Parets del Vallès

Notícia

La Junta de Govern de Parets s'adhereix a la campanya que reclama l'amnistia pels presos i exiliats polítics

El Ple de l'Ajuntament, celebrat aquest dijous al vespre, ha donat compte de l'adhesió de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Parets (Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JxCAT) al manifest Amnistia Ara que promou la plataforma Som el 80%.

El text assenyala que "la judicialització del conflicte polític plasmada en l’empresonament per sedició de nou líders socials i polítics, l’exili i l’obertura de més d’un miler de causes judicials contra ciutadans del nostre país han dut a l’agudització d’un conflicte, ja de per si complex".

Els sotasignants del manifest  "creuen imprescindible que s’anul·lin totes les causes obertes arran de la judicialització del procés sobiranista. Cal que el conflicte torni al terreny de la política, d’on no hauria hagut de sortir mai, i s’han de trobar els mecanismes democràtics necessaris perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir lliurement el seu futur polític. D’aquesta manera, la via política i la del diàleg l'única que pot resoldre aquesta situació".

Alhora i davant de l'escenari que s'ha creat amb l’arribada del nou govern de l’Estat fan tres peticions:
  1. La renúncia de les vies d’excepcionalitat jurídica i processal que posin fi, de manera definitiva, a tot tipus de repressió política.
  2. L’amnistia per a totes les persones perseguides judicialment arran de l’anomenat 'procés sobiranista'. És un pas imprescindible per enfortir l’aposta pel diàleg.
  3. L’obertura d’un procés de negociació sincera, sense condicions ni renúncies, amb l’objectiu de pactar una solució real al conflicte polític.