Parets del Vallès

Notícia

El Jovent Republicà vol que Parets del Vallès sigui un municipi lliure de racisme

El Jovent Republicà de Parets del Vallès ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus prevista pel pròxim dijous 23 de gener on demana que Parets sigui un municipi lliure de racisme.

El text proposa entre altres els següents acords:

1-Col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència per garantir una acollida digna i integradora d’aquelles persones joves migrades que esdevinguin nous ciutadans del municipi.

2-Elaborar un Pa d’Acollida Municipal, amb termini màxim a la fi del mandat present, que es focalitzi en l’adequada integració de les persones migrades en el teixit social del municipi.

3-Coordinar-se amb les diferents forces de seguretat, policia local i mossos d’esquadra, per combatre els rumors falsos sobre seguretat que criminalitzen i estigmatitzen a les persones migrades.

4-Coordinar-se amb el teixit associatiu del municipi per garantir una millor i major integració de les persones migrades a través de les eines que aquests proporcionen.

I per últim demana un compromís dels diversos grups municipals representats en el plenari per tal que es comprometin a no assumir els discursos i la narrativa de l’extrema dreta i a no pactar i aïllar institucionalment a aquells partits polítics que representin a l’extrema dreta.

Des del Jovent Republicà i Esquerra Republicana a Parets defensem que els Països Catalans han estat, són i seran punt de trobada de diferents cultures i terra d’acollida, i per això elaborarem un document que garanteixi que a nivell municipal això sigui una realitat.