Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC vota en contra de la modificació de crèdit de gairebé 2 milions d’euros “perquè no prioritza les polítiques socials i perquè es fa en clau electoral”

Amb els vots favorables de l’antiga Sociovergència, el ple ordinari de l’Ajuntament de Parets va aprovar aquets dijous al vespre una modificació de crèdit d’1,96 milions d’euros per donar resposta a diversos compromisos del Govern Socialista abans de les eleccions de 2019.

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, justificava el vot en contra: “la modificació que avui proposen és massa precipitada, no prioritza les polítiques socials i només serveix per afrontar les urgències preelectorals del Partit Socialista”.

Seguer recordava que la proposta era la mateixa que la presentada en el ple del 26 d’abril “retirada per manca de suport del seu soci de govern”.

Cap euro a habitatge assequible

Des d’Ara Parets ERC vam lamentar que entre els gairebé 2 milions d’euros de la modificació, no es destinés cap euro a l’adquisició d’habitatge o a cap projecte de lloguer assequible.

“Amb la situació econòmica del nostre Ajuntament no entenem com no prioritzen precisament l’habitatge públic, per tal d’evitar que molts dels nostres joves i no tan joves marxin del nostre poble”, va dir Seguer.

El portaveu republicà afegia: “Si Ara Parets ERC fos al govern aquesta seria una de les seves prioritats i no tant les obres faraòniques que sempre tiren endavant quan s’apropa el període electoral, i que enguany ens trobarem amb casos tan clars com el parc del Sot d’en Barriques que ens costarà 1,4 milions d’euros”.

Sense projecte de futur ni planificació

Seguer va anar més enllà: “Aquestes modificacions que avui porten al ple demostren com el Partit Socialista no té un projecte a mig termini per Parets. S’han acostumat a gestionar el dia a dia del nostre Ajuntament i no s’han aturat a planificar, que és quan es fan les millors polítiques, pensar bé totes les actuacions a tirar endavant i no estar tan condicionats per les dates d’eleccions municipals. Si ho fessin la ciutadania sortiria guanyant i evitarien molts dels nyaps urbanístics que s’han produït en aquests darrers 4 anys i que ja ens recordarem des del nostre grup. Les presses mai són bones conselleres”.

Entre les actuacions previstes amb els 1,96 milions d’euros hi ha l’adequació de part dels locals municipals d’IVECO (800.000 euros), la modificació del contracte de les escombraries (244.000 euros), la reforma de la plaça Joaquim Guasch (175.000 euros), el deute pendent per l’ús del pàrquing de l’antiga Bendix (11.000 euros) o suplements de crèdit per les proves de l’ADN sanguini per a gossos.