Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC proposa que l’Ajuntament impulsi una campanya per fomentar el consum responsable d’alcohol i altres drogues durant la Festa Major

En els darrers anys la Festa Major de Parets, una de les més multitudinàries de l’entorn, ha estat marcada per les queixes cada cop més nombroses dels veïns i veïnes que resideixen prop del parc de la Linera i dels carrers més pròxims.

Durant els dies de la celebració es produeixen molts episodis d’incivisme, amb consum massiu i irresponsable d’alcohol i drogues.

Alhora la celebració de botellón massiu a l’exterior del parc dificulta encara més la convivència entre els residents de la zona i el públic que vol gaudir de la festa fins a altes hores de la matinada.

Per tal de trobar solucions a la problemàtica actual, Ara Parets ERC proposa la posada en marxa d’una campanya informativa pel consum responsable d’alcohol i altres drogues durant la Festa Major.

Entre les accions que proposa ERC hi ha l’edició de cartells (pòsters) amb dos missatges: el d’un consum moderat d’alcohol i amb seny, i la prohibició de vendre begudes alcohòliques a menors de 18 anys, cartells que s’haurien de reproduir en el programa de mà de la festa Major i la pàgina web.

Més vigilància de la Policia Local

Alhora demana que la Policia Local desplegui aquells dies una vigilància especial per garantir el compliment estricte de la normativa pel que fa a la veda de begudes alcohòliques en els comerços locals.

Ara Parets ERC considera que cal fer extensiva a tota la població la campanya de prevenció per alertar dels perills del consum no responsable d’alcohol i altres drogues.

Per això proposa la distribució de targetons alertant del risc per la salut del consum de determinades drogues.

Per últim, posa damunt la taula la possibilitat de redactar un protocol d’actuació en casos de consum abusiu d’alcohol o drogues.

Precisament per trobar solucions als problemes d’incivisme fa mesos els grups d’Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans van proposar la convocatòria d’una comissió informativa específica i si cal una reunió amb els veïns/es implicats. Avui dia no ha estat convocada.