Parets del Vallès

Notícia

El Grup Municipal d’Ara Parets ERC presenta 122 propostes en tres anys de legislatura a l’Ajuntament

122 propostes, de les quals 34 mocions, aquesta és l’activitat duta a terme pel Grup Municipal d’Ara Parets ERC en els tres primers anys de la legislatura.

Aquest dimarts a la tarda, en roda de premsa, els tres regidors han donat a conèixer davant dels mitjans de comunicació totes les propostes presentades tant a través del registre, portades al Ple Municipal i d’altres traslladades a la Junta de Portaveus.

Quant a les mocions, de les 34 presentades, 10 no han estat aprovades: són les que fan referència a l’adhesió a l’AMI, al ‘procés’ i les que demanava la retirada dels darrers carrers amb connotacions franquistes a Parets.

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha valorat positivament l’aprovació de les propostes per crear la “Taula d’Emergències Socials” batejada com a “Xarxa per a la Inclusió Social”, l’adhesió de l’Ajuntament de Parets a la Querella Argentina per incloure tots els alcaldes i regidors paretans represaliats pel franquisme, la creació del “Consell Municipal de la Gent Gran” o l’adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI.

Els esforços del Grup Municipal s’han centrat a presentar propostes relatives al manteniment de la via pública -moltes d’elles gràcies a les aportacions dels veïns/es i a la campanya A Peu de Carrer- i sobre temàtica social.

ERC també està satisfeta perquè -malgrat el retard i els malentesos- finalment es condicionarà, al parc la Linera, el monument dedicat als represaliats pel franquisme.

Assignatures pendents

Les propostes d’Ara Parets ERC relatives a l’habitatge, la participació ciutadana, la transparència i la pluralitat en els mitjans de comunicació no han tingut tant èxit i han estat rebutjades.

Seguer lamenta que no es destini cap euro a l’adquisició d’habitatge social, que no es vulgui complir la Llei de la Comunicació de Catalunya 2005 als mitjans públics locals, que no es faci un ampli procés participatiu en l’elaboració dels pressupostos o que no s’hagi fet una auditoria externa dels comptes de l’Ajuntament i dels contractes municipals.

Pel portaveu d’ERC, en el darrer any de mandat caldria superar les reticències del govern i sospesar -amb estudis exhaustius- la recuperació de la gestió de serveis externalitzats, la municipalització del servei de l’aigua i la implantació de la tarifació social en alguns dels impostos o taxes públics.

“La presentació de més d’un centenar de propostes al llarg dels tres anys demostra que malgrat el que digui el Govern Socialista, el nostre grup no només ha criticat la gestió sinó que també ha presentat moltes propostes i ha fet arribar moltes de les inquietuds de la ciutadania”, ha dit Seguer.