Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament de Parets incrementa en un 27% el cost del contracte de la recollida d’escombraries fins al 2021

220.000 euros + iva anuals, aquest és l’increment que patirà el contracte de la recollida d’escombraries que l’Ajuntament de Parets té signat amb l’empresa URBASER fins al 2021.

Així ho va acordar el Ple extraordinari la passada setmana amb els vots favorables de l’antiga Sociovergència i de C's. Ara Parets ERC, Sumem Parets i NOPP es va abstenir.

El nostre grup municipal troba bé l’ampliació del servei de recollida els set dies de la setmana, inclosos festius, que suposarà un cost anual de 40.600 euros + iva.

Però pel que fa al nou sistema de tres plataformes mòbils que s’instal·laran en els carrers del Barri Antic des d’ERC vam trobar el cost massa elevat: 180.000 euros + iva anuals per la recollida de les escombraries en tres punts: Barcelona amb Travessera, Major amb Ferrer i Guàrdia, i Ferrer i Guàrdia amb BCN.

“No dubtem que sigui un bon sistema, eficaç, i que la maquinària ofereixi un  servei silenciós i ràpid però trobem considerable l’increment del cost del contracte que s’amplia fins al 2021”, va dir el portaveu Jordi Seguer.

Renegociar el contracte abans del 2021

El 2021, és a dir durant el pròxim mandat, finalitzarà la concessió a Urbaser del contracte de recollida d’escombraries i la neteja dels carrers.

Des d’Ara Parets ERC pensem que “cal renegociar el contracte i trobar les solucions que siguin necessàries per assolir un servei més òptim. Cal evitar duplicitats de servei i mentre tinguem concedit el servei a Urbaser no hauríem de contractar tants operaris de neteja a través de Plans d’Ocupació”.

Més vigilància de parcs i espais públics

El portaveu Jordi Seguer va plantejar una alternativa a l’actual model de contractació: “Convoquin plans d’ocupació per vigilar, mantenir i netejar tots els nostres parcs públics i les zones de jocs infantils. Ja seria hora que el Govern Socialista acabés amb la deixadesa generalitzada que tenim al nostre espai públic i que rep tantes queixes per part de la ciutadania”.