Parets del Vallès

Notícia

La Secció Local d'ERC Parets compleix 86 anys d'història

Tres setmanes després de la celebració de les eleccions municipals del 14 de gener de 1934, es va constituir el primer Centre d’Esquerra Republicana de Catalunya a Parets del Vallès.

Va ser el 6 de febrer de 1934, fa tot just 86 anys, quan Esquerra es va formar com a partit polític paretà i ho va fer al Bar Rajoler, on actualment hi ha el Centre Cultural Can Rajoler.

En aquest local també hi tenien la seu la Unió de Rabassaires i el Sindicat Agrícola de Parets. El naixement de la nostra secció local es va produir després de rebre l’autorització del Govern General de Catalunya que en data 16 de novembre de 1933 va donar permís per a la creació del partit local.

El primer president de la secció d’ERC a Parets va ser Carlos Mumbrú Verdaguer que va ser substituït per Antoni Arimon Farrés (25 novembre 1935). Posteriorment seria rellevat per Agustí Palou Elies (1937) que seria el darrer president, que se’n té constància, abans de l’inici del franquisme.

Les eleccions municipals de 1934

Els primers comicis locals amb presència d’ERC a Parets van ser els del 14 de gener de 1934.

Dels 8 consellers municipals que s’escollien al nostre poble, 6 se’ls va endur la llista de la Unió Ciutadana (vinculada a la Lliga Regionalista) i 2 la candidatura d’ERC.

Els dos primers consellers municipals van ser Antoni Arimon Farrés i Pere Ramon Falgà, i com a consellers suplents Joan Molins Flaquer i Joan Brunat Escona.

En total van votar a Parets 866 persones (cens 1.175) amb 474 vots per a la llista d’Unió Ciutadana (6 consellers) i 389 per a ERC (2 consellers).

86 anys després, Esquerra Republicana lidera el Govern Municipal amb 5 regidors que sumats als 3 regidors de Sumem Esquerres a Parets i al regidor de Parets per la República-Junts per Catalunya, integren el Govern Plural.

Aquest divendres inauguració del nou local

Divendres 7 de febrer, a les 19 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració de la nova seu social de la Secció Local d’Esquerra Republicana a Parets del Vallès, situada en el carrer Major, 54.

Aquest nou emplaçament substitueix a l’anterior local que estava ubicat en el carrer Major 13.

Des de fa tres anys i mig i coincidint amb la tornada del Grup Municipal a l’Ajuntament, ERC compta amb un local propi on desenvolupar la seva activitat. Un local on s’hi fan les reunions de l’executiva, els grups d’acció i també és el punt de trobada del Jovent Republicà.

L’acte d’inauguració de la nova seu serà obert a tota la població.