Parets del Vallès

Notícia

L’Ajuntament de Parets es compromet a liquidar de nou les quotes del polígon UP-5 Circuit quan més aviat millor

En la Comissió Informativa de final de juny, el Govern Socialista va explicar a la resta de grups quina és la situació actual de la liquidació de les quotes urbanístiques del futur polígon UP-5 Circuit.

La Junta de Govern del passat 3 de maig declarava la caducitat de les quotes que es pretenien liquidar i que s’havien aprovat el juliol de 2016 i ratificat novament el març de 2017.

El PSC va reconèixer que ara el procés per poder cobrar les quotes urbanístiques als propietaris dels terrenys haurà de començar de zero.

La xifra total (1,436 milions d’euros) pagada a la UTE Deumal-Barnasfalt per la gestió urbanística d’aquest sector la va avançar el consistori amb recursos propis.

Els contenciosos judicials presentats per diversos propietaris van fer desistir al Govern Socialista a liquidar, per ara, les quotes.

Per evitar allargar el termini del cobrament de les quantitats pendents, ara el consistori ha optat per iniciar de nou tot el procés que es va veure afectat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el maig de 2013.

Tot i que l’Ajuntament de Parets donarà facilitats de pagament als propietaris, existeix la voluntat de liquidar les quotes en els pròxims mesos i així poder recuperar la inversió.

El polígon no serà una realitat a mig termini

Preguntat per Ara Parets ERC sobre la previsió d’urbanització del sector UP-5 i la possibilitat que nous operadors es puguin instal·lar a la zona, el nou alcalde i regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado, va anunciar que “a curt-mig termini el polígon industrial UP-5 no serà una realitat".

Des d'ERC lamentem com s'ha tramitat la gestió urbanística d'aquest polígon i les pèrdues econòmiques que ha suposat fins ara per l'Ajuntament, sobretot el cost dels avals i la defensa jurídica d'aquest procés, més de 100.000 euros.

El portaveu Jordi Seguer ha dit que Ara Parets ERC està a favor que es desenvolupi econòmicament aquest sector (UP-5, situat a tocar de l’antiga Nutrexpa) i ha recordat que el projecte inicial s’ha hagut de redimensionar amb canvis en la vialitat prevista i amb l’increment de les parcel·les per intentar atreure els inversors privats que fins ara no han arribat.

ERC considera que abans de desenvolupar altres sectors que Parets té inclosos dins del PDU Circuit (com Can Guitet) caldria prioritzar el sector UP-5 buscant les vies necessàries per desencallar la situació actual i cercant -si cal- la col·laboració de la iniciativa privada.