Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC detecta presumptes irregularitats en la liquidació de les despeses del viatge de Mingote al Brasil

Ara Parets ERC considera desmesurat l’import dels taxis que l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, va facturar durant la seva estada a Rio de Janeiro, el setembre de 2016, durant els Jocs Paralímpics.

Trajectes de tan sols 2 quilòmetres, i que acostumen a valdre 6 euros, van acabar costant 20 vegades més cars.

Les despeses més elevades van ser el taxi que van pagar per anar de l’hotel a la piscina. Els dos rebuts presentats costen 510 i 530 reals (138 i 143 euros), per un trajecte de 2 kms i que acostuma a valer un màxim de 21 reals (6 euros).

En canvi, el desplaçament de l’hotel a l’aeroport de Rio d’uns 20 kms, només va costar entre 140 i 180 reals (38 i 48), preu més pròxim al preu habitual.

Tot i disposar de cotxe oficial, també van facturar dos serveis de taxi més pel desplaçament entre Parets i l’aeroport del Prat de Barcelona, amb un cost total de 147 euros.

Restaurants facturats

Tant l’alcalde Mingote com el regidor d’esports Dídac Cayuela van facturar 11 tiquets en concepte de dietes en restaurants i cafeteries, amb un tiquet d’un sòl àpat de 316,80 Reals (85 euros) amb Cabernet inclòs.

Tots dos no es van estar de res i fins i tot van liquidar els cafès que van prendre durant les seves esperes a l’aeroport. Va ser com és diu un viatge amb totes les despeses incloses, fins i tot amb minibar de l’hotel.

En total l’estada de 4 dies Mingote i Cayuela va tenir un cost de 3.525,83 euros.

Mingote va preveure el seu viatge al Brasil sis mesos abans que es fes públic

L’alcalde de Parets, Sergi Mingote, tenia molt clar que aniria als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro (Brasil) molt abans del que podria semblar però mai ho va comunicar públicament tal com s’havia fet en els Jocs de Londres (2012) o Atenes (2004).

Quan encara governava en solitari, el 12 de març de 2016, va pagar dues entrades per assistir als Jocs Paralímpics al preu de 42,28 euros.

Les entrades les va adquirir el nedador Miguel Luque i l’Ajuntament les va pagar posteriorment, tal com mostra la bestreta de caixa fixa d’alcaldia, a la que ha pogut tenir accés Ara Parets ERC.

El 7 d’abril de 2016, i de la mateixa bestreta, l’Ajuntament va pagar dos bitllets d’avió cap a Rio de Janeiro que van costar 2.072,62 euros. Eren per l’alcalde i pel regidor d’esports, Dídac Cayuela.

Des del 7 d’abril i fins al plenari del 29 de setembre, Mingote no va comunicar oficialment la seva estada a Rio de Janeiro.

De fet, va ser arran d’una roda de premsa d’Ara Parets ERC (26 setembre 2016) quan es va veure obligat a donar explicacions en una sessió de ple molt crispada on va avançar que “el 2019 anirà als Jocs Paralímpics del Japó si continua com alcalde de Parets”.