Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC proposa al PSC una rebaixa del 2% de l’IBI en les ordenances fiscals 2019

Ara Parets ERC s’ha reunit en els darrers dies amb el Govern Socialista per fer-li arribar tot un seguit de propostes republicanes en la negociació de les ordenances fiscals del 2019.

Tal com ja es va fer l’any passat, ERC demana una rebaixa del 2% de l’IBI, l’Impost de Béns Immobles. Tenint en compte que l’any passat es van ingressar per aquest concepte 7,7 milions d’euros i si s’aplica una política de contenció de les despeses supèrflues “és més que viable una rebaixa de l’IBI”.

La reducció de l’IBI del 2% representaria que l’Ajuntament de Parets deixés d’ingressar 154.000 euros a l’any, segons càlculs fets per Ara Parets.

Tarifació Social a les Escoles Bressol a partir del curs 2019-2020

Una altra de les propostes presentades és implementar la progressivitat fiscal en els preus públics de les tres escoles bressol municipals de Parets (La Cuna, el Cirerer i el Gargot) a partir del curs 2019-20.

La mesura comportaria un reajustament de les quotes que paguen les famílies, així desapareixeria la quota única i aquesta variaria en funció de la situació econòmica de la unitat familiar.

Mesures per fomentar el lloguer d’habitatge

En la línia del que estan proposant altres Ajuntaments, Ara Parets proposa un recàrrec del 50% en l’IBI per als tenidors de pisos buits per tal de facilitar que es posin en lloguer o bé que es cedeixin a l’Oficina Local d’Habitatge per tal que gestioni l’arrendament.

Alhora es proposa la bonificació de l’Impost de Béns Immobles per als propietaris de pisos buits que els posin en lloguer “a preus per sota del mercat”.

Per últim, Ara Parets ERC reitera com els anys anteriors la petició d’introduir una quota reduïda en l’impost de recollida orgànica per als propietaris de solars buits.