Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament de Parets va aprovar la licitació de les obres del Barri Antic en ple període d’exposició pública

Ara Parets ERC ha lamentat que el Govern de la Sociovergència hagi aprovat la licitació de les obres de reforma del Barri Antic en ple període d’exposició pública del projecte executiu i sense que s’hagin resolt les al·legacions presentades pels grups polítics municipals de l’oposició i la resta de la ciutadania.

El Govern Municipal va incloure l’aprovació dels plecs de prescripcions en la Junta de Govern celebrada el dijous 31 d’agost quan encara l’oposició no havia presentat les al·legacions, ja que el termini finalitzava el 4 de setembre.

De fet, en l’ordre del dia de la Junta de Govern es va incorporar la licitació de només dues de les tres fases del projecte urbanístic.

És a dir, les que corresponen als carrers Major, Travessera i Barcelona, les dues per un import màxim de licitació d’1,39 milions d’euros (IVA inclòs).

El preu de licitació, a l’espera de l’adjudicació definitiva, s’ha rebaixat tan sols un 10% del previst en el projecte executiu elaborat pels arquitectes Roselló-Sangenís.

Des d’Ara Parets ERC reclamem una rebaixa encara més gran de l’import de la licitació, ja que els costos són molt superiors al de les obres de l’avinguda Espanya o de la urbanització de la plaça Dr. Trueta.

Alhora hem demanat al Govern Municipal que justifiqui “a què es deu aquest increment desmesurat en el pressupost quan el projecte té moltes mancances”.

Més al·legacions de particulars

A més de les propostes de millora presentades per tots els grups de l’oposició, una comunitat de veïns del carrer Ferrer i Guàrdia ha demanat el soterrament de tot el cablejat elèctric, l’arranjament del final del carrer Barcelona (on hi ha el talús) -abans de començar la reforma- i que s’habilitin aparcaments en bateria per compensar la pèrdua de places d’estacionament.

També consideren que fins que no hi hagi aparcaments accessibles no haurien de començar les obres, alhora que es mostren preocupats per la situació d’un habitatge situat al número 19 del carrer Barcelona, que es trobaria en mal estat.