Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC vol saber els costos de la defensa jurídica de l’alcalde en la querella interposada contra CiU per l’ús del cotxe oficial

Cinc mesos després d'haver-ho demanat, el grup municipal d’Ara Parets ERC continua a l’espera que el Govern doni a conèixer els costos econòmics dels advocats contractats per l’Ajuntament de Parets per defensar l’alcalde Sergi Mingote (PSC) en la querella interposada contra el president local i el portaveu del grup municipal de CiU “per l’ús del cotxe oficial”.

El cas es remunta a l’abril de 2012 quan en un article publicat per la secció local de CiU de Parets assenyalaven que tant el batlle com la seva dona abusaven dels recursos públics "per satisfer necessitats personals", i insinuaven que feien servir un dels cotxes oficials de l'Ajuntament per anar a comprar i portar la filla a l'escola, entre altres activitats.

Tot i que el PSC va amenaçar de presentar una querella contra Convergència, finalment va ser l’alcalde Sergi Mingote qui va presentar la denúncia als jutjats, carregant els costos de la defensa jurídica a les finances municipals.

El cas es va arxivar l’abril de 2013 al Jutjat d'Instrucció número 5 de Mollet del Vallès però posteriorment es va reobrir a l’Audiència Provincial de Barcelona, d’on no es coneix la resolució definitiva.

Des d’Ara Parets ERC considerem que com a mesura de transparència caldria conèixer la quantitat econòmica que l’Ajuntament ha pagat per la defensa jurídica d’aquest cas i quina ha estat la seva sentència ferma, si és que ja s’ha publicat.

Tot i la querella per l’ús del cotxe oficial, aquest enfrontament judicial no va ser cap obstacle en la signatura del pacte de govern de la Sociovergència l’abril de 2016, entre PSC-PSOE i PDECAT- i que encara continua vigent.

En cas que el Govern Municipal no faciliti la informació -sol·licitada en data 5 de juny de 2017-, Ara Parets ERC presentarà queixa formal davant del Síndic de Greuges i demanarà la seva empara tal com ja va succeir l’any passat quan el Govern va posar traves per facilitar documentació referent ‘al viatge a Rio de Janeiro’, ‘cursos de formació dels càrrecs electes’, despeses en dietes o la suposada baixada de sou de l’alcalde Mingote durant el període 2012-15.