Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC iniciarà contactes amb la resta de forces del canvi per configurar un nou Govern Municipal

Ara Parets Esquerra Republicana iniciarà aquesta setmana una ronda de contactes amb la resta de forces del canvi per configurar com més aviat millor un Govern Municipal alternatiu al del PSC que malgrat guanyar les eleccions amb 7 regidors no disposa de la majoria suficient per continuar en el govern local. El cap de llista Jordi Seguer va estendre la mà a Sumem Esquerres i Parets per la República-JxCAT la mateixa nit de les eleccions i a partir d'aquesta setmana es celebraran les primeres trobades que han de servir per trobar "els punts programàtics on les tres forces coincideixen". Seguer ha dit que "ERC serà generosa en la negociació i que prioritzarà la formació d'un govern alternatiu que deixi enrere els quasi 40 anys del PSC en el poder. I per això ens deixarem la pell per arribar a un acord perquè la ciutadania no ens ho perdonaria. Sobre la base de l'acord hi haurà tot el treball conjunt que durant el darrer mandat s'ha fet des de l'oposició que no és poc. Tenim models de poble molt semblants i punts programàtics compartits que alhora són d'interès general". Un nou govern que ha de prioritzar la millora del poble Esquerra Republicana ha analitzat els resultats del passat diumenge i n'ha extret una conclusió: els paretans i paretanes demanen un canvi i aquest l'ha de liderar Ara Parets amb la resta de forces republicanes i d'esquerres. De fet la suma dels vots d'ERC, Sumem Parets i Parets per la República supera els 4.700 vots pels quasi 3.400 de PSC. A més, cal recordar que ERC ha estat la força que més ha crescut al municipi, passant dels 1.153 vots el 2015 a 2.295 el 2019. El nou goven ha de ser més transparent, més pròxim, més participatiu i ha de prioritzar la millora del poble.  

És l'hora del canvi

Des d’Ara Parets Esquerra Republicana volem donar les gràcies als 2.295 paretans i paretanes que aquest diumenge ens han donat suport en les Eleccions Municipals. Amb aquest resultat i la consecució de cinc regidors, resultat històric al nostre municipi, obrim una nova etapa a l’Ajuntament de Parets. És l’hora del canvi i no podem decebre als més de 4.700 veïns i veïnes del nostre poble que han optat per un nou govern republicà, d’esquerres i en defensa dels drets nacionals de Catalunya. Un canvi que des d’Esquerra Republicana volem liderar amb generositat, un govern plural que reflecteixi la diversitat que tenim al poble. Per això apel·lem a la resta de forces que estan disposades a iniciar una nova etapa en la política municipal que se sumin al NOU govern del CANVI. La ciutadania demana un nou govern més sensible amb la situació política que es viu al nostre país i més concretament amb el nostre veí Jordi Turull. Però també demana noves formes de fer política, més transparents, més participatives, més pròximes, més dialogants. Confiem que tots estarem a l’altura i que el pròxim 15 de juny constituirem el nou govern del canvi, un nou govern que ha de generar consensos amplis per transformar i millorar el Parets de les pròximes dècades. Venim a treballar per Parets, venim a millorar el nostre poble, venim a servir-vos. És l’hora de la política i des d’Esquerra Republicana no us decebrem. Moltes gràcies!!  

Programa electoral Ara Parets Esquerra Republicana

Aquí teniu tots els compromisos que Ara Parets Esquerra Republicana ha inclòs en el programa electoral pels comicis previstos pel 26 de maig. Es tracta d'un programa obert que ha recollit durant més d'any les necessitats dels paretans i paretanes. En aquesta ocasió són propostes molt concretes, quantificades -en algun cas- econòmicament que pretenen donar resposta a la demanda de la ciutadania. Podeu consultar tot el programa en aquest enllaç. A més, també podeu conèixer el programa electoral marc que Esquerra Republicana presenta en aquestes Eleccions Municipals.  

Manifest per un govern republicà, d'esquerres i en favor dels drets nacionals de Catalunya a l'Ajuntament de Parets encapçalat per Jordi Seguer

El pròxim divendres 10 de maig tindrà lloc a la Sala Serra de la Cooperativa (19 hores) la presentació pública del Manifest per un govern republicà, d'esquerres i en favor dels drets nacionals de Catalunya a l'Ajuntament de Parets del Vallès encapçalat per Jordi Seguer -candidat d'Ara Parets ERC- que ha liderat un grup d'exregidors que ja fa temps van tirar endavant posicionaments públics sobre la celebració del Referèndum de l'1 d'octubre i la situació dels presos i exiliats polítics catalans. En aquesta ocasió en el manifest també s'ha afegit l'exalcalde socialista Joan Seguer que s'adhereix al document juntament amb elx exregidors Josep Domènech, Joan Folguera, Josep Castells, Rosa Garcia Deola, Josep Llacuna, Pere Vila, Ambròs Martorell, Ramon Masip i Joan Martorell. El Manifest, obert a tota la ciutadania de Parets, assenyala que "a partir del 26 de maig és necessari un nou govern per construir, a mitjà termini, el Parets del futur a partir d'un ampli consens entre les forces polítiques locals per definit i construir junts el Parets que volem per les pròximes dècades". El text defineix les línies estratègiques que hauria de seguir el pròxim govern municipal que hauria de ser transversal per tal de fer "un front comú en defensa dels drets civils i contra la repressió de l’Estat espanyol, un govern nítidament republicà, d’esquerres i en favor dels drets nacionals de Catalunya". Altres dels punts destacats dels compromisos són: -La formació d'un govern compromès, que estigui a l'alçada davant de la situació que pateixen els presos i exiliats polítics catalans i, especialment el nostre veí Jordi Turull i Negre, exregidor d’aquest Ajuntament. -Un govern que recuperi les grans potencialitats, possibilitats i capacitats que té el nostre poble, liderant projectes que tinguin com a prioritats l’habitatge, l’ocupació, la justícia social, l’educació pública i de qualitat o la cultura, refermant la nostra identitat com a poble obert, dinàmic i integrador.

L’Ajuntament de Parets encarregarà un informe jurídic per avaluar la situació actual de la concessió a INKEMIA

Tal com proposava el grup municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana, l’Ajuntament encarregarà a la Secretaria Municipal la confecció d’un informe jurídic sobre la situació actual de la concessió administrativa atorgada a la mercantil INKEMIA. El pròxim ple municipal, previst pel dijous 25 d’abril, donarà compte d’un decret d’alcaldia on es fa l’encàrrec d’aquest informe jurídic que des d’ERC vam sol·licitar fa algunes setmanes. Un cop elaborat l’informe jurídic serà el plenari municipal el que decidirà si es revoca la concessió administrativa de la segona planta de l’edifici municipal situat al centre comercial IVECO. Mentre s’elabora el document i un cop descartada la celebració del ple extraordinari sol·licitat pels grups de l’oposició, els responsables d’INKEMIA van presentar en data 1 d’abril una sol·licitud de pròrroga dels terminis per tal que comenci a comptabilitzar a partir del 16 de setembre de 2019. Els motius pels quals demanen la pròrroga “són de caràcter financer, ja que esperen tenir resolta la qüestió com més aviat possible”. L’informe jurídic haurà de contemplar els efectes jurídics dels incompliments i si s’escau o no la petició de pròrroga. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, valora positivament que s’encarregui l’informe jurídic que el seu grup va sol·licitar però adverteix que si depèn d’Esquerra, la prioritat serà revocar la concessió o canviar les condicions signades l’octubre de 2017 gràcies a l’acord entre PSC i PDECAT i l’abstenció de Ciutadans. Seguer ha recordat que aleshores el seu grup va dir que la concessió a INKEMIA “era un mal negoci i el temps ens ha donat la raó”. Alhora ha lamentat que la petició de pròrroga d’INKEMIA s’ha produït després de la denúncia pública que el seu grup va fer (al desembre ja es va demanar la revocació), a la que s’hi ha sumat altres forces un cop s’ha sabut la situació financera d’INKEMIA, en preconcurs de creditors.

Entren en vigor els criteris de ‘tarifació social’ en les quotes de les escoles bressol municipals de Parets

L’acord signat entre PSC i Ara Parets ERC, que va permetre aprovar les ordenances fiscals de 2019, incorporava per primer cop l’aplicació de criteris de tarifació social a les tres escoles bressol municipals. Finalment aquesta mesura, consensuada entre les dues forces polítiques, entrarà en vigor el pròxim curs 2019-20. Les noves quotes progressives s’han fet públiques aquests dies coincidint amb el calendari de preinscripció que anirà del 13 al 24 de maig. El portaveu d’ERC, Jordi Seguer, valora molt positivament que es tiri endavant el compromís signat entre els dos partits i avança que finalment hi haurà tres quotes per les escoles bressol municipals com a prova pilot. De cara al curs 2020-21 s’avaluaran els resultats i s’estudiaran possibles modificacions. Actualment existeix una quota única per les escoles bressols municipals la Cuna, el Cirerer i el Gargot que és de 182,95 euros, però a partir del pròxim curs es pagarà en funció de la renda familiar dels pares i mares. D’aquesta manera hi haurà una primera quota de 165,11 euros al mes, una segona quota de 173,80 euros i una tercera de 182,95 euros. En el cas de la quota nadons anirà entre la més econòmica de 179,06 euros i la més cara de 198,41 euros, la intermèdia serà de 188,48 euros. Aquest és un dels compromisos signats entre Ara Parets ERC i el PSC per facilitar l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2019. D'aquesta manera es fa realitat una de les promeses que des d'ERC havíem demanat des del 2017, quan aleshores van votar a favor de les ordenances fiscals a canvi d'encarregar "un estudi sobre la tarifació social en els serveis municipals", que el PSC mai va arribar a encarregar. La tarifació social representarà un descens de les quotes mensuals a les escoles bressol o bé una congelació de l’import en funció dels ingressos de les famílies del municipi. Però aquest no és l'únic acord adoptat entre Ara Parets ERC i el PSC per facilitar l'aprovació dels impostos del 2019 amb una abstenció.

Bargalló considera prioritària la construcció del nou edifici de La Sínia però insta l'Ajuntament a cedir un terreny idoni

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, considera prioritària la construcció del nou edifici de l'Institut la Sínia, en aules prefabricades des de fa més de 8 anys en l'àmbit de Can Fradera. Així ho ha expressat aquest dimarts a la tarda durant la reunió mantinguda amb una representació de regidors del Govern i dels grups polítics de l'oposició de Parets al Departament d'Educació a Barcelona, entre els quals el portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer. Bargalló va dir que el nou edifici de la Sínia "és una prioritat del Govern Català que forma part d'un Pla de construcció de nous equipaments educatius que hauria d'estar enllestit en un màxim de 7 anys". Cessió del terreny com més aviat millor El conseller va deixar molt clar a l'alcalde Juzgado i a la resta de representants municipals que "com més aviat es faci la cessió dels terrenys on s'ha de construir el nou institut, la Generalitat podrà concretar el calendari d'inici de les obres". Un termini però que estarà condicionat al bon estat dels terrenys i a la seva idoneïtat, per exemple, que estigui alliberat de càrregues i formi part d'un sector del municipi ja urbanitzat. Bargalló va explicar que malgrat la pròrroga pressupostària, aquest 2019 la Generalitat tirarà endavant la construcció de 30 nous equipaments educatius i que si es pot aprovar un nou projecte de pressupost, en el futur es podria augmentar la xifra "prioritzant aquelles construccions de les quals ja es disposa dels terrenys". Però aquest no és el cas de Parets que des de fa 8 anys manté les aules prefabricades a Can Fradera on s'imparteixen els quatre cursos de l'ESO en dues línies. El conseller Bargalló va reconèixer que el calendari d'inici de les obres de la Sínia es podria reduir si l'Ajuntament col·laborés assumint el cost de la redacció del projecte executiu (que voltaria els 250.000 euros) o avancés part dels diners del nou edifici. En aquest sentit, des del Departament d'Educació es va deixar la porta oberta per tal que en la mateixa ubicació del nou institut s'hi construeixi un poliesportiu -que podria ser utilitzat per les entitats del poble- una escola de música, una biblioteca o altres serveis municipals, un fet que reduiria part dels costos de construcció.

Seguer: 'El 26 de maig votarem el millor projecte de poble i Ara Parets ERC té l'equip més preparat per liderar el nou Govern'

"Venim a servir al poble i no a servir-nos. Som gent amb valors republicans i amb principis molt clars, que ha dedicat els darrers 4 anys a treballar per configurar el millor projecte de municipi". Així s'expressava el cap de llista d'Ara Parets ERC-AM, Jordi Seguer, només iniciar l'acte de presentació de la candidatura per les eleccions municipals que ha tingut lloc aquest diumenge al matí a Can Serra. Una llista formada per 14 dones i 13 homes, molt transversal i diversa, amb militants del partit, simpatitzants i persones independents però que fa temps que col·laboraven amb la Secció Local. Seguer va dir que "el 26 de maig votarem el millor projecte de poble i Ara Parets ERC té l'equip més preparat i més capacitat per liderar el nou Govern que sorgeixi de les pròximes eleccions municipals". El candidat republicà va recordar que "ERC sempre hi és i ho ha demostrat aquests 4 anys trepitjant sempre el carrer i estant al costat dels més necessitats i de les problemàtiques de la ciutadania. La nostra candidatura no és improvisada, és una llista amb gent amb principis i valors ideològics. Altres han fet llistes salvavides per cobrir l'expedient o incorporant a gent prometent-los contractes que només els paretans/es decidiran amb el seu vot". Per Seguer "és l'hora de canviar les maneres de fer política i només des del republicanisme municipalista ho aconseguirem". El cap de llista d'ERC va defensar "noves formes de govern a l'Ajuntament que deixin enrere els hiperlideratges i el cabdillisme. És l'hora dels projectes i lideratges compartits, si sóc escollit nou alcalde vosaltres també ho sereu, vull un govern col·legiat on l'opinió de tots vosaltres sigui tinguda en compte. Tots i Totes Som i Serem Parets".  

Ara Parets ERC presenta la totalitat de la llista aquest diumenge 7 d'abril a Can Serra

Ara Parets Esquerra Republicana farà publica la candidatura que presentarà en les pròximes eleccions municipals del 26 de maig en un acte que tindrà lloc aquest diumenge 7 d'abril, a partir de les 11 del matí, a Can Serra. D'aquesta manera es desvetllaran els noms de les 27 persones, 14 dones i 13 homes, que integran una llista "feminista, republicana, transversal i nítidament d'esquerres". Una llista que no només aposta per una major presència de dones en les primeres posicions sinó que també tindrà en compte la visió de gènere a l'hora de desplegar el seu programa electoral, amb propostes que tinguin en compte la diversitat que hi ha a la nostra societat. De fet aquestes qüestions han estat treballades per part de l'equip de campanya que ha tancat una primera proposta de programa amb una quarantena d'accions molt concretes i assumibles si ERC lidera el pròxim govern municipal. La llista d'Ara Parets ERC l'encapçala el periodista, historiador i comunicador Jordi Seguer, seguit de la professora de l'escola Lluís Piquer (mestra i pedagòga) Montserrat Folguera -independent- i en tercer lloc hi figura Kènia Domènech, secretària d'organització del Jovent Republicà i regidora del Grup Municipal. Enrique Villegas ocuparà el 4t lloc i Montse Lara el 5è. Enrique Villegas, fins fa unes setmanes president de la secció local d'ERC Parets, serà el 4t de la candidatura. Llicenciat en Psicologia i tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals viu a Parets des de fa 28 anys tot i que va néixer a Cadis el 1955. Militant a ERC des del 2012, el febrer del 2014 va ser escollit president de la secció local fins que va renunciar al càrrec el passat 13 de Març de 2019. D'altra banda, Montserrat Lara, membre del col·lectiu Súmate i fins ara secretària d'organització d'ERC Parets, serà la número 5 de la llista i Joan Martorell, alcaldable per CiU el 2003 i 2007 ocuparà el sisè lloc de la candidatura d'Ara Parets Esquerra Republicana. Una llista preparada amb "gent molt solvent i alhora molt capacitada" per liderar el futur Govern Municipal.