Parets del Vallès

Totes les notícies

Ara Parets ERC, PDECAT, Sumem Parets i NOPP exigeixen l’absolució de tots els presos i exiliats polítics catalans

Ara Parets ERC, PDECAT, Sumem Parets i NOPP -que sumen 8 dels 17 regidors en el plenari- han presentat una moció conjunta per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest novembre on es mostren “a favor de l’absolució dels presos polítics catalans i l’arxivament de tota la causa contra el procés”. El text rebutja rotundament les peticions de presó que demana la Fiscalia i Advocacia de l’Estat als representants polítics i socials que van permetre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Alhora exigeixen l’absolució de totes les persones acusades “captives d’uns fets inexistents i d’un relat inventat que té com a objectiu el càstig i l’escarment”, i també l’arxivament de tota la causa contra el procés polític que es viu a Catalunya. La moció denuncia la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat “per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques”. Ara Parets ERC, PDECAT, Sumem Parets i NOPP exigeixen la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques -entre els quals el veí del municipi Jordi Turull- i el retorn de totes les persones exiliades. Els quatre grups polítics volen que l’Ajuntament doni suport i solidaritat a tots aquells i aquelles que avui pateixen la repressió de l’Estat i a totes les famílies, amics i amigues dels presos/es polítics i persones exiliades. En referència a Turull, la moció demana que l’Ajuntament doni un suport explícit al polític paretà i que col·loqui al balcó de la Casa de la Vila una pancarta i el llaç groc que digui: Absolució Ja. Estem amb tu Jordi. Llibertat Presos i Exiliats Polítics. També volen que en cada ple municipal es faci constar -a l’inici de cada sessió- el suport institucional a Turull i es reclami el seu alliberament.  

Ara Parets ERC demana més autocrítica al PSC per la mala gestió del futur polígon UP-5 Circuit

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, ha emplaçat a l’alcalde i regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado, que faci un gir en la política urbanística i desencalli el projecte industrial del sector UP-5 Circuit “ja que pot atreure molta activitat econòmica al nostre poble i pot generar ocupació”. L’últim ple extraordinari aprovava amb els vots favorables de PSC, PDECAT i Ciutadans, l’abstenció de Sumem Parets i els vots en contra d’Ara Parets ERC i NOPP el text refós de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana relativa als sectors UP-5, UP-6 i la Unitat d’Actuació 26, per tal d’adaptar-los al nou traçat de la C-17 i al Pla director urbanístic del Circuit de BCN-Catalunya. Seguer va demanar més autocrítica al PSC per la mala gestió del futur polígon UP-5 Circuit, paralitzat des del 2013 per tot un seguit de contenciosos judicials. Avui dia l’Ajuntament encara no ha cobrat gran part de les quotes urbanístiques dels propietaris dels terrenys en aquest àmbit i es desconeix quan es podran recuperar els 1,5 milions d’euros que es van pagar a la UTE Deumal – Barnasfalt, encarregada de la gestió urbanística fins al 2013. Des d’Ara Parets ERC es va lamentar que fa quasi 2 anys l’anterior alcalde -lluny de fer autocrítica- va treure pit anunciant que hi havia moltes empreses interessades a implantar-se a la UP-5 i el temps els ha deixat en evidència: “Era el novembre de 2016, i ara som a octubre de 2018, dos anys després estem on érem o potser encara pitjor, en dos anys no hem estat capaços de resoldre tots els recursos judicials presentats”.   A favor del desenvolupament econòmic El vot contrari d’Ara Parets ERC vol posar de manifest el desacord en la manera com el Partit Socialista ha gestionat tot aquest projecte urbanístic que no veu la llum i que fins ara només ha generat despeses a fons perdut al nostre consistori (avals i defensa jurídica). Seguer va afegir: “El que si volem deixar clar és que estem d’acord en el desenvolupament urbanístic dels tres àmbits de manera equilibrada, però amb una gestió més acurada.

Ara Parets ERC vol que l’Ajuntament es posicioni sobre l’abolició de la monarquia a Espanya

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus d’aquest novembre on demana que tots els grups polítics refermin el seu compromís amb els valors republicans i apostin per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica a Espanya com és la monarquia borbònica. El text rebutja i condemna “el posicionament del rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials l’1 d’octubre”. La moció d’ERC arriba després de tots els esdeveniments que han succeït a Catalunya en els darrers temps, així com atesa també la implicació de la monarquia borbònica en tot l’afer català. Ara Parets ERC defensa que el plenari pugui pronunciar-se a favor o en contra de la monarquia espanyola tal com han fet prèviament el Parlament de Catalunya –a través d’una proposta de resolució- o els Ajuntaments de Barcelona i Mollet del Vallès en les darreres setmanes. El primer punt de la moció insta a totes les institucions de l’Estat espanyol a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. Alhora proposa la reprovació de tots els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces amb l’aplicació de l’article 155, de la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals. Per últim el text d’Ara Parets ERC insta les institucions i tots els partits catalans al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diferents opcions de tots els catalans i catalanes. La moció arriba a la Junta de Portaveus després que el Consell d’Estat s’hagi pronunciat a favor que qualsevol cambra parlamentària o ajuntament en l’exercici de la seva pluralitat “pot acordar resolucions sobre la monarquia espanyola”. Una mesura que ha estat recorreguda al Tribunal Constitucional per part del president Pedro Sánchez (PSOE) malgrat que el Consell d’Estat va emetre un informe contrari.

Comunicat conjunt de tota l'oposició sobre la ubicació del nou institut La Sínia

Ara Parets ERC, Sumem Parets, Nova Opció per Parets, PDECAT i Ciutadans s’han posat d’acord per presentar una proposta de resolució perquè es tracti en el pròxim ple municipal. Totes les forces de l’oposició lamenten d’entrada que s’hagin assabentat a través de la premsa de les intencions del Govern Socialista per a la ubicació del nou Institut d’Ensenyament Secundari. Alhora recorden que de manera reiterada en els Consells Escolars han plantejat la necessitat de trobar un lloc adient per a l’INS La Sínia, ja que fa més de 7 anys que està ubicat a la zona de Can Fradera en un solar darrere del camp de futbol “de manera precària, en zona inundable i tocat la zona d’influència industrial”. El text demana que la ubicació del nou institut “per la importància que té, s’estudiï i es parli amb tots els grups abans de prendre cap decisió”. En aquest sentit Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, PDECAT i Ciutadans consideren que “sense menystenir cap altra proposta, el millor indret per ubicar el nou equipament educatiu és la zona de Can Fradera, prop dels actuals barracons i que l’equip de govern del PSC ha defensat des de fa anys”. La proposta de resolució vol que s’avaluïn les diferents ubicacions i propostes -amb tots els pros i contres- i considera “la ubicació actual o propera al lloc actual d’importància estratègica i territorial’, ja que l’altre institut es troba a l’Eixample.    

Homet diu a Parets que la tarifació social és el sistema de finançament més just a les escoles bressol municipals

El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, va defensar el projecte Aliança Educació 360 durant la xerrada sobre el futur de l'educació a Parets, que va tenir lloc aquest dissabte a la Sala d'Exposicions de Can Rajoler, dins de la campanya Tots Som Parets. Per Homet, aquest projecte és una gran oportunitat educativa ja que pretén connectar l'educació i els aprenentatges que s'ofereixen des de diversos àmbits implicant encara més els ens locals. Durant la seva intervenció, el també regidor d'ERC a Castellar del Vallès, va parlar de l'escola inclusiva, de les activitats extraescolars i la seva influència en el rendiment escolar, sobre el finançament o l'obligatorietat de les escoles bressol municipals. Rafael Homet va defensar l'aplicació de la tarifació social en serveis com les escoles bressol municipals o les escoles municipals de música: 'Ens hem de preguntar qui tenim i qui no tenim a les nostres escoles bressols o escoles de música. Hi ha moltes famílies de classes treballadora que no poden accedir". Tarifació Social a Parets a partir del 2019-20 a les escoles bressol municipals De fet, en el darrer ple de l'Ajuntament de Parets es va acordar que les quotes mensuals de les tres escoles bressol municipals (La Cuna, el Cirerer i el Gargot) aplicaran criteris de progressivitat fiscal, a partir del curs 2019-20. Aquest és un dels compromisos signats entre Ara Parets ERC i el PSC per facilitar l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2019. D'aquesta manera es fa realitat una de les promeses que des d'ERC havíem demanat des del 2017, quan aleshores van votar a favor de les ordenances fiscals a canvi d'encarregar "un estudi sobre la tarifació social en els serveis municipals", que el PSC mai va arribar a encarregar. La tarifació social (que s'aprovarà a través de preu públic abans de març de 2019) representarà un descens de les quotes mensuals a les escoles bressol o bé un increment en funció dels ingressos de les famílies del municipi.

Aquest dimarts 4t Homenatge als alcaldes i regidors paretans que van ser represaliats pel franquisme

Dimarts 30 d'octubre, a les 19.00 hores, tindrà lloc a la Sala Basart de la Cooperativa de Parets del Vallès el quart Homenatge als alcaldes i regidors republicans paretans que van ser represaliats pel franquisme. En aquesta ocasió assistirà a l'acte el conseller de Justícia del Govern Puigdemont (2016-17), Carles Mundó, i el president de l'Associació Proimmolats per les Llibertats de Catalunya, Pere Fortuny. Mundó lliurarà a les famílies dels alcaldes i regidors paretans republicans -que van ser afusellats al Camp de la Bota de Barcelona- el document que acredita l'anul·lació dels judicis sumaríssims que els va comportar la pena de mort. El 29 de juny de 2017, i amb Mundó com a conseller, el Parlament de Catalunya aprovava per unanimitat la llei que declarava nuls els judicis franquistes. Cal recordar que els alcaldes Amadeu Pagès, Antoni Arimon i Joan Brunat, i els regidors Amadeu Ramon i Esteve Segeuer van ser assassinats pel franquisme. En concret van ser afusellats al Camp de la Bota de Barcelona entre 1939 i 1941 després d'un judici sumaríssim sense cap tipus de garantia. Altres tres càrrecs electes van ser represaliats i van morir a l'exili: Projecte Forns, Jaume Massaguer i Pere Xicota. És el quart any consecutiu que la Secció Local d'ERC Parets fa un homenatge a les víctimes, fins ara ja han assistit com a convidats Joan Tardà, Santi Vidal i Gabriel Rufián, a més de diversos historiadors/es i representants de les associacions memorialistes.  

Les escoles bressol municipals de Parets aplicaran criteris de 'tarifació social' a partir del curs 2019-20

Les quotes mensuals de les tres escoles bressol municipals de Parets del Vallès (La Cuna, el Cirerer i el Gargot) aplicaran criteris de progressivitat fiscal, a partir del curs 2019-20. Aquest és un dels compromisos signats entre Ara Parets ERC i el PSC per facilitar l'aprovació de les ordenances fiscals per al 2019. D'aquesta manera es fa realitat una de les promeses que des d'ERC havíem demanat des del 2017, quan aleshores van votar a favor de les ordenances fiscals a canvi d'encarregar "un estudi sobre la tarifació social en els serveis municipals", que el PSC mai va arribar a encarregar. La tarifació social (que s'aprovarà a través de preu públic abans de març de 2019) representarà un descens de les quotes mensuals a les escoles bressol o bé un increment en funció dels ingressos de les famílies del municipi. Però aquest no és l'únic acord adoptat entre Ara Parets ERC i el PSC per facilitar l'aprovació dels impostos del 2019 amb una abstenció. Altres de les millores són: - Quota reduïda de l'impost de recollida orgànica per als propietaris de solars buits que s'equipara al dels locals buits. - Bonificació del 30% de l'IBI als propietaris de pisos buits que es posin en lloguer a preus un 20% per sota del mercat. Mesura que entraria en vigor a partir de l'1 de gener de 2019. - Avançar per crear un recàrrec del 50% de l'IBI als tenidors de pisos buits per facilitar que es posin en lloguer. El portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, valorava positivament els compromisos de l'equip de govern en matèria d'habitatge: "Malgrat reconèixer que l'Ajuntament no té les competències pròpies en aquest àmbit, fa temps que demanem accions que ajudin a rebaixar en la mesura que sigui possible el preu dels lloguers a Parets. Sabem que són necessàries altres modificacions de lleis catalanes i estatals però l'Ajuntament no es pot quedar plegat de braços i per això ens mostrem satisfets pels acords relatius amb l'IBI". Rebaixa d'un 10% del preu del rebut de l'aigua (consum) Des d'ERC veiem bé la rebaixa del 10% del rebut de l'aigua (consum domèstic i comercial) "tot i que la repercussió econòmica no serà la mateixa que tindria una reducció generalitzada de l'IBI, l'impost progressiu en conjunt".

Ara Parets ERC organitza una xerrada sobre 'el futur de l'educació' dins la campanya Tots SOM Parets

En el marc de la precampanya de les eleccions municipals de 2019, Ara Parets ERC enceta la campanya 'Tots SOM Parets', que intensificarà la recollida de propostes, idees, queixes i suggeriments per millorar el poble. Aquesta campanya dona continuïtat a la visita a tots els barris de Parets que des de febrer de 2017 i fins octubre de 2018 es va dur a terme sota el nom d''A Peu de Carrer'. A partir d'ara tindran lloc un cop al mes una carpa informativa al carrer per recollir propostes, intercanviar impressions i contactar directament amb els regidors del Grup Municipal. Mensualment també se celebraran taules sectorials per debatre sobre temes específics. Aquest és el cas de la xerrada sobre 'El futur de l'educació', que tindrà lloc aquest dissabte 27 d'octubre, a les 10.00 hores, a la Sala d'Exposicions de Can Rajoler. El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona i regidor d'ERC a Castellar del Vallès, Rafael Homet, serà l'encarregat de parlar sobre els diferents models educatius i les perspectives de futur. La xerrada donarà pas a un debat i intercanvi d'impressions entre tots/es els participants. Obertura de l'Oficina del Candidat Paral·lelament aquest dimarts 23 d'octubre s'ha obert al públic l'Oficina del Candidat d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer. Tots els dimarts a les 18 hores es reunirà amb tots els veïns/es que desitgin parlar sobre la millora del nostre poble o explicar les seves problemàtiques. Els interessats es podran posar en contacte a través del 611 40 81 88 (cita prèvia) o a través de les xarxes socials. L'Oficina del Candidat es mantindrà oberta fins la campanya de les eleccions municipals, previstes pel maig de 2019.

Ara Parets ERC edita el número 10 del diari informatiu ‘Cavall Republicà’

La campanya de recollida de signatures per reclamar la construcció d'una piscina descoberta municipal a Parets del Vallès és el tema de portada del número 10 del 'Cavall Republicà', el diari informatiu d'Ara Parets ERC que surt al carrer aquest dijous 18 d'octubre. La publicació de quatre pàgines es fa ressò de tota la despesa en obra pública que el Govern Socialista tirarà endavant fins a la celebració de les eleccions municipals del maig de 2019. La segona pàgina del Cavall Republicà repassa altres temes que des del grup municipal s'han defensat en el plenari com ara l'aprovació d'un nou Pla local d'habitatge, la priorització d'un nou edifici per a l'institut la Sínia, les al·legacions presentades per salvar part de l'arbrat de la plaça Font de la Salut de l'Eixample o la proposta d'ampliació del servei del centre de dia de la residència Pedra Serrada. Les obres del nou parc del Sot d'en Barriques -que no ha seguit en el seu disseny criteris sostenibles- o la remodelació dels carrers del Barri Antic completen la segona pàgina del diari. A la tercera pàgina del diari republicà hi trobareu un monogràfic relacionat amb totes les activitats que Ara Parets ERC ha organitzat o bé ha participat en favor dels Presos i Exiliats Polítics. L'obertura de l'oficina del candidat a l'alcaldia per ERC, Jordi Seguer, prevista pel pròxim dimarts 23 d'octubre, l'homenatge als alcaldes i regidors republicans paretans, represaliats pel franquisme, o la visita al Parlament de Catalunya per part del grup Teixint la Llibertat són els temes més destacats de la contraportada. Del Cavall Republicà se n'han editat 8.000 exemplars que es començaran a distribuir a partir d'aquest dijous per tots els habitatges de Parets i a través de les carpes informatives, també el podreu consultar a la pàgina web de la Secció Local d'ERC.