Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC demanarà que l’Ajuntament redueixi la ‘bretxa salarial’ entre els treballadors de la plantilla municipal que és del 21,97%

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el Grup Municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana proposarà al Govern Socialista que passi de les paraules als fets i redueixi l’important ‘bretxa salarial’ que existeix entre els treballadors de la plantilla municipal.

Segons dades del darrer Pla d’Igualtat Intern de l’Ajuntament es va detectar una bretxa salarial del 21,97%, una xifra molt més elevada que l’existent a tota l’administració pública espanyola que era del 10,93%.

Per tot plegat, Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus del 15 de març on demana que l’Ajuntament “es comprometi a reduir la bretxa salarial i la situï  almenys en la mitjana estatal del 10,93% abans de l’any 2020”.

El text també proposa que es faci un estudi acurat dels motius pels quals es produeix una ‘bretxa salarial’ tan elevada entre els treballadors en conceptes retributius com els complements específics -de fins al 43,40%- o en altres complements addicionals -un 35%- i acordi les solucions, en consens amb el Comitè d’Empresa.

Altres dels acords inclosos en la moció assenyalen que s’estableixin criteris d’igualtat per aconseguir la paritat en la majoria dels càrrecs de comandament de l’Ajuntament, que es continuïn adoptant mesures que permetin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral ; que es continuï treballant per la prevenció de qualsevol tipus de discriminació cap a les dones ; tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i les polítiques fetes des del Govern Municipal.
 
Suport a la Vaga Feminista del 8 de Març

D’altra banda, Ara Parets ERC dona suport a la Vaga Feminista prevista per aquest dijous 8 de març i per això va demanar en la darrera Junta de Portaveus l’adhesió de l’Ajuntament a les aturades parcials de 2 hores per torn.

Militants de la Secció Local i Grup Municipal instal·laran una carpa informativa a la plaça de la Vila, a partir de les 10 del matí, i posteriorment assistiran a la concentració que es farà.