Parets del Vallès

Notícia

La Sociovergència rebutja gairebé la totalitat de les al·legacions presentades al projecte de reforma del Barri Antic

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Parets, reunida el passat 14 de setembre, va desestimar gairebé la totalitat de les al·legacions presentades de manera conjunta pels grups municipals a l’oposició: Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans.

PSC i PDCAT només tindran en consideració la proposta d’utilitzar  “materials i textures per tal que la reforma del carrer Travessera estigui en bona coordinació amb el projecte original del Centre Cultural Can Rajoler”.
 
La resta de peticions han estat rebutjades per diferents motius. D’aquesta manera el projecte executiu queda aprovat definitivament i ara ja es pot convocar de manera imminent la licitació dels treballs de les dues primeres fases, que s’executaran gairebé simultàniament.
 
No hi haurà rebaixa dels costos de l’obra
 
La rebaixa del cost del projecte, una de les propostes presentada per Ara Parets ERC, no ha estat atesa pel Govern Municipal que considera “adequat el preu de 385 euros/m2”. A més, assenyala que un projecte de reurbanització en un centre històric, pot oscil·lar entre 110 €/m2 fins a 1000€/m2, si es tenen en compte “els projectes reals portats a terme per l’equip redactor d’aquest document: Sangenís-Rosselló”. Les dues primeres fases del projecte es licitaran amb un preu de sortida de 1,39 milions d’euros.
 
No hi haurà actuacions a Joaquim Guasch i passatge Layret
 
El projecte definitiu no ha previst cap mena d’actuació al carrer Joaquim Guasch, que dóna accés a la plaça de la Vila i carrer Major, o al passatge Layret. Tampoc hi haurà cap millora en el tram del carrer Barcelona on hi ha el talús, encara pendent d’arranjar. D’aquesta manera es descarta “el mirador” que proposaven tots els grups de l’oposició.
 
Aparcament suficient a la zona
 
Sobre l’eliminació d’una cinquantena de places d’aparcament, el Govern considera que “s’absorvirà sense cap problema gràcies als pàrquings situats a menys de 500 metres”.
Tampoc preveuen la senyalització d’espai de càrrega i descàrrega, ja que la proposta serà de destinar franges horàries per aquest tipus d’accions.
 
En la resposta a les al·legacions, l’Ajuntament aclareix que finalment es mantindran els contenidors d’escombraries tradicionals a la via pública i que els autors del projecte descarten la presència d’arbres al carrer.
 
També consideren adequat que no es soterri l’enllumenat i que passi per les façanes “bàsicament pel cost que representa”.