Parets del Vallès

Notícia

Abolafio hauria facturat prop de 2 milions d’euros des que Mingote és alcalde de Parets

L’empresa constructora Abolafio hauria facturat gairebé 2 milions d’euros en obra pública a l’Ajuntament de Parets des de mitjans de 2012 i fins avui dia: 1,89 milions d’euros.

Són almenys les dades que ha donat a conèixer el consistori al grup municipal d’Ara Parets ERC.

Les xifres les ha comunicat el secretari al cap d’un any d’haver-les sol·licitat i després d’haver demanat l’empara del Síndic de Greuges de Catalunya.

Després de la polèmica generada l’any passat, ERC va demanar saber totes les adjudicacions que havia rebut Abolafio i les seves filials per part de l’Ajuntament de Parets.

De la relació de contractes que s’inclouen destaquen els 456.750 euros + IVA de la concessió del manteniment de la infraestructura urbana, que finalitza l’abril de 2018 i que es va renovant i ampliant des del 2012, pocs mesos després que Mingote assumís l’alcaldia de Parets.

Entre els treballs d’obra pública addicionals encarregats a Abolafio hi ha l’adequació del pàrquing del costat de l’ambulatori (154.991 euros + IVA), el pàrquing del cementiri (78.727 + iva), la 2a fase de la reforma i ampliació de Cal Jardiner (370.502 euros + iva) o les obres de supressió de les pèrdues d’aigües residuals al medi al carrer Pere Castells.

Intervenció del Síndic de Greuges

La informació facilitada pel secretari arriba després de la mediació del Síndic de Greuges de Catalunya. I és que Ara Parets ERC va denunciar la manca de transparència del Govern en dues qüestions: el contracte públic amb Abolafio i la despesa en defensa jurídica que l’Ajuntament ha tingut en la demanda presentada contra CiU Parets en el cas de l’ús del cotxe oficial.

Però la informació facilitada sobre Abolafio és incompleta i en el cas dels costos jurídics no ha estat facilitada per part del consistori.

Sobre Abolafio encara hi ha pendent conèixer la despesa en obra pública de les seves filials (com ara Recotec que va reparar el carril bici de l’avda Espanya) o els albarans de tota la despesa mensual en obra pública, és a dir tots els treballs realitzats i validats per l’Ajuntament.

També Ara Parets ERC ha demanat informació relativa al contracte de seguiment i control dels serveis urbans i la via pública adjudicat a l’exregidor del PSC de Canovelles, J.A.R.D.

La documentació rebuda també és incompleta, ja que no hi figura el seu currículum ni confirma ni tampoc desmenteix la seva vinculació professional amb ABOLAFIO abans de l’adjudicació d’aquest contracte de serveis.