Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT convoquen una roda de premsa sobre el Ple extraordinari en suport a Jordi Turull

Les quatre forces polítiques de l’oposició, amb 8 regidors en el plenari, han convocat una roda de premsa per aquest dijous 10 de gener a les 17.30 hores per explicar davant dels mitjans de comunicació el seu posicionament sobre el ple extraordinari que han sol·licitat per donar suport a Jordi Turull i a la resta de presos i exiliats polítics catalans.

Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i PDECAT van presentar la petició per registre el passat 21 de desembre i es reafirmen en la voluntat de celebrar el ple extraordinari malgrat que el secretari accidental va emetre la setmana passada un informe desfavorable per la convocatòria de la sessió.

El Ple extraordinari proposa tres acords:

“Primer.- Acordar, si escau, que a partir d’ara a l’inici de cada ple es faci una menció especial a la situació dels presos polítics i exiliats polítics i en especial a la de Jordi Turull i Negre.

Segon.- Acordar, si escau, sol·licitar al poder judicial i al poder legislatiu que adoptin les mesures necessàries perquè als presos polítics els sigui concedida la llibertat provisional, la llibertat definitiva i l’absolució dels seus càrrecs.

Tercer.- Acordar, si escau, donar tot el suport necessari a la família de Jordi Turull i Negre pel que sigui menester.”
 
L’informe del secretari -que no té caràcter vinculant- no ha d’impedir la celebració del ple extraordinari que s’hauria de celebrar la pròxima setmana.

En aquest sentit, les quatre forces polítiques volen mostrar el seu desacord davant de l’informe i ja han respost a l’alcalde Francesc Juzgado comunicant-li la seva obligació de convocar el ple abans que s’esgoti el termini previst.