Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC proposa que el Ple de l’Ajuntament exigeixi la revisió del Codi Penal després de la sentència del cas de ‘La Manada’

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per a la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals on entre els acords que es proposen hi ha “exigir la revisió del Codi Penal perquè s’hi incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista”.

El text manifesta el suport de l’Ajuntament de Parets a les dones que són víctimes d’agressions sexuals i anima a totes les persones a continuar mostrant el seu rebuig a la sentència i el seu suport als moviments feministes que lluiten contra les violències masclistes.

Alhora demana que es garanteixi la formació obligatòria i continuada de la judicatura per a la garantia dels drets de les dones.

Formació en perspectiva de gènere a l’Ajuntament de Parets

Des d’Ara Parets ERC es va més enllà en la moció i se sol·licita la revisió, si és necessària, del protocol municipal per a la prevenció i abordatge de les situacions d’assetjament sexual en els espais d’oci i lleure, aprovat abans de la Festa Major d’estiu de 2017.

ERC considera de vital importància també “la formació en perspectiva de gènere i violència masclista a tots/es els professionals de l’Ajuntament i en especial a aquells/es que ofereixin serveis directes a les dones”.