Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC demana al PDECAT que ‘per dignitat nacional’ trenqui el pacte de govern amb els socialistes

El Grup Municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana insta a l’antiga Convergència a trencar el pacte de govern amb el PSC-PSOE i a deixar el Govern Municipal de Parets del Vallès.

Per ERC, amb la situació política actual no és de rebut que un partit sobiranista que defensa el dret dels catalans a tenir un Estat propi formi part del govern amb un partit unionista que ha donat suport al Senat a l’aprovació de l’article 155 de la Constitució.

En les darreres setmanes la deriva espanyolista del PSC-PSOE ha estat evident com ho demostra la seva oposició i la campanya contrària al Referèndum de l’1 d’octubre, la seva participació en manifestacions unionistes al costat de partits i organitzacions feixistes, el seu compromís per formar un Govern després del 21 de desembre amb PP i Ciutadans o la manca de condemna de les operacions policials i de repressió per part de l’Estat espanyol.

Alhora, des d’Ara Parets ERC denunciem que el PDECAT no pot governar amb un partit que no ha reconegut la proclamació de la República Catalana i que tampoc reconeix la legitimitat del president Puigdemont així com de la resta de consellers del govern, cessats pel Govern Rajoy, entre els quals el paretà Jordi Turull (Presidència), a la presó des d'aquest dijous al vespre.

El portaveu Jordi Seguer assegura que “per dignitat nacional”, el PDECAT hauria de trencar el pacte de govern amb el PSC Parets i seguir el camí d’altres seccions locals que han decidit acabar amb els pactes en localitats com Molins de Rei, Esplugues, Mataró, Palau-Solità i Plegamans o Girona.

Seguer ha anat més enllà i ha dit que en moments com els actuals “es fa insostenible i incomprensible que les forces independentistes pactem amb els socialistes, que han estat còmplices de la repressió de l’Estat i de la intervenció de les institucions catalanes amb l’article 155 i que han imposat unes eleccions autonòmiques amb l’ànim d’ocupar el poder de qualsevol manera. Volen aconseguir el poder que la població no els va atorgar el 27 de setembre de 2015”.

Per Ara Parets ERC el més lògic seria que el regidor Raül Urtusol sortís del govern i si ho creu necessari doni suport als socialistes des de fora “en les qüestions de poble que tant defensa”. Continuar governant des de dins amb el PSC-PSOE “és un flac favor a la causa independentista” i la demostració que a Parets, el PDECAT no prioritza els seus interessos de país.