Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP reclamem un ple urgent per condemnar l'empresonament del Govern Català

Les tres forces d'esquerres a l'oposició han reclamat aquest divendres la convocatòria d'un ple extraordinari urgent per condemnar l'entrada a presó de 8 membres del Govern legítim de Catalunya i per exigir el seu alliberament així com el de la resta de presos polítics, entre els quals els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.

Tots tres grups considerem que després de l'empresonament del paretà Jordi Turull, conseller de Presidència, no s'hi val demorar més temps per tal de celebrar el ple extraordinari sol·licitat de manera conjunta el passat 24 d'octubre.

Cal recordar que des del passat 21 d'octubre l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, es troba de vacances al Nepal i no està prevista la seva incorporació fins aquest dilluns 6 de novembre.

15 de novembre, possible data del Ple

Si el Govern de la Sociovergència esgota els terminis legals, el ple quedaria convocat automàticament per dimecres 15 de novembre i dins de l'ordre del dia es tractaria la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que PSC i Ciutadans Parets van tombar.

En la petició formulada aquest divendres, Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP hem presentat un nou text a tractar, on entre d'altres punts s'indica:

-Exigim la llibertat del vicepresident de la Generalitat i dels set consellers del Govern legítim de Catalunya, empresonats per un presumpte delicte de sedició, rebel·lió i malversació de Fons públics.

-Reclamem també la sortida de la presó dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, acusats d’un delicte de sedició.

-Expressen el nostre total suport al conseller paretà Jordi Turull que des del marc democràtic ha defensat la voluntat del poble català de decidir a les urnes el seu futur polític.

-Exigim al Govern de l’Estat i a la resta de forces polítiques que li donen suport (C’s i PSC-PSOE) que aturin la repressió política i judicial per encetar un procés de negociació i de diàleg conjunt per trobar una solució al problema polític que viu Catalunya i el seu encaix dins de l’Estat espanyol.

-Instem al Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que estan portant a terme amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

-Reconeixem al president Carles Puigdemont, com el president legítim de la Generalitat de Catalunya així com a la resta del seu govern.

-Manifestem el nostre suport a tots els càrrecs electes i treballadors públics que han rebut una querella per haver recolzat el referèndum de l’1 d’octubre. Un referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya celebrat de manera unilateral perquè el Govern Espanyol, PP, PSOE i C's s'hi van oposar frontalment.