Parets del Vallès

Notícia

Discurs Ara Parets ERC Ple nou alcalde (2-6-2018)

Bon dia a tots i a totes.

Des d’Ara Parets Esquerra Republicana volem felicitar al nou alcalde de Parets, Francesc Juzgado, escollit després de la renúncia de l’anterior batlle en el ple de la setmana passada.

Mirin. El més fàcil pel nostre grup polític en la intervenció posterior a la investidura d’avui hauria estat recórrer a l’hemeroteca per recordar la trajectòria del fins ara portaveu socialista, que acumula 15 anys a l’Ajuntament com a regidor en dues etapes.

O bé posar de relleu que ha estat el màxim responsable de la gestió urbanística de Parets en els darrers 7 anys. Una àrea que ha rebut importants crítiques per part del nostre grup sobretot pels nyaps que s’han produït almenys en aquesta legislatura i que avui no tornarem a repetir.

I no ho farem perquè Ara Parets Esquerra Republicana vol donar una oportunitat al nou alcalde.

Dissabte passat ja dèiem en aquest mateix escenari que avui 2 de juny no comença cap cicle perquè el govern continuarà sent el mateix. No hi ha cap relleu a l’alcaldia sinó un recanvi que no ha estat avalat a les urnes pels paretans i les paretanes.

També ens vam mostrar decebuts per la manca de diàleg entre el Partit dels Socialistes les forces d’esquerres d’aquest plenari. Una manca de confiança que ha impedit una relació més fluïda i no ha permès arribar a grans acords entre les forces polítiques en benefici de tots els paretans i les paretanes.

Aquesta setmana, en un acte davant dels mitjans, Esquerra Republicana feia públic que en els tres primers anys de mandat hem presentat 122 propostes centrades en les polítiques socials, el manteniment i la millora de l’espai públic, la memòria històrica o la construcció de la República Catalana.

La presentació de més d’un centenar de propostes demostra que malgrat el que en moltes ocasions ha dit el Govern Socialista, el nostre grup no només ha criticat la gestió sinó que ha presentat un projecte alternatiu, unes maneres diferents de fer política i també ens hem encarregat de fer arribar al plenari moltes de les inquietuds de la ciutadania.

Es per això que avui estenem la mà al nou alcalde per treballar conjuntament per millorar Parets. Confiem que deixarà enrere les reticències del seu govern i que a partir d’ara i fins a les eleccions municipals de 2019 veurà amb millors ulls les nostres propostes relatives a qüestions com l’habitatge, la participació ciutadana, la transparència o la pluralitat en els mitjans de comunicació públics locals.

Sr. Juzgado en aquest any de mandat com a alcalde té l’oportunitat de fer un gir cap a l’esquerra, superar les seves reticències i sospesar, amb estudis exhaustius, la recuperació de la gestió de serveis externalitzats, la municipalització del servei d’aigua potable o la implantació de la tarifació social en alguns dels impostos o taxes públiques.

I malgrat que des del nostre grup li oferim un diàleg sincer, continuem pensant que després de 40 anys de govern socialista cal renovar el model per donar pas a una renovació de cares, idees i de projecte per una vila que ha canviat molt al llarg d’aquestes 4 dècades.
 
Però això ho decidiran els electors el 26 de maig de l’any que ve. I nosaltres estem a punt!

Esquerra Republicana vol liderar el nou govern després de les eleccions municipals de 2019 i ho volem fer per construir, a mitjà termini, el Parets del futur, amb el màxim consens entre les forces polítiques locals.

Nosaltres ens imaginem en el futur un Parets encara més acollidor, que defensi els valors republicans, la justícia social, l’educació pública, la llibertat, la igualtat i la diversitat, amb un serveis públics de primera qualitat i amb un manteniment més òptim de l’espai públic.

Volem un Parets endreçat urbanísticament que com han dit altres forces de l’oposició visqui més de cara al riu, que aposti realment pel projecte del parc Fluvial i que defensi fermament la conservació de Can Cabassa i tota la verneda de ca l’Isidre Coix.

Volem un Parets encara més verd que cuidi espais tan emblemàtics com el bosquet de la fàbrica, barris com Can Riera i que preservi Gallecs, indret per on no ha de passar cap tipus d’infraestructura.

Volem un Parets més preocupat encara per una ocupació que no sigui precària, que aposti pel treball estable, i que no només es fixi tant en les estadístiques sinó en la qualitat.

Volem que la ciutadania de Parets opini i decideixi molt més sobre el futur del nostre poble. Volem processos de decisió sobre el full de ruta que ha de seguir el nostre poble.

Volem revaloritzar el respecte cap a la gent gran i el reconeixement de la seva aportació històrica i actual al benestar de la nostra societat.

Volem apoderar el nostre jovent per tal que porti la iniciativa en el disseny de les activitats que es fan al nostre poble i diguin la seva en el futur de Parets.

Un govern d’Esquerra a l’Ajuntament defensaria l’autogestió d’espais o la creació d’un Ateneu Popular pels nostres joves.

Volem un Parets que se senti orgullós de totes les seves entitats culturals i esportives.

Volem un Parets on la convivència dels veïns i veïnes es tingui molt més en compte, sobretot quan se celebra la nostra reconeguda Festa Major d’estiu.

Volem un Parets que sigui solidari amb els presos i exiliats polítics, que no s’amagui i doni màxim recolzament al nostre veí Jordi Turull, tancat a Estremera. Un Ajuntament que doni suport al front democràtic contra la repressió de l’Estat.

I Sr. Juzgado per aconseguir tot això, comptem amb una àmplia majoria en el plenari.

Perquè si les esquerres de Parets tenen tanta majoria vostès opten per buscar els suports puntuals de l’antiga Convergència o bé de Ciutadans?

Si realment vol iniciar una nova etapa de col·laboració mútua demostri’ns amb fets i no paraules que vol canviar les polítiques que han seguit fins ara.

Des d’Esquerra Republicana els oferim un diàleg sincer en benefici de tots els paretans i les paretanes.

Fotografia: Heribert Gallardo (facebook Parets del Vallès)