Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC lamenta que el Govern Socialista no hagi explicat a l’oposició cap dels grans projectes del darrer any de mandat

El Govern Socialista afronta el darrer any de la legislatura amb l’objectiu d’executar algunes de les grans obres que ha promès des de fa molts anys.

És el cas del complex esportiu del Tenes, el nou parc del Sot d’en Barriques, la reforma dels carrers del Barri Antic o les millores als parcs de la plaça la Salut i de l’avinguda Espanya.

Es dona la circumstància que d’aquests projectes previstos, i a excepció de la reforma dels carrers del Barri Antic, els grups polítics de l’oposició no han rebut cap tipus d’informació i avui dia no estan publicats en el web municipal.

Des d’Ara Parets ERC lamentem que el Govern Municipal amagui les seves intencions en projectes que suposaran una despesa econòmica superior als 4 milions d’euros.

En el cas de la millora dels carrers pròxims a l’Ajuntament, el Govern Sociovergent va publicar el projecte durant l’agost de 2017 i tota l’oposició va presentar al·legacions conjuntes que van ser desestimades.

Fins i tot el Govern Local va iniciar els tràmits de la licitació de les obres sense haver resolt aquestes al·legacions.

Prèviament i a petició de tota l’oposició, els arquitectes, autors del projecte del Barri Antic, van exposar alguns dels detalls de l’actuació prevista. A més, el Govern Sociovergent d’aleshores no va convidar als regidors de l’oposició a les reunions celebrades amb els veïns i veïnes.

Comissió d’Urbanisme inexistent

Precisament PSC i PDECAT van rebutjar la proposta conjunta de l’oposició de crear una Comissió Permanent d’Urbanisme que tractés aquestes qüestions. La proposta va ser vetada en una de les Juntes de Portaveus.

La comissió hauria servit per donar compte de tots els projectes urbanístics previstos així com d’altres que des del Govern Municipal no han volgut donar a conèixer com ara la reforma de la C-17, amb al·legacions conjuntes de tota l’oposició.

Més de 4 milions en obra pública

Abans de les eleccions municipals de 2019, l’alcalde Mingote pretén inaugurar el nou parc del Sot d’en Barriques (1,4 milions euros), les millores al complex esportiu del Tenes (900.000 euros), la reforma dels carrers Barri Antic (1a i 2a fase 1,2 milions) o les millores del parc de la plaça la Salut i del parc de l’avinguda Espanya (400.000 euros).

Mentrestant no hi ha previstes actuacions a altres parcs públics -amb poc manteniment- com els de Mirador de Gallecs, la Linera i cap tipus d’inversió pública per adquirir habitatge assequible, una de les reivindicacions d’Ara Parets ERC.

El portaveu d’ERC, Jordi Seguer, qüestiona els processos participatius que s’han seguit per elaborar els projectes del parc del Sot d’en Barriques o de la plaça de la Salut.

“Als veïns/es se’ls ha preguntat per si volien els jocs infantils de fusta, plàstic o metall, si volien els bancs de fusta o de pedra, o si preferien una zona d’arbres o sortidors d’aigua. Un veritable procés participatiu hauria formulat la pregunta: creieu necessari invertir 1,5 milions al parc del Sot d’en Barriques o preferiu mantenir l’espai verd actual i destinar-lo a d’altres inversions”.

Des d’Ara Parets ERC pensem que moltes de les actuacions formen part de la política d’aparador de l’alcalde Mingote, més pensades en la fotografia d’inauguració que no pas en el posterior manteniment de l’espai públic, gairebé inexistent al llarg del darrer mandat”.