Parets del Vallès

Notícia

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets rebutja la resolució de la JEC sobre Torra i Junqueras

Amb els vots a favor d'Ara Parets Esquerra Republicana, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-Junts per Catalunya la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets va aprovat aquest dijous al vespre una moció que rebutja la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) respecte el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'eurodiputat, Oriol Junqueras. PSC i Ciutadans van votar en contra.

En la resolució, la JEC ordenava la retirada de la credencial de diputat a Torra i negava la immunitat parlamentària de Junqueras, dictada per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Segons la part dispositiva de la moció "les dues resolucions d'un òrgan administratiu depenent de l'Estat espanyol s'afegeixen a la llarga llista d'electes i institucions del país que pateixen persecució per part d'instàncies administratives i judicials de l'Estat pel sol fet de defensar el dret d'autodeterminació de Catalunya".

El text aprovat insta a l'Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu Catalunya per posar fi a la repressió, la judicialització i la persecució d'electes, representants de la societat civil i institucions.

La moció reclama la posada en llibertat dels presos i preses polítiques, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l'exercici i defensa dels drets civils i polítics de la ciutadania de Catalunya.

Per últim, la moció manté el compromís "com a electes locals a seguir defensant el dret a l'autodeterminació de Catalunya, el dret a què siguem els catalans el que decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics".

La Junta de Portaveus també ha aprovat la moció d'Ara Parets ERC sobre feminisme i la del Jovent Republicà on es demanava que Parets fos un municipi lliure de racisme.