Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP reclamem un ple urgent per condemnar l'empresonament del Govern Català

Les tres forces d'esquerres a l'oposició han reclamat aquest divendres la convocatòria d'un ple extraordinari urgent per condemnar l'entrada a presó de 8 membres del Govern legítim de Catalunya i per exigir el seu alliberament així com el de la resta de presos polítics, entre els quals els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural. Tots tres grups considerem que després de l'empresonament del paretà Jordi Turull, conseller de Presidència, no s'hi val demorar més temps per tal de celebrar el ple extraordinari sol·licitat de manera conjunta el passat 24 d'octubre. Cal recordar que des del passat 21 d'octubre l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, es troba de vacances al Nepal i no està prevista la seva incorporació fins aquest dilluns 6 de novembre. 15 de novembre, possible data del Ple Si el Govern de la Sociovergència esgota els terminis legals, el ple quedaria convocat automàticament per dimecres 15 de novembre i dins de l'ordre del dia es tractaria la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que PSC i Ciutadans Parets van tombar. En la petició formulada aquest divendres, Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP hem presentat un nou text a tractar, on entre d'altres punts s'indica: -Exigim la llibertat del vicepresident de la Generalitat i dels set consellers del Govern legítim de Catalunya, empresonats per un presumpte delicte de sedició, rebel·lió i malversació de Fons públics. -Reclamem també la sortida de la presó dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, acusats d’un delicte de sedició. -Expressen el nostre total suport al conseller paretà Jordi Turull que des del marc democràtic ha defensat la voluntat del poble català de decidir a les urnes el seu futur polític. -Exigim al Govern de l’Estat i a la resta de forces polítiques que li donen suport (C’s i PSC-PSOE) que aturin la repressió política i judicial per encetar un procés de negociació i de diàleg conjunt per trobar una solució al problema polític que viu Catalunya i el seu encaix dins de l’Estat espanyol.

Ara Parets ERC demana al PDECAT que ‘per dignitat nacional’ trenqui el pacte de govern amb els socialistes

El Grup Municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana insta a l’antiga Convergència a trencar el pacte de govern amb el PSC-PSOE i a deixar el Govern Municipal de Parets del Vallès. Per ERC, amb la situació política actual no és de rebut que un partit sobiranista que defensa el dret dels catalans a tenir un Estat propi formi part del govern amb un partit unionista que ha donat suport al Senat a l’aprovació de l’article 155 de la Constitució. En les darreres setmanes la deriva espanyolista del PSC-PSOE ha estat evident com ho demostra la seva oposició i la campanya contrària al Referèndum de l’1 d’octubre, la seva participació en manifestacions unionistes al costat de partits i organitzacions feixistes, el seu compromís per formar un Govern després del 21 de desembre amb PP i Ciutadans o la manca de condemna de les operacions policials i de repressió per part de l’Estat espanyol. Alhora, des d’Ara Parets ERC denunciem que el PDECAT no pot governar amb un partit que no ha reconegut la proclamació de la República Catalana i que tampoc reconeix la legitimitat del president Puigdemont així com de la resta de consellers del govern, cessats pel Govern Rajoy, entre els quals el paretà Jordi Turull (Presidència), a la presó des d'aquest dijous al vespre. El portaveu Jordi Seguer assegura que “per dignitat nacional”, el PDECAT hauria de trencar el pacte de govern amb el PSC Parets i seguir el camí d’altres seccions locals que han decidit acabar amb els pactes en localitats com Molins de Rei, Esplugues, Mataró, Palau-Solità i Plegamans o Girona. Seguer ha anat més enllà i ha dit que en moments com els actuals “es fa insostenible i incomprensible que les forces independentistes pactem amb els socialistes, que han estat còmplices de la repressió de l’Estat i de la intervenció de les institucions catalanes amb l’article 155 i que han imposat unes eleccions autonòmiques amb l’ànim d’ocupar el poder de qualsevol manera.

L’Ajuntament de Parets només ha gastat un 31% del capítol d’inversions del pressupost 2017

Seguint la línia d’exercicis anteriors, el Govern de la Sociovergència només s’ha gastat 912.012 euros, és a dir un 31%, del capítol d’inversions previst en el pressupost d’aquest 2017. Quan falten dos mesos per finalitzar l’any, des d’Ara Parets ERC hem constat com moltes de les actuacions del capítol 6 continuen pendent d’executar-se. Aquesta pràctica no és nova, ja que hi ha inversions que es venen arrossegant des de fa anys. És el cas de la construcció de la Sala Polivalent del Pau Vila, el Complex Esportiu del Tenes o la millora dels carrers del Barri Antic. Així les actuacions intactes del pressupost 2017 són els 100.000 euros previstos en la primera fase de la millora del barri antic (Carrer Barcelona i Travessera) ; 100.000 euros per al Pla Integral d’escossells ; els 1,45 milions d’euros del parc del Sot d’en Barriques (500.000 euros pressupost inicial + 950.000 euros en dues modificacions de crèdit) ; 325.000 euros per al projecte esportiu Complex Tenes o els 10.000 euros de la botiga solidària. La Sala Polivalent del Pau Vila, principal inversió La construcció de la nova sala polivalent de l’escola municipal Pau Vila i l’ampliació de la cuina, ha estat la principal inversió del pressupost 2017 de l’Ajuntament de Parets. L’Ajuntament ha destinat 550.000 euros, 345.000 procedents de recursos ordinaris i altres 205.000 euros que el consistori ha rebut –en concepte de subvenció- de l’àrea d’educació de la Diputació de Barcelona governada per Esquerra Republicana. Però la inauguració del nou equipament educatiu, que va tenir lloc el passat 17 d’octubre, va resultar accidentada. Dos dies després de la seva estrena es va inundar completament la sala i a dia d’avui la cuina continua sense estar operativa, malgrat que el Govern de la Sociovergència no ha donat a conèixer els motius. Des d’Ara Parets ERC hem demanat explicacions per la inundació de la nova sala, un fet que ha estat denunciat per altres forces de l’oposició.

Rebutjada per 9 vots a 8 la moció conjunta d'Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP de rebuig a l'article 155

En la Junta de Portaveus, celebrada aquest dijous al vespre, l'oposició del PSC-PSOE va resultar en la votació del text consensuat entre les tres forces d'esquerres de l'oposició. Ara, l'alcalde accidental, Francesc Juzgado, haurà de comunicar la data de celebració del ple extraordinari urgent sol·licitat per Sumem Parets, Ara Parets ERC i Nova Opció per Parets i on es donarà compte del text de la moció rebutjada. Reconeixement als resultats de l'1 d'octubre i al mandat popular La moció presentada va rebre els vots a favor d'Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDCAT (8) i en contra del PSC-PSOE i Ciutadans (9). Tot i els intents per consensuar un únic text, no va ser possible perquè els socialistes volien eliminar dels acords el terme 'Referèndum de l'1 d'octubre' i tampoc compartien el primer punt on es feia referència a l'oposició del PSC-PSOE al Referèndum Unilateral. Els acords de la moció rebutjada eren: Primer. El passat 1 d'octubre la població catalana va exercir el seu dret democràtic en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i ho va fer de manera unilateral perquè el Govern Espanyol, PP, PSOE i C's s'hi han oposat frontament. Manifestem el nostre suport a tots els càrrecs electes i treballadors públics que han rebut una querella per haver recolzat el referèndum. Segon. Expressem la nostra satisfacció perquè a Parets prop de 6.000 ciutadans, tot i les dificultats i les amenaces de les forces policials, van exercir el seu dret a vot. El mandat popular és clar i cal trobar solucions polítiques per solucionar el conflicte. La Generalitat s'ha mostrat oberta al diàleg i per això es va suspendre la declaració unilateral d'independència. Tercer. Condemnem la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. Quart. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Ara Parets ERC s’oposa a que l’Ajuntament cedeixi a Inkemia un espai en l’edifici públic del sector IVECO

Ara Parets ERC ha votat en contra, en el ple d’aquest dijous, a la conversió d’un bé de caràcter patrimonial, situat al sector Iveco, a un bé de domini públic. Es tracta d’un edifici de 1.300 m2 de superfície que l’Ajuntament té en propietat al sector IVECO. Segons la voluntat del Govern Municipal, es vol traslladar en un futur pròxim la comissaria de la Policia Local de Parets i cedir a l’Escola Sant Gervasi i Inkemia un espai públic per acollir un centre educatiu i de promoció de la indústria. El portaveu Jordi Seguer s’ha mostrat sorprès pel canvi d’actitud de l’equip de govern, que en el passat havia previst el trasllat d’altres serveis municipals a IVECO com ara l’Arxiu, Serveis Socials, el Jutjat de Pau i els mitjans de comunicació. De fet, l’abril passat la Diputació de BCN va lliurar a l’Ajuntament un estudi del pla d’usos d’aquest edifici i ja s’avançava que el seu condicionament costaria 1,4 milions d’euros. Des d’Ara Parets ERC ens oposem a que un equipament públic, pagat amb els diners dels paretans i les paretanes, hagi de ser utilitzat per un centre privat i que s’hagi sotmès a aprovació en el ple d’aquest dijous sense disposar de cap tipus de memòria o explicació de les condicions d’aquest acord amb Inkemia. Seguer va preguntar al Govern: Si tenim molts serveis municipals que necessiten un nou emplaçament, ens poden dir perquè volen concedir part d’aquest espai públic a Inkemia? “Fa més d’un any que vam demanar el conveni signat en el seu moment entre l’ajuntament de Parets i l’escola sant Gervasi per a la construcció de l’IUCT. Recordem que en plena precampanya electoral van tornar a col·locar novament la primera pedra, aquesta documentació no l’han facilitat. No trobem de rebut que prenguin aquesta decisió sense abans hagin explicat a tot el plenari la lletra petita d’aquest acord amb Inkemia, estem parlant d’un equipament públic i la seva concessió pot tenir afectacions als pròxims mandats municipals, on potser l’actual Sociovergència que mana en aquest consistori ja no hi serà.

Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP demanen un ple extraordinari urgent per rebutjar l'aplicació del 155

Els tres grups polítics de l'oposició, que sumen 7 regidors al plenari, han demanat formalment la convocatòria d'un Ple Extraordinari per aquesta mateixa setmana i que tingui com a únic punt de l'ordre del dia una moció consensuada on es demana aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya, a través de l'article 155 de la Constitució Espanyola. El text assenyala que el passat 1 d'octubre la població catalana va exercir el seu dret democràtic en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i ho va fer de manera unilateral perquè el Govern Espanyol, PP, PSC-PSOE i C's s'hi van oposar frontament. Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP manifesten el seu suport a tots els càrrecs electes i treballadors públics que han rebut una querella per haver recolzat el referèndum així com als presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonats des de la passada setmana i en reclamen la seva llibertat. Alhora expressen la seva satisfacció perquè a Parets prop de 6.000 ciutadans, tot i les dificultats i les amenaces de les forces policials, van exercir el seu dret a vot. La moció assenyala que després de l'1 d'octubre "el mandat popular és clar i cal trobar solucions polítiques per solucionar el conflicte. La Generalitat s'ha mostrat oberta al diàleg i per això es va suspendre la declaració unilateral d'independència". Tots tres grups condemnen "la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes" i insten al Govern Espanyol i als partits que li donen suport (PSOE i Ciutadans) "a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola".

L’oposició de Parets titlla l’alcalde Mingote de ‘mentider i d’irresponsable’

Tots els grups polítics de l’oposició (Sumem Parets, Ara Parets ERC, Nova Opció per Parets i Ciutadans) han qualificat de ‘mentider’ a l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, per haver dit en el ple del passat dijous que “els regidors de l’oposició sabien des del 23 de febrer de 2017 la data de celebració del ple d’aprovació del pressupost i les ordenances fiscals”. Mingote va arribar a acusar als grups de l’oposició -que van abandonar el plenari per manca de diàleg real- de tenir poques ganes de treballar. Una actitud que contraposava a la del Govern del PSC i PDCAT que treballa els 365 dies de l’any. L’oposició ha lamentat les desafortunades declaracions de Mingote i l’ha titllat de ‘mentider i d’irresponsable’. Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i C’s, demostren amb proves escrites que el 20 de febrer de 2017 van rebre, per e-mail, el calendari de plens ordinaris i comissions informatives del 2017 però que en cap cas estaven fixats els plens extraordinaris ni cap altra referència. L’alcalde marxa de vacances fins al 3 de novembre inclòs Els quatre grups de l’oposició que sumen 8 regidors, acusen Mingote de ser un ‘irresponsable’ per marxar de vacances del 23 d’octubre al 3 de novembre inclòs, quan la situació política catalana viu moments d’incertesa a les portes de la possible aplicació de l’article 155 de la Constitució. No és la primera vegada que l’oposició denuncia les absències de l’alcalde i les seves escapades contínues durant tota aquesta legislatura, un fet que suposa en molts casos “una deixadesa en les seves funcions” o absències en actes públics. L’oposició ha sol·licitat al secretari de la corporació que quan l'alcalde marxi per les raons que sigui, es notifiqui a tots els portaveus. Alhora també s’han demanat totes les absències de l’alcalde durant aquest any “per conèixer en detall les dades i raons de les seves prolongades absències que al nostre entendre, resulten massa habituals”.

Gabriel Rufián: “Volem recuperar la República que ens van robar fa 80 anys els avis i els pares dels mateixos que ara ens governen”

Ple a vessar en l’acte d’homenatge als alcaldes i regidors paretans republicans represaliats pel franquisme. La Sala Basart de la Cooperativa es va omplir de gom a gom aquest passat divendres en l’homenatge als 3 alcaldes i 5 regidors paretans que van ser afusellats pel franquisme al Camp de la Bota de Barcelona o van morir a l’exili. El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián va tancar un acte molt emotiu que va comptar amb la presència de la historiadora M.Àngels Massaguer, del president de l’Associació ProImmolats per les Llibertats de Catalunya, Pere Fortuny, o el fundador del banc de l’ADN, Roger Heredia. Durant la seva intervenció Rufián va dir que “si l’Estat espanyol hagués posat tantes ganes en la recerca de les urnes com en les 120.000 cunetes potser haurien localitzat les restes de Federico Garcia Lorca. Espanya és el segon país del món, després de Cambodja, amb més fosses comunes sense obrir”. Gabriel Rufián va anar més enllà: “No acceptarem mai lliçons d’un estat neofeixista. Estic molt orgullós que el Parlament del nostre país es comprometi a anul·lar totes les sentències del franquisme en la futura República Catalana fundacional. És un honor plantar cara a gent com Pablo Casado i a tot el que representa: si ens volen com Companys, aquí estem”. Proclamació de la DUI i aplicació 155 El diputat d’ERC va lamentar “el paper indigne del PSC-PSOE” en la política actual: “el seu silenci i complicitat fa que la maquinària repressora de l’Estat –amb PP i Ciutadans- encara sigui més forta”. Per Rufián “el que estem fent a Catalunya no va de banderes sinó de recuperar el país, la República que ens van robar fa 80 anys els avis i els pares dels mateixos que governen a Espanya”. “Estar a favor del procés d’autodeterminació del poble català et fa més demòcrata, més valent i antifeixista. És un honor estar a favor d’aquest procés i en contra del PP, PSC-PSOE i Ciutadans que representen la indignitat”.

Ara Parets ERC demana un diàleg sincer entre Govern i Oposició per elaborar les ordenances fiscals del 2019

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha proposat la creació de cara al 2018 d’una Taula de treball amb presència de tots els grups municipals per tal que, amb el temps suficient, plantegi la revisió de les ordenances fiscals del 2019. “Seria la millor manera de demostrar públicament que per part del Govern Municipal hi ha una veritable mà estesa i voluntat de diàleg. Si analitzem com s’han elaborat aquestes ordenances fiscals i el pressupost municipal, tots hauríem de fer més autocrítica. Afirmar que s’està obert al diàleg i a la mà estesa voldria dir que tal com es va fer l’any passat s’haguessin celebrat reunions amb tots els grups d’aquest plenari, fins i tot les que fossin necessàries, i això no ha estat així”, ha dit Seguer. Propostes presentades per Ara Parets ERC Tot i que des d’Ara Parets ERC s’han presentat algunes propostes, el nostre grup “ha trobat a faltar més temps per analitzar la documentació que se’ns ha facilitat i que s’han debatut a menys de 48 hores de la celebració del ple d’aprovació”. Durant el ple d'aquest dijous a la tarda, la resta de grups de l’oposició van denunciar la manca de diàleg i de temps suficient per analitzar les ordenances fiscals i el pressupost. Després de tots els torns d’intervenció, Ara Parets ERC es va afegir a la resta de grups polítics de l’oposició (Sumem Parets, NOPP i Ciutadans) i va decidir abandonar el plenari sense donar a conèixer el seu posicionament de vot. Una decisió que des d’ERC creiem que hauria de servir al Govern per reflexionar i així canviar el sistema utilitzat enguany i millorar l’elaboració de les ordenances i pressupost del 2019. La rebaixa de l’IBI del 5% haurà d’esperar La situació actual dels comptes de l’Ajuntament de Parets permet afrontar sense massa dificultats una rebaixa del 5% en el rebut de l’Impost de Béns Immobles dels exercicis 2018 i 2019. I per això des d’Ara Parets ERC ho vam proposar al Govern Municipal.