Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC demana l’ampliació als caps de setmana del servei que ofereix el Centre de Dia de la Residència Pedra Serrada

Ara Parets Esquerra Republicana ha proposat que l’Ajuntament ampliï a partir de 2019 el servei que ofereix el centre de dia de la Residència Municipal Pedra Serrada també durant els caps de setmana.

Actualment el centre només ofereix aquest servei els dies laborables, de dilluns a divendres, i part dels usuaris d’aquest equipament estarien interessats en l’ampliació del servei que ofereix la Fundació Sanitària Mollet.

De la mateixa manera des d’ERC considerem que una de les prioritats del Govern Socialista a curt termini hauria de ser l’ampliació del nombre de places de residència i centre de dia que s’ofereixen.

De fet, l'exalcalde socialista Sergi Mingote va prometre el maig de 2015 l'ampliació del nombre de places però tres anys i mig després no s'ha fet efectiva malgrat l'elevada llista d'espera.
 
Revisió del conveni amb la Generalitat

“Sis anys després de la seva inauguració caldria revisar el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i ampliar el nombre de places actuals de residència i centre de dia”, ha dit el portaveu Jordi Seguer.

Una de les principals problemàtiques de la Residència Pedra Serrada és l’elevada xifra de persones que es troben apuntades a la llista d’espera: 144 persones segons dades fetes públiques l’octubre de 2017 i 41 en el centre de dia.

Actualment a la residència paretana hi ha 60 places de residents ocupades (48 concertades i 12 privades) i 40 per al centre de dia (21 concertades i 19 privades).

El preu del servei de residència es manté estable en 1.800 euros/mes per plaça (tant privada com concertada).

La gent gran de Parets no té prioritat d'accés en les places concertades de residència i centre de dia (48 + 21) però sí per accedir a les 12 places de residència privada i a les 19 de centre de dia, segons van explicar els gestors en una de les comissions celebrades.