Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC recorda que el pagament de les factures de l'Ajuntament no depèn de l'alcalde ni dels regidors, sinó que forma part del procediment administratiu i de tramitació de l’administració

Alhora demana que "per transparència" es publiqui la relació de totes les factures que hi ha pendents de pagar en tots els departaments.

L'exregidora d'Economia i Hisenda, Carme Herrero, ha titllat de demagògia el comunicat de premsa fet públic pel nou Govern Municipal (PSC i Sumem Esquerres) sobre l'impagament de factures per part de l'Ajuntament.

Herrero dit que fins al 27 de gener, data de la moció de censura, es van signar totes les factures que s'havien consignat per part de tots els departaments i que fins i tot per evitar possibles problemes es va avançar el pagament de la nòmina de la plantilla municipal al dia 26 del mateix mes.

"Vaig signar factures de regidories de Sumem per no deixar cap tramitació aturada, perquè sempre hem prioritzat que els proveïdors cobressin com més aviat millor".

De totes les factures, només dues no van ser validades políticament, una d'un projecte urbanístic del qual no teníem tota la informació ni coneixement, i una altra sobre la defensa jurídica d'un extreballador municipal, aquesta última per motius "ètics".

També ha recordat que fins que no es paguen totes les factures pendents no es pot fer la liquidació pressupostària, una qüestió que qualsevol regidor de l'Ajuntament hauria de saber des del primer dia.

L'exalcalde respon 

"Només algú amb desconeixement de com funcionen les finances municipals pot fer un comunicat de premsa com aquest", ha dit l'exalcalde Jordi Seguer, qui recorda que "per transparència caldria publicar la relació de totes les factures que hi ha pendents en tots els departaments, no tenim res a amagar sinó tot el contrari volem que hi hagi llums i taquígrafs".

I és que Sumem Esquerres i PSC diuen mitges veritats, ja que Via Pública és una àrea que engloba moltes regidories com Serveis Urbans, Equipaments i Mobilitat, en mans de diferents càrrecs electes.

"Una àrea que gestiona anualment un pressupost de més de 7 milions d'euros entra en la normalitat que tramiti moltes factures, perquè s'han de pagar tots els consums mensuals de tots els equipaments municipals (aigua, gas, llum, telèfon, neteja d'edificis, entre altres), molts dels quals eren gestionats des de les regidories de Sumem com ara els centres educatius", ha afegit Seguer.

El pressupost 2021 preveia 3,2 milions d'euros en serveis urbans, 2,3 milions d'euros en equipaments i 1,5 milions d'euros en via pública.

Des d'Ara Parets Esquerra Republicana volem deixar molt clar que l'ordre de pagament d'una factura no depèn en cap cas de l'alcalde ni de cap regidor, que signen el pagament un cop s’ha tancat tot el procediment de gestió administrativa i fiscalització d’Intervenció, i "això tant Sumem com el PSC ja ho saben però prefereixen generar falses sospites sobre la gestió transparent de les regidories del Govern Plural".

Alhora volem posar en valor l'excel·lent feina de tot l'equip d'Intervenció i dels Serveis Econòmics, que va haver de posar-se al dia en la gestió de moltes factures pendents de l'època socialista.

Els regidors d'Esquerra, com a membres de la Junta de Govern encara van haver d'aprovar abans d'aquest darrer Nadal factures de l'etapa socialista al govern "ja que només entrar (juny de 2019) es van trobar moltes factures al calaix, però per responsabilitat es van anar tramitant el seu pagament".

A més, volem recordar que les tres forces del Govern Plural tenien embastat el pressupost 2021 a data 7 de gener però Sumem Esquerres va preferir presentar una moció de censura "per interessos ocults a dia d'avui, ja que no s'ha fet públic el pacte de govern".