Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC demana a l’Ajuntament que sancioni les empreses que tallin la llum indegudament

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus, prèvia al Ple Ordinari de març, on demana que el consistori sancioni les empreses de subministraments que incompleixin el protocol de garantia de subministrament a persones o famílies vulnerables i per talls de llum indeguts com ja ha començat a fer l’Ajuntament de Sabadell.

El text proposa posar a disposició de la ciutadania un punt d’informació sobre el bo social i sobre els ajuts existents per fer front a la pobresa energètica.

Altres dels acords són: instar a l’Estat espanyol a reestructurar l’actual model i establir un mercat energètic, amb control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus de les energies just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent.

La moció dona suport al canvi de model energètic en el marc del Procés Constituent de la nova República Catalana apostant per un model 100% renovable en base a energia distribuïda i que la ciutadania sigui, més enllà de consumidora, també productora i distribuïdora.

Alhora es defensa que els propers contractes de subministrament municipal tinguin com a objecte proveir-se d’energia renovable.

Ara Parets ERC demana la redacció d’un Pla Energètic a nivell municipal que contempli elements d’estalvi energètic, de foment de les energies renovables i d’impuls del vehicle elèctric i fomentar la creació d'agències locals i/o comarcals d'energia per a ajudar a fer la transició energètica als propis ens locals i a la ciutadania.

Altres dels acords de la moció són promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum energètic basat en energies renovables aplicant bonificacions d’una part de la quota de l’IBI, IAE o ICIO en favor d’aquells ciutadans o empreses que disposin de sistemes d’aprofitament d’energies renovables, així com continuar bonificant l’impost de circulació per als vehicles elèctrics i híbrids.