Parets del Vallès

Notícia

La Sociovergència rebutja crear una Comissió Informativa d’Urbanisme de caràcter permanent tal com demanava tota l’oposició

El PSC i l’antiga Convergència han votat en contra de la creació d’una Comissió Informativa d’Urbanisme de caràcter permanent sobre urbanisme tal com havien demanat tots els grups de l’oposició: Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans.

La proposta de 8 dels 17 regidors del plenari va ser rebutjada en la darrera Junta de Portaveus i malgrat les peticions d’aquestes forces no va ser incorporada a l’ordre del dia del ple ordinari, celebrat el 20 de juliol.

Només començar el Ple, el portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer mostrava el seu desacord amb l’ordre del dia de la sessió i posteriorment altres grups van criticar la decisió.

“Ens poden dir perquè en el ple ordinari de maig, l’alcalde sí que va incloure la petició d’un sol regidor d’aquest plenari, de l’antiga convergència, sobre la creació d’una comissió informativa especial, per cert, per investigar la vida privada d’una regidora de l’oposició i ara quan la petició la presentem 8 dels 17 regidors del plenari, ni tan sols s’ha portat a ple després que en la junta de portaveus ja ho vam demanar?”, deia Seguer.

“Intuïm que aquest novament és el seu estil, el de vetar qualsevol proposta que vingui des de l’oposició i que a vostès realment no els agradi. Un nou exemple de la transparència que tan prediquen, que fins i tot el Síndic de Greuges ja ha pogut comprovar en la dilatació del temps de resposta de les preguntes i demandes d’informació per part dels grups de l’oposició”.

El secretari municipal es va comprometre durant la Junta de Portaveus a elaborar un informe jurídic on es justifica el rebuig a incorporar la proposta dins del plenari municipal però el document no ha estat elaborat a dia d’avui.

Repensar el futur urbanístic

La proposta signada per les quatre forces de l’oposició tenia com a objectiu “poder parlar abastament sobre les propostes de cada grup per dissenyar un millor urbanisme al nostre municipi. Tenim un Pla General amb figures de planejament aprovades, des de fa temps i no executades, com és el cas de l’antiga Bendibèrica, Can Fradera o el Circuit que caldria repensar”.

Per altra part tenim altres problemes importants com Gallecs, el Circuit, les infraestructures viàries amb tota la seva problemàtica, les enormes possibilitats que té el nostre riu Tenes i que fins ara no hem desenvolupat. Pensar i repensar l’urbanisme és el millor que podem fer per les futures generacions i que una bona política urbanística és la millor política social que podem fer, deia part del text de la proposta rebutjada.