Parets del Vallès

Notícia

Mingote i el PSC Parets es reafirmen: ‘No hi ha presos ni exiliats polítics catalans’

Els socialistes no col·locaran la pancarta que demana la llibertat dels Presos Polítics.

Amb els vots contraris del PSC i de Ciutadans, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets ha rebutjat aquest dijous a la tarda la moció conjunta presentada per Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP que demanava l’alliberament de tots els presos polítics catalans, la tornada amb totes les garanties polítiques de les persones exiliades i l’adhesió al Front Democràtic contra la repressió de l’Estat espanyol promogut pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

El text consensuat per les tres forces d’esquerres de l’oposició va comptar amb el suport del PDECAT.

En la moció es demanava que l’Ajuntament de Parets tornés a col·locar al balcó de la Casa de la Vila ‘Llibertat Presos Polítics’, proposta que el Govern Socialista va rebutjar.

Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP reclamaven que l’Ajuntament expressés la seva solidaritat amb els familiars de tots els presos i exiliats polítics, en especial del paretà Jordi Turull, empresonats injustament per haver complert el mandat democràtic expressat en el referèndum de l’1 d’octubre.

També s'exigia que es respectessin els drets polítics de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull, proposats fins ara en els intents d’investidura.

Alhora insistien en la defensa dels drets polítics de tots els diputats i diputades escollits democràticament, així com dels representants de la societat civil i els membres del Govern i denunciem altre cop la vulneració de drets civils, fonamentals i polítics que afecta tota la ciutadania de Catalunya.

I per últim feien una crida als demòcrates de Catalunya, als demòcrates dels Països Catalans i de la resta de nacions de l'Estat espanyol i també d'Europa a mobilitzar-nos de forma pacífica, democràtica, massiva i transversal en defensa dels drets civils i polítics.

Moció alternativa del PSC

La Junta de Portaveus va sotmetre a aprovació una moció de l’AMI i l’ACM -presentada a darrera hora pel PDECAT- que va ser rebutjada pel PSC i Ciutadans i va comptar amb 8 vots favorables: Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i PDECAT.

També fora del termini -ja que els regidors de l’oposició no van tenir temps d’estudiar-la- el PSC va presentar un text alternatiu “a favor del diàleg i la reconciliació”.

Una moció que es va aprovar amb el vot de qualitat de l’alcalde Mingote i gràcies a l’abstenció del regidor del PDECAT, Raul Urtusol.

En la votació es va produir un empat a 8 vots, ja que Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i Ciutadans van votar en contra.

Pel portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, “la moció del PSC sonava a llenguatge guerra civilista i de transició. Després d'acusar els CDR de provocar insurreccions al carrer ara volen dialogar? Cal parlar quan no encara reconeixen l’existència de presos i exiliats polítics?”, es preguntava Seguer.

D’altra banda, Seguer ha acusat al Partit Socialista de Parets “de ser uns miserables quan acusen Sumem Parets d’anar de bracet dels independentistes”.

“Srs/es del PSC Parets: el que ha fet Sumem és posar-se al costat dels demòcrates i no anar amb els Carcellers del 155. I mentrestant vostès de lluna de mel amb el PDECAT”, ha conclòs el portaveu d’ERC Parets.