Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC proposa la creació del Consell Municipal de la Gent Gran de Parets

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus del mes de març on proposa la creació del Consell Municipal de la Gent Gran de Parets, un dels punts inclosos en el programa electoral de la formació en les eleccions municipals de 2015. En el text s’assenyala que “un dels instruments per fomentar la participació de la ciutadania en la presa de decisions de l’Ajuntament és la creació dels consells municipals sectorials” i recorda que el juliol de 2015 i, a proposta d’Ara Parets ERC, tots els grups polítics municipals van aprovar, per unanimitat, la creació de la Taula d’emergències socials batejada com a Xarxa per a la Inclusió Social. Per ERC el Consell Municipal de la Gent Gran hauria de ser un òrgan de participació sectorial de caràcter deliberatiu, propositiu, i amb capacitat d’arribar a acords, de l’Ajuntament de Parets per aquelles qüestions referents a la gent gran del municipi i també per aquelles competències i funcions que suposin una millora del benestar i la qualitat de vida d’aquest sector de la població. El nou organisme hauria de contribuir a la promoció de les condicions per a la llibertat i la igualtat de les persones grans, la revalorització del respecte a la gent gran i el reconeixement de la seva aportació històrica i actual al benestar de la nostra societat. Alhora una altra de les funcions seria la d’estimular la participació del col·lectiu de persones grans de Parets a través d’entitats de gent gran. Entre els acords que inclou la moció hi ha: la redacció del reglament de funcionament del Consell Municipal de la Gent Gran i l’entrada en funcionament del nou organisme durant els 6 mesos immediatament posteriors a la seva constitució.  

Aquest divendres es projectarà a Parets el documental ‘Octubre. El referèndum que va canviar un poble’

El pròxim divendres 2 de març, a les 19.00 hores, tindrà lloc a la Sala Basart de la Cooperativa de Parets del Vallès la projecció del documental ‘Octubre. El referèndum que va canviar un poble’, realitzat per Mariona Rabasa, llicenciada en Comunicació Àudiovisual. El treball, que té una durada de 45 minuts, ha estat produït per la Secció Local d’ERC a Mollet i fa un resum dels fets que es van produir a la ciutat veïna entre el 24 de setembre i el 27 d’octubre del 2017. És a dir, des de dies abans de la celebració del Referèndum fins després de la declaració de la república Catalana al Parlament el 27 d’octubre, posant èmfasi en la jornada de l’1 d’octubre. L’estrena del documental va tenir lloc el passat dijous 22 de febrer i nomes 8 dies després es podrà veure al nostre poble en un acte organitzat per Ara Parets ERC. Col·loqui posterior A l’acte d’aquest divendres a Parets està prevista l’assistència de l’autora del documental, Mariona Rabassa. A més, quan acabi la seva projecció tindrà lloc un col·loqui que comptarà amb la participació de veïns i veïnes de Parets que van participar d’una manera o altra en l’organització del Referèndum o van protegir els col·legis per tal que es pogués votar l’1 d’octubre. En el cine fòrum intervindran Montserrat Folguera, Francisco Medina, Rosa Ripoll i Dani Rodrigo. El col·loqui serà moderat pel periodista i alhora portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer.

Ara Parets ERC qualifica de fracàs la campanya de recollida de caques de gos amb la prova de l’ADN sanguini

La darrera visita que el grup municipal d’Ara Parets ERC va dur a terme, dins de la campanya ‘A Peu de Carrer’, al barri de Can Berenguer, la plaça Dr. Trueta i el sector IVECO de l’Eixample va posar de manifest l’elevada presència d’excrements de gossos a l’espai públic. Fins i tot la quantitat de caques és considerable al voltant del correcan del carrer Prat de la Riba. Per tot plegat, des d’ERC considerem que la posada en marxa del nou sistema de recollida de mostres de caques de gos, a final de 2016, a través de les proves de l’ADN sanguini ha estat un autèntic fracàs. Sol·licitud al Govern Socialista Fa algunes setmanes que Ara Parets ERC va sol·licitar al Govern Socialista el nombre total de mostres de caques de gos que es van recollir durant tot el 2017 al nostre municipi. Alhora Esquerra Republicana vol saber quin és el personal que s’ha encarregat de recollir aquestes mostres, una informació sol·licitada des de fa un any i mig i que el Govern mai ha respost. En la bateria de preguntes, ERC també vol saber el nombre total de sancions que es van imposar el 2017, els imports i quantes d’aquestes s’han arribat a cobrar. Pel portaveu Jordi Seguer, el nou sistema de l’ADN sanguini “només ha estat una operació propagandística de l’alcalde Mingote, que ha aprofitat per sortir a totes les televisions nacionals, però el problema de les caques continua al carrer i fins i tot s’ha agreujat. Un any després de la posada en marxa d’aquest sistema, ja podem dir que ha estat del tot deficitari pel nostre Ajuntament. Per tot plegat ens preguntem, qui surt beneficiat del canvi introduït”. Des d’ERC demanem al Govern que faci complir la normativa que va aprovar i acabi amb la presència de tantes caques de gos als carrers. Paral·lelament seria necessari que l’Ajuntament fes un manteniment acurat de tots els correcans del municipi i els dotés dels serveis necessaris.  

Ara Parets ERC proposa que l’espai públic situat davant de l’escola Vila Parietes passi a dir-se Parc del Primer d’Octubre

El Grup Municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana proposarà al Govern Socialista que bategi amb el nom del Parc del Primer d’Octubre, la zona de jocs infantils i tot l’espai públic que està situat davant de l’escola de primària Vila Parietes, entre els carrers Ernest Lluch i l’avinguda Josep Tarradellas. La proposta d’Esquerra arriba gairebé cinc mesos després de la celebració del Referèndum per a la Independència de Catalunya on al nostre poble van participar 5.600 paretans i paretanes. La regidora d’Ara Parets ERC, Kènia Domènech ha recordat que “el Vila Parietes va ser un dels col·legis electorals on es van celebrar les votacions i on es van viure un dels moments més tensos de la jornada quan efectius dels Mossos d’esquadra van alertar del possible tancament del centre per manca -en alguns moments- d’un nombre suficient de persones que defensaven el centre”. Va ser aleshores quan molts paretans/es van afegir-se al cordó humà que protegia la porta del col·legi electoral i van evitar així una possible càrrega policial i el desallotjament del col·legi. La proposta d’Ara Parets ERC, oberta al debat amb la resta de les forces polítiques locals, seria batejar la plaça o espai públic de davant del Vila Parietes amb el nom del Primer d’Octubre, per tal que tothom recordi els fets que es van produir. Segons Domènech “seria un molt bon homenatge a tots els paretans/es que van donar suport a la jornada i va col·laborar en fer possible el referèndum”. Un 87,4% dels vots registrats en el referèndum a Parets va ser favorables a la independència (4.906), un 10,1% (565) van votar en contra i l’1,9% van votar en blanc (105 vots).  

Ara Parets ERC lamenta que cinc empreses quedin fora dels ajuts a la contractació ‘per manca de partida pressupostària’

Des d’Ara Parets Esquerra Republicana valorem positivament la campanya municipal d’ajuts econòmics per a les empreses que fomentin la contractació d’aturats del nostre poble. Ara bé, considerem que tenint en compte la situació de les finances municipals no és coherent que almenys cinc empreses que van presentar la sol·licitud quedin fora d’aquests ajuts ‘per manca de partida pressupostària’. Per això, Ara Parets ERC ha demanat al Govern Socialista que en aquests casos tramiti una ‘modificació de crèdit’ per donar resposta positiva i en cap cas denegar les sol·licituds. ERC lamenta que entre les cinc empreses que han vist denegada la seva sol·licitud n’hi hagi dues de Parets: Construccions i Obres Josep Serra i Red Europea de Servicios Logísticos. A més, altres empreses com Barnaglass, Cristalerias Trinidad i Premium Profile Glass han vist denegada la seva petició. “De la mateixa manera que es modifiquen partides de protocol i atencions institucionals d’alcaldia, que en alguns casos han doblat la previsió inicial, caldria donar resposta positiva a totes aquestes peticions”, ha dit el portaveu Jordi Seguer. Des d’ERC trobem bé que l’Ajuntament hagi ampliat fins a 95.000 euros la partida d’ajuts a la contractació en el pressupost de 2018 però demanem que es modifiquin les bases per donar prioritat ‘sempre’ a les empreses locals. Alhora demanem que es prioritzi la contractació de llarga durada i que per tant, només es subvencionin els contractes superiors als 60 dies. També sol·licitem que les bonificacions per als contractes de majors de 45 anys siguin les mateixes que per la població jove, d’entre 18 i 30 anys. Per últim, considerem que l’Ajuntament no ha de fomentar la subvenció de contractes en precari i per això hauria de recomanar el salari mínim de 1.000 euros a totes les empreses que concorrin en aquestes convocatòries. Comissió Informativa sobre Ocupació D’altra banda, Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans han demanat la convocatòria d’una comissió informativa sobre ocupació i més concretament sobre l’SLOP.

Ara Parets ERC visita aquest dissabte Can Berenguer i el sector IVECO dins de la campanya ‘A Peu de Carrer’

Aquest dissabte 17 de febrer Ara Parets ERC visitarà l’entorn del barri de Can Berenguer i el sector IVECO dins de la campanya de proximitat amb tots els barris de Parets 'A Peu de Carrer'. En aquesta ocasió els regidors del Grup Municipal, militants i simpatitzants del partit iniciaran el recorregut a les 10 del matí des de la cantonada del carrer Monistrol amb l’avinguda Catalunya per anar cap a la plaça Dr Trueta, els carrers Prat de la Riba, Frai Francesc Eixemenis, la Mina, Condestable de Portugal, l’avinguda Josep Tarradellas i el sector comercial d’IVECO. L’objectiu és recollir propostes, queixes i suggeriments dels veïns i veïnes per tal de tenir-les en compte en el programa electoral de 2019 i alhora traslladar les necessitats més urgents al Govern Municipal per tal que les solucioni quan més aviat millor. Les passejades pels barris de Parets, que organitza Ara Parets ERC, són obertes a tota la ciutadania del poble. La campanya ‘A Peu de Carrer’, iniciada el febrer de 2017, ha visitat fins ara el Barri Antic, Can Roure, l’Estació, l’entorn de la plaça Marcer, el Barri Cerdanet, la Linera, Can Cabassa i el barri Quarter Migdia, el barri de les Monges, els Horts del Rector, Can Butjosa i l’entorn del parc de l’avinguda Espanya. La campanya, que dissabte vinent farà la novena visita, continuarà fins la primavera recollint les propostes i queixes d’altres sectors de Parets com el barri Mirador de Gallecs o Can Riera. Si teniu qualsevol queixa, proposta o suggeriment, o si voleu participar amb nosaltres en la passejada esteu tots i totes convidats. També ens podeu fer-les arribar a l’adreça araparetserc@gmail.com o al mòbil 611 40 81 88. Carpa informativa d’Ara Parets ERC Aprofitant la visita a Can Berenguer, Ara Parets ERC instal·larà també una carpa informativa dissabte vinent, de 10 a 13 h, a la zona comercial del carrer Monistrol. Allà tothom que ho desitgi es podrà endur el darrer número del diari informatiu ‘Cavall Republicà, exposar les seves queixes i suggeriments i demanar qualsevol informació sobre l’actualitat política local.

Ara Parets ERC envia una carta de suport al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras

La Secció Local d’Esquerra Republicana ha fet arribar una carta de suport al vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, que es troba tancat a la presó d’Estremera des del 2 de novembre de l’any passat. En l’escrit, l’executiva i el grup municipal d’Ara Parets ERC expressa el seu suport, ànims i consol a Junqueras i li transmet “que estem treballant de valent per les nostres idees i el nostre projecte comú”. “Amb el coneixement que tenim de tu i del teu tarannà, estem segurs que d’aquesta injusta experiència trauràs profits i noves forces. Pensem que per moltes cartes i missatges que rebis, potser se’t farà difícil d’entendre el forat que has deixat entre nosaltres amb la teva imposada absència”, diu la missiva. La carta s’acompanya amb dos exemplars del Cavall Republicà, el diari informatiu d’Ara Parets ERC: l’especial sobre el Referèndum de l’1 d’octubre i el darrer número, el vuitè, que va sortir a final de gener i que destaca els resultats històrics d’ERC Parets en les eleccions catalanes del 21 de desembre. “Des d’ERC Parets continuem treballant força per demostrar que estem preparats per governar els ajuntaments del nostre país i sobretot els de l’àrea metropolitana de BCN, tal com tu vas fer tan bé a Sant Vicenç dels Horts, el teu poble. No defallirem, continuarem treballant amb determinació per aconseguir els nostres anhels de llibertat”, conclou l’escrit.  

Ara Parets ERC demana 'millores urgents' al parc de l'avinguda Espanya de Parets

Ara Parets Esquerra Republicana ha tornat a demanar al Govern Socialista que actuï el més aviat possible en l'skate park situat a l'avinguda Espanya de Parets. La petició arriba després de la visita que el grup municipal, militants i simpatitzants van visitar el barri dins de la campanya de proximitat 'A Peu de Carrer'. L'estiu passat ERC ja va demanar una actuació urgent en l'skate park, ja que part de les planxes de ferro es troben en molt mal estat. Tot i que es va fer una petita actuació, les condicions actuals de l'skate park no garanteixen la seguretat necessària per evitar algun accident. Alhora, Ara Parets ERC ha sol·licitat que es retirin tots els troncs d'arbres tallats que hi ha a l'interior del parc, ja que poden provocar accidents als nens i nenes que juguen en aquest espai públic. Altres de les peticions que ha fet el grup republicà són la retirada d'un dels arbres que està tot just a l'accés del parc i que ha aixecat la vorera, la millora de la superfície de jocs infantils i un major control de l'ús del parc per part dels gossos, que en alguns casos deixen els seus excrements a la gespa. La pròxima visita de la campanya 'A Peu de Carrer' serà el 17 de febrer a Can Berenguer, plaça Dr.Trueta i sector IVECO.

Abolafio hauria facturat prop de 2 milions d’euros des que Mingote és alcalde de Parets

L’empresa constructora Abolafio hauria facturat gairebé 2 milions d’euros en obra pública a l’Ajuntament de Parets des de mitjans de 2012 i fins avui dia: 1,89 milions d’euros. Són almenys les dades que ha donat a conèixer el consistori al grup municipal d’Ara Parets ERC. Les xifres les ha comunicat el secretari al cap d’un any d’haver-les sol·licitat i després d’haver demanat l’empara del Síndic de Greuges de Catalunya. Després de la polèmica generada l’any passat, ERC va demanar saber totes les adjudicacions que havia rebut Abolafio i les seves filials per part de l’Ajuntament de Parets. De la relació de contractes que s’inclouen destaquen els 456.750 euros + IVA de la concessió del manteniment de la infraestructura urbana, que finalitza l’abril de 2018 i que es va renovant i ampliant des del 2012, pocs mesos després que Mingote assumís l’alcaldia de Parets. Entre els treballs d’obra pública addicionals encarregats a Abolafio hi ha l’adequació del pàrquing del costat de l’ambulatori (154.991 euros + IVA), el pàrquing del cementiri (78.727 + iva), la 2a fase de la reforma i ampliació de Cal Jardiner (370.502 euros + iva) o les obres de supressió de les pèrdues d’aigües residuals al medi al carrer Pere Castells. Intervenció del Síndic de Greuges La informació facilitada pel secretari arriba després de la mediació del Síndic de Greuges de Catalunya. I és que Ara Parets ERC va denunciar la manca de transparència del Govern en dues qüestions: el contracte públic amb Abolafio i la despesa en defensa jurídica que l’Ajuntament ha tingut en la demanda presentada contra CiU Parets en el cas de l’ús del cotxe oficial. Però la informació facilitada sobre Abolafio és incompleta i en el cas dels costos jurídics no ha estat facilitada per part del consistori. Sobre Abolafio encara hi ha pendent conèixer la despesa en obra pública de les seves filials (com ara Recotec que va reparar el carril bici de l’avda Espanya) o els albarans de tota la despesa mensual en obra pública, és a dir tots els treballs realitzats i validats per l’Ajuntament.