Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament de Parets només ha gastat un 31% del capítol d’inversions del pressupost 2017

Seguint la línia d’exercicis anteriors, el Govern de la Sociovergència només s’ha gastat 912.012 euros, és a dir un 31%, del capítol d’inversions previst en el pressupost d’aquest 2017.

Quan falten dos mesos per finalitzar l’any, des d’Ara Parets ERC hem constat com moltes de les actuacions del capítol 6 continuen pendent d’executar-se. Aquesta pràctica no és nova, ja que hi ha inversions que es venen arrossegant des de fa anys.

És el cas de la construcció de la Sala Polivalent del Pau Vila, el Complex Esportiu del Tenes o la millora dels carrers del Barri Antic.

Així les actuacions intactes del pressupost 2017 són els 100.000 euros previstos en la primera fase de la millora del barri antic (Carrer Barcelona i Travessera) ; 100.000 euros per al Pla Integral d’escossells ; els 1,45 milions d’euros del parc del Sot d’en Barriques (500.000 euros pressupost inicial + 950.000 euros en dues modificacions de crèdit) ; 325.000 euros per al projecte esportiu Complex Tenes o els 10.000 euros de la botiga solidària.

La Sala Polivalent del Pau Vila, principal inversió

La construcció de la nova sala polivalent de l’escola municipal Pau Vila i l’ampliació de la cuina, ha estat la principal inversió del pressupost 2017 de l’Ajuntament de Parets.

L’Ajuntament ha destinat 550.000 euros, 345.000 procedents de recursos ordinaris i altres 205.000 euros que el consistori ha rebut –en concepte de subvenció- de l’àrea d’educació de la Diputació de Barcelona governada per Esquerra Republicana.

Però la inauguració del nou equipament educatiu, que va tenir lloc el passat 17 d’octubre, va resultar accidentada. Dos dies després de la seva estrena es va inundar completament la sala i a dia d’avui la cuina continua sense estar operativa, malgrat que el Govern de la Sociovergència no ha donat a conèixer els motius.

Des d’Ara Parets ERC hem demanat explicacions per la inundació de la nova sala, un fet que ha estat denunciat per altres forces de l’oposició. Tot sembla indicar que no s’haurien segellat correctament les plaques del sostre i que no hi hauria desaigües.

Un cop més aquesta legislatura, la gestió de l’obra pública del govern Mingote té un nou nyap després de la coberta de la pista de Can Butjosa, la reforma de l’avinguda Espanya, el talús del carrer Barcelona o el carril bici que va costar prop de 150.000 euros.