i que per cert, desconeixem si encara amb algun d’aquests partits encara hi ha algun litigi pendent". I es preguntava:  Què ha passat per aquesta transformació tan sobtada? Hi té a veure la creixent unitat d’acció que els 9 regidors de l’oposició havien mantingut en els darrers mesos per aconseguir acords per la transparència?

Ara Parets ERC interpel·la al Govern sobre la línia informativa de Rap 107 FM

Bateria de preguntes a la regidora socialista de Comunicació sobre qui decideix els continguts dels informatius de l'emissora municipal. El Grup Municipal d'Ara Parets ERC va interpel·lar al Govern SOCIOVERGENT sobre la línia informativa que en els darrers mesos segueix l'emissora pública de ràdio Rap 107 FM. El portaveu Jordi Seguer va formular, en el ple ordinari d'aquest dijous, una bateria de preguntes a la regidora responsable, Àfrica Martínez. La responsable de comunicació socialista es va negar a respondre a cap de les preguntes davant de la sorpresa d'ERC. Abans de formular les qüestions, Seguer va deixar ben clar que la interpel·lació "no és cap crítica cap als professionals que fan possible diàriament aquest mitjà i que des d'Ara Parets ERC sempre hem recolzat". Les preguntes van ser: -Amb aquin criteri es determina quins actes dels grups polítics es cobreixen i quins altres no hi ha personal per fer la cobertura?   -No troba que és noticiable la visita de la directora general d’igualtat de la Generalitat a Parets del Vallès, primera directora d’igualtat que té el Govern Català en 36 anys   -És normal que els grups de l’oposició no hem pogut opinar en els informatius de la ràdio sobre la presentació del PAM malgrat haver publicat nota de premsa.   -És normal que per Rap 107 no siguin noticia les al·legacions presentades contra el Pla de millora de Can Gurri i que afecten a la masia Can Volart?   -És normal que els grups de l’oposició no hem pogut opinar en els informatius sobre el pacte SOCIOVERGENT a l’ajuntament i que el regidor de CdC hagi sortit en tres ocasions.   -Ens pot dir qui en última instancia determina què és noticia en els informatius de la ràdio, qui pren les decisions?   I si fem totes aquests preguntes és perquè en una resposta que vostè ens va fer arribar ens va dir que a l’àrea de comunicación no s’ha produït cap canvi en el funcionament ni responsables.   Per tant ens pot dir qui és el màxim responsable de gestionar la ràdio municipal i els informatius de l’emissora?   Seguer va concloure: "I insistim que aquestes preguntes no pretenen qüestionar de cap manera a la plantilla de treballadors de l’emissora municipal sinó treballar per aconseguir la pluralitat que en el passat sí tenia aquest mitjà públic".

El PSC-PSOE impedeix que a Parets es faci una consulta per adherir-se a l'AMI

Els socialistes també bloquegen que Parets del Vallès es converteixi 'en un municipi republicà', tal com demanava Ara Parets ERC. Els vots contraris del Partit dels Socialistes de Catalunya van impedir que l'Ajuntament de Parets convoqui la celebració d'una consulta popular per preguntar a la ciutadania si cal adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La votació va tenir lloc la passada setmana durant la Junta de Portaveus, prèvia al ple ordinari del 19 de maig. Els socialistes es van unir a Ciutadans per rebutjar la proposta presentada, de manera conjunta, per Ara Parets ERC, NOPP i CDC. En la votació la moció va ser rebutjada per 9 vots en contra (PSC-PSOE i Ciutadans) per 8 a favor (Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i CDC). No és la primera vegada que l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, bloqueja qualsevol iniciativa favorable al 'dret a decidir' de Catalunya. En el ple ordinari del passat 24 de setembre ja havien rebutjat una moció per adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència, i ara ni tan sols es mostren favorables a preguntar a la ciutadania què en pensa, a través d'una consulta. Més de 5.000 paretans van votar en el 9N de 2014   Ara Parets ERC, NOPP i CDC recorden que un total de 5.498 paretans i paretanes van participar el 9N de 2014 en el procés participatiu sobre la possible independència de Catalunya. Desafiant al Tribunal Constitucional, es va convertir en el procés de participació més gran de la història del nostre municipi.   “Aquest tema no ha estat explícitament plantejat per alguns partits polítics que representen la ciutadania; si algun dels partits no s’hi ha pronunciat en campanya electoral, i hi ha una demanda ciutadana nombrosa i mobilitzada en favor d’aquesta qüestió, una consulta ciutadana està més que justificada”, remarcaven en el text que ha estat rebutjat pel GM Socialista. Parets, no serà municipi republicà D'altra banda, en la mateixa Junta de Portaveus, El GM Socialista, CDC i Ciutadans van votar en contra de la moció d'Ara Parets ERC que demanava convertir Parets en 'un municipi republicà'.