Parets del Vallès

Totes les notícies

La reforma dels carrers del Barri Antic de Parets eliminarà fins a 54 places d’aparcament a la via pública

Ara Parets ERC demanarà al Govern Municipal que busqui alternatives per compensar la supressió de fins a 54 places d’aparcament a la via pública, un cop s’hagi executat la remodelació dels carrers Barcelona, Travessera, Major, Aurora i Ferrer i Guàrdia.   A l’espera de la redacció del projecte executiu per part de l’estudi Roselló-Sangenís, la Sociovergència ha avançat que amb la reforma d’aquests carrers del Barri Antic es prohibirà l’estacionament al carrer, tant als veïns/es que resideixen com els que hi passen puntualment.   Des d’ERC considerem que els aparcaments públics de Lluís Companys, l’escola Lluís Piquer o del Pavelló seran insuficients per absorbir tot el trànsit rodat i que es notaran molt els seus efectes quan es produeixen actes multitudinaris.   L’actuació prevista, anunciada des de fa més d’una dècada, preveu la construcció d’una plataforma única sense voreres, l’adequació del verd urbà, la millora de la mobilitat i dels serveis amb l’objectiu de promoure el sector comercial.   No hi haurà soterrament de serveis   Tot i la considerable inversió de més d’un milió d’euros, el projecte no preveu el soterrament dels cables que “s’endreçaran però passaran per la façana”, van avançar els redactors del projecte.   Des d’Ara Parets ERC demanem al Govern de la Sociovergència que informi de tots els detalls del projecte als veïns dels carrers adjacents i en general de tot el Barri Antic, ja que “la supressió de 54 places d’aparcament provocarà moltes molèsties a tota la zona”, ha dit el portaveu Jordi Seguer.   En la reunió informativa, celebrada a començament d’abril, gairebé per unanimitat es va decidir que es prohibiria l’estacionament a la via pública, tot i que existia una segona opció de permetre l’aparcament en determinats carrers, un fet que reduiria la supressió de les 54 places.   A la reunió convocada amb part del veïnat dels carrers afectats, la Sociovergència no va convidar als grups polítics de l’oposició, un fet que van lamentar en la darrera Comissió Informativa celebrada el passat dijous.

La visita d’Ara Parets ERC al barri de la Linera detecta ‘la manca de manteniment a l’espai públic’

Males herbes, gronxadors trencats, zona de jocs infantils plenes de grafits, senyalització deficient a la via pública, bancs sense pintar, aigua estancada i bruta, restes de ‘botellon’ dins del parc o neteja deficient són només algunes de les mancances que Ara Parets ERC va detectar durant la visita al Barri de La Linera, que va tenir lloc el passat dissabte al matí dins la campanya A Peu de Carrer.   El manteniment de l’espai públic a tot el municipi cada cop és més deficient i per això ja existeix aquesta opinió generalitzada, molt estesa entre bona part de la ciutadania.   La deixadesa és tan gran a l’interior del parc la Linera on des de fa mesos hi ha un rètol que informa que la zona de gronxadors infantils s’està reparant.   A més de la presència de nombroses barreres arquitectòniques, tant la zona de jocs infantils de l’interior com de l’exterior (trenet) necessita una mà de pintura i una neteja a fons de grafits.   El compliment de la normativa i la vigilància és una altra de les queixes recollides. Veïns de la zona demanen que es tanqui el parc a les matinades i que no es permeti l’entrada dins del parc amb bicicletes o amb gossos.   La presència d’aigua estancada i bruta en les renovades basses està provocant la presència de mosquits.   Al voltant del parc els veïns demanen que es controli la velocitat dels vehicles que passen per davant de l’escola bressol la Cuna, que es faci la poda de l’arbrat en condicions del Casal d’avis de Ca n’Oms o que es retirin les bandes reductores dels carrers Sant Josep i Santa Irene.   Aquestes són només algunes de les propostes i queixes que Ara Parets ERC va recollir en la quarta jornada de la campanya A Peu de Carrer.  

Ara Parets ERC assegura que l’opinió dels veïns de Can Riera i Can Vila-rosal sobre l’EIN de Gallecs ‘ha de ser vinculant’

Els tres regidors del Grup Municipal d’Ara Parets ERC s’han reunit en les darreres setmanes amb una representació dels veïns de Can Riera i Can Vila-rosal per valorar les conseqüències de la Proposta de Resolució sobre l’espai rural de Gallecs, aprovada el passat 29 de març al Parlament de Catalunya. Durant la trobada els regidors republicans van recollir les preocupacions dels veïns i veïnes de la zona que no veuen clars quins són els avantatges de formar part de l’EIN. En canvi assenyalen que hi ha massa inconvenients per acceptar la proposta d’incorporar els terrenys dels dos barris a l’àmbit protegit de Gallecs. La proposta de resolució, presentada al Parlament per Catalunya sí que es pot, defensava el posicionament de la Plataforma en Defensa de Gallecs que veu amb bons ulls l’ampliació de l’EIN Gallecs tant a Can Riera com a Can Vila-rosal. Ara bé la proposta aprovada deixa molt clar que “sense el consens del territori i sense que hi hagi acord entre totes les parts implicades” l’ampliació de l’espai protegit de Gallecs no tirarà endavant. Per això el text assenyalava que era necessari un procés participatiu i una consulta entre els veïns abans que s’hagi de pronunciar el ple de l’Ajuntament de Parets. El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, assegura que “el nostre grup ha estat, està i estarà al costat dels veïns de Can Riera i Can Vila-rosal. La seva opinió ha de ser vinculant, si veuen que formar part de l’EIN té més inconvenients que no pas avantatges s’ha de respectar la seva opinió”. Per Seguer, la celebració d’una consulta entre els veïns que resideixen a la zona sobre l’ampliació de l’EIN Gallecs ha de servir per fer públic el seu posicionament. A més, una consulta amb un resultat àmpliament contrari a l’ampliació donaria encara més força al veïnatge de Can Riera. Ara Parets ERC té molt clar que en cas que aquesta qüestió es porti al plenari  municipal donarà suport al posicionament que adoptin els veïns.

Ara Parets ERC demana al Govern que no contracti grups musicals que difonen un missatge masclista o discriminatori

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en el Ple Ordinari de maig per aconseguir “uns espais d’oci lliures de violència patriarcal”. El text de la moció recorda que darrerament s’ha posat de manifest amb més intensitat l’existència de violències sexuals que han estat denunciades públicament, com ara el cas de les agressions dels darrers sanfermines a Pamplona. Tot i l’atenció mediàtica d’aquestes agressions en grans esdeveniments, la violència patriarcal es manifesta de forma quotidiana també en els espais d’oci més reduïts. La comprensió d’aquestes violències és fonamental per executar mesures de prevenció i abordatge que combatin els estereotips de gènere i que promoguin un nou plantejament de les relacions sexoafectives. D’aquesta manera, elements com el consum d’alcohol, l’aforament massiu d’alguns esdeveniments, la des responsabilització que els individus poden experimentar dins el grup o unes actituds considerades falsament com a permissives per part de les dones, de cap manera poden ser elements per justificar les diferents formes de violències sexuals, fruit de la cultura de la violació. La moció demana que des de l’Ajuntament de Parets es refermi la condemna a totes les formes de violències sexuals que pateixen les dones i reconèixer el dret de les dones a viure sense violència patriarcal i posar tots els mitjans al seu abast per eradicar-la. Entre les propostes incloses en el text presentat hi ha dur a terme campanyes específiques de prevenció i denúncia de qualsevol mena de violència patriarcal durant les celebracions al municipi, com a hores d’ara ja duen a terme algunes ciutats de Catalunya. També es vol garantir que en els espais d’oci de Parets (concerts, festes majors, etc.) no es fomentin les actituds patriarcals, evitant la contractació de tots aquells artistes que difonen un missatge masclista o discriminatiu cap a qualsevol col·lectiu de persones.

La campanya ‘A Peu de Carrer’ visita aquest dissabte el Barri de la Linera

Ara Parets ERC visitarà aquest dissabte 13 de maig, de 10 a 13 hores, el barri de la Linera dins de la campanya de proximitat ‘A Peu de Carrer’. La d’aquest dissabte és la quarta visita que els regidors del grup municipal, militants i simpatitzants porten a terme des de l’inici de la campanya que va tenir lloc el febrer passat. En aquesta ocasió hi haurà instal·lada una carpa informativa, molt a prop d’un dels accessos al parc la Linera, i un altre equip de la Secció local d’ERC Parets, farà un recorregut a peu pels principals carrers d’aquest barri: Mestre Jordana, Ponent, Antoni Feliu, Sant Josep, Santa Irene, Sant Esteve, Ca n’Oms, la Fàbrica, i la resta de carrers situats a l’entorn del parc. Com en les jornades anteriors l’objectiu de la passejada és recollir les propostes, queixes i suggeriments dels veïns i veïnes de la zona per tal de traslladar-les al Govern Municipal. Altres propostes de major envergadura seran incorporades en el programa electoral de la candidatura en els comicis de 2019. Fins ara la campanya d’Ara Parets ERC ha visitat el Barri Antic, Can Roure i l’estació, i el Barri Cerdanet.  

Aquest divendres es presenta a Parets el llibre ‘Cas Mercuri, la galàxia Bustos’, de la periodista vallesana Sara González

L’auditori de l’Escola Municipal de Música acollirà el pròxim divendres 12 de maig, a les 19 hores, la presentació del llibre ‘Cas Mercuri, la galàxia Bustos’, de la periodista de Sant Celoni Sara González. L’acte està coorganitzat per l’entitat Súmate Vallès Oriental i el grup d’Ara Parets ERC. El cas Mercuri, la presumpta trama de corrupció urbanística que va sacsejar Sabadell el 2012, va treure a la llum l’ecosistema que es va crear a partir de la gestió de l’hiperbòlic alcalde socialista Manuel Bustos. La periodista Sara González descriu en aquest volum les ànsies de poder, el presumpte enriquiment dels polítics i els empresaris, la confusió entre proximitat i populisme, les conseqüències del boom immobiliari, la feina incansable de dirigents amb vocació de servei públic i les actituds dels veïns, que o bé toleren tractes de favor o bé s’aixequen i diuen prou. Es tracta d’un relat testimonial, que no jutja, en el qual les persones afectades expliquen la seva versió dels fets i, sobretot, de quina manera se’ls van alterar les rutines des del moment en què la corrupció els va trucar a la porta. Fins ara la investigació judicial no ha pogut demostrar que s’embutxaqués diners, però sí que ha posat de manifest l’autoritarisme i el nepotisme que durant més d’una dècada es van instal·lar a l’Ajuntament de Sabadell. El mateix Manuel Bustos també hi aporta el seu punt de vista. La presentació de l’acte anirà a càrrec de Montserrat Lara i serà moderat pel portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer.  

Ara Parets ERC presenta una moció de rebuig al traçat actual de la Via Interpolar

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en el Ple Ordinari del maig on demana que l’Ajuntament de Parets del Vallès mostri la seva oposició frontal al traçat actual de la Via Interpolar, una via de comunicació que si es construís “partiria en dos el terme municipal de Parets”. La carretera, dibuixada per primer cop en el Pla General Metropolità de Barcelona de 1976, tenia com a objectiu enllaçar les dues comarques del Vallès unint Molins de Rei (Baix Llobregat) amb Sant Celoni (Vallès Oriental). Posteriorment va ser inclosa en el Pla de Carreteres de 1985, en el Pla d’Infraestructures i Transports de Catalunya del 2006 i en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona el 2010. El Ple de l’Ajuntament del 19 de desembre de 2006 va aprovar el text refós del Pla General de Parets que va incloure una reserva de sòl per a la Via Interpolar. Ara Parets ERC, que històricament sempre ha estat en contra d’aquesta carretera, demana en la moció que l’Ajuntament proposi al Govern Català que la connexió entre Parets i Palau Solità i Plegamans de la via interpolar es faci a través de la carretera C-155 o que es busquin altres alternatives consensuades entre totes les parts afectades. També es proposa a la Generalitat que en la redacció del projecte d’aquest tram de carretera (Parets-Palau) es tinguin en compte les condicions físiques i els requeriments de l’entorn i que s’estableixin mesures d’integració ambiental específiques que les facin compatibles amb el territori, en especial amb l’espai natural de Gallecs, i que en cap cas es trinxi aquesta zona protegida i inclosa dins del PEIN. El text que anirà al Ple de Maig insta a l’Ajuntament de Parets, l’Ajuntament de Lliçà de Vall i la Generalitat de Catalunya a negociar un replantejament del traçat actual de la Via Interpolar, inclòs dins del Pla General d’Ordenació Urbana, i que es debati una solució consensuada en el marc del Pla Director Urbanístic del Tenes, tal com es va acordar en el Pla Territorial Metropolità de 2010.

El Govern de Parets desconeix quan començaran les obres de construcció de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia

El 19 de març de 2015, a només 67 dies per les eleccions municipals, l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, va col·locar la primera pedra de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia, que estarà ubicat entre el passeig Fluvial i l’escola Vila Parietes. Es tractava d'un nou impacte mediàtic de l'alcalde Mingote que d'aquesta manera esgotava els seus últims cartutxos abans del període fixat per la LOREG en què estaven prohibits els actes considerats com a electoralistes. Aleshores s'anunciava que les obres començarien durant el 2015 ja que es disposava de part del finançament per tirar-les endavant. Però la realitat és que dos anys després la construcció de l'IUCT no ha començat ni se sap quan s’iniciarà. L’alcalde Sergi Mingote no ha contestat a les preguntes formulades per Ara Parets ERC sobre l’inici de les obres tant en la Comissió Informativa com en el Ple Extraordinari celebrat aquest dijous. Durant la sessió tots els grups, excepte el NOPP que s’ha abstingut, han donat suport a la modificació puntual del Pla de millora urbana d’ordenació volumètrica de l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia, en referència a les alçades de l’edificació. Des d’Ara Parets ERC considerem que el fet que l'IUCT traslladi la seva seu a Parets és una molt bona notícia pel nostre poble però que aquest impacte mediàtic sigui utilitzat contínuament pel PSC quan s'apropen les eleccions municipals és poc ètic. El portaveu Jordi Seguer ha recorregut a l'heremoteca per comprovar “que d'aquest projecte se'n ve parlant des de fa 14 anys en els mitjans de comunicació municipals. De fet, una notícia de novembre de 2003! anunciava la primera pedra pel 2005 i l'entrada en funcionament del centre universitari pel 2006". Seguer ha lamentat un cop més “la utilització partidista d’aquest projecte de poble” i ha denunciat la manca de transparència per part de l’actual Govern Municipal. “Fa temps que el nostre grup municipal va demanar una còpia del conveni signat entre l’Ajuntament i l’escola Sant Gervasi per tirar endavant aquest projecte que necessita una inversió de més de 6 milions d’euros.

El Govern de Parets no destinarà cap euro del romanent de tresoreria a l’adquisició d’habitatge social

En menys d’un mes l’Ajuntament de Parets ha passat de tenir un romanent de tresoreria de 8,2 milions d’euros a 2,3 milions. Així ho va assegurar l’interventor municipal en la Comissió Informativa prèvia al Ple Extraordinari celebrat aquest dijous al vespre. La sessió ha aprovat destinar 2,4 milions d’euros del romanent del pressupost 2016 a suplementar moltes de les partides ja existents en el pressupost 2017 i per realitzar determinades inversions que la Sociovergència considera prioritàries. En la modificació de crèdit s’ha decidit no destinar cap euro del romanent a l’adquisició d’habitatge social tal com demanàvem des d’Ara Parets ERC. El portaveu Jordi Seguer ha assegurat que “com a força d’esquerres que som si governéssim nosaltres hauríem adquirit habitatge social amb part d’aquest romanent. I ho haguéssim fet perquè creiem que seria la millor manera per pal·liar els problemes residencials que pateixen moltes famílies vulnerables i així es podria incentivar l’entrada al mercat de lloguer social d’habitatges desocupats”. Des d’Ara Parets ERC creiem que aquesta seria una bona mesura per tal d’aturar l’augment del preu dels pisos de lloguer al nostre municipi, que tradicionalment ha estat dels més cars que en els pobles del voltant, ja que l’oferta és més reduïda. Seguer ha remarcat que per ERC “és més prioritari invertir en l’adquisició d’habitatge social o promoure la construcció d’habitatges de lloguer assequible que gastar-se milions d’euros en obra pública tal com s’ha vist en les obres de l’avinguda Espanya (1,5 milions d’euros) o del futur parc del Sot d’en Barriques (més d’1 milió d’euros)”. I ha sentenciat: “cada cop són més les famílies de Parets que tenen més dificultats per accedir a un habitatge de lloguer a un preu assequible i l’Ajuntament no s’ha de quedar plegat de braços”. Entre les partides més destacades dels 2,4 milions de la modificació de crèdit hi ha 1 milió d’euros per la reforma dels carrers del Barri Antic “que el PSC porta prometent des de la dècada dels anys 2000” i 650.