Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament revisarà el protocol municipal per a la prevenció i abordatge de situacions d’assetjament sexual en espais d’oci i lleure

A proposta d’Ara Parets ERC, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets es va comprometre a revisar, si cal, el protocol municipal per a la prevenció i abordatge de situacions d’assetjament sexual en espais d’oci i lleure.

Aquest era un dels acords inclosos en la moció presentada per ERC que pretenia defensar els drets de les dones que són víctimes d’agressions sexuals.

El text -aprovat per totes les forces polítiques- compromet a l’Ajuntament en la formació en perspectiva de gènere i violència masclista a tots/es els professionals de l’Ajuntament, en especial aquells que ofereixen serveis directes a les dones.

La moció exigia la revisió del Codi Penal perquè s’hi incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista.

La proposta d’Ara Parets ERC es va presentar poques setmanes després que es conegués la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra en relació al cas ‘La Manada’.