Parets del Vallès

Notícia

Parets del Vallès mantindrà totes les línies de P-3 el pròxim curs escolar 2018-19

La direcció de l’Institut La Sínia vol saber quan s’iniciaran les obres del nou edifici que ha de construir la Generalitat

Parets del Vallès iniciarà el pròxim curs escolar 2018-19 amb els mateixos grups de P-3 a totes les escoles públiques i concertades. Així es va donar a conèixer durant el Consell Escolar Municipal celebrat aquest dijous a la tarda a l’Escola Municipal Pau Vila.

D’un total de 225 places que s’oferien, finalment s’han produït 171 sol·licituds. D’aquesta manera les escoles públiques Lluís Piquer i Pau Vila mantindran sense problemes les dobles línies amb 25 alumnes per classe en el cas del Lluís Piquer i amb 15 en el cas del Pau Vila.

Al Vila Parietes s’han registrat 25 sol·licituds, 18 al Pompeu Fabra, 38 al Nostra Senyora de Montserrat i 10 a l’Acesco.

Proposta per reduir la ràtio en les preinscripcions de 2019

Ara Parets ERC valora satisfactòriament que es puguin mantenir totes les línies i veu amb bons ulls la proposta plantejada durant el Consell Escolar per la directora del Lluís Piquer: reduir la ràtio d’alumnes que s’ofereix a 22 alumnes (en comptes de 25) per garantir el manteniment de totes les línies.

La proposta es plantejaria de cara al 2019 -en les preinscripcions- tal com han fet altres municipis com Granollers.

Interès general pel nou edifici de l’Institut La Sínia

El director de l’Institut la Sínia va preguntar a l’alcalde i al regidor d’Educació per la data d’inici de les obres del nou edifici del centre de secundària.

Pitu Camps va recordar que ja fa 7 cursos que l’institut funciona en barracons a l’àmbit de Can Fradera i que caldria posar fi a la situació actual.

Cal avançar els diners si és necessari

El regidor d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va preguntar a l’alcalde si l’Ajuntament havia ofert a la Generalitat el terreny o s’ha de construir el nou edifici de La Sínia.

Juzgado va respondre que hi ha dues possibilitats on ubicar l’institut: en uns terrenys pròxims al centre actual o bé dins de l’àmbit de l’espai central.

Des d’Ara Parets ERC creiem més que necessària la construcció imminent del nou edifici de La Sínia i que cal aprofitar el canvi a la conselleria per explorar la possibilitat de desencallar aquest projecte.

La situació econòmica de l’Ajuntament permetria fins i tot -tal com s’ha fet en el passat- arribar a un acord amb la Generalitat per avançar els diners de la construcció i així fer realitat l’institut.

En l’apartat de peticions, representants de les AMPA es van queixar sobre la reclamació per part de l’Ajuntament de diners que s’havien concedit inicialment pel projecte de ‘socialització de llibres’ i la direcció del Lluís Piquer va demanar la col·laboració municipal per aconseguir un vetllador/a en hores no lectives per un grup d’alumnes d’educació infantil amb necessitats especials.