Parets del Vallès

Notícia

L'Ajuntament de Parets demana la llibertat de Jordi Turull però no el considera 'pres polític'

El vot contrari dels socialistes paretans ha impedit, en els plens extraordinaris celebrats aquest dijous a la tarda, que l'Ajuntament de Parets del Vallès reconegui el conseller paretà Jordi Turull com a 'pres polític'.

Les dues mocions presentades per Ara Parets ERC,Sumem Parets i NOPP -que anaven en aquesta línia- van ser rebutjades pel PSC-PSOE i Ciutadans.

En canvi, en la moció de mínims -consensuada per socialistes i el PDECAT- s'expressa "el suport especial com a veïnes i veïns a Jordi Turull" i es reclama "la revisió d’aquest acte judicial i la seva posada en llibertat, així com la excarceració dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana, i de la resta de membres del Govern Català".

Els socialistes es neguen a reconèixer la legitimitat del Govern de Puigdemont

Ara Parets ERC va votar en contra de les mocions presentades pel grup socialista, una contra el 155 perquè es va negar a reconèixer que l’1 d’octubre de 2017 va tenir lloc un Referèndum per l’autodeterminació de Catalunya i també es va negar a fer autocrítica.

"Com es pot votar contra el 155 quan és el teu propi partit, el PSC-PSOE és qui l’ha tirat endavant de manera còmplice amb PP i Ciutadans", va dir el portaveu Jordi Seguer.

De la mateixa manera ERC també va votar en contra de la moció presentada pel grup socialista que demanava l’alliberament del conseller Jordi Turull: "No pas perquè no estiguem d’acord en el fons sinó perquè per a nosaltres Turull, la resta de membres del govern i els presidents de l’ANC i Òmnium són presos polítics".

Tampoc vam donar suport a una moció que no reconeix que l’únic Govern legítim de Catalunya és el que va ser cessat arran de l’aplicació del 155. Per Esquerra Republicana l’únic govern legítim de Catalunya és l’encapçalat, ara des de l’exili a Brusel·les pel president Puigdemont, és el govern sorgit de les eleccions celebrades el 27 de setembre de 2015 on les forces independentistas van aconseguir la majoria absoluta.

Reconeixement al CDR Parets

Una àmplia representació del Comitè en Defensa de la República va assistir aquest dijous a la tarda als dos plens extraordinaris, un d'ells demanat per l'oposició d'esquerres.

En el decurs del desenvolupament de la sessió van reclamar que el conseller Jordi Turull i la resta d'empresonats fossin considerats com a 'presos polítics'.

El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va destacar "la gran tasca que des del carrer s’està portant a terme aquests setmanes a través dels CDR, del Comitè en Defensa de la República. Sense ells no hauria estat possible l’1 d’octubre la defesa dels col·legis electorals i sense ells i elles tampoc hauríem arribat fins aquí, en les concentracions, les aturades de país, les cassolades i altres accions en defensa de les institucions catalanes".