Parets del Vallès

Notícia

Juzgado (PSC-PSOE) diu que la responsabilitat de construir habitatge social a Parets correspon a la Generalitat

Els socialistes paretans no dedicaran cap euro del romanent de tresoreria a l’adquisició d’habitatge social. Així ho ha reconegut el portaveu del grup municipal, Francesc Juzgado, durant el darrer Ple Ordinari de l’Ajuntament.

Pel PSC-PSOE és la Generalitat, responsable de la competència d’habitatge, l’encarregada de construir pisos socials al municipi.

D’aquesta manera Juzgado surt al pas de les crítiques d’Ara Parets ERC que des de fa temps porta reclamant que es destini part del romanent o una partida específica del pressupost a construir habitatge protegit o bé a adquirir pisos buits d’entitats bancàries per tal de destinar-nos a lloguer amb preus assequibles.
 
Pla local d’habitatge aturat des del 2010
 
En la seva rèplica, el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va lamentar la manca d’acció del Govern Sociovergent en matèria d’habitatge recordant que amb l’actual sistema de finançament la Generalitat no pot desenvolupar tal com voldria les seves competències. I per això si la situació de les finances municipals ho permet, caldria apostar fermament per l’habitatge de tipus social.

L’Ajuntament tampoc no tenia les competències i durant el mandat de Joan Seguer va finançar en solitari la construcció de la residència-centre de dia Pedra Serrada o d'altres serveis i equipaments.
 
El portaveu d’Ara Parets ERC va anar més enllà i va recordar que l’ambiciós Pla Local d’habitatge aprovat el 2010 per l’anterior alcalde està paralitzat des d’aleshores.
 
“D’ençà que Mingote ocupa l’alcaldia, el seu govern no han mogut un sol dit. Si Catalunya es gestionés els seus propis recursos, podria contribuir molt més a la implementació dels plans locals d’habitatge. Però ja sabem que el PSC s’oposa a una millora del finançament i no diu res quan l’Estat incrementa les aportacions a altres comunitats autònomes com Andalusia, Extremadura o fins i tot mira cap a un altre costat quan millora el concert econòmic basc”.
 
L’adquisició de pisos buits o la construcció d’una promoció d’habitatges de lloguer social contribuiria a un descens del preu del lloguer a Parets que s’ha anat incrementant seguint la tendència de l’àrea metropolitana de Barcelona.