Parets del Vallès

Notícia

Ara Parets ERC proposa declarar ‘Parets municipi contra el feixisme i el racisme, i en defensa de la convivència i la diversitat’

Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus de març on demana que es declari Parets del Vallès, municipi contra el feixisme i el racisme en favor de la convivència en la diversitat, i sol·licita que l’Ajuntament doni suport i insti a la participació en la manifestació, unitària i plural, contra el feixisme i el racisme, que tindrà lloc a Barcelona, el 23 de març de 2019.

En la part expositiva del text s’assenyala que l'auge de l'extrema dreta és un fet als Països Catalans, Estat Espanyol, Europa i al continent americà.

Atès que la irrupció de l'extrema dreta a les institucions andaluses mitjançant el pacte entre Partit Popular, Ciutadans i Vox és una amenaça directa a la democràcia.

Atès que davant d'aquests atacs, determinats partits polítics i aparells de l'Estat s'han mostrat inactius, permetent aquests grupuscles actuar de manera autoritària amb total impunitat.

La moció proposa que l’Ajuntament de Parets del Vallès no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, islamofòbia, judeofòbia , antisemtitisme o qualsevol tipus de genocidi.

El text presentat per ERC demana que el consistori paretà condemni formalment totes les declaracions públiques que facin apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, qualsevol tipus de discriminació i/o genocidi, tant en l’espai públic com en l’àmbit polític.

També es demana que l'Ajuntament realitzi una campanya permanent de neteja i control de propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o orientació sexual, evitant així que als carrers i barris de la vila s'hi trobin pintades, cartells, adhesius o fulletons discriminatoris.

Per últim la moció vol que l'Ajuntament de Parets del Vallès, davant qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGBTIfòbica al municipi, faci una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides i faciliti els mitjans a l'abast pel suport i reparació dels danys físics i morals causats a la persona agredida, valorant la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquest tipus de casos.