Parets del Vallès

Notícia

De debò que s’han reduït un 80% el nombre de caques de gos a la via pública?

Ara Parets no dona crèdit a les informacions del Govern Socialista que la passada setmana va anunciar als mitjans de comunicació que la quantitat de caques de gos a la via pública s’havia reduït un 80% sense aportar cap tipus de dada estadística.

Per tot plegat des d’ERC ens preguntem si de debò s’ha produït aquesta disminució i si es basa en dades reals o bé és tan sols “la percepció subjectiva” del Govern Municipal.

Precisament la presència de moltes caques de gos ha estat una de les queixes reiterades que el nostre grup polític ha recollit durant totes les visites als barris de Parets emmarcades dins de la campanya ‘A Peu de Carrer’.

Manca de transparència

Des d’ERC considerem que la posada en marxa del nou sistema de recollida de mostres de caques de gos, a final de 2016, a través de les proves de l’ADN sanguini, ha estat un autèntic fracàs.

El portaveu Jordi Seguer ha recordat que fa sis mesos que Ara Parets va sol·licitar al Govern Socialista el nombre total de mostres de caques de gos que es van recollir durant tot el 2017 al nostre municipi, una informació que no ha estat facilitada.

A més, altres preguntes continuen sense tenir resposta com ara quin és el personal que s’encarrega de recollir aquestes mostres ; el nombre total de sancions que es van imposar el 2017, els imports i quantes d’aquestes s’han arribat a cobrar.

També des d’ERC volem saber el cost total de la posada en marxa d’aquesta campanya que ha resultat deficitària econòmicament.

Alhora el nostre grup municipal torna a demanar al Govern Socialista que faci complir la normativa que va aprovar i acabi amb la presència de tantes caques de gos als carrers amb la recollida de totes les mostres que es trobin al carrer.

Paral·lelament l’Ajuntament ha de continuar fent un manteniment acurat de tots els correcans del municipi i els ha de dotar dels serveis necessaris.