Parets del Vallès

Totes les notícies

El Govern Plural aprova una modificació de crèdit que permetrà afrontar projectes pendents abans de finalitzar el 2019

Amb els vots favorables d’Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República, el darrer ple ordinari va aprovar una modificació de crèdit de 2,19 milions d’euros que permetrà utilitzar part del romanent de tresoreria per cobrir algunes despeses de factures pendents que l’Ajuntament havia d’afrontar, també per assumir obligacions en el capítol 1 de personal dels treballadors municipals, també per suplementar algunes partides que resultaven insuficients per pagar determinats serveis o per tirar endavant alguns projectes abans de concloure l’exercici de 2019.   La regidora Kènia Domènech va dir que “aquest govern és responsable i per això assumeix com a pròpia part de la despesa que va deixar pendent l’anterior equip de govern socialista. El més fàcil per les tres forces polítiques seria criticar part de l’herència rebuda però per responsabilitat assumim els compromisos i alhora ens hem posat a treballar des del primer dia per tirar endavant passat l’estiu alguns projectes que considerem indispensables per la millora de la qualitat de vida dels paretans i les paretanes”.   Algunes de les accions que s’han inclòs en la proposta aprovada pel Govern Plural:   *Més de 155.000 euros per a la millora de la piscina municipal miguel Luque. Millores que consistiran en la rehabilitació de la recepció de la piscina, l’arranjament de la maquinària, el canvi de taquilles i de bancs de PVC. També en la informatització del sistema d’accés a l’equipament.   *Projecte de reforma del parc la Linera amb el tancament d’una de les basses i conversió en zona de gespa i la canalització de les aigües pluvials.   *Arranjament de les goteres del nou pavelló d’esports ; la millora de la climatització a la sala d’exposicions de Can Rajoler ; l’adquisició de jocs infantils per als nostres parcs ; la millora de l’asfaltat dels nostres carrers ; la instal·lació de càmeres de seguretat a la plaça la Salut ; la construcció de més horts urbans a Can Jornet ; la millora del mobiliari de la cuina del Pau Vila ; una màquina fregadora per la pista Can Butjosa ; la renovació dels seients de les graderies del camp de futbol o del pavelló ; o de la xarxa de clavegueram.

L’Ajuntament de Parets cedeix a l’Agrupament Escolta l’ús privatiu de la masia de Can Jornet fins al 2023

La darrera Junta de Govern de l’Ajuntament, celebrada el 25 de juliol, va aprovar el conveni signat entre el consistori i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume pel qual es regula l’autorització de l’ús privatiu de la masia Can Jornet, propietat de l’INCASOL, els dissabtes i diumenges fins al juliol de 2023.   L’alcalde de Parets, Jordi Seguer, i Maria Madurell, cap de l’agrupament i presidenta, signen un conveni on s’autoritza a l’entitat juvenil ús de la masia per tal que sigui la seva seu i pugui desenvolupar les activitats vinculades a l’educació d’infants i joves en el temps de lleure a través del mètode escolta i guia.   L’ajuntament cedeix l’ús privatiu de Can Jornet el dissabte i diumenge de cada setmana durant tot el dia i permet l’ús durant la resta de dies de la setmana prèvia autorització.   L’Agrupament Escolta es compromet a elaborar un programa anual d’activitats, a gestionar de forma responsable l’equipament vetllant pel compliment de les normes d’ús, a participar activament en la conservació i cura de l’equipament exterior d’acord a criteris ecològics i educatius, entre altres.   Entre els compromisos de l’Ajuntament hi ha el de mantenir l’hort ecològic com a eina de desenvolupament educatiu i mediambiental gestionat per l’Escola de la Natura, on podrà participar de manera activa.   La regidora de Joventut, Montserrat Folguera, ha valorat positivament la signatura del conveni que manté l’essència de l’acord de 1998 quan es va reconèixer l’esforç dut a terme per l’Agrupament durant els anys 90 que “van desenrunar i desforestar l’espai de Can Jornet per fer-lo més atractiu i accessible a les obres”.   Aleshores la tenacitat del seu president Joan Ferré va resultar clau per aconseguir que la masia fos la seu del Cau. Gràcies al finançament i al suport de l’Ajuntament es va recuperar la masia, per entre altres, situar-hi la seu de l’agrupament, fins als nostres dies.

Manifest del Govern Plural en defensa de la llibertat, la justícia i la democràcia

El Govern Plural de Parets del Vallès ha expressat aquest dijous el seu màxim suport, escalf i acompanyament al veí del municipi Jordi Turull i Negre, en presó preventiva des del març de 2018, així com a la resta de presos polítics i exiliats en relació al procés d’autodeterminació de Catalunya.   Un suport que han fet extensiu als seus familiars i amb el qual s’han posat a la seva completa disposició.    En un text que s’ha llegit aquest dijous abans de l’inici del ple ordinari, els membres del nou govern han reiterat el seu posicionament d’absolut rebuig davant les mesures empreses per l’Estat, que consideren arbitràries i desproporcionades alhora que vulneren els drets fonamentals dels processats pel Tribunal Suprem i que ens situen en un context de retrocés en els drets i les llibertats.   Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JxCAT consideren imprescindible “fer sentir la veu del nou govern i també de la institució, que vetlla pel benestar de tots els ciutadans del nostre municipi”.   El manifest, assenyalen, no neix d’un posicionament ideològic ni d’un signe polític, és fruit d’un sentiment democràtic, de llibertat i de justícia.   L’existència de presos polítics atempta contra els drets recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans i contra el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d’Europa el 1950 i ratificada per l’Estat espanyol.   I davant d’aquesta situació:   -reivindiquen la defensa dels drets a la llibertat d’expressió, a la manifestació i a la participació política.   -reclamen la llibertat immediata dels presos polítics i exiliats, perquè exercir el dret a vot mai pot ser considerat un delicte en un estat democràtic.   -exigeixen l’alliberament dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats i reprendre la normalitat democràtica i l’obertura del diàleg polític per resoldre aquest conflicte, que entenem és l’únic camí que pot conduir a la una solució d’acord als valors democràtics.

L'oposició estarà representada en tots els òrgans col·legiats i consells municipals de Parets

El nou Govern plural de Parets del Vallès ha obert tots els òrgans col·legiats i els Consells municipals també als grups polítics de l'oposició. A partir d'ara, PSC i Ciutadans, també tindran representació en el Consell de l'Esport Municipal, la Junta de Seguretat Local i el Consell Industrial. La proposta es va apropar en el ple del passat dijous, amb els vots a favor d'Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets, Parets per la República i Ciutadans (10) i l'abstenció del PSC (7) que sempre s'havia negat a permetre la participació de l'oposició en aquests òrgans. L'alcalde Jordi Seguer va dir que amb aquest acord "es compleix una vella reivindicació de les forces de l'oposició de les darreres legislatures". I és que la voluntat del nou govern és la de tenir una mirada oberta i fer participar als grups de l'oposició de gran part de les gran decisions que com a poble s'hagin de prendre al llarg d'aquesta legislatura. D'altra banda, el Govern plural ha anunciat la creació abans de final d'any del Consell de la Gent Gran, un òrgan de participació que consultarà la ciutadania de més edat sobre qüestions com el funcionament dels Casals de la Gent Gran del poble però també sobre altres aspectes rellevants de Parets. A més del Consell de la Gent Gran, el nou govern vol posar en marxa altres consells de participació i alhora fer-los el més dinàmics possibles.  

El Govern Plural incrementa en un 40% les assignacions als portaveus dels grups de l’oposició

Amb els vots favorables de les tres forces que integren el Govern Plural (Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JuntsxCAT), l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PSC, el Ple de l’Ajuntament de Parets va aprovar les assignacions que rebran els portaveus dels dos grups de l’oposició: l’exalcalde socialista Francesc Juzgado i Manuel Losada de Ciutadans. Els dos portaveus rebran 350 euros per cada sessió de la Junta de Portaveus (fins ara l’import era de 250 euros). A més, també s’incrementen les assignacions per assistències als plens municipals i comissions informatives que passen de 270 a 350 euros, un 30% més). Aquestes assistències les cobraran 9 regidors/es, 8 dels quals seran de l’oposició. En la línea de dignificar el treball també de l’oposició i facilitar el seu treball propositiu i de fiscalització, el Govern Plural també ha aprovat una assignació de 150 euros per l’assistència a les Comissions Informatives d’Àrea i redueix de 270 a 150 euros l’assistència a la sessió de la Comissió Especial de Comptes. L’assistència a les Juntes de Govern, incompatibles amb dedicacions parcials i/o exclusives, seran de 250 euros per sessió i l’assistència a les Meses de Contractació per part del regidor competent en la matèria: 200 euros per sessió.   Increment de les aportacions per igual a tots els grups municipals A més, el nou Govern Plural ha incrementat per igual l’aportació per al funcionament de tots els grups municipals que passen de rebre 380 euros mensuals a 600 euros. El component variable que el PSC havia incrementat el 2015 de forma considerable es redueix a 150 euros per regidor.  

El Govern Plural aprova les dedicacions dels seus regidors que no esgotaran el màxim permès per la LRSAL

El nou Govern Municipal de Parets, integrat per 9 regidors (un més que en bona part del mandat anterior), no esgotarà el màxim previst per la llei que permetia fins a 7 dedicacions exclusives i 371.000 euros. Amb la voluntat de dedicar-se al complet a la gestió del nostre Ajuntament, les tres forces polítiques han acordat que 4 regidors/es tindran dedicació exclusiva tot i que amb imports diferents. Alhora s’actualitzen les retribucions seguint els paràmetres que marca la Llei dels pressupostos de l’Estat. Així, el sou de l’alcalde s’incrementa un 6% des del 2015 i el dels tinents d’alcaldia un 4%, tot i que en alguns casos fins i tot es redueix. Els sous aprovats i dedicacions són: Jordi Seguer (100%):  53.065 € (alcalde) Casandra Garcia (100%): 51.500 € (1a tinent alcaldia) Lluís Moreno (100%): 51.500 € Montserrat Folguera (100%): 48.925 € Enrique Villegas (90%):  46.350 € Neus Jordà (65%): 33.475€ Kènia Domènech (50%): 25.750 € Montserrat Lara (30%): 15.450€ Aquests sous són bruts i en el cas dels 5 regidors d’Esquerra Republicana caldrà fer una rebaixa addicional del 15% per aportació a la carta financera del partit.   S’elimina la figura del càrrec assessor El nou Govern Plural serà auster, així ho va dir la regidora Kènia Domènech, i per això no tindrà cap càrrec de designació lliure que el PSC va tenir durant el mandat 2015-2019 i que va suposar un cost addicional de 250.000 € en quatre anys. El càrrec assessor de comunicació costaria avui dia 48.000 euros + Seguretat Social. Però a més el govern prescindirà de les dietes a dojo en restaurants, viatges, pagament de màsters i postgraus universitaris als regidors i altres despeses supèrflues.  

Un nou Govern Plural per Parets

El passat 26 de maig, la ciutadania va expressar clarament a les urnes la voluntat de canvi: un 51% dels electors i més de 4.700 paretans i paretanes van votar per les tres forces que lideraran el nou Govern Municipal: Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-Junts per Catalunya. Els tres grups hem arribat a un acord que tindrà com a prioritat canviar les maneres de fer política al nostre poble, recuperar la proximitat amb el carrer i construir el Parets de les pròximes dècades. A ningú li hauria de sorprendre que les tres forces es posin a treballar per governar el nostre Ajuntament. De fet, existeix una coincidència en el 85% de les propostes incloses en els programes electorals. Totes tres forces defensàvem la voluntat de canvi durant la campanya i alhora hem treballat en comú des de l’oposició moltes de les propostes de regeneració política al municipi. Totes tres forces hem defensat des del carrer la llibertat i els drets civils en un dels moments més convulsos que hem viscut a Catalunya en les darreres dècades. I ara ens hem unit per treballar de manera conjunta, on al marge de les possibles diferències de matisos en l’àmbit nacional, la nostra obsessió serà Parets, només Parets i la seva gent, els més de 19.000 paretans i paretanes. Però que ningú no tingui cap dubte, que en Jordi Seguer, cap de llista d’Ara Parets ERC serà l’alcalde de tots i totes, governarem per a tothom perquè aquest és l’encàrrec que hem rebut de la ciutadania. Un govern que NO serà independentista, però SÍ sobiranista, que defensarà la llibertat, els drets civils i socials. Un govern que serà sensible i solidari amb aquells paretans i paretanes que pateixen des de molts àmbits com el nostre veí Jordi Turull. Defensar la seva llibertat, defensar el dret a votar no és ser independentista sinó ser un demòcrata. Ens uneix aquesta sensibilitat, ens uneix la lluita al carrer o dates tan històriques com l’1 d’octubre de 2017.

Ara Parets ERC prioritzarà en la negociació del pacte de govern moltes de les propostes consensuades durant aquest mandat amb Sumem i NOPP

Ara Parets Esquerra Republicana vol tirar endavant totes les iniciatives que durant aquest darrer mandat ha treballat conjuntament amb Sumem Parets i Nova Opció per Parets però que per manca de la majoria suficient (en algunes ocasions pel pacte de la Sociovergència o pels acords entre PSC i Ciutadans) no van reeixir. De fet aquesta serà una de les prioritats que posaran damunt la taula en les negociacions per formar un govern alternatiu al del PSC. La suma de Parets per la República-JxCAT, Sumem Esquerres a Parets i Ara Parets ERC dona 9 regidors i la majoria absoluta. Fre al projecte urbanístic de l'antiga BENDIX L'aturada del projecte urbanístic actual a la zona de Can Cabassa, la Verneda de Ca l'Isidre Coix i l'antiga BENDIX serà una de les prioritats. Es tracta d'un compromís inclòs en el programa electoral, una proposta a la que el PSC sempre s'havia oposat. També demanarà la rescissió del contracte de concesió d'un local municipal, situat a IVECO, al grup INKEMIA ; la recuperació de la gestió de part dels serveis externalitzats ; la rebaixa d'un 10% de l'IBI urbà ; la cessió d'un solar a la Generalitat per construir el nou edifici de l'institut La Sínia ; la construcció de la piscina descoberta entre els dos pavellons ; els projectes del parc Fluvial, Hotel d'entitats o l'ampliació de la Residència Pedra Serrada. Esquerra Republicana admet que, tot i petits matisos, hi ha moltes coincidiències en els programes electorals de les tres formacions polítiques. A més, totes tenen la voluntat de treballar en un projecte compartit en benefici de la ciutadania.  

L'increment d'un 12% del vot a l'Eixample, clau en el resultat històric d'Ara Parets ERC en les municipals

La candidatura d'Ara Parets Esquerra Republicana va batre un nou rècord històric en les Eleccions Municipals celebrades el passat diumenge 26 de maig: 2.295 vots i superant el 25% dels vots. La gran novetat ha estat el gran increment de suports sobretot a l'Eixample on s'ha passat dels 631 vots del 2015 (11,8%) a 1.384 (23,14%) el 2019. Els millors resultats s'han produït en col·legis electorals on ERC no acostumava a obtenir bons registres. Així al Sant Jordi l'augment ha estat quasi d'un 13%, a l'igual que en les seccions de Can Butjosa i del Pompeu Fabra. Al Districte 1 i malgrat la competència directa entre forces independentistes i el possible efecte de la llista que tancava el pres polític Jordi Turull, Ara Parets ERC ha resistit i ha pujat un 9% a la Linera, un 12% a l'entorn de l'Ajuntament, un 6% al Camp de les Peces i un 12% al Barri Cerdanet. Per primer cop a la història, ERC ha guanyat en dues seccions de l'escola Lluís Piquer (1-1 i 1-2) sumant en tot el districte 911 vots, 20 menys que els socialistes. Des d'Ara Parets ERC valorem molt positivament els resultats a tots els districtes però especialment l'increment a l'Eixample. Una pujada que s'ha produït en gran part pel treball de proximitat realitzat al llarg dels 4 anys de mandat a l'oposició amb les campanyes 'A Peu de Carrer' i 'Tots SOM Parets'. Unes campanyes que han servit per recollir les propostes, queixes i suggeriments de la ciutadania per millorar Parets, i que han permès fer arribar el missatge d'ERC al marge del seu discurs republicà i independentista. En aquesta campanya electoral, Ara Parets ha presentat un projecte de poble centrat en la justícia social, la millora del manteniment de l'espai públic, la participació o la defensa dels drets civils i les llibertats. Districte 1 (Lluís Piquer) Secció 1-1 (Centre): +11,64% Secció 1-2 (Linera): +9,16% Secció 1-3 (Cerdanet): +12,09% Secció 1-4 (Camp Peces): +6% Districte 2: Secció 2-1 (P.Fabra): +11,95% Secció 2-2 (P.