Parets del Vallès

Notícia

'Dos anys de mandat'

Kènia Domènech, regidora Ara Parets ERC i portaveu regional JERC

Les piràmides egípcies estaven pensades per enterrar als faraons i altres figures de la reialesa egípcia i preparar-los per a la seva resurrecció i entrada al món dels morts.

Dins, s'hi emmagatzemaven aliments, riqueses, recursos i relíquies, entre una disposició laberíntica i plena de paranys perquè ningú pogués revelar o saquejar la riquesa reial.

La forma de les piràmides és principalment simbòlica i religiosa, però també perquè era una solució adequada per als problemes tècnics que presentava mantenir fermes estructures tan grans amb tan pocs recursos tecnològics com es posseïa en l'època.

Aquí comença la meva metàfora. Fa dos anys, juntament amb algunes companyes vam poder entrar en una d'aquestes piràmides.

Una piràmide diferent, ja que dins no s'hi enterra cap mort, una piràmide que han anat construint durant quaranta anys, i dotant de diversos mecanismes tecnològics perquè ningú dels nostres hi pugui accedir, o sortir-hi viu d'aquesta.

Una piràmide en la qual s'hi genera tota la vida d'un poble. Una piràmide anomenada Govern Municipal.

Avui, encara des de dins (i no precisament des del govern), només us vull dir que aquesta travessia està sent llarga i complicada, ja que el faraó de la piràmide ha desenvolupat tot un sistema per a no deixar-nos entrar, ni veure, el que hi ha amagat dins.

Intenten aturar-nos de qualsevol manera possible i no hi ha ètica que valgui, la foscor, l'engany, el desgast i la manipulació són les seves armes més fortes avui en dia.

Jo només volia agrair, a totes aquelles persones que ens van lliurar la torxa, i ens van guiar cap a dins.

A totes aquelles persones que ens acompanyen darrere perquè no ens sentim soles, a totes aquelles que fan ressonar el crit fins fora de la piràmide.

Ens queden dos anys per descobrir tot el que s'hi amaga aquí dins, i recuperar-ho, retornar-ho a totes les paretanes allò que se'ns ha sigut expropiat.

Canviar la pedra per vidre, i cedir la decisió i el poder al poble.

Som i serem incansables, som i serem irreductibles.