Parets del Vallès

Notícia

El pressupost possible d'un Govern Responsable

El pressupost municipal per al 2020 és el "pressupost possible d'un govern responsable que assumeix l'herència d'anteriors Governs Socialistes i comença a dibuixar molts dels seus compromisos. Un pressupost que posa les persones en el centre de les polítiques que es tiraran endavant".

Aprofundint en les àrees de gestió d’Ara Parets Esquerra Republicana volem destacar que en el pressupost 2020 complim un dels compromisos, l’ampliació de la plantilla de la Policia Local que tindrà 31 agents el 2022, una plantilla que es reforçarà amb el suport dels nous agents de mobilitat i civisme.

També, si es compleixen les previsions, després de l’estiu es traslladarà la comissaria de la Policia al sector IVECO així com altres serveis municipals com l’SLOP o el Jutjat de Pau.

En l’àmbit esportiu el pressupost preveu la construcció del parc de cal·listènia, una demanda del jovent de Parets.

També es faran millores al camp municipal de futbol Josep Seguer, atenent la petició de la directiva del Club de Futbol Parets.

Així mateix, canviarem el terra del pavelló rectangular que té 20 anys d’antiguitat.

Aquest 2020 encarregarem l’estudi inicial del projecte de nova piscina descoberta i posarem al dia la piscina municipal Miguel Luque.

En l’àmbit de la Gent Gran, el Govern Plural treballarà durant l’any que ve per acordar amb la Fundació Sanitària Mollet l’ampliació de places privades del centre de dia de la residència Pedra Serrada que podria ser una realitat el gener de 2021.

També condicionarem alguns dels patis de la residència per tal que la gent gran en pugui fer ús. En aquest apartat no podem oblidar l’amplia programació d’activitats d’envelliment actiu.

Pel que fa a la cultura, el canvi de govern es deixarà veure en el disseny de la pròxima festa major d’estiu que vindrà precedida d’un procés participatiu.

Un altre dels projectes importants serà l’aposta per l’habitatge. A part de mantenir una mínima dotació econòmica per adquirir vivenda, també s’encarregarà un projecte per convertir gran part de les plantes de l’edifici municipal de Lluís Companys en lloguer assequible durant aquest mandat.

A tot això, el pressupost 2020 destinarà més de 600.000 euros durant tot l’any a Plans d’ocupació local. Mantindrà els ajuts a les empreses que contractin aturats de Parets i ampliarà el suport a l’emprenedoria.

Una altra de les clares apostes serà pel comerç de proximitat, tal com ho hem demostrat enguany amb les Fires de Nadal.
 
En l’apartat de via pública i serveis urbans, el 2020 s’executarà el projecte de millora del parc la Linera, i es posaran al dia diversos parcs infantils i zones verdes del nostre poble.

Totes aquestes actuacions s’inclouran dins del Pla de barris i amb les regidories corresponents de cada àmbit.

Durant l’any vinent es treballarà per millorar el servei de neteja dels nostres carrers i polígons, i sobretot s’incidirà en la recollida de voluminosos amb l’ampliació de la recollida no només de mobles vells sinó també de matalassos i electrodomèstics, i es mantindrà la recollida de la poda domèstica.

Les partides per la millora dels equipaments, l’enllumenat públic o els jocs infantils es mantindran així com pel mobiliari urbà.