Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC reclamarà més informació al Govern Socialista sobre el possible tancament d’una línia a l’escola Lluís Piquer

El grup municipal d'Ara Parets ERC vol saber si és veritat que durant el pròxim curs 2016-17 es tancarà una línia educativa a l’escola Lluís Piquer, situada al barri antic de la població. En un comunicat, el Consell Escolar d’aquest centre assenyala que l’Ajuntament els ha notificat que, amb tota probabilitat, el Lluís Piquer passarà de ser una escola de dues a només una línia. El motiu d’aquesta desaparició seria la disminució de la natalitat a Parets del Vallès. Per debatre aquesta qüestió, l’AMPA del centre ha convocat una assemblea per aquest dimecres 18 de novembre, a les 20 h. Un dels punts que es tractarà serà la constitució d’una comissió de pares i mestres amb representants del Consell Escolar per “gestionar i organitzar les propostes que vagin sortint de totes les persones que vulguin col·laborar”. La voluntat del Lluís Piquer és que no es tanqui cap línia educativa el pròxim curs a Parets i que a l’hora es redueixin les ràtios a totes les aules de P-3 del nostre municipi. El Consell Escolar del Lluís Piquer ha demanat la col·laboració de les direccions de la resta d’escoles de Parets: “Si es tanca una línia al nostre centre, les aules de P-3 del proper curs al nostre municipi estaran plenes i s’haurà de fer un augment de ràtios, fet que repercutirà en la qualitat de l’educació”. Les famílies més afectades serien les de les escoles bressol En cas que es produeixi la desaparició d’una línia a l’escola Lluís Piquer les famílies més perjudicades serien les que porten els seus fills a les escoles bressol i sobretot a la Cuna. Així, el Consell Escolar del Lluís Piquer assenyala que “si aquestes famílies tenen la intenció d’optar per una plaça d’escola pública a Parets poble, es poden trobar que hagin de portar els seus fills a l’altra punta del municipi, on han deixat les 4 línies restants de places públiques”. Des del grup municipal d’Ara Parets ERC reclamem la convocatòria urgent del Consell Escolar Municipal i que s’expliquin detalladament els motius d’aquesta decisió.

‘Cavall Republicà’, el nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana a Parets

Apropar a tota la ciutadania l’activitat del grup municipal d’Ara Parets ERC és el principal objectiu de ‘Cavall Republicà’, el nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, que es va presentar aquest dijous al vespre a la Sala d’Exposicions de Can Rajoler. La publicació que consta de 4 pàgines, a tot color, té tiratge de 8.000 exemplars que es repartiran per totes les llars del municipi. En aquest primer número Cavall Republicà destaca en portada la tornada amb força d’ERC a l’Ajuntament de Parets després d’un parèntesi de 8 anys. A les pàgines interiors els temes més destacats són la victòria de Junts pel Sí a Parets en les eleccions catalanes del 27 de setembre, el veto de l’alcalde Sergi Mingote a l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’increment en un 130% del cost de Vallès Visió, la contractació d’un nou assessor de comunicació per l’alcalde Mingote, l’acord PSC-CiU per aprovar les ordenances fiscals 2016 o la situació del sistema de recollida d’escombraries al municipi. La darrera pàgina del diari informatiu, dedicada a la memòria històrica, fa un resum de l’homenatge als alcaldes i regidors republicans paretans que van ser represaliats pel franquisme. Audiència pública i torn obert de preguntes La presentació del nou diari va comptar amb l’assistència d’unes 50 persones que van participar de manera molt activa en la primera audiència pública dels tres regidors d’Ara Parets ERC a l’Ajuntament: Jordi Seguer, Ramon Parés i Kènia Domènech. Tots tres van detallar l’activitat del grup municipal durant els 5 primers mesos de legislatura i van destacar que durant aquest període han presentat més de 50 preguntes a través de plens i d’instàncies per registre i 5 mocions. D’aquestes van destacar l’aprovació, per unanimitat, de la creació de la Taula d’emergències socials. El públic assistent va preguntar sobre la problemàtica de la pista de soroll a Can Butjosa, sobre el sistema de neteja, el suport de l’Ajuntament a la independència, la manca de transparència del Govern Municipal, la contaminació i les males olors que es produeix en alguns polígons, la possible eliminació d’una línia educativa a l’escola Lluís Piquer, les obres a l’avinguda Espanya, les necessitats de caràcter social, el cens de pisos buits, els llibres de text gratuïts promesos pel Govern Socialista, la manca de diàleg entre el PSC-PSOE i alguns grups de l’oposició o els horaris intempestius dels plens municipals, entre d’altres.

Ara Parets ERC convoca la primera audiència pública per presentar el primer número del nou diari de la secció local

El pròxim dijous 12 de novembre tindrà lloc, a les 19.30 h, a la sala d’exposicions de Can Rajoler de Parets del Vallès, la primera audiència pública dels tres regidors del grup municipal d’Ara Parets ERC: Jordi Seguer, Ramon Parés i Kènia Domènech. L’acte, obert a tota la ciutadania, servirà per explicar tot el treball que ha dut a terme Ara Parets ERC des de la seva incorporació a l’Ajuntament el juny passat. Alhora els tres regidors respondran a les consultes, preguntes, dubtes de tots els assistents, recolliran suggeriments i queixes per millorar el poble de Parets. Nou diari informatiu d'ERC Parets Durant l’audiència pública es presentarà el primer número del nou diari de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya. La publicació tindrà un tiratge de 8.000 exemplars a tot color i es començarà a repartir per totes les llars de Parets del Vallès, a partir del divendres 13 de novembre. L’audiència pública convocada per Ara Parets ERC és una de les mesures incloses pel nostre grup polític en el programa electoral de les passades eleccions municipals. En els comicis del mes de maig, el nostre partit va passar de 0 a 3 regidors (de 210 a 1.153 vots). Es tracta de la representació més àmplia d’ençà del retorn de la democràcia. ERC va vèncer a Parets en les eleccions europees del maig de 2014 i va repetir triomf el setembre passat amb la candidatura conjunta de Junts pel Sí. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.

L’Ajuntament de Parets incrementa en un 130% la partida destinada al manteniment de Vallès Visió

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Parets va aprovar el passat dijous amb els vots favorables dels 8 regidors del PSC-PSOE, les abstencions de Sumem Parets i CiU (4) i els vots contraris d’Ara Parets ERC, NOPP i Ciutadans (5), una modificació de crèdit de 173.000 euros finançada a través de baixes de crèdit. Dels 173.000 euros, prop de 83.000 es destinaran al manteniment del canal públic de televisió Vallès Visió (63.352 euros corresponen al període juliol-desembre 2015 i 19.207 euros addicionals a una factura pendent de l’exercici 2014). Si sumem totes les aportacions del 2015 a Vallès Visió veurem com la partida inicial de 63.000 euros s’ha incrementat un 130% s’hauran destinat a aquest canal públic de televisió més de 146.000 euros. I repassant xifres veurem com en els darrers 4 anys el Govern Socialista ha destinat més de 600.000 euros a mitjà de comunicació, una xifra desmesurada pel servei que presta que des d’Ara Parets ERC hem qualificat de ‘partidista’ i poc ‘plural’. El juliol passat, el nostre grup polític va demanar, a través d’una moció, la sortida del Consorci Teledigital Mollet per diferents raons. Per una banda perquè no compartim el model de televisió públic actual gestionat per una productora privada que vol obtenir benefici econòmic de la seva gestió. Des de fa mesos hem denunciat la línia informativa d’aquest canal públic que censura tot allò que no agrada al govern de Parets i en concret als partits de l’oposició. Protagonisme desmesurat de l'alcalde Per exemple, no trobem lògic que en els darrers 4 mesos a l’alcalde Sergi Mingote se l’hagi entrevistat a plató en 4 ocasions el programes d’entrevistes i debats i que la resta de grups de l’oposició no han pogut participar. Què dir del tractament informatiu de la passada campanya electoral, de les cròniques dels plens municipals o d’actes que convoquem partits polítics com el nostre. El passat 16 d’octubre Vallès Visió va ser l’únic mitjà que no va assistir a l’homenatge als alcaldes i regidors republicans de Parets represaliats pel franquisme.

‘Sociovergència’ per aprovar les ordenances fiscals de Parets per al 2016

El vot favorable de l’únic regidor de CiU a l’Ajuntament de Parets, Raül Urtusol, va permetre al Govern del PSC-PSOE aprovar en el ple extraordinari, d’aquest dijous, les ordenances fiscals per al 2016. Tot i que gran part dels impostos i taxes s’han congelat, cal destacar l’increment de part dels rebuts de l’IBI (Impost de Béns Immobles). Així, es passa de tenir dos gravàmens en l’IBI urbà a disposar-ne només un que serà del 0,629. D’aquesta manera, els que patiran més la pujada en aquest impost serà tots aquells que pagaven fins ara un gravamen del 0,596 que veuen com s’incrementa el seu rebut fins al 0,629. L’altra novetat destacada de les ordenances és la creació d’una nova taxa per censar tots els gossos i gats de Parets, que inclou no només la inscripció als cens municipal sinó també la prova de l’ADN sanguini. La taxa costarà 45 euros (10 € inscripció al cens i 35 prova de l’ADN). La modificació de les ordenances per al 2016 contempla una ‘congelació’ dels ingressos municipals però en cap cas hi ha una ‘congelació’ de tots els impostos, tal com va assegurar l’alcalde de Parets, Sergi Mingote. Vot contrari d’Ara Parets ERC i Sumem Parets. Abstenció de Ciutadans i NOPP. En coherència amb el que vam defensar durant la campanya electoral, Ara Parets ERC no va donar suport a la proposta ja que defensàvem una ‘congelació real’ de l’IBI, i si era possible igualar el gravamen però a la banda baixa. Ara Parets ERC va demanar a l’alcalde Mingote “un gest cap a la ciutadania que ha hagut de suportar en els darrers anys i per culpa del Govern Central, una pujada considerable de l'IBI. Ara era el moment de proposar una rebaixa d'aquests rebuts. Vostès diran que el gravamen que aplica l'Ajuntament de Parets està molt lluny del màxim, que podria arribar a l'1,1, però també podríem tenir un tram més baix legalment i compensar amb imaginació aquesta pèrdua d'ingressos tal com fan en moltes ocasions amb les modificacions pressupostàries.

El PSC-PSOE exclou Ara Parets ERC i Sumem Parets de les negociacions per aprovar les ordenances fiscals del 2016

Des del grup municipal d’Ara Parets ERC lamentem la decisió del Govern Socialista d’excloure de les negociacions per aprovar les ordenances fiscals, per al 2016, a dos dels grups polítics de l’oposició: Ara Parets ERC i Sumem Parets, amb 6 regidors al plenari. L’actitud de l’alcalde Sergi Mingote és un menysteniment cap als gairebé 2.500 electors que en els comicis municipals del 24 de maig van votar per les dues formacions polítiques emergents. Tal com vam anunciar la setmana passada, Ara Parets ERC proposarà en el ple extraordinari, previst per aquest dijous 5 de novembre a les 13.30 hores, la congelació de tots els impostos directes i la rebaixa d’algunes de les taxes de serveis que ofereix el consistori. En el programa electoral es vam comprometre a congelar els impostos durant 4 anys i a estudiar qualsevol rebaixa en funció de la liquiditat de les arques municipals. De fet, en la darrera Comissió Especial de Comptes es va fer públic que l’Ajuntament va tancar l’exercici de 2014 amb un romanent de tresoreria de 5 milions d’euros. Ara Parets ERC lamenta que els socialistes només hagin convidat a la taula negociadora, per aprovar els impostos de l’any que ve, als regidors de Ciutadans, Convergència i Unió i Nova Opció per Parets. Un nou exemple que ens demostra el tarannà ‘tan dialogant’ del nostre alcalde. Com hem dit en ocasions anteriors, quan l’equip de govern socialista vulgui escoltar les nostres propostes i/o negociar millores per al nostre poble i ens convoqui a una reunió, allà hi serem. Mentrestant continuarem exclosos però treballarem per millorar Parets. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.

Reclamem una Comissió Informativa que esclareixi el contenciós del futur polígon sector UP5 Circuit

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Parets va adjudicar, en la sessió del 15 d’octubre i per un import de 19.360 euros, la contractació de l’empresa Nucli Advocats, SLP, per l’assessorament en el tràmit de gestió per cooperació del sector UP5, ubicat al Circuit de Catalunya. La decisió del Govern del PSC-PSOE es produeix dos anys i mig després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lava l’adjudicació de la gestió urbanística d’aquest sector pel sistema de reparcel·lació en modalitat de cooperació, arran d’un recurs d’apel·lació presentat per una de les propietàries de part dels terrenys afectats. L’abril de 2006, l’Ajuntament va adjudicar a l’UTE Circuit Deumal Barnasfalt, per un import de 6,5 milions d’euros, la gestió urbanística d’aquest sector, situat molt a prop de l’empresa Nutrexpa, i on l’equip de govern d’aleshores volia instal·lar-hi un nou polígon industrial que generés més activitat econòmica al municipi. Un cop iniciada aquesta legislatura, el grup municipal d’Ara Parets ERC va demanar a final de juny la convocatòria d’una Comissió Informativa de l’Àrea d’Urbanisme per tal que facilités tota la informació necessària sobre aquest contenciós que segons va denunciar CiU, durant la campanya electoral, podria costar 2,9 milions d’euros a les arques municipals. Quatre mesos després i després que el PSC-PSOE no hagi respost a la nostra sol·licitud, hem tornat a demanar la convocatòria imminent d’aquesta Comissió Informativa. Des d’Ara Parets ERC considerem que ‘per transparència’ és necessari que tots els grups polítics de l’Ajuntament disposem de tota la informació i la documentació. Ens sorprèn que malgrat que l’equip de govern no informa de la situació d’aquest contenciós, en canvi, acaba d’adjudicar a Nucli Advocats, per un import de 19.360 euros, l’assessorament jurídic per poder liquidar el contracte de gestió d’aquest àmbit urbanístic on s’hi havia de condicionar un nou polígon industrial.

Porta d'accés a la pista Can Butjosa

Ara Parets ERC demana explicacions sobre el tancament cautelar de la pista coberta de Can Butjosa

Un cartell informatiu penjat a la porta d'accés indica que "Amb motiu d'un estudi d'impacte acústic la pista romandrà tancada al públic els dissabtes, diumenges i festius fins a nou avís i que sí que es tarà oberta, només per les entitats, des de dilluns i fins dissabtes, a les 14 hores". Ara Parets ERC vol saber si ja s'ha adjudicat aquest estudi acústic i si és el cas, a quina empresa, per quin import i també hem demanat que se'ns faciliti el resultat del treball si aquest ja ha conclòs. Cal recordar que des de la col·locació d'una xapa de ferro com a coberta de la pista, inaugurada el 28 febrer de 2015, s'han produït moltes queixes dels veïns/es de la zona a causa dels sorolls que provoca. Des d'Ara Parets ERC considerem que cal trobar una solució a aquesta problemàtica que permeti la convivència i faci compatible l'ús de la pista esportiva i el descans dels veïns i veïnes durant els caps de setmana. El juliol de 2014, l'Ajuntament de Parets va adjudicar a l'empresa Hierros Bueno SAL, d'Albacete, la construcció de la coberta per un import de 215.700,28€. Va ser l'única empresa que es va presentar en la licitació pública. La Junta de Govern Local del 23 de juliol de 2015 va acordar, per unanimitat, imposar una penalitat de 4.529,70€ a Hierros Bueno SAL pel retard en l’execució de les obres de construcció d’una coberta, adequació i instal·lacions complementàries de les pistes esportives de Can Butjosa. El termini per executar les obres es va establir en 15 setmanes (105 dies), coincidint amb l’oferta del licitador, que a més incloïa el compromís de treballar diumenges i festius en cas de retard dels terminis parcials de l’obra. Hierros Bueno va executar un projecte d'obra, adjudicat a l'empresa Pidemunt, S.A i redactat per Labaula arquitectes. Es dóna la circumstància que el projecte de la coberta de Can Butjosa va rebre el reconeixement del Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España (CSCAE) en la convocatòria de Procesos Arquitectónicos l'abril de 2014 i juntament amb 50 propostes més va formar part d'una exposició a IFEMA amb motiu de la Setmana Internacional de la Construcció, celebrada a Madrid el maig del mateix any.

Part dels familiars dels alcaldes i regidors represaliats amb els ponents de l'acte

Ara Parets ERC proposarà que l’Ajuntament s’afegeixi com a part demandant en la Querella Argentina

Més d'un centenar de persones van omplir el passat divendres, de gom a gom, l'auditori de l'Escola Municipal de Música en l'homenatge als càrrecs electes paretans que van morir represaliats pel franquisme o bé a l’exili. El reconeixement va comptar amb la participació, com a ponents, de Maria Àngels Massaguer, historiadora paretana i autora del llibre '2a República, Guerra Civil i primer franquisme a Parets del Vallès' (2007) ; Pere Fortuny, president de l'Associació Promemòria Immolats per la Llibertat de Catalunya i fill de l'alcalde molletà, afusellat pel franquisme, Josep Fortuny ; Toni Bou, coordinador d'ERC de part de la Querella Argentina i de Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés de Madrid. L'acte era “un deute històric que ERC tenia amb les famílies dels alcaldes i regidors que van morir simplement per ser càrrecs públics i per defensar les institucions catalanes”. Durant l’homenatge, Ara Parets ERC es va comprometre a demanar novament que l'Ajuntament de Parets s'afegeixi a la Querella Argentina on hi figuren els dos exalcaldes d'ERC, Antoni Arimon i Joan Brunat, i que demana fer justícia. Cal recordar que el novembre de 2013, els vots del PSC-PSOE i del PP van impedir que s’aprovés la proposta presentada per Nova Opció per Parets. Pel que fa a la reclamació que presentarà en els propers dies Ara Parets ERC, demanarà que “es cursin les instruccions oportunes als serveis jurídics de l’Ajuntament de Parets, per tal que iniciïn els tràmits per afegir-se com a part demandant en la querella presentada al Jutjat Central núm. 1 de Buenos Aires contra l’Estat espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament dels alcaldes de Parets, Antoni Arimon Farrés i Joan Brunat Escona, entre d’altres”. També es reclamarà a l’Estat espanyol l’anul•lació de tots els judicis sumaríssims duts a  terme durant el període de la dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme. Per últim, Ara Parets demanarà que “es doni tot el suport necessari als familiars dels dos alcaldes afusellats i dels represaliats pel franquisme al nostre poble amb un reconeixement públic”.