Parets del Vallès

Notícia

L'alcalde Mingote desconeix si les obres de la nova Sala Polivalent del Pau Vila estaven recepcionades abans de la seva inauguració

Tres mesos després de la seva inauguració, l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, no sap si les obres de la nova Sala Polivalent de l'Escola Municipal Pau Vila estaven recepcionades abans de la seva posada en funcionament, el passat 17 d'octubre.

Així ho va assegur aquest dimecres a la tarda el batlle socialista -que es va dedicar a llençar pilotes fora- durant la reunió del Consell Escolar Municipal, celebrada al mateix Pau Vila.

A preguntes del portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, l'alcalde va dir que "no té per què saber si les obres estaven certificades i si complien tots els paràmetres del projecte", executat per l'empresa Arcadi Pla per més de 700.000 euros.

Seguer va demanar conèixer amb detall tots els desperfectes que es van produir l'endemà de la inauguració de la sala, a causa de la pluja, i va preguntar a Mingote "quines responsabilitats de caràcter tècnic i polític assumirà el Partit dels Socialistes de Parets".

Qui pagarà els desperfectes?

Els portaveus de NOPP i Ciutadans, presents en la sessió del Consell Escolar Municipal, van preguntar també per qui assumiria els costos econòmics dels desperfectes que s'han produït.

Així, és molt probable que s'hagi de canviar tot el parquet de la sala. A més, tot sembla indicar que el dia de la inauguració, la coberta no estava ben segellada i que la pista no comptava amb embornals per evitar inundacions, en casos de pluja.

L'oposició va sol·licitar que en el pròxim Consell Escolar l'alcalde Mingote es comprometi a fer públics els sobrecostos de les obres i qui ha assumit finalment el seu pagament.

Cuina sense entrar en funcionament

Des d'Ara Parets ERC també es va preguntar a l'alcalde pels motius pels quals l'ampliació de la cuina de l'escola municipal Pau Vila no havia entrat en funcionament.

Mingote es va comprometre a fixar, d'acord amb l'AMPA del Pau Vila, un calendari per estudiar les millores a l'equipament però no va concretar quan estarien solucionades les anomalies que impedeixen el seu ús amb 'normalitat'.

Comissió Informativa: 18 de gener de 2018

D'altra banda, el pròxim dijous 18 de gener (18 h) tindrà lloc la comissió informativa sol·licitada per Ara Parets ERC per tal que el Govern Municipal doni a conèixer tots els detalls dels desperfectes ocasionats a la Sala Polivalent del Pau Vila, els costos econòmics i quines són les responsabilitats tècniques i polítiques que se'n deriven.

La comissió la va demanar ERC a mitjan novembre després de recollir el malestar i la preocupació dels pares i mares del centre que veien com des del Govern Socialista no s'havien solucionat aquestes deficiències.

Nyaps urbanístics

La construcció de la nova sala del Pau Vila és un nou exemple dels nyaps urbanístics que en aquest mandat ha tingut el Govern Mingote.

El primer va ser la coberta de la pista esportiva de Can Butjosa –una reparació que va costar el doble que la seva construcció-, posteriorment la remodelació de l'avinguda Espanya, el carril bici que travessa tot el poble, el talús del carrer Barcelona i ara la nova sala polivalent.

El dia de la inauguració de la sala, l'alcalde "va deixar pels núvols a l'arquitecte que havia dissenyat la sala i l'empresa constructora i aquests últims mesos ha estat callat sense donar cap tipus d'explicació".

L'equipament que ha costat uns 700.000 euros finançats per l'Ajuntament (500.000 i 200.000 aportats per la Diputació de Barcelona) va ser inaugurat el 17 d'octubre, però dos dies després, el 19 es va inundar.