Parets del Vallès

Notícia

La Sociovergència vota en contra de la creació del Consell Assessor i Consultiu de la ràdio local Rap 107

PSC i CDC tomben 3 de les propostes de resolució de l’oposició, ja que tenen dubtes que s’hagi d’aplicar la llei de la comunicació de Catalunya 2005 a Parets.

La Sociovergència, que governa Parets des del mes d’abril, va impedir amb els seus vots contraris la creació del Consell Assessor i Consultiu de l’emissora municipal de ràdio Rap 107. PSC i CDC es van oposar també al nomenament del director dels mitjans audiovisuals, a través del plenari, i a l’aprovació del contracte programa per al funcionament de la ràdio local.

En canvi, van acceptar la proposta de l’oposició d’actualitzar el reglament de funcionament dels mitjans de comunicació locals.

El ple extraordinari, sol·licitat per Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans, s’havia convocat amb l’objectiu de demanar el compliment, per part del consistori paretà, de la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya 22/2005, de 29 de desembre.

Socialistes i Convergents van utilitzar un informe del secretari de la corporació on s’expressaven certs dubtes sobre si l’Ajuntament de Parets ha d’aplicar la llei de comunicació de 2005 al municipi.

Malgrat això, els quatre grups de l’oposició van forçar la votació de totes les propostes de resolució que van ser tombades (les tres primeres) per 8 vots a favor i 9 en contra.

Durant el ple, el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va dir que “ha arribat el moment –després d’11 anys- de plantejar seriosament la creació del Consell Assessor que reguli el funcionament de la ràdio municipal.

Un Consell, que segons la Llei, hauria de garantir la participació dels grups socials i polítics més representatius dins del territori i de les entitats sense ànim de lucre”.

ERC va recordar que la proposta de creació del Consell Assessor ja la va posar damunt la taula durant la negociació dels pressupostos amb el Grup Socialista i que aleshores no van posar cap impediment a tirar-la endavant.

Sabadell i Rubí, amb Governs Socialistes, sí que tenen Consells Assessors per la Ràdio Municipal

Els quatre grups de l’oposició van demanar que el Govern Sociovergent donés suport a les tres propostes però condicionant-lo a l’opinió del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC).

Ni tan sols així, PSC i CDC van donar suport a les iniciatives presentades per incrementar la pluralitat, participació i transparència en els mitjans públics.

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha lamentat que la Sociovergència de Parets no hagi tingut en compte que Ajuntaments com els de Sabadell o Rubí ja fa temps que han constituït Consells Assessors per les seves emissores públiques de ràdio.

L’assessor de l’alcalde Mingote era membre del Consell Assessor de Ràdio Sabadell pel PSC

Per Seguer resulta curiós que l’exalcalde socialista Manuel Bustos tirés endavant la constitució del Consell Assessor de Ràdio Sabadell, el novembre de 2012, i ara els seus companys de partit expressen els seus dubtes sobre la legalitat d’aquest òrgan.

De fet, el representant del PSC en el Consell Assessor de Ràdio Sabadell va ser Francesc de la Torre, actual assessor de confiança de l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, tal com publica el web de l’Ajuntament de Sabadell.

Podcast intervencions del portaveu d'Ara Parets ERC en el ple:

Creació del Consell Consultiu i Assessor de Rap 107 FM

Aprovació del Contracte Programa per a Rap 107 FM