Parets del Vallès

Notícia

L'Ajuntament de Parets es compromet a constituir el Consell Municipal de la Gent Gran abans de sis mesos

Per unanimitat de totes les forces polítiques, la darrera Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets va acordar la creació del Consell Municipal de la Gent Gran, abans de sis mesos.

La moció, presentada per Ara Parets Esquerra Republicana, demanava la creació del nou "òrgan de participació de tipus deliberatiu i propositiu" que ha de tenir capacitat d'arribar a acords en qüestions referents a la gent gran de la localitat i també per aquelles competències i funcions que "suposin una millora del benestar i la qualitat de vida d'aquest sector de la població".

Entre els acords adoptats hi ha:

-Aprovar la redacció del reglament de funcionament del Consell Municipal de la Gent Gran que estaria compost pels següents òrgans: plenari, presidència, vicepresidència i grups de treball.

-Assumir el compromís que el Consell de la Gent Gran entraria en funcionament durant els sis mesos immediatament posteriors a l'aprovació d'aquesta moció.

El Consell Municipal de la Gent Gran hauria de contribuir a la promoció de les condicions per a la llibertat i igualtat de les persones grans, la revalorització del respecte a la gent gran i el reconeixement de la seva aportació històrica i actual al benestar de la nostra societat.

Proposta inclosa en el programa electoral d'Ara Parets ERC

La creació del Consell Municipal de la Gent Gran va ser inclosa dins del programa electoral d'ERC en les eleccions municipals de 2015 juntament amb el Consell del Poble o la Taula d'Emergències Socials.

El portaveu, Jordi Seguer, ha restat importància a les crítiques del grup socialista i ha dit que amb l'aprovació de la moció "ara l'Ajuntament té l'obligació de constituir el consell abans de final d'any".

"Que el PSC tingués aquesta proposta en el seu programa no vol dir que l'hagués tirat endavant abans de tancar el mandat. Han tingut tres anys per portar la proposta al plenari i no ho han fet", ha dit Seguer.

Des d'Ara Parets ERC es recorda que els socialistes van copiar del NOPP la proposta de crear la figura del regidor de barri o bé van anunciar la creació del Consell de Poble -proposta presentada per ERC- i que el PSC no tenia al seu programa electoral ni tampoc al Pla d'Actuació Municipal.

Per Seguer, el més important és que s'assoleixin consensos entre les sis forces del plenari i "aquest és un gran acord que s'ha adoptat en benefici de tota la gent gran de Parets i que no hauria d'entrar en cap tipus de disputa política".