Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament de Parets només va executar un 36% del pressupost 2017 d’inversions

El darrer informe trimestral de l’estat d’execució del pressupost i de morositat de l’Ajuntament de Parets -fet públic en el ple de febrer- posa de manifest com el Govern Socialista només va utilitzar un 36% dels diners pressupostats en la partida d’inversions del 2017.

Aquesta pràctica, molt habitual durant aquest mandat, va ser denunciada pel portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, qui va dir que “aquesta és la línia que es segueix durant aquesta legislatura on gairebé no s’han fet inversions per tal de deixar el seu gruix principal en el darrer any de mandat i fer-ho en clau electoral”.

Quant a les xifres reconegudes, així l’Ajuntament va preveure 6,3 milions d’euros en concepte de capítol 6 o inversions i només va utilitzar 2,3 milions, un 36,5%.

D’aquests 2,3 milions, a data 31 de desembre l’Ajuntament havia fet el pagament de 2 milions i tenia l’obligació reconeguda de pagar-ne 301.000 euros més.

Inversions pensant en les eleccions municipals

Des d’Ara Parets ERC denunciem que al Govern Socialista li han sobrat els dos primers anys i mig de legislatura on ha tingut el manteniment de la via pública totalment deixat i on no ha fet gairebé inversions i les poques que ha tirat endavant han tingut seriosos problemes com ara la sala polivalent del Pau Vila, la coberta de la pista esportiva de Can Butjosa, l’avinguda Espanya, el talús del carrer Barcelona o el carril bici.

Moltes de les inversions ja previstes en els pressupostos de 2017 continuen pendents d’executar. És el cas de la reforma dels carrers del Barri Antic, el tancament de les pistes d’atletisme o millora del complex esportiu o la construcció del nou parc del Sot d’en Barriques.

Des d’ERC lamentem que tenint en compte la situació econòmica de les finances municipals, el consistori no faci una aposta decidida per l’habitatge social.