Parets del Vallès

Totes les notícies

L’Ajuntament de Parets incrementa en un 27% el cost del contracte de la recollida d’escombraries fins al 2021

220.000 euros + iva anuals, aquest és l’increment que patirà el contracte de la recollida d’escombraries que l’Ajuntament de Parets té signat amb l’empresa URBASER fins al 2021. Així ho va acordar el Ple extraordinari la passada setmana amb els vots favorables de l’antiga Sociovergència i de C's. Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP es va abstenir. El nostre grup municipal troba bé l’ampliació del servei de recollida els set dies de la setmana, inclosos festius, que suposarà un cost anual de 40.600 euros + iva. Però pel que fa al nou sistema de tres plataformes mòbils que s’instal·laran en els carrers del Barri Antic des d’ERC vam trobar el cost massa elevat: 180.000 euros + iva anuals per la recollida de les escombraries en tres punts: Barcelona amb Travessera, Major amb Ferrer i Guàrdia, i Ferrer i Guàrdia amb BCN. “No dubtem que sigui un bon sistema, eficaç, i que la maquinària ofereixi un  servei silenciós i ràpid però trobem considerable l’increment del cost del contracte que s’amplia fins al 2021”, va dir el portaveu Jordi Seguer. Renegociar el contracte abans del 2021 El 2021, és a dir durant el pròxim mandat, finalitzarà la concessió a Urbaser del contracte de recollida d’escombraries i la neteja dels carrers. Des d’Ara Parets ERC pensem que “cal renegociar el contracte i trobar les solucions que siguin necessàries per assolir un servei més òptim. Cal evitar duplicitats de servei i mentre tinguem concedit el servei a Urbaser no hauríem de contractar tants operaris de neteja a través de Plans d’Ocupació”. Més vigilància de parcs i espais públics El portaveu Jordi Seguer va plantejar una alternativa a l’actual model de contractació: “Convoquin plans d’ocupació per vigilar, mantenir i netejar tots els nostres parcs públics i les zones de jocs infantils. Ja seria hora que el Govern Socialista acabés amb la deixadesa generalitzada que tenim al nostre espai públic i que rep tantes queixes per part de la ciutadania”.

Ara Parets ERC demana que els grups de l’oposició formin part de tots els òrgans col·legiats municipals

Jordi Seguer: "No hi ha cap explicació coherent per tal que no podem formar part del Consell de l'Esport o Industrial". Comptar amb un representant dels grups de l’oposició en el Consell de l’Esport Municipal, en el Consell d’Infants Municipal, en la Taula pel Dret a l’habitatge, el Consell Industrial de Parets i la Junta Local de Seguretat, aquesta és la proposta que Ara Parets ERC va presentar en el ple del passat dijous on es van sotmetre a aprovació els canvis que s’han produït en els òrgans col·legiats arran de la marxa de l’anterior alcalde Sergi Mingote. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va afirmar que “la presència d’un membre de cada força de l’oposició permetria estar al dia sobre moltes informacions que el Govern Socialista no facilita i que en molts casos ens assabentem quan vostès les filtren als mitjans de comunicació i sense tenir la deferència de convocar una comissió informativa”. Seguer va dir que tenir un representant de l’oposició en els òrgans col·legiats és una decisió exclusivament de l’alcalde i de si “realment té voluntat d’estendre una major participació, bàsicament en els consells sectorials, als grups de l’oposició”. Per ERC no hi ha una explicació coherent per la qual el PSC no permet la presència de l’oposició en els Consells de l’Esport o Industrial, ja que permetria conèixer de primera mà l’opinió de les entitats esportives locals, les seves necessitats i propostes. Ara Parets ERC va votar en contra després de demanar a l’alcalde Juzgado que fes algun gest i modifiqués la proposta presentada en el ple extraordinari.  

Unanimitat per renovar la gespa artificial del camp municipal de futbol Josep Seguer

Tots els grups polítics de l'Ajuntament han donat suport en el ple d'aquest dijous a la proposta de renovar la gespa artificial del camp de futbol municipal Josep Seguer. La gespa, inaugurada l'11 de setembre de 2003, es canviarà aquest estiu i ja estarà a punt per l'inici de la pròxima temporada 2018-19. Finalment l'opció que s'utilitzarà per finançar el canvi serà "un arrendament financer" que tindrà una durada de 7 anys, és a dir fins al 2025, amb un cost aproximat de 45.000 euros cada exercici. En el ple de febrer, Ara Parets ERC va preguntar les raons per les quals l'Ajuntament preferia recórrer a un "arrendament financer" per canviar la gespa artificial i no s'optava pels recursos propis si tenim en compte la bona situació econòmica del consistori i així s'evitava el pagament d'interessos. Malgrat optar per aquesta via, des d'ERC considerem que la gespa artificial està més que amortitzada (15 anys) i que cal canviar-la. El portaveu Jordi Seguer ha destacat la gran quantitat de nens i nenes que utilitzen les instal·lacions i la trajectòria esportiva del Club de Futbol Parets. A més el canvi de la gespa -que es farà a través de la mercantil BBVA Renting S.A- s'incorporaran algunes millores com són: -subministrament i instal·lació de reg automàtic al camp de futbol 7 -il·luminació del camp de futbol 7 El cost total del rènting -a pagar en 7 anys- serà de 259.494 euros + IVA, a raó d'uns 45.000 euros l'any. La gespa actual es va inaugurar el 2003 amb el Trofeu Josep Seguer que van disputar el CF Parets (1a Territorial) i la Gramanet de 2a B.  

Ara Parets ERC, en favor dels drets LGTBI

Coincidint amb el 28 de juny, Dia per l'Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, des d’Ara Parets ERC volem recordar totes les iniciatives presentades pel nostre grup al llarg d’aquesta legislatura i que han estat aprovades per l’Ajuntament. Parets, municipi LGTBI El gener de 2016 el plenari municipal aprovava per unanimitat una moció contra la LGTBfòbia presentada per Ara Parets ERC, on el consistori es comprometia a onejar la bandera irisada a la plaça de la Vila el 17 de maig i 28 de juny. El text demanava a l’Ajuntament que garantís el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia al municipi i declarava el municipi de Parets “respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual”. Alhora comprometia a l’Ajuntament a redactar durant el 2016 un Pla local contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la interfòbia, que s’inclouria dins del Pla d’Igualtat 2016-2019. Parets s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI Per unanimitat de tots els grups polítics, el ple de gener de 2017 aprovava, a proposta d’Ara Parets ERC, l’adhesió de l’Ajuntament de Parets a la Xarxa de Municipis LGTBI. Entre els punts de la moció aprovada hi havia que l’Ajuntament de Parets posés en comú accions i polítiques amb altres municipis de l’entorn i impulsés actuacions per aconseguir “tolerància zero” amb qualsevol acte de tipus homòfob que es produeixi a Parets. També demanava l’impuls d’una àmplia programació d’activitats –coincidint amb el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LTGTBI a Parets- en col·laboració amb les associacions del municipi.  

L’Ajuntament justifica les inundacions patides al carrer Barcelona per la gran quantitat de pluja caiguda

El Govern Socialista ha dit que l’únic motiu pel qual es van produir les inundacions els passats 5 i 7 de juny van ser la gran quantitat de pluja caiguda. El responsable d’Urbanisme i alcalde, Francesc Juzgado, va dir dijous durant la Comissió Informativa que no cal buscar altres motius per justificar les inundacions. Diversos habitatges del carrer Barcelona, afectats per les obres de remodelació del Barri Antic, es van veure afectats per les pluges i en algun cas, fins i tot, l’aigua va negar els lavabos. Dimarts 5 de juny van caure 64 l/m2 i dijous 7 de juny 33, segons dades del Meteocat. L’alcalde va desmentir que les inundacions al carrer Barcelona estiguessin relacionades amb les obres del nou clavegueram i va remarcar que la caiguda de tanta aigua en un estret marge de temps va fer que no es pogués absorbir correctament. A més del carrer Barcelona, altres zones que van resultar molt afectades van ser els embornals de l’avinguda Catalunya amb Lluís Companys a l’Escorxador o davant de l’escola Lluís Piquer. Ara Parets ERC va demanar explicacions sobre les inundacions durant la Comissió Informativa celebrada el passat dijous 21 de juny.  

Ara Parets ERC demana la millora urgent del paviment del parc de Can Berenguer

El grup Municipal d'Ara Parets ERC ha demanat la millora urgent del paviment de la zona de jocs infantils del parc de Can Berenguer, situada a tocar de l'aparcament del carrer Prat de la Riba. A causa de les pluges i de l'erosió del terreny, en els darrers mesos, el paviment ha anat perdent part del terra i ha deixat al descobert "totxanes i altres materials de construcció" que representen un perill per als nens i nenes que utilitzen aquest parc. "Mentre el Govern Socialista es gastarà gairebé 1,5 milions d’euros en el nou parc del Sot d’en Barriques i sense dir-nos què costarà el seu manteniment- la resta de zones de jocs infantils estan deixades. Aquí com podeu veure com a causa de l’aigua cada cop hi ha més forats en el terra el que fa que els nens i nenes caiguin amb facilitat", ha dit la regidora Kènia Domènech qui considera que aquest és el clar exemple de la manca de manteniment de la majoria de parcs infantils que tenim al nostre poble. Des d’Ara Parets ERC demanem una actuació urgent en aquest espai i recordem que la nostra proposta alternativa seria posar al dia tots els parcs infantils abans que iniciar la construcció d’un gran parc en una zona que podria haver tingut altres usos públics. I és que a banda de Prat de la riba moltes altres zones de jocs i parcs públics de Parets del Vallès no tenen el manteniment adequat.

De debò que som tan pioners en seguretat?

Ajuntaments com els de Sant Adrià del Besós, Malgrat de Mar, Girona o Barcelona ja han implementat càmeres de seguretat en els vehicles i per patrullar. Aquesta setmana l'alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana han fet públic davant dels mitjans de comunicació que la Policia Local de Parets incorporarà aviat dues noves càmeres de seguretat que portaran tant els vehicles com els agents que estiguin de patrulla per augmentar "la transparència i la seguretat de la ciutadania". Totes les millores en recursos tècnics i humans per la nostra Policia Local seran sempre valorades positivament per Ara Parets ERC. Des de l'inici de la legislatura hem reclamat l'ampliació del nombre d'agents per oferir un major servei durant les nits i els caps de setmana. També hem reivindicat unes instal·lacions de treball dignes en un emplaçament que tingui "centralitat". Ara bé, utilitzar els mitjans de comunicació per vendre "com a pionera" la incorporació de les noves càmeres cau en els mateixos errors que la comunicació pública de l'Ajuntament va cometre durant 3 anys l'exalcalde Mingote. Vendre com a pionera una mesura quan abans que l'Ajuntament de Parets, altres consistoris catalans com Malgrat de Mar, Sant Adrià del Besós, Barcelona o Girona, per posar alguns exemples, ja l'han posat en marxa -alguns d'ells el 2012- és poc rigurós. Des d'Ara Parets ERC hem valorat en el passat i valorem avui dia de manera molt positiva la tasca de la nostra Policia Local. Tenim un cos molt professional que en moltes ocasions està limitat per la manca d'efectius, una xifra que sempre hem considerat "insuficient" per un municipi de quasi 20.000 habitants. El que menys necessita la nostra Policia Local són reportatges publicitaris d'autobombo. El que cal és dotar-la de recursos i quan més aviat millor, més tenint en compte la situació de les finances municipals. No s'entén que amb la capacitat econòmica que té l'Ajuntament no s'ampliï la plantilla d'agents.

Ara Parets ERC demana un major control dels serveis externalitzats

El Grup Municipal d'Ara Parets Esquerra Republicana ha demanat un major control dels serveis que l'Ajuntament de Parets té externalitzats a empreses privades. En concret, la petició fa referència a tots aquells serveis que corresponen al manteniment d'espais públics i que inclourien des de la neteja de places i zones verdes, la poda de l'arbrat o el manteniment dels parcs i les zones de jocs infantils. El portaveu Jordi Seguer ha lamentat que cada any per les mateixes dates aproximades són els grups municipals de l'oposició i també la ciutadania la que ha de demanar al Govern Municipal que es faci el manteniment de l'arbrat o la neteja d'espais tan emblemàtics com el llac dels ànecs. Per Ara Parets ERC existeix "una manca de planificació", ja que en la majoria d'ocasions l'Ajuntament va a remolc de la ciutadania. Poda dels escocells El darrer exemple es denunciava la setmana passada, quan a petició de diversos veïns/es des d'ERC es solicitava la poda dels escocells que en alguns casos "arribava a dificultar el pas de les persones amb cotxes de nen petit o cadires de rodes per les voreres". Per tot plegat Seguer ha demanat un major control de tots els serveis externalitzats i així garantir que es compleixen totes les clàusules dels contractes que s'han anat adjudicant des de fa anys a empreses privades. Alhora el mateix grup sol·licitarà una relació de tots els serveis externalitzats i el seu cost real en el pressupost municipal.  

Els veïns de la Linera demanen “no normalitzar” els episodis d’incivisme que es produeixen durant la Festa Major d’estiu

Des d'Ara Parets ERC demanem una revisió del model de Festa Major que no es canvia des de 1996, fa 22 anys. Part dels veïns i veïnes que va assistir aquest dilluns al vespre a la reunió convocada pel Govern Socialista a la Sala Serra de la Cooperativa van demanar que “no es normalitzin” els actes incívics que es produeixen durant la Festa Major d’estiu i reclamen solucions immediates. Aquesta és la resposta de part dels veïns afectats a les propostes presentades pel Govern Municipal per reduir els actes vandàlics i d’incivisme que s’han incrementat en els darrers anys. L’avançament de l’horari de finalització de les actuacions musicals, la celebració només d’una sessió de discoteca al parc la Linera, la presència durant més franges horàries dels Mossos d’Esquadra o cartells elaborats pels joves (en forma de memes) per conscienciar actituds cíviques són algunes de les accions que es tiraran endavant aquest 2018. Els veïns i veïnes van reiterar les seves queixes sobretot del que passa fora del parc la Linera, a partir de la mitjanit. Fer tot tipus de necessitats al carrer, botellon massiu, rebre l’impacte de pedres o d’ous a l’interior dels habitatges o destrosses als vehicles són només algunes de les accions que han patit al llarg dels darrers anys. Però davant la proposta de reducció de l’horari dels concerts al parc, el veïnat va deixar molt clar que el problema no és l’horari en si sinó que volen que “el botellon es tregui del nucli urbà de la població”. Alhora van demanar major seguretat a l’exterior del parc, i és que pels veïns/es “els mitjans actuals no són suficients” per afrontar una celebració tan massiva en aquest espai tan densificat. Ara Parets ERC defensa la revisió del model de festa major Arribat a aquest punt molts dels veïns/es van proposar traslladar part de la celebració de la Festa Major fora del nucli urbà i una revisió del model actual de la Festa Major, original de 1996 quan es va suprimir el tradicional envelat i es va optar per organitzar la festa totalment gratuïta.