Parets del Vallès

Totes les notícies

El terror de les zones verdes.

El 18 de Gener del 2012 Radio Parets emetia la següent noticia (http://www.rap107.fm/noticies/noticia.php?Id=10538) anunciant que els treballadors de la Danone plantaran 250 arbres entre el Camp de futbol i el Pavelló Municipal, per a fer brotar un passeig verd al costat de la riera. Veurem arbres robustos i verds al costat de la riera? La resposta és no. Amb motiu de totes les obres que s'estan fent al poble, en concret les de l'asfaltament del pàrquing del Pavelló Municipal, totes les zones toves del nostre poble estan sent arrasades per l'asfalt, i la majoria d'aquells arbres que es van plantar al 2012 han estat tallats per a l'ampliació de les zones de pàrquing.  El que ens preguntem nosaltres és, de debò al govern de l'Ajuntament de Parets està vetllant per les zones verdes del poble? Al pas que anem, tot serà aparcaments. Ja serà més endavant, en una altra legislatura, quan patirem les conseqüències de l'asfalt. 

Tots garantim el 9 de novembre!

Avui, hem presentat un manifest als mitjans per garantir el funcionament del Procés Participatiu del proper 9 de novembre. Ha estat presentat davant de premsa a les 7 de la tarda a la Sala de la Cooperativa, i ha estat signat per Nova Opció per Parets, Convergència i Unió, Iniciativa Esquerra Unida i Alternativa,  les Joventuts d'Esquerra Repúblicana de Catalunya, Esquerra Repúblicana de Catalunya, i l'Assamblea Nacional Catalana de Parets. El manifest és el següent:  MANIFEST PARETÀ PEL 9N   Vivim uns moments molt importants i trascendents pel nostre país. El dia 9N estem tots i totes cridats a participar lliurament i a expressar la nostra voluntat en el procés participatiu per decidir el futur de Catalunya. Ni cap llei pot limitar la democràcia, ni cap tribunal hauria d’estar per sobre de la voluntat popular. L’Estat Espanyol cada dia ens ho posa més difícil però la comunitat internacional ens observa detingudament a tots a nosaltres. El nostre compromís és garantir, entre tots, una alta participació el 9N. Per això, l'ANC de Parets i les forces polítiques aquí representades hi donem el nostre ple suport a aquest procés participatiu, a la seva divulgació i comunicació. Perquè el 9N sigui un èxit cal que tots els paretans anem a votar. Per participar el 9N a Parets del Vallès: Podeu fer-ho a l'Institut Torre de Malla (al costat del Pau Vila) i a l'Institut Parets 2 ( al costat del camp de fútbol). Cal només portar el DNI i ser major de 16 anys. Hi haurà un servei d'informació prop dels dos llocs de votació, on hi trobareu voluntaris que ajudaran a resoldre qualsevol dubte.  Podeu consultar a internet el lloc on heu d'anar a votar (www.participa2014.cat), sinó els voluntaris un indicaran el vostre punt de votació i us facilitaran la papereta de vot. Els voluntaris, a qui vulgui, si ho necessita el podran acompanyar a votar.   Parets del Vallès, 4 de novembre de 2014

Fomentem la participació pel N9N

Avui, diversos grups i entitats, ens hem posat d'acord per fomentar la participació ciutadana al Procés Participatiu del proper 9 de novembre. Volem transmetre la importància d'una participació alta, per això recordem que el lloc on s'esdevindrà la votació NO ÉS els col·legis habituals, s'han habilitat els següents punts: - IES PARETS II (c/Víctor Català, 8) - IES TORRE DE MALLA (av. Espanya, 50) Els col·legis estaran oberts de 9 del matí a 8 del vespre i serà necessari dur el DNI. Hi haurà paperetes de vot a tots els col·legis. Per saber la taula de votació heu d'entrar a http://www.participa2014.cat/onpucparticipar/ on indicaran la vostra taula. Per últim, recordar que a l'exterior dels col·legis electorals hi haurà unes taules on es podrà signar per denunciar el Govern Espanyol als tribunals europeus.

Nomenem a Oriol Rodríguez com a Secretari de Política Municipal

Després de la renovació de la secció local d'ERC Parets amb el nomenament d'Enrique Villegas com a president i Bea Busquets com a secretària d'organització els republicans fan un pas més designant Oriol Rodríguez com a Secretari de Política Municipal. Rodríguez, nascut l'estiu de 1994 a Barcelona ha crescut des de ben petit a Parets. Fanàtic de l’esport i la cultura popular catalana, és per això que és socorrista aquàtic, àrbitre de futbol i membre de la Colla universitària Bergants de Terrassa. Actualment cursa el Grau en Enginyeria en Vehicles Aeroespacials a la Universitat Politècnica de Catalunya, al Campus de Terrassa. Al mateix campus hi treballa col·laborant amb el Servei d’Esports i els caps de setmana els passa arbitrant partits de futbol. La seva militància política s’inicia amb les JERC, on va entrar a final del 2010. Ha estat Conseller Nacional en representació de la comarca i ara és membre de la regional del Vallès des de fa ja dos anys. Militant d’ERC des del 2014 s'ha implicat en la renovació de la secció local dels republicans a Parets del Vallès. (http://www.digitalvalles.cat/index.php/noticies/politica/1511-erc-de-parets-del-valles-nomena-oriol-rodriguez-com-a-secretari-de-politica-municipal)  

LES CARPES INFORMATIVES

Aquest dissabte, un cop més, ERC Parets tornem a muntar la carpa informativa a Parets del Vallès. Aquestes carpes, les fem amb un doble objectiu; el primer, mantenir informada a la ciutadania de parets sobre el procés que estem vivint a nivell nacional, i segon, recollir les propostes dels habitants de parets per millorar el nostre poble. Des del mes de juliol, cada dissabte hem estat a diferents llocs del poble, aquest dissabte estarem a l'Avinguda Catalunya cantonada amb carrer Monistrol, i el següent, dia 8 de novembre farem una triple carpa a la Zona Ibeco, al Parc de la Linera i a l'Avinguda Catalunya cantonada amb carrer Monistrol. Us esperem a les Carpes!

ERC FA UNA PROPOSTA UNITÀRIA PER GALLECS

El divendres 17 d’octubre, davant de l’església de Gallecs, representants d’ERC de Santa Perpetua, Mollet, Parets, Lliçà de Vall, Palau-Solità i Montcada i Reixac, encapçalats pel Marc Sanglas, diputat responsable de Territori, van presentar un manifest que en sis punts reafirma el compromís dels republicans per consensuar una visió única de Gallecs. Oriol López, candidat a l’alcaldia de Mollet i regidor, manifestà que en previsió de canvis d’escenari polític en els pobles que afecten l’espai de Gallecs “se sentien cridats a transmetre una visió única i d’entendre Gallecs com un tot” que n’asseguri el futur. Va instar també a les altres forces polítiques a què facin el mateix. El regidor a Santa Perpetua, Pol Altayó qualificà d’històric l’acord i presentà els sis punts que representen “un full de ruta clar” per Gallecs i que acabi “amb les negociacions bilaterals amb l’Incasol” . El manifest reafirma el compromís per treballar des del consens per l’augment de l’espai protegit, per un model de gestió unificat, per definir activitats compatibles, per desenvolupar un pla d’adequació de necessitats i per un anàlisi integrat de les necessitats d’infraestructures. El Secretari de Política Municipal d’ERC i diputat pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, va dir que era un dia important “fruit de la feina d’uns quants mesos” que veia la llum gràcies al manifest que per primera vegada estructura “una planificació en el seu conjunt d’un espai salvat per la reivindicació popular.” Sanglas assegurà que el document formarà part dels programes electorals d’ERC a les sis poblacions i que certifica que “el mateix que diem a un lloc és el que diem arreu” i que permet refermar el compromís d’Esquerra Republicana amb la protecció mediambiental i Gallecs.

Entrevistes amb els mitjans

Després de la constitució de la nova executiva del partit a Parets del Vallès diferents mitjans de comunicació propers s'han posat en contacte i han fet una entrevista al president de la secció local, l'Enrique Villegas. A les entrevistes l'Enrique ha destacat els tres eixos en el que es divideix el projecte de la nova executiva, la obertura en l'àmbit local, l'acostament a l'àmbit cultural i la defensa irrenciable del dret a decidir i la independència com a eina per a construir un país just i pròsper en l'àmbit nacional. Podeu seguir les entrivestes i noticies als següents enllaços: Rap107: https://enacast.com/rap107/podcast/33903/ NacioGranollers: http://www.naciodigital.cat/naciogranollers/noticia/19249/nova/erc/parets/comenca/caminar Contrapunt: http://www.contrapunt.cat/noticia/20735/erc-de-parets-tria-enric-villegas-com-a-president-local

Nova executiva ERC Parets

ERC Parets renova la seva executiva local

El dissabte 22 de febrer de 2014 en el transcurs de l’Assemblea local, Esquerra Republicana de Parets del Vallès va escollir per unanimitat l’Executiva encapçalada per Enrique Villegas com a President. L’acompanyaran Beatriz Busquets com a Secretaria d’Organització i Secretaria d’Imatge, Comunicació. Oriol Rodríguez a Partit en Xarxa i Ramona Arimon a la Secretaria de la Dona. Paulí Rigol serà el Secretari de Política Municipal i Raimon Coll, serà el secretari de finances. Cal destacar que en aquesta assemblea local hi va haver una participació molt important de militants, cosa que demostra la implicació d’aquests amb el projecte d’ERC a Parets. Tal com explicà el President local, quant a l’eix programàtic de la nova executiva el podríem dividir en tres àmbits: àmbit social-poble, àmbit polític i àmbit cultural. Pel que fa a l’àmbit social-poble, es pretendrà una obertura cap al poble, contactant amb associacions, entitats, comerciants i veïns. Volem que ERC sigui l’eina dels paretans que respongui als seus problemes i preocupacions del dia a dia. Si ens referim a l’àmbit polític, s’incidirà especialment en defensar el dret irrenunciable dels ciutadans catalans al Dret a Decidir. Creiem que en aquest moment s’ha de donar ple suport i treballar per la democràcia i poder dur a terme la consulta del pròxim 9 de novembre. Finalment, quant a l’àmbit cultural, l’objectiu d’aquesta executiva es realitza actes culturals i d’actualitat que ens apropin als veïns de Parets. Ens esperen dos anys de molta feina, però amb treball, ganes i il·lusió, segur que aconseguirem , que ERC Parets sigui tot un èxit i es tradueixi en un #noupoble..