Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC demana al Govern Socialista una major atenció al barri de Can Riera

Els regidors del Grup Municipal d'Ara Parets ERC, militants i simpatitzants, acompanyats dels veïns i veïnes van visitar el passat diumenge el barri de Can Riera dins de la campanya de proximitat 'A Peu de Carrer'. El recorregut va servir per constatar les problemàtiques que pateix el barri des de fa dècades i que en els darrers anys no han tingut la suficient atenció per part del Govern Socialista. El mal estat del paviment d'alguns dels camins públics, la manca de manteniment de molts marges, els problemes de mobilitat de la via que travessa el barri -ja que és molt estreta i és utilitzada com a drecera per accedir a la carretera de Sabadell- o la manca de clavegueram i de subministrament de determinats serveis són algunes de les demanades del veïnat que es va constituir fa 2 anys en una plataforma per reclamar de manera conjunta els seus interessos. El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, s'ha mostrat molt satisfet pel resultat de la visita "ja que hem conegut de primera mà totes les necessitats dels veïns i veïnes de Can Riera. Moltes de les peticions cauen pel seu propi pes i des del nostre grup demanarem que es facin efectives com més aviat millor". Seguer es refereix a la necessitat de posar al dia tots els camins públics de Can Riera, mantenir en bon estat els marges i prioritzar la circulació del veïnat en la via que travessa el barri i que té massa densitat de circulació. De fet una de les propostes a estudiar és la limitació del pas de vehicles només per als residents del barri. Amb la visita d'aquest diumenge finalitza la campanya 'A Peu de Carrer', iniciada el febrer de 2017. En total s’han visitat 11 barris i/o sectors de Parets del Vallès: Barri Antic, Can Roure i l’Estació, La Linera, Camp de les Peces, Can Berenguer, Can Butjosa-avinguda Espanya, Barri Cerdanet, les Monges, Escorxador-Can Cabassa i l’antiga Bendix, Mirador Gallecs-Sot d’en Barriques i Can Riera. D’entre totes les propostes, queixes i suggeriments recollits s’elaborarà el programa electoral que es presentarà als comicis de 2019.

Ara Parets ERC visita aquest diumenge Can Riera en la cloenda de la campanya ‘A Peu de Carrer’

La campanya de proximitat amb tots els barris de Parets del Vallès ‘A Peu de Carrer’ arriba a la seva fi aquest diumenge 30 de setembre amb una visita al barri de Can Riera. A partir de les 10.30 hores del matí els regidors del Grup Municipal acompanyats dels veïns/es de la zona i de tothom que vulgui recorreran Can Riera per tal de conèixer quines són les principals necessitats d’aquest àmbit de la població. La trobada s’iniciarà tot just al correcan de Mirador de Gallecs i tindrà una durada aproximada de dues hores. Amb aquesta passejada, Ara Parets ERC finalitzarà la campanya que es va iniciar el febrer de 2017. En total s’hauran visitat 11 barris i/o sectors de Parets del Vallès: Barri Antic, Can Roure i l’Estació, La Linera, Camp de les Peces, Can Berenguer, Can Butjosa-avinguda Espanya, Barri Cerdanet, les Monges, Escorxador-Can Cabassa i l’antiga Bendix, i Mirador Gallecs-Sot d’en Barriques. D’entre totes les propostes, queixes i suggeriments recollits s’elaborarà el programa electoral que es presentarà als comicis de 2019. Paral·lelament Ara Parets ERC ha encetat aquest setembre una campanya de recollida de propostes per millorar el poble a través de carpes informatives on també es recullen signatures per demanar la construcció d’una piscina descoberta municipal.  

Ara Parets ERC vol saber si els terrenys de l’antiga Bendix ja no estan contaminats

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Parets, en data 26 de juliol de 2018, va atorgar la llicència municipal d’obres a l’empresa VALLES BUSINESS PARK SL per al moviment de terres per a la recuperació de l’aqüífer superficial de la parcel·la ubicada a l’avinguda Catalunya 136-138, en els terrenys corresponents a l’antiga fàbrica Bendix. El permís servirà als propietaris d’aquests solars saber si encara estan contaminats. Davant d’això, des d’Ara Parets ERC hem demanat que el Govern Socialista que convoqui una Comissió Informativa on expliqui tots els treballs de descontaminació dels terrenys que s’han dut a terme en els darrers anys i quina és la situació actual. El portaveu Jordi Seguer s’ha mostrat preocupat perquè sense haver resolt aquesta incògnita l’Ajuntament hagi ofert a la Generalitat uns terrenys de l’espai central on construir-hi el nou edifici de l’institut la Sínia. El Grup Municipal d’Ara Parets ERC es manté ferm i creu que cal redimensionar el projecte urbanístic de l’antiga BENDIX on resulten afectades les masies de Can Cabassa i part del bosc de Ca l’Isidre Coix. Gràcies a la campanya ‘Salvem Can Cabassa’, amb milers de signatures recollides, la ciutadania va conèixer de primera mà el perill que suposa per aquests habitatges i les seves famílies el projecte validat en el seu moment pel Govern Socialista. Ara a tot això s’afegeixen els dubtes de si els terrenys de l’antiga Bendix continuen contaminats. Descontaminació des del 2009 El setembre de 2009, van començar els treballs per descontaminar el sòl dels terrenys de l’avinguda de Catalunya on estaven situades les empreses Bendix i Honeywell. El procés de neteja -aprovat i supervisat per l’Ajuntament i l’Agència de Residus de Catalunya- consistia en el moviment de terres i l’aïllament i la retirada de totes les que es trobaven contaminades per traslladar-les posteriorment als abocadors controlats. Prèviament el 2007, l’empresa Honeywell, aleshores propietària del solar, amb el suport de l’Ajuntament de Parets, va recomanar el tancament de 24 pous d’aigua contaminats a causa de les activitats de les empreses que havien ocupat aquest espai industrial al llarg dels anys.

Ara Parets ERC insta al PSC a reclamar els 7.000 milions d'euros que l'Estat deu a la Generalitat

Ara Parets ERC ha instat al Grup Municipal Socialista que faci un front comú amb els partits sobiranistes catalans i reclami al Govern de Pedro Sánchez (PSOE) el deute de 7.000 milions d'euros que l'Estat no ha pagat a la Generalitat de Catalunya. Així s'ha expressat el portaveu republicà, Jordi Seguer, durant la Junta de Portaveus del passat dijous on finalment es va aprovar amb 9 vots a favor (PSC i Ciutadans) i 8 abstencions (Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT) la moció socialista que reclamava a la Generalitat el pagament de tots els llibres de text amb un sistema sostenible. Des d'Ara Parets ERC veiem amb bons ulls que la Generalitat incrementi la despesa en els departaments d'Educació o Sanitat però considerem que en l'àmbit local abans que assumir el pagament la totalitat dels llibres de text cal prioritzar altres projectes. Seguer va dir que la prioritat número 1 és la construcció del nou edifici de l'Institut la Sínia, en barracons des de fa 8 anys, i que si cal l'Ajuntament de Parets hauria de signar un conveni -tal com han fet altres Ajuntaments- i avançar els diners. Per altra banda també es necessari reforçar el servei de vetlladors/es durant les franges de migdia a l'escola Lluís Piquer tenint en compte les necessitats que han sorgit amb l'aula de SIEI. "Han pensat les actuacions que la Generalitat podria tirar endavant amb els 7.000 milions d'euros que deu l'Estat? A més de nous equipaments educatius, es podrien invertit en la nostra sanitat pública, en polítiques d'habitatge digne o en les nostres infraestructures", va dir Seguer. A Ara Parets ERC li grinyola que el model de socialització de llibres no tingui en compte la situació econòmica de les famílies i que penalitzi als nens i nenes paretans que cursen els seus estudis foren del municipi. "El més important és rebaixar la factura escolar però ajudant a aquells que realment ho necessiten i no atorgant ajuts universals que no es conceben des d'una política veritable d'esquerres", diem des d'ERC.

Tota l’oposició força al Govern Socialista a redactar un nou Pla local d’habitatge abans de les municipals de 2019

Totes les forces polítiques de l’oposició van donar suport a la moció de suport a l’habitatge públic i de lloguer assequible -presentada per Ara Parets ERC- que es va debatre en la Junta de Portaveus del passat dijous. La proposta republicana va tirar endavant gràcies als 9 vots d’Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP, PDECAT i Ciutadans. El PSC va decidir abstenir-se després de mostrar moltes reticències a les propostes sotmeses a votació. Amb aquest acord el plenari insta l’Ajuntament a redactar un nou Pla Local d’Habitatge abans no s’acabi el mandat, per tal que el pròxim govern -que sorgeixi de les eleccions municipals de 2019- disposi d’una eina bàsica per donar resposta a les necessitats que té Parets del Vallès en matèria d’habitatge. D’altres dels acords adoptats van ser:   - Buscar la participació i col·laboració de tots els grups municipals del consistori, d’entitats socials vinculades en l’acció a l’entorn de l’habitatge i amb els departaments de Benestar Social i de Joventut.   -Incloure tant en les ordenances fiscals com en el pressupost 2019 mesures per tal de fomentar la rebaixa del cost dels lloguers al nostre municipi.   -Apostar de manera decidida per la promoció d’habitatges públic per tal d’incrementar l’oferta actual i estudiar la modalitat de cooperació.   -Instar als governs de la Generalitat i al Govern Central a tramitar la reforma de la Llei d’arrendaments urbans per tal d’ampliar el termini actual dels contractes de lloguer.   El Pla d’habitatge actual, caducat des de fa 3 anys i mig   El gener de 2010, el ple de l’Ajuntament aprovava per àmplia majoria el Pla Local d’Habitatge de Parets 2010-15.   El document preveia una construcció de 455 noves llars, 207 de les quals havien de ser de protecció oficial i 43 havien dotacionals o d’inserció.   El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha valorat positivament l’acord ja que la redacció del nou Pla Local d’habitatge “serà una eina útil per al pròxim govern independentment de qui guanyi les eleccions, cal cercar amplis consensos en aquests temes”.

Aquest divendres Ara Parets ERC visita al barri Mirador de Gallecs dins la campaya 'A Peu de Carrer'

Aquest divendres 21 de setembre, a les 18.00 h, reprenem la campanya de proximitat a tots els barris de Parets amb una visita al Mirador de Gallecs. Els regidors, militants, simpatitzants i qualsevol veí o veïna podrà participar en la caminada que iniciarem al parc de Cal Jardiner i acabarem al Sot d'en Barriques. Durant el recorregut recollirem les vostres propostes, queixes i/o suggeriments per millorar el vostre barri. La d'aquest divendres és la desena visita als barris que Ara Parets ERC porta a terme des de l'inici de la campanya, el febrer de 2017. Fins ara s'ha visitat el Barri Antic, el Barri Cerdanet, el Camp de les Peces, Can Butjosa i l'avinguda Espanya, Can Berenguer, Can Roure i l'Estació, les Monges, La Linera o l'Escorxador-Can Cabasses i l'antiga Bendix. La campanya que finalitzarà aquest setembre visitarà pròximament el barri de Can Riera. De totes les propostes i queixes recollides s'elaborarà el programa electoral que Ara Parets ERC presentarà a les municipals del 26 de maig de 2019.

Ara Parets ERC insta l’Ajuntament a posar al dia el Pla local d’habitatge, caducat el 2015

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció de suport a l’habitatge públic i de lloguer assequible que es debatrà en la Junta de Portaveus prevista per aquest dijous 20 de setembre.   El text demana que el consistori iniciï la redacció d’un nou Pla Local d’Habitatge abans no s’acabi el mandat, per tal que el pròxim govern -que sorgeixi de les eleccions municipals de 2019- disposi d’una eina bàsica per donar resposta a les necessitats que té Parets del Vallès en matèria d’habitatge.   El Pla actual, caducat des de fa 3 anys   El gener de 2010, el ple de l’Ajuntament aprovava per àmplia majoria el Pla Local d’Habitatge de Parets 2010-15.   El document redactat per ERV Arquitectes associats preveia una construcció de 455 noves llars, 207 de les quals havien de ser de les diverses modalitats de protecció oficial i 43 havien de catalogar-se com a dotacionals o d’inserció.   Però bona part dels objectius no s’han complert. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha dit que “en els dos darrers mandats, s’han aprovat mocions per donar resposta a l’emergència habitacional, on el Pla Local d’Habitatge de Parets vigent no ha estat capaç de donar resposta i per això cal redactar-lo de nou i adaptar-lo a la realitat actual”.   Mesures per reduir el preu dels lloguers a Parets   Alhora, des d’ERC s’insta l’Ajuntament a cercar la participació i col·laboració de tots els grups municipals del consistori, d’entitats socials vinculades en l’acció al voltant de l’habitatge i amb els departaments de Benestar Social i de Joventut per redactar el nou Pla Local d’habitatge.   La proposta demana al Govern Socialista que inclogui tant en les ordenances fiscals com en el pressupost 2019 mesures per tal de fomentar la rebaixa del cost dels lloguers al nostre municipi.   També s’insta als Governs de la Generalitat i al Govern Central a tramitar la reforma de la Llei d’arrendaments urbans per tal d’ampliar fins com a mínim els 5 anys els contractes de lloguer.

Ara Parets ERC enceta una campanya de recollida de signatures per demanar una piscina descoberta pública

Coincidint amb la carpa informativa 'Millorem Parets', celebrada el passat dissabte a la cantonada del carrer Monistrol amb l'avinguda Catalunya, Ara Parets Esquerra Republicana ha iniciat una campanya de recollida de signatures per reclamar la construcció d'una piscina descoberta d'estiu de caràcter públic al nostre municipi. La campanya que tindrà continuïtat en els pròxims mesos sol·licita al Govern Socialista que inclogui en els pressupostos de 2019 una partida econòmica suficient per encarregar el projecte de construcció d'una piscina descoberta municipal i alhora una partida econòmica en el capítol 6 d'inversions per iniciar la seva construcció el 2019. Una trentena de persones van donar suport a la iniciativa durant la carpa informativa que sota el nom 'Millorem Parets' va recollir força propostes, queixes i suggeriments dels veïns/es de Parets sobre el nostre municipi. En aquest cas la majoria de propostes i queixes van estar relacionades amb problemàtiques que es produeixen a l'Eixample com ara els actes d'incivisme, les obres del nou parc del Sot d'en Barriques i els dubtes que generen, la neteja dels escocells dels arbres o la manca de la poda de l'arbrat de molts habitatges particulars. La Piscina Municipal Descoberta, una necessitat "La construcció d'una piscina descoberta pública és una necessitat compartida per gran part de la ciutadania de Parets", així ho ha dit el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, qui ha lamentat que a l'hora de gastar-se el Govern Socialista més de 5 milions d'euros en obra pública en aquest darrer tram del mandat "no hagi convocat cap procés participatiu on es debatessin precisament quines havien de ser les prioritats". Per ERC un dels emplaçaments possibles de la nova piscina seria l'espai actual entre els dos pavellons -on hi ha un camp de futbol provisional- i la resta d'espai pròxim al parc Fluvial i a l'aparcament. Segons el portaveu Jordi Seguer "ara que s'apropa la campanya electoral el Partit Socialista prometrà tot allò que ha estat incapaç de fer en quasi 40 anys de Govern.

Ara Parets ERC serà aquest dissabte a la zona comercial de l'Eixample amb la carpa informativa 'Millorem Parets'

Coincidint amb l'inici del nou curs polític els regidors, militants i simpatitzants d'Ara Parets Esquerra Republicana estaran aquest dissabte 15 de setembre, de 10 a 13 hores, a la carpa informativa que s'instal·larà en el carrer Monistrol, cantonada amb l'avinguda Catalunya. En aquesta ocasió Ara Parets ERC recollirà propostes, queixes i suggeriments per millorar Parets. Les propostes seran avaluades per l'equip encarregat d'elaborar el programa electoral de les Municipals 2019 i s'estudiarà la seva inclusió. ERC augmenta encara més la seva presència al carrer Amb la carpa prevista per aquest dissabte, Ara Parets incrementa la seva presència al carrer. Els regidors, militants i simpatitzants finalitzaran aquest setembre la campanya de proximitat amb tots els barris 'A Peu de Carrer' que es complementarà amb les carpes per a recollir propostes i per explicar el treball del grup municipal.