Parets del Vallès

Notícia

L'Ajuntament de Parets, amb l'abstenció del PSC, condemna la campanya de delació a les escoles de Societat Civil Catalana

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets, reunida el passat dijous, va aprovar amb els vots favorables d'Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT, l'abstenció del PSC-PSOE i el vot en contra de Ciutadans, una moció que demanava "que el Ple de l’Ajuntament de Parets condemnés de manera enèrgica la campanya endegada per l’entitat unionista Societat Civil Catalana on es fomenta la recollida de queixes i denúncies de particulars referents a símbols polítics que suposadament hi ha en els centres escolars com ara estelades, pancartes de Somescola, murals, exercicis inadequats o fotocòpies de manuals que falsegen la realitat.

Els socialistes paretans, representats per l'alcalde Sergi Mingote, es van negar a condemnar les manifestacions de la catedràtica de Dret Constitucional Teresa Freixes i de la resta de participants en la manifestació del 29 d’octubre que van carregar contra el model d’escola catalana.

El text presentat per Ara Parets ERC expressa el suport de l’Ajuntament de Parets a tota la comunitat educativa i fa un reconeixement cap a Somescola, la plataforma integrada per 43 entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu que dona el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa davant la LOMQE i les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.

Alhora insta també a tots els partits del Parlament de Catalunya que no utilitzin la llengua catalana com a arma política en les seves campanyes electorals i que respectin l’autonomia educativa que té la Generalitat.

El PSC-PSOE amb Convivència Cívica Catalana

En la part expositiva de la moció, es recordava que el passat 29 d’octubre, en la manifestació a favor de la unitat d’Espanya i en contra del dret d’autodeterminació de Catalunya, convocada entre d’altres per Societat Civil Catalana i amb el suport del PP, PSC-PSOE, Ciutadans i amb la participació de diverses organitzacions d’extrema dreta i feixistes, la catedràtica Teresa Freixas de Concòrdia Cívica Catalana i candidata de Ciutadans a les eleccions del 21 de desembre va denunciar l’adoctrinament a l’escola catalana.

Freixes va llançar missatges d'hostilitat cap als sobiranistes, acusant-los de totalitarisme i d'haver impulsat l'adoctrinament a les escoles.

Tot i fer modificacions en el text original per facilitar el vot favorable, el PSC Parets es va negar a donar suport a la moció que condemna aquesta campanya.

Des d'Ara Parets ERC lamentem l'actitud del grup socialista el que demostra que "la gran desorientació que pateix el partit a Parets amb un posicionament molt ambigu, entre dues aigües, tal com s'ha vist darrerament amb el Referèndum de la independència o la negativa a admetre que el conseller Jordi Turull és un pres polític".

Cal recordar que el Partit Socialista de Catalunya ha expressat el seu suport a l’entitat Societat Civil Catalana incorporant el número 2 d’aquesta entitat en el quart lloc de la candidatura de les eleccions previstes pel 21 de desembre, Alex Ramos.