Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC fa pública l'Agenda Oberta dels seus tres regidors

Amb l'objectiu d'informar a tota la ciutadania de l'activitat de treball dels tres regidors del Grup Municipal d'Ara Parets ERC, des de fa uns dies hem fet pública a la nostra pàgina web l'Agenda de Reunions i de Trobades amb la ciutadania. Es tracta d'una nova mesura de transparència i que serveix per mostrar tota la nostra activitat pública. Durant la passada campanya electoral ja vam ser pioners ja que vam ser els únics que vam publicar tot els pressupost de despeses de la nostra candidatura i personalment el candidat a l'alcaldia, Jordi Seguer, va publicar el seu certificat d'ingressos. Per altra banda, Ara Parets ERC recorda que si qualsevol veí o veïna es vol posar en contacte amb nosaltres i fer-nos arribar propostes, queixes o suggeriments es pot posar en contacte a través de les xarxes socials o a l'e-mail araparetserc@gmail.com. Accés a l'Agenda Oberta Pública d'Ara Parets ERC.

La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, participarà divendres 11 de març en l’acte del Dia de la Dona d’ERC Parets

La Sala d’Exposicions de Can Rajoler acollirà el pròxim divendres 11 de març, a les 19 hores, l’acte organitzat per Ara Parets ERC amb motiu del Dia de la Dona. La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, assistirà a la jornada que comptarà també amb la presència de la Secretària de la Dona del sindicat CCOO Vallès Oriental, Maresme, Osona, Lluïsa González, la responsable de la Dona de la Secció Local d’ERC Parets, Ramona Arimon i la regidora d’Ara Parets ERC a l’Ajuntament, Kènia Domènech. Segons dades del sindicat UGT, el guany salarial entre homes i dones de mitjana és a Catalunya d'un 24,81%. A més, no hi ha cap dada que confirmi que aquesta esquerda salarial disminueix amb el temps, sinó tot el contrari, i de fet s'ha intensificat amb la crisi econòmica, que ha fet emergir la precarització de treballadors i molt especialment de treballadores: persones que, malgrat tenir un lloc de treball, viuen en la pobresa o en el llindar de la pobresa. Per la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, “el primer pas per a la igualtat és accedir a un lloc de treball, perquè això dignifica a la persona”. A banda de la diferent retribució per a la mateixa feina, també ens trobem amb els estereotips de gènere que pressuposen que les dones tenen una major capacitat per fer unes tasques concretes, com poden ser les de cura de les persones dependents i que, equivocadament, solen ser feines poc valorades socialment i econòmicament. Altres dificultats presents són els prejudicis que sovint dificulten la contractació de les dones en determinats cicles vitals, com pot ser la maternitat o la conciliació de la vida laboral i familiar. Perfil de Mireia Mata Mireia Mata és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona  (UAB) i postgraduada en Gestió Cultural per la Universitat Ramon Llull (URL).  Ha cursat un Màster en Alta Funció Directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i és membre del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya.

Una Comissió de Nomenclàtor decidirà abans de tres mesos si es retiren els darrers carrers franquistes a la via pública de Parets

La proposta presentada per Ara Parets ERC de retirar els darrers noms franquistes dels carrers del municipi ha estat aprovada en el ple ordinari d’aquest dijous amb els vots favorables de totes les forces polítiques a excepció de Ciutadans que hi ha votat en contra. El text, que ha sofert alguns canvis de la proposta inicial, demana la retirada de tota la nomenclatura franquista dels carrers de Parets del Vallès. Aquesta actuació es durà a terme amb la prèvia elaboració d'un inventari d'aquesta nomenclatura i la posterior validació per part d’una Comissió que es constituirà en les properes setmanes. La supressió de qualsevol nom s'haurà d'aprovar per ple amb el posicionament de cada força política. Segons l’acord, en la modificació del nom d'un carrer ja existent es tindrà en compte també l'opinió del veïns afectats, articulada mitjançant la implementació d'un procés participatiu, el resultat del qual s’haurà de prendre en consideració. A més, la constitució de la Comissió i la deliberació s'haurà de produir en un màxim de tres mesos. La moció aprovada inclou també la retirada de totes les plaques que encara es conserven en molts edificis de l’lnstituto Nacional de la Vivienda (algunes d'elles estan als Horts del Rector) en aplicació de la Llei de la memòria històrica. Per últim, s’ha decidit afegir una placa explicativa indicant càrrec i mandat en els rètols o plaques de carrerer a l'avinguda Lluís Companys, l'avinguda Francesc Macià, el carrer Josep Irla, i l'avinguda Josep Tarradellas, i en altres que en un futur s'afegeixin i facin referència a persones significatives de la història. Suport a la Conca de l'Ebre D’altra banda, per unanimitat de totes les forces de l’Ajuntament s’ha aprovat una altra moció d’Ara Parets ERC on el consistori expressa el seu suport a totes les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.

L’Ajuntament de Parets prorroga, durant sis mesos més, la concessió del servei de gestió d’aigües a la companyia CASSA

El Ple de l’Ajuntament de Parets ha aprovat aquest dijous, amb els vots favorables de PSC i CDC, les abstencions d’Ara Parets ERC, NOPP i Ciutadans, i el vot en contra de Sumem Parets, prorrogar durant sis mesos més el contracte del servei de gestió i explotació de l’aigua potable del nostre poble. Tal com hem expressat en altres ocasions nosaltres som partidaris de recuperar el control de la gestió del servei d’aigües. Per això valorem positivament aquesta pròrroga tan curta que finalitzarà el 30 de setembre de 2016. Aquest període de temps ha de servir per debatre entre totes les forces polítiques la possibilitat de recuperar la gestió d’aquest servei. En la passada comissió informativa, Ara Parets ERC va demanar al Govern Socialista que ens enviés tota la documentació relativa al contracte signat l’any 1997 amb la companyia Cassa, aigües de Sabadell, però fins ara no hem rebut cap tipus de document. “Si valorem aquests gairebé 19 anys de servei per part de Cassa hi ha opinions per a tots els gustos. S’ha de reconèixer que en el seu moment la privatització va permetre una millora del servei, sobretot en la gestió del cobrament dels rebuts, en les reparacions i també amb el pla d’inversions. Ara bé el context de l’any 1997 no té res a veure amb el del 2016. Actualment molts dels ajuntaments de Catalunya i més concretament de l’entorn de Parets estan recuperant la gestió pública de l’aigua. El més recent va ser Montornès i altres com Martorelles ho estan estudiant per saber la situació real i així valorar els pros i contres de la municipalització del servei”, afirmava el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer. Ara Parets ERC considera que amb una gestió directa per part de l’Ajuntament d’aquest servei es podria prioritzar l’accés de tothom a aquest be públic, no hi hauria cap especulació en la seva gestió que seria més transparent, eficaç i sostenible. Per això emplacem a tota la ciutadania que estigui a favor d’un nou model de gestió pública de l’aigua a que s’integri a la nova plataforma ciutadana Gestió Pública de l’aigua a Parets que s’ha constituït en les darreres setmanes.

Òscar Lomas (a l'esquerra) al costat de l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (PSC)

L’exregidor socialista Òscar Lomas és el nou interventor de l’Ajuntament de Parets

Òscar Lomas Cortés, regidor socialista a l’Ajuntament de Castellar entre 2007 i 2015, és el nou interventor de l’Ajuntament de Parets del Vallès. Lomas va ser presentat el passat dijous durant la Comissió Informativa prèvia al ple ordinari que tindrà lloc aquest dijous 3 de març a les 18 hores. Tal com publica el digital L’actual.cat, el que ha estat durant vuit anys i mig regidor de Finances de l'Ajuntament de Castellar, Òscar Lomas, va renunciar en el ple del passat 17 de desembre de 2015 a la seva acta de regidor perquè se'n va a treballar com a interventor en un altre consistori. Lomas era fins ara el segon tinent d’alcaldia de Castellar, ajuntament governat amb majoria socialista d’11 dels 21 regidors en el plenari, i en l’anterior mandat va ser el primer tinent d’alcaldia. Segons ens han informat des de Secretaria, el nomenament de Lomas l’ha fet la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat  de Catalunya i té efectes a partir de l’1 de març de 2016. En tractar-se d’un funcionari amb habilitació de caràcter estatal, ha accedit a la plaça que té en propietat Sònia Ramírez que actualment es troba en situació de Comissió de Serveis en un altre Ajuntament. Des d’Ara Parets ERC li desitgem sort en aquesta nova etapa i que treballi amb la independència necessària que requereix un càrrec com aquest. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.

Presentat el número 2 del diari informatiu d’Ara Parets ERC, Cavall Republicà

La Sala d’Exposicions de Can Rajoler va acollir aquest dijous al vespre la presentació del número 2 del diari informatiu d’Ara Parets ERC que porta per títol ‘Cavall Republicà’. L’acte que va coincidir amb la commemoració del 82è aniversari de la Secció Local d’Esquerra a Parets va comptar amb la presència de Josep Vall, director executiu de la Fundació Josep Irla i de Chakir el Homrani, diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya. Vall va recordar els orígens d’Esquerra Republicana de Catalunya i la confluència de diverses ànimes per a la constitució com a partit el 1931. ‘85 anys després, ERC està més viva que mai i és dels pocs partits que continua després de la 2a República’, va dir Vall. Per Chakir el Homrani “el treball de proximitat de Seccions Locals com les de Parets del Vallès és essencial per construir la Nova República Catalana”. Homrani va explicar a tots els assistents les primeres mesures que el Govern de la Generalitat està tirant endavant en matèria social. D’altra banda, els tres regidors d’Ara Parets ERC a l’Ajuntament van donar a conèixer el segon número del Cavall Republicà. La publicació de 4 pàgines a tot color destaca en portada que l'Ajuntament de Parets arranjarà el 'nyap' de la pista Can Butjosa. A les pàgines interiors es repassa l'activitat del grup municipal amb l'aprovació de les mocions de suport a la Causa Argentina o contra la LGTBfòbia. També s’informa sobre la poda de l'arbrat, les obres de l'avda. Espanya, la modificació del Reglament Orgànic Municipal, la restauració de la masia Can Cot, el fallit polígon UP-5 al Circuit, les sancions als pisos buits que hi ha a Parets o el debat celebrat a Vallès Visió. La darrera pàgina està dedicada a recordar els 82 anys de la Secció Local d’ERC Parets. La propera activitat d’Esquerra a Parets serà el divendres 11 de març, a les 19 hores, a Can Rajoler, que porta per títol ‘La igualtat en el món laboral’.

Can Rajoler, anys 30

Ara Parets ERC commemorarà aquest dijous 25 de febrer el 82è aniversari de la constitució com a Secció Local

La sala d’exposicions de Can Rajoler acollirà el pròxim dijous 25 de febrer, a les 19 hores, l’acte de commemoració del 82è aniversari de la constitució com a secció local d’ERC Parets. El director executiu de la Fundació Josep Irla, Josep Vall, i el diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, el granollerí Chakir El Homrani, assistiran a l’activitat. A més, aprofitant aquesta efemèride els tres regidors del grup municipal d’Ara Parets ERC presentaran el número 2 del diari informatiu ‘Cavall Republicà’, que es va presentar al públic el passat 12 de novembre. De fet, la darrera pàgina del butlletí fa un recull dels orígens de la Secció Local d’ERC a Parets, constituïda el 6 de febrer de 1934. El públic assistent a l’acte de dijous podrà formular qualsevol pregunta als tres regidors sobre tota l’activitat del grup municipal. D’aquesta manera es repetirà l’audiència pública que Kènia Domènech, Ramon Parés i Jordi Seguer ja van realitzar el novembre passat. Fundació el febrer de 1934 Va ser el 6 de febrer de 1934, tres setmanes després de les eleccions municipals, quan Esquerra es va formar com a partit polític paretà i ho va fer al Bar Rajoler, on actualment hi ha el Centre Cultural Can Rajoler. En aquest local també hi tenien la seu la Unió de Rabassaires i el Sindicat Agrícola de Parets. El naixement de la nostra secció local es va produir després de rebre l’autorització del Govern General de Catalunya que en data 16 de novembre de 1933 va donar permís per a la creació del partit local. El primer president de la secció d’ERC a Parets va ser Carlos Mumbrú Verdaguer que va ser substituït per Antoni Arimon Farrés (25 novembre 1935). Posteriorment seria rellevat per Agustí Palou Elies (1937) que seria el darrer president, que se’n té constància, abans de l’inici del franquisme. Presència a les eleccions municipals de 1934 Els primers comicis locals amb presència d’ERC a Parets van ser els del 14 de gener de 1934.

Placa carrer Gual Villalbí, al barri Cerdanet

Ara Parets ERC proposa la retirada de tota la nomenclatura franquista i borbònica dels carrers de Parets del Vallès

El grup municipal d’Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en el Ple ordinari del 3 de març on demana la retirada, de manera immediata, de tota la nomenclatura franquista i borbònica dels carrers de Parets del Vallès. Els republicans recorden que ‘el règim franquista va imposar l’adoctrinament i l’espanyolització en tots els àmbits de la vida oficial i quotidiana catalana i també amb el nom dels carrers’. Per Ara Parets ERC “la nomenclatura franquista tan sols recordava i homenatjava noms, fets i persones del mateix bàndol, el guanyador. La resta havia de caure, en el millor dels casos, en l’oblit i la postergació i deixava ben clar de qui havia guanyat la guerra i qui manava alhora que esborrava sistemàticament qualsevol rastre que recordés l democràcia, les llibertats perdudes i la catalanitat”. El text també denuncia la situació de desprestigi que pateix la Casa Reial Espanyola, pertanyent a la dinastia dels Borbons, i que l’ha portat davant de la justícia a causa dels seus actes poc ètics. Per tot plegat, ERC vol que l’Ajuntament retiri de manera immediata tota la nomenclatura franquista i borbònica i posa damunt la taula, i abans del possible debat entre totes les forces polítiques, els següents carrers: -Gual Villalbí (situat al Barri Cerdanet) (Tarragona 1885-Barcelona 1968. Economista i ministre sense cartera amb Franco del 1957 al 1965).   -Alfons XIII (últim monarca borbònic abans de la 2ª República que va haver d’exiliar-se) -Comte de Montemolin (Carlos Luis de Borbón y Braganza, membre de la família Borbònica, va aspirar al tron en representació dels carlistes -Dos de Maig (Guerra del Francès, recorda derrota espanyola davant Napoleó) -Galende (poble de la província de Zamora) -Bailén (commemora una batalla de la Guerra del Francès) -Via Piquer (en record del mestre i els dos fills assassinats per haver donat suport a l’aixecament feixista de 1936) En la moció es demana que l’Ajuntament compleixi amb la Llei de la Memòria Històrica i iniciï un procés informatiu i divulgatiu on s’expliquin els motius dels canvis.

Ara Parets ERC proposa que l’Ajuntament es mostri contrari al Pla Hidrològic de la Conca del Riu Ebre

El grup municipal d’Ara Parets ERC ha presentat una moció, per tractar en el pròxim ple ordinari, on demana que l’Ajuntament de Parets manifesti la seva oposició a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, una decisió que va tenir lloc el passat 8 de gener en la reunió del Consell de Ministres. El text, que s’haurà de debatre en la Junta de Portaveus prèvia al plenari, proposa que el consistori paretà doni suport a totes les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. També es demana que es doni suport a les accions que el Govern Català, els ajuntaments, així com altres institucions i entitats socials, presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. La moció sol·licita a la Comissió de Medi Ambient Europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre a les directives europees d’Aigua, Aus i Hàbitats. Aquest cap de setmana una representació de la Secció Local d’ERC Parets ha assistit a la multitudinària manifestació que ha tingut lloc a la ciutat d’Amposta sota el lema ‘Lo riu és vida. Per Catalunya, salvem lo delta’. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}